Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Docela me zklamalo ze nepadlo ani slovo o mikrotransakcich ktere jsou nekde na urovni mobilnich her zdarma a urcite ne AAA titulu za plnou palku ale z fight clubu uz jsem pochopil ze to je neco co jste se v podstate rozhodli ignorovat...
    • No tak prr, mikrotransakce jsem nevyužil, protože jsem nemusel, srovnávat je s mobilníma hrama je trochu přehnané, protože ty bez mikrotransakcí často nejdou hrát, jako třeba dungeon keeper. V podstatě ano, můžeš je ignorovat, protože při new game plus o ty koupené praxis kity stejně příjdeš, takže nemá smysl si je vůbec kupovat, já to projel 3x, mám všechno na max ale z těch "ultimátních" augmentací jsem stejně používal jenom ten dash a to úplně minimálně mimo mise při zkoumání střech Prahy
      • Tim srovnanim s mobilnima hrama myslim to ze je to jednorazovy nakup bodu/penez/praxis kitu a ne jestli jsou opravdu potreba k dohrani hry nebo ne.
        • jenže zrovna deus ovlivníš tím, jak jsi dobrý hráč a jak moc hru prozkoumáváš, třeba nemusíš umět hackovat, stačí ti mít udělátko nebo najít heslo, kdežto u mobilní hry ti mikrotransakce dá výhodu kterou žádnou strategií neočůráš
    • Preed
      A co na tom chces komentovat? Jednak sa to stava realitou dnesnych hier s ktorou nikto nic nespravi ale druhak uprimne Deus Ex nijakym sposobom nedava najavo,ze si mas nieco kupovat takze ja osobne som aj zabudol ze tam nieco take je a ako svojho casu povedal totalbiscuit jedine na co sa pri singleplayerovej hre musime v ramci microtransakcii pytat je to,ci hra je zamerne balancovana tak aby si ich vyuzival a Deus EX urcite nie je, praxis kitov,penazi a vsetkeho je v tej hre plna rit aj na najvacsej obtiaznosti a na nizsich si uz vobec neviem predstavit ze by si niekto nieco kupoval.
      • Mikrotransakce ktere ti dovoli v single playeru za penize otevirat schopnosti rozhodne nejsou beznou realitou dnesnich her ale pokud to hraci a herni zurnaliste dovoli tak se vemi brzy realitou stanou.
        AAA hry ktere neco takovyho maj bys spocital na prstech jedny ruky a mozna ani to ne a to ze to Deus Ex nedava nijak najevo nebo ze neni balancovany pro mikrotransakce je jenom diky tomu ze prikaz pridat je do hry prisel doslova na posledni chvili.
        • Preed
          Uprimne neviem ktore hry to mali,viem ze AC to od urciteho momentu malo v kazdej hre a viem,ze to mal Dead Space 3 a to hram primarne resp. skoro vyhradne singleplayerove hry,aspon je vidno ake dolezite v tych hrach su. Ale ja som uz skor vyrastol z takeho toho, ze "microtransakcie su rakovina hier" a bud mi je to uprimne jedno alebo sa zamyslim nad tym ako je to urobene, aj tak kazda hra ktora ma nejaky multiplayerovy element okamzite nejake microtransakcie ma a tam sa zase len mozes bavit o tom ako je to urobene a co si tam mozes kupovat(ako ostatne sa kazdy a vzdy bavi je to paytowin nie je to paytowin) ale chapem ze ked ti na tom zalezi tak asi je pre teba dolezite aby to recenzent odsudil ale mne to asi srdce netrha.
  • Jeste vic social justice zealot nez Polygon?
  • Paralela k aktuální islamofobii (video - 3:10) se možná nabízí, ale kulhá na obě nohy. Augmentovaní byli plnoprávní občané (viz Fallout*3*), kteří se vnějším zásahem a proti své vůli na chvíli změnili ve vraždící monstra. Islamisté, kteří působí problémy v reálném světě, jsou většinou ilegálně přišedší vykonávající teroristické činy z vlastní vůle. Augmentovaným se stalo něco, co k jejich hrůze proběhlo zcela mimo jejich kontrolu, zatímco cíleně zabíjející islamisté se pro to zabíjení sami rozhodli a jsou na své činy patřičně hrdí.

    Zrovna tak segregace ve hře vyvolává paralely snad s apartheidem, nacistickým Německem nebo historií Spojených států, ale rozhodně ne s životní situací dnešních muslimů v Evropě. Zatímco ve hře je segregace všudypřítomná a vynucená, v realitě jsou tím, kdo se segreguje od evropské společnosti právě sami k integraci neochotní muslimové, vytvářející ghetta a udržující některé s naší představou moderní civilizace neslučitelné tradice.

    Ta paralela je tedy velmi povrchní a člověk musí hodně přivírat oči, aby dokázal zpod přivřených víček ošálit zrak.
    • janchor
      Však přesně to ve videu říkám, že ty paralely jsou povrchní a nijak hlouběji rozvedené. Ta hlavní na každý pád vede ke strachu ze skupiny s nějakým jednotným znakem (augmentace, víra), ústícím v reálu do předsudků nebo např. profilování na letištích. A zmínkou o statistice narážím na holou skutečnost, že zatímco augmentování byli v jednom okamžiku hrozbou v podstatě všichni, u půldruhé miliardy muslimů se podíl extremistů a jejich podporovatelů pohybuje někde na nula celá nula nula něco. Slovy o apartheidu pak pochopitelně odkazuju k apartheidu, nikoli k islamofobii. Je fakt škoda, že hra tahle složitá a výbušná (pun not intended) témata používá jen jako tapetu.
      • Lukáši, prosím tě, mám tě za inteligentního a upřímného. Přečti si na PEW research (respektovaný, nekonspirační zdroj) kolik procent muslimů doopravdy podporuje šáriu, trest smrti za odpadlictví, kamenování, sekání rukou atd. Dělali celosvětový průzkum s mnoha respondenty. V některých zemích jdou čísla do těžce většinových procent. Takže neplatí profláknuté a dokola opakované "nula celá nula nula něco".
        • Ani saria neni v islamu pevne dana. Jako maloco v islamu. Ta vira vzdycky stala na ji vykladajicich (vysvetulujicich) imamech aj. A jejich zatracene pestra a kosata nazorova rozvetvenost a uspesnost kazde konkretni stali a stoji na tom, jak je verejnost dovedla a dovede rozlisovat a s jakym vysvetlenim se ztotozni.

          Neco na beton a obecne rict o cele vire muze jen absolutni pokrytec, kterej neni lepsi nez ten "muslim", kterej nevidi skrze extremistickou retoriku sebezvanych imamu (co casto vzdelanim nemaji vic nez stredni skolu). Takhle se verbuje pres internet, obcany zijici napr. v Evrope. A to jeste nemluvime o jadru pudla—vsednodeni realite blizkeho vychodu a afriky, kdy moznost volby proste neexistuje. Pridas se, nebo ti zabiji rodinu.

          A ze vsech muslimskych zemi a zemi, kde jsou v populaci vysoka zastoupeni muslimske komunity, jsou na tyhle planete jen dve, kde je saria zakotvena v zakone. Dva staty.
          • Na beton může kterejkoli člověk s trochou soudnosti říct, že historie ukázala, že jakákoli víra, nehledě na ušlechtilost ideálů, je vždycky zneužitá ve prospěch menšiny ovládající většinu, takže zastávat se víry a domnívat se, že se zastáváš věřících, je jako obhajovat otrokářství a domněle pomáhat otrokům.
            • Podle me (a v tomhle se naprsto shodneme) je nabozenstvi koncept nepatrici do 21 stoleti. Je to clovekem vyrobenej nastroj, poplatnej mistu a dobe svyho vzniku. A jako kazdej clovekem vyrobej nastroj muze byt pouzivanej k dosahovani uslechtilych cilu, anebo presne naopak. A hostoricky dolozena, extremne snadna zneuzitelnost nabozenstvi k ospravedlnovani naprostejch sracek je, vnimano selskym rozumem, vec prezita a vic skodliva nez uztitecna. A presto ji tu v siroky mire mame dodnes. Bohuzel.
            • Přestaň. Je o tom celej tvuj příspěvěk, zatimco já psal o škodlivosti jakýkoli víry, nejen náboženský. Další reakci ode mě neuvidíš.
            • Z ceho soudis, ze obhajuju nektery nabozenstvi? >_>
        • Tohle těmto pseudointelektuálům z ultralevice nikdy nedojde. Nejlepší jsou neustálé nadávky na nacisty, přitom oni sami jsou stejní, né li horší.
      • TheGGG
        jinak i kdyby bylo mezi muslimy jen 1% teroristů či lidí u kterých je velká možnost radikalizace, jakože jich je víc a né nula nula sluníčková nula nic, pořád to představuje 16 000 000 teroristů běhajících po světě. A pořád platí, že v evropě není vše tak fain, aby se mohla začít starat o jiné kontinenty...
        • statisticky (podla toho vyskumu hore co typek linkol) ide o 14%
          ani sa mi to nechce ratat, kolko ich moze byt extremistickych *13*
      • TheGGG
        kdo tu mluví o teroristech pane Grygar... lidská prává se v arabských zemích porušují docela často... zrovna třeba popravy gayů v saudské arabií...
      • ja len k :u půldruhé miliardy muslimů se podíl extremistů a jejich podporovatelů pohybuje někde na nula celá nula nula něco

        http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/279233-vaecsina-moslimov-chce-uplatnovat-pravo-saria/
        (šaria je extrem - aby nedoslo k omylu)
        • KronosDeret
          kdyby tě zajímaly skutečný čísla PewR, tak jsou tady :) A ber je se špetkou soli, statistika je přesná věda o nepřesných číslech.

          http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/07/22/muslims-and-islam-key-findings-in-the-u-s-and-around-the-world/
          • http://assets.pewresearch.org/wp-content/uploads/sites/11/2013/04/gsi2-overview-1.png
            sranda ze tam nieje europa a severna amerika, vsak :)
            tak a teraz k tej statistike
            podla linku je v US 1,8 milionov muslimov z toho In the United States, a 2011 survey found that 86% of Muslims say that such tactics are rarely or never justified.(bombing)
            takze 1,5+ nieco miliona odsudzuje, ale nie 100%centne bombove utoky(tj rarely or never) tj. mame krasnych 300 tisic muslimov, ktori by aj za tie bomby boli(este stale by si si za suseda dal moslima?)
            *1*

            jednoducha matematika zakladnej skoly
            ...to je v prikrom rozpore co hore Janchor pise (u půldruhé miliardy muslimů se podíl extremistů a jejich podporovatelů pohybuje někde na nula celá nula nula něco)
            ako, fakt agitku do hier nedavajte, lebo sa to zvrhne a laviciactvo mi je vrcholne nesympaticke(asi ako kazdemu, kto ma par mozgovych buniek pokope)
            • tych 15-20%, co by chceli naspat bolsevikov sa ale podla toho aj spravaju, volia komunistov, nadavaju na demokratov, davaju uplatky kde sa da, mlatia na mitingoch ludi s opacnymi nazormi apod. tj v com je to ine (a preco zlahcujes) ten prieskum, a tu masu 300tisic ludi, co su za to, aby na verejne priestory v krajine ktorej ziju,sa vykonavali samovrazedne utoky?
              btw saria ti nevadi? potlacanie prav zien
              bol by si rad, aby v cechach platila? aby cast obyvatelov malo nizsie prava ako vacsina?
            • Musulmani jsou něco jako žraloci. Živé fosílie civilizace se zakódovanou "teritoriální agresivitou" které říkají náboženství. Ovšem pravděpodobnost že vás sežere žralok je někde na nula celá nula nula něco, takže nejít si zaplavat do bazénu se žralokem je nepochybně iracionální fobie.
            • KronosDeret
              Tak prosimtě 100% se neshodně nikdo na ničem, ju a že něco podporuju neznamená že to dělám. Rd bych poukázal na zhruba 15 -20 % československé populace která by byla štěstím bez sebe kdyby se vrátila Bolševická totalita :) A za sousedy je teda rozhodně mám.
    • KronosDeret
      Paralela nekulhá, protože jako přirovnání není o detailech. Islamisté působící problémy nejsou většinou nelegálně příchozí (bože člověče co je to za přechodník) a teroristické činy vykonávají podle rozkazu. Nejde o činny hrdých jednotlivců, ale poslušných oveček, detailně vygumovaných tou či onou ideologií. Jo a kdybys měl problém s uměleckým vyobrazením neviditelných zdí skutečnými, myslím, že by ses měl věnovat věcnější rekreaci, jako třeba chytání ryb. :)
      • TheGGG
        hádám, že stovky případů znásilnění a krádeží které migráčci páchají pro tebe problém není... o absolutní neúctě k evropanům a naši kultůře by se tu dalo mluvit ještě déle... jinak evropa nemá povinnost vykrmovat miliony hladových krků z celé afriky a středního východu jejichž kultůry se za poslednich 600 let nikam nepohnuly....
        • KronosDeret
          mno víš, znásilnění a krádeže mi vadí, ale ty si tu dokážem obstarat sami, jen v čechách slušní Češi znásilní 7 - 20 tisíc žen, a kolik toho nakradou je mi skoro hamba psát. Neúctu k Evropanům tu taky máme slušnou a o vykrmování hladových krků, to zní vyloženě vesele, jako kdyby to někdo skutečně chtěl. Žiješ v bludu globálních rozměrů.
      • preco potom zapadna civilizacia dovoluje vytvarat (a financovat) na svojom uzemi islamisticke skoly(v ramci multikulti) ktore su regrutskymi centrami islamistickych teroristov?
        • Femto
          cože to? Kde jsi ten nesmysl vyhrabal?
          • TheGGG
            copak BrainFree kluku, vše co je proti islámu je xenofobní konspirační teorie? Ty už máš taky dost...
          • raz za cas sa to v mediach objavi, tych mainstreamovych
            • tie necitam, pohrdam nimi.
              prave ze mainstreamove to raz za cas vytiahnu(vacsinou po nejakom umiernenom bombovom atentate, napr teraz nedavno v bruseli)
              btw, aj ty si bol Charlie? *4*
            • Femto
              spíše v těch konspiračních, ne?
        • KronosDeret
          můžeš mi prosím nějaké ukázat?
          • prstom ci ako?
            v nemecku a vo francuzku bezna vec, na kazdu mesitu maju tajne sluzby nasadene svojich ludi
            • a ty myslis ze zbieram linky k tym zvrhlostiam?
              ale 3 sec na googli
              https://www.rt.com/news/356011-isis-germany-recruit-refugees/
            • KronosDeret
              jo prstem vole, ale kdyby sme na sebe náhodou nenarazili tak na internetu se to dělá tak že pošleš link, pokud sis to samozřejmě nevymyslel nebo nenechal obelhat jak 15ctka na dýze.
    • Islamiste pusobici problemy v realnem svete rozhodne nejsou jenom ilegalni imigranti. Casti jsou to i lide kteri se v te zemi narodili a jsou plnohodnotni obcane a casto je k takovemu "zivotnimu" rozhodnuti dovede nejaky zvrat v jejich zivote (puberta, rozchod s pritelkyni apod.) spolu s poradnym vymyvanim mozku.
      Rozhodne tim nikoho nehajim ale to cos napsal mi prijde trochu zjednoduseny a ne tak uplne pravdivy.
    • TheGGG
      pššššt, toto bych sem radši nepsal, za to je ban bez zaváhání... máme přece demokracii a napsat můžeme jen to, co se hodí do sluníčkového krámu...
      • KronosDeret
        já ti poradím, abys příště nebyl za troubu jo? demokracie je systém vládnutí, u nás je to zastupitelská demokracie, tedy to že vládnou lidé zvolení lidem. Někdy bohužel, někdy bohudík. To že můžeš napsat co chceš se jmenuje svoboda projevu a je to součást tzv liberálních hodnot... tedy vyjádření jistého ideálu kdy je člověk ve společnosti svobodný ve svých činech a slovech a obživě s jistými mantinely jako svoboda a majetek ostatních. Slovo sluníčkové nemá žádnou definici neboť je to paslovo, podobně jako havloid nebo dobroser, či pravdoláskař, nido vlastně neví co to je, ale používá to když nemá vlastní argment. :)
        • slnieckar je definicia, ktoru prvykrat pouzil Jiří X.Doležal
          dovzdelaj sa
          http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/51206/serial-jiriho-x-dolezala-slunickovi-clovickove-1-dil-moc-a-prachy-vitezi-nad-laskou-a-pravdou.html
          • KronosDeret
            děkuji za potvrzení toho co sem napsal, Doležal neměl o čem psát tak psal o ničem a udělal při tom paslovo, které ani v tom článku nic neznamená.
            • Ten clanok je zrejme ucelovy nezmysel. V ceskej politike tieto veci nemusia byt zretelne viditelne, lebo su relativne cerstve. Ale staci prejst na Slovensko a je jasne, ze nepoliticki ludia v politike a tzv. "slnieckarstvo" nijako nesuvisia. Su skor dosledkom nespokojnosti ludi s politikmi. Okrem toho su tam zbytocnosti (napr. zbrojarsky priemysel bo utlmovany davno pred Havlom). A inak nechapem, co je na Babisovi nepoliticke. Babis nie je Baudis, ani Trnka. Uz davno ma vacsi vplyv ako politici a je permanentne napojeny na stat a politikov. Rozdiel bol len v tom, ze predtym nebol na obrazovke.
            • aha, neznamena
              skvely rozbor clanku(alebo vlcia tma) *3*
  • Spiker01
    Skvostná videorecenze Lukáši! Na toto se vždy vyplatí čekat. *14*
  • Femto
    Super - jako skoro vše od Lukáše. První Deus je super, Human Revolution taky, tohle jsem ještě nedohrál - to mluví za vše.
    • Ani ne hele *1*
  • a která AAA z posledních cca 10 let hra není povrchní? i z tech ktere navazují na slavnou značku
    • smejki
      Fallout: New Vegas, Spec Ops: The Line, Bioshock, Pillars of Eternity, Witcher, Dark Souls, Firewatch (je to AAA?), SOMA

      Já ať na to koukám, jak na to koukám, tak je dneska víc her s nějakou hlubší myšlenkou, chytrou dekonstrukcí či aspirací alespoň částečně něco sdělit, než kolik jich bylo v minulosti. Kór když by ještě člověk započítal indie tituly bez ohledu na kvalitu produkce.

      Jenže jak říká Lukáš, povrchnost není problém, pokud není v rozporu s ambicemi.
      • pulku z toho jsem nehrál, ale bioshock a witcher na tom jsem se musel smát. spec ops melo možna nejakou myšlenku (nehrál jsem) ale hratelností prumerna strilečka takže nazdar. a v dark souls je pribeh tak hluboko že ho nekterí ani nenašli (proslýcha se že prý tam ani žádný není *3* )
        • TheGGG
          to se říká i o tvém mozku...
  • Paráda
  • Líbí se mi vidět takovouhle s láskou vypiplanou recenzi, skoro až rozbor. Včetně narážek na Mishu a členy redakce. Ta hravost Level TV nikdy nezmizí. Dík za to!
  • Teda dať aj do videorecenzie EU propagandu o potrebnosti chirurgov a inžinierov zo "Sýrie" je sila, ešte že Drda na to dozeral. Tuším, kto založí Český klub xenofilů.
    • TheGGG
      to je holt Grygar, ten si vždy bude muset ohřát svou sluníčkovou polívčičku... bany za tahání politiky do diskuze se dávaj, ale redakce si své agitky ve videích provozuje neustále. Holt demokracie....
      • KronosDeret
        znovu se ptám, jaký agitky, můžeš být specifický?
        • TheGGG
          viděl jsi to video?
    • KronosDeret
      jakou EU propagandu boha?
  • Prophet
    "Srážky se mohou objevit ve vašem okolí dnes. Dodržujte veškeré bouře pomocí našeho radarové mapy". *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit