Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravim, ten kdo tu hru recenzoval ji vůbec neuměl zahrát. Podle me je to nejlepší dopravní simulátor.
    V roce 2050 mam na ucte 20 bilionu a potom si tu hru můžete maximalne vychytávat. Stavba trati dosahuje dokonalosti, kdo ma rad zeleznici tak to je jasna volba. Jedina vada jsou nároky na vas pocitac a ty jsou v pozdejsi casti hry opravdu obrovsky. Myslim ze by to neutáhnul ani nejlepší komp v NASA. Fps pada a pada.
  • Snad poprvé na games.cz nesouhlasím s recenzí. Za mě dávám hře tak 80%. Systém průmyslu je sice složitější než V OTTD, ale o to více uvěřitelnější, takže to rozhodně neodsuzuji. Je třeba u plánování trochu přemýšlet. Grafika je hezounká, jediné co chybí je trochu více flóry, jelikož krajina je poněkud prázdná. Ale jinak se hra hraje docela příjemně. Ze začátku je třeba řešit dopravu pouze po silnicích (koňskými povozy... :-) ), jelikož vlaky jsou docela brutálně drahé. Nicméně kolem roku 1900 již můžete stavět a kupovat téměř vše.
    10 % shazuji za trochu nepřívětivé uživatelské rozhraní, okna se většinou objeví z půlky mimo obrazovku, chybí klonování vozidel, automatické výměny vozidel jsou trochu pracné (nastavují se na úrovni tras, ne vozidel jako v TTD, tzn. že nastavíte výměnu pouze u vozidel, která se pohybují na dané trase). Dalších 10% shazuji za optimalizaci. Nemyslím si, že mám kdovíjaké dělo (Radeon R7 4GB, 16 GB RAM, 6ti jádro Athlon), nicméně při této grafice bych si představoval hru trochu svižnější. Bohužel, jak postupuje doba a množí se vozidla, linky, rozšiřují se města, tak se postupně zvyšuje zátěž na CPU a RAM. Grafická karta v tomto případě nijak nepomůže. Ale doufejme, že to opraví nějaký patch.

    Takže za mě rozhodně doporučuji, přežijte několik prvních složitějších let a budete se náramě bavit!
  • Naprostý propadák co se železniční dopravy týče, neexistuje zde žádné rozumné využívání stanic a pokud nepostavíte všechny linky s třemi sty traťovímy body můžete tak leda pro každý vlak budovat sólo trať, vývojáři by se měly poučit z TTD nebo ze Simutrans neboť jedním návěstidlem navíc dvousvětelným se železniční doprava zkrátka neřídí *10*
  • Naprostý nesouhlas s recenzentem, který se zasekl někde v roce 1850. Naprosto nejlepší tycoon od dob Transport Tycoonu. S příjmy 0.5B ročně už nevím co by a stavím ve městech a mezi městy podzemky. Jediné co bych vytknul, tak mám pocit, že nad 250B cache se již víc peněz nepřičítá. A abych byl korektní, tunely a podzemní část by chtěly dopracovat.
  • Dobrý den prosím vás nevím jak mám například dostat napr letadla ven s hangaru mam je koupeny ale nelitaji stejnej problem mam i s autobusy dekuji moc za odpoved
    • Postav správný hangár a nastav trasu mezi letišti.
  • Nemůžu se zbavit dojmu, ze recenzent neuměl tu hru hrát. To na co nadava ze se musí do měst vozit suroviny apod mi přijde celkem logický. To bylo i v TTD, ktere jsem mimo jine hral tak az jsem dosahl limitu penez s max vseho co slo ve hre mit :). Koukal jsem na youtubu na gameplaye a spis tam je hodne chyb, ktere se musi opravit nez ze by to neslo hrat. A v TTD kdyz jste podelali zacatek tak jste se taky pekne zabrzdili. A taky se vyplatilo zacit s auty nez hned davat vsude vlaky, takze opet nevidim problem. Osobně tomu dam šanci a hru koupim pote co odstrani ty chyby o kterych recenzent kupodivu opet nepíše. Ale asi u toho nevydrzim cca 10let ktere jsem hral TTD a OPENTTD ve vsech moznych grf modifikacich:).
  • Tato hra je spolu s TrainFever naprosto úžasná a především graficky skutečná. Některá zoufalá studia jen vyplodí hru a už to vyhodí na trh, jako třeba doslova hnusný a blbě naprogramovaný Dřevorubecký simulátor.
    Transport Fever je prima oddechová hra.
  • zdravím, trochu jsem se zaseknul ve 4. americké misi. Potřebuji suroviny na stavbu závodního okruhu, dovážím do továrny na výrobu surovin kámen, ale ten chce ještě škváru, která nikde není. Dík za radu.
    • Shania
      nepotrebujes skvaru, stavebni material vyzaduje bud kameni nebo skvaru. Podivej se na znamenka u těch materialů.

      Ocel napr vyzaduje jak uhli + rudu
      Jidlo zase vyzaduje zvirata a nebo obilí
      Palivo má myslím pozadavky na ropu a nebo obylí atd.

      Bez do sekce steam navody u teto hry a mas tam i vyrobni stromy.

      https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=792345418
  • v recenzi je obrázek z euro truck simulatoru 2 *1*
  • Ta hra má dva základní problémy: - absence konkurence, - příliš rychlý virtuální čas
    Já nechci soupeřit s pravidly, ale s konkurencí. Jezdit sám po mapě a celou dobu jen vyměňovat staré mašiny pro mě není zábava. Mám ve hře desítky linek, které vydělávají a jediné co řeším jsou výměny vozidel za nová. Mnohem lepší zábava je soutěžit, být v konkurenčním prostředí, které zde chybí.
    Druhý problém je příliš rychlý virtuální čas. Ani se nerozkoukáte, vybudujete pár funkčních tratí a už se ukazují nové stroje aniž by ty původní měly čas si na sebe vydělat. Chtěl bych si víc vychutnat dobu páry, dobu nafty ...

    Další věcí jsou detaily jako:
    - nikde nevidím, jak staré jsou jednotlivé vagóny vlaku, takže vlak stárne, ale já nemohu zjistit který vagon musím a nemusím vyměnit (když jsem je dokupoval postupně, dle poptávky)
    - donutit lidi nastoupit do letadla znamená bičovat diskuse světa, hra sama od sebe je hrozně nenávodná, - hudební doprovod je mizérie, - grafy a statistiky hospodaření velmi povrchní, - mohu vybudovat novou továrnu? založit nové město? (nevím) , - automobily neumí předjíždět, takže jedna pomalá tramvaj za sebou "táhne" vláček ostatních vozidel , - žádné havárie - absence spolehlivosti vozidel, - žádná oblíbenost dopravce u obyvatelstva

    Ve hře obecně se nic neděje, žádné překvapení, žádná nenadálá situace. Nezanikne továrna, neobjeví se nová (alespoň mě se tak do roku 1950 nestalo). Vozidla jezdí bez poruchy, nemají danou spolehlivost jako v TTD. Na vygenerované mapě jsou někdy lokace neskutečně daleko, že je již nyní ekonomicky nereálné je propojit. Když si vezmu, kdy jsem hrál Transport Tycoon Deluxe a co nabízel a dnes po tolika letech vyjde hra, co nezvládá ani to. :( Je to prostě bída. Dal jsem hře ještě další šanci, ale je to prostě nuda monopolu. :)
    • Docela souhlas, plynutí času je tam extrémně nesourodé s tím jak dlouho trvá něco postavit, zprovoznit a jak dlouho se ten vlak šine z jednoho místa na druhé. Budování linky trvá déle než v TT, tak by čas měl být pomalejší, jinak se nestihne prostě nic. Protože než mašina vydělá za jednu obrátku nějaké peníze, tak uplyne moře času.

      Výměna vozidel je peklo snad ve všech hrách a TT nevyjímaje. Tady jde aspoň nastavit ta automatická výměna, ale platí všude, že čím víc vozidel a linek tím větší chaos to bude. Vadí mi to, ale nenapadá mě mechanismus, kterým by se to dalo vymyslet lépe (kromě faktu, že se porouchávat nic nebude a prostě se jednou za čas strhnou vyšší náklady na údržbu).

      Statistiky jsou fakt povrchní, tady se rozcházím s recenzí, že to má blízko k managerským hrám. Není třeba vůbec žádná tabulka zboží, které poptávají jednotlivá města, případně by továrny mohly mít nějaké kontrakty mezi sebou. I instant challenge jako se občas v OpenTTD objeví by stála za zamyšlení. Ta doprava je tam spíš do počtu, ale souhlas.

      Co se týče konkurence, tak to mi až tak nevadí, je to prostě systém, kdy jste dostal kraj ke správě a teď se s tím musíte popasovat. Problém je, že se v tom kraji toho děje hrozně málo, takže bojujeme jen s vlastním rozpočtem a výměnami vozidel. I to vylepšování nádraží mohlo jít dál (co třeba vybudovat P+R?), propojení zastávky nádraží a MHD by mohlo být automatické, chybí nějaký generální editor linek, kde by se ve schématu daly trasy linek myší upravovat na zjednodušené mapě, statistiky preference vozidel obyvatelstva (někdo radši autobus, někdo vlak, někdo se bojí lítat nebo na loď atd.). Hra si má hrát na realistickou a přitom uvázla na půl cesty a co hůř, v recenzi se to nedovíme.
      • V TTD se mi líbila nálada obyvatel města, zbořil jsem jim dům abych postavil letiště a najednou jsem měl "stavební uzávěru" :), padlo letadlo a letiště prázdné, továrna snížila produkci na 50% a hned měl člověk problémy a musel je řešit, tady se nic podobného neděje. A to ty hry dělí 22 let.
        • Jsem rád, že to tam není. Spíš to otravovalo, vozím z/do města všechno možné, zbourám pár stromků/upravím terén a hned jsem satan a nepostvím ani zastávku. Vysadím jim les a během vteřiny můžu vybombardovat celou čtvrť, zasadit pár stromů a takhle dokola, dokud z města nezbyde nic.
          • Jo taky me to štvalo. Nesmelo se dosahnout priserneho hodnoceni ale delat upravy postupne aby byla popularite max na slabe úrovni. Pak se poslalo par peněz městské radě a stavělo se dál:).
      • Souhlas.

        Nyní jsem v roce 1975 a vlastně pokud bych nechtěl stavět nové spoje, hra by doběhla až do konce jak je. Spoje vydělávají a není nic co by jejich logistiku narušilo. Prostě by hra jela bez hráče pěkně sama ... to ale není hra. :( . Transport Tycoon Deluxe je lepší, i když dnes vypadá příšerně, funguje lépe.
        Nevím proč nemohlo občas zhavarovat letadlo, ani vlaky když pošlu proti sobě se nesrazí, ale bez semaforu čekají až bude volná trať. (!) Lidé spokojeně nastupují,vystupují a jediné co hra eviduje je poměr poptávka/nabídka. Hloupá hra.
        • Pokud se Vam dnes zdá TTDDeluxe graficky ubohý tak stáhněte z netu novou verzi OPENTTD s 32bit grafikou. Porad to velka parta lidí vyvíjí a je to uz celkem jina hra nez deluxe s mnohem propracovanějším systémem hospodaření. Je to teda o dost tezsi protože nesmíte ani chvíli prestat neco sledovat aby vam nesla produkce dolů. No zkus to a uvidis. www.openttd.org nebo to je i ke stazeni na cz stahovacich webech.
        • OTTD jsem z nostalgie nedávno rozehrál a to co píšeš ohledně ekonomiky je úplně mimo. V TT stačilo postavit jednu dráhu a pokud to vozilo alespoň něco tak to prakticky vždy vydělávalo a pokud člověk navíc stavěl efektivně tak cca za 5 - 10 herních let měl prakticky sandbox bez financí, kdy ani stavění na vodě nebyl problém nebo financování nových továren. Nechápu v čem je potom TF horší.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit