Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Souls i vedmaci jsou jelita. BALDUS GATE vladne vsem (priznavam ze Planescape jsem jeste nehral)

    A ted jsem vam hadku rozsekl. Muzete mi zacit dekovat.
    • Planescape bych ani nezkoušel. Nemůžeš tam udělat level 100+, nemůžeš craftit, skákat po potvorách, není tam kvalitní systém hnití jídla a dokonce ani systém svítění s lampu. A boss fighty stojí za prd. Prostě nic, co dělá RPG kvalitním. *1*
      • a neni tam ani new game+++++++++++ abys mohl nahrat opakovanim neustale toho sameho stovky hodin
      • nehnije tam jídlo, tak to neni RPG *1*
        • Určitě. Obzvlášť pokud hraješ za francouzského kuchaře. Pak to může být nejen otázka cti, ale i života smrti. *1*
          • přesně, nezáleží na tom, že hra má grafiku z roku 1995, repetitivní herní mechaniky kdy 300 hodin dokola opakuješ to samé, AI na úrovní školní kalkulačky a svět živý asi jako přejetý králík u silnice, hlavně, že tam jde svítit lampou

            co ovšem považuji za zásadní, že ani dobové asijské tituly se nechytaly, viz např FF VII (1997) vs Fallout 2 (1998) kolika způsoby se daly řešit questy ve Fallout (cca 4) a kolika ve FF (vždy jen jeden) už tenkrát CRPG nad JRPG vítězilo, a na tom se, přátelé, nic nezměnilo *1*
            • flash789
              Ja o jrpg dost pisu, ale ze bych je nejak zasadne srovnaval s wrpg jsem si teda nevsiml. Mozna trochu, navic srovnavat neco globalne nebo jednotlive je rozdil.
            • @zzz
              Jó, jednou sem takhle potkal jrpg fanatika, který se mi snažil namluvit, že FF7 je vrcholem roleplayingu. A to jako vážně. Takovej flash typ...
            • Řekl král pitomců, který neustále poměřuje západní RPG a JRPG...
            • flash789
              Srovnavat FF 7 a Fallout muze jen ignorant a pitomec.
            • asijskej smysl pro inovace je presne odrazem toho jedinyho, co hernimu svetu opravdu dali, grind, grind a jeste jednou grind
  • fakt si O vínu a krvi mám zahrát? Poté co jsem se spálil se Zaklínačem 3, který byl vyhypovaný kritiky i publikem, a ve výsledku to byla lehce nadprůměrná a minutelná hra? Na Skellige už jsem přestal prolézat otazníčky a snažil se to jen ukončit, zatímco mne hra posílala hledat šaty na bál pro nějakou čarodějku.
    • VergiliusGrey
      Já bych to viděl takhle: O vínu a krvi si nese většinu chyb, co měla základní hra. V čem se mě třeba líbil víc je hlavní příběhová linka a trochu rozmanitější vedlejší úkoly. Ale jestli se ti moc nelíbila základní hra, tak bych to asi vynechal. Zas tak zásadní zlepšení se nekoná.
    • Vogon
      TLDR: Zahraj si výborné Srdce z Kamene, to je to nejlepší z celého Zaklínače 3 a mělo by to uspokojit to, co sis od hry sliboval. Krev a Víno ani nezkoušej, protože obsahuje i to, co na Zaklínači 3 není dobré, tedy otevřený svět a nepovedené RPG systémy, nataženo na další desítky hodin.

      Pokud tě nebavila základní hra, tak to nezkoušej, O Víně a Krvi je více toho samého, a navíc pokusy vývojářů o opravování rozbitých systémů původní hry ošklivě selhávají, a chyby naopak prohlubují.
      Například ukazuje, jak moc spoléhá bojový systém Zaklínače 3 na spamování jídla, když vývojáři do hry dali otravné kytky a zaplnili jimi každý kousek mapy. Taky je dost směšné reskinovaní příšer, protože hra vážně nepotřebovala další dva vlky. To je nejvtipnější úkaz, ale smutným je, že většina příšer v Toussaintu jsou reskinované příšery z původní hry.
      Pak nádherně ukazuje nepromyšlenost systému vylepšování postavy, když místo, aby ho opravili, do hry vývojáři dali systém druhý, podobně nepromyšlený, ve kterém je navíc naprostá většina z vylepšení jsou naprosto nudná.
      Crafting a výbava zůstávají stále nefunkční. Hráč nemá důvod používat něco jiného než stříbrný meč, který mu hra dá v úkolu, a zaklínačské zbroje, s kterými je spojen ten nepromyšlený crafting a nezvládnutý otevřený svět. Crafting stále není nic jiného než hledání kováře a kupování kovů, tedy utrácení peněz. To samé platí o nezvládnutém a nudném vylepšování vily.
      Průzkum otevřeného světa je nudný, podobně jako v původní hře, protože zase spoléhá na otazníky. Přičemž, to se tvůrci pokusili vyřešit tím, že pár otazníčků svážou k sobě, a když je hráč splní, tak se na mapě objeví socha, se kterou se pak nic neděje. Klepna je samozřejmě pořád neskutečně stupidní.
      Ale nejhorší a zdaleka nejvtipnější hřích tohohle hnusně nezvládnutého otevřeného světa je to, že když se pokusíš vylézt na dominanci panoramatu mapy(Dva vysoké útesy), tak se ti napíše ať jdeš pryč, protože to je konec světa. To byl zdaleka nejpovedenější vtip vývojářů, což mě vede k tomu nejhoršímu, tedy příběhu rozšíření.
      Zatímco Srdce z kamene excelovalo po stránkách, ve kterých původní hra často selhávala, tak O Víně a Krvi se v těch chybách rochní. Celé rozšíření se nese na vlně dekonstrukce rytířství a romantických klišé, což se nejen rychle omrzí, ale navíc to není nic co bych neviděl lépe zvládnuté jinde. Ale hůře, tvůrci se dopustili deus ex machiny a to ne jednou, ale rovnou dvakrát. Ale zase platí to, co o původní hře, tedy že hra nemá dobře napsané záporáky. Jsou tu tři a dva z nich jsou naprosto otřesní, protože se dopouštějí naprostých zrůdností a jeden z nich je mentálně postižený. Třetí z nich je "oukej", ale její archetyp je ve hře udělaný jinde a daleko lépe. Korunku tomuhle dává fan servis, který mi smrdí znevážením původního díla, a když se onen fanservis spustil do epického boje, který spočíval ve škrabkání, s hlavním zloduchem tak jsem vybuchl smíchy. Tohle všechno už smrdí, ale to není to nejhorší.
      V závěru se hra dopouští něčeho naprosto odporného, co jde proti všemu, o čem jsou hry. Dojde ke konfliktu a místo, aby hra dovolila hráči se pokusit ho vyřešit, tak dojde k časovému skoku a Geralt řekne "To, co hra nedovolila hráči udělat, se mi teda nepovedlo.". A to se stane, ať už uděláte jakákoliv rozhodnutí. Přičemž, pokud by k časovému skoku nedošlo a hra nechala hráče marně konflikt řešit, tak to mohl být jeden z momentů, který ukazuje sílu video her jako vyprávěcího média, s podobnou sílou jako konec Shadow of Colossus, takhle je to ale urážka videoher jako celku.
      • flash789
        Chlapi vy tady balancujete na tenkem lede, takhle dehonestovat modlu rpg :) Ale bohuzel jsem z toho mel podobne pocity jako Vogon, ze zacatku cely herni system i svet docela voni, ale cim dal se clovek dostaval tim vic zacinal zapachat. Jedine co me prislo fajn je narace hry, proste napsany to je dobre a Geralt je dobra postava. Cely system vylepsovani postavy, craftu, vybaveni, levelovani, priser, otazniku a tak dale je dost nuda a podle me to je cele spatne udelane. Kdyby se drzeli uzavrenejsiho sveta jako to meli dva predchozi dily udelali by lip. Ale holt kazda dnesni firma a ambicemi co dela rpg, musi mit takove svoje Elder Scrolls. U novinaru a recenzentu hra uspela, a u plno hracu taky, bohuzel se jedna o dost nebezpecny precedens, a tak glorifikace W3 doposud stoji nad cimkoliv co bylo v zanru RPG udelano a co udelano bude, protoze vsichni co jim nedostatky nevadi nebo je nevidi se muzou vezt na tom jak je hra napric netem uspesna. Ale zase, je to porad lepsi nez to co nam serviruje v otevrenych svetech UBISOFT, a tam ten vliv je snad jeste vetsi nez od borcu z polska.
        Aby nedoslo k omylu, je to jen muj nazor, a zaroven chapu ze lidi co maji radi knizni predlohu a soustreduji se hlavne na pribeh a postavy musi byt z W3 velmi spokojeni, jen jim zrejme chybi, nebo je jim to jedno, abilita posoudit hru jako jednotny celek a do toho veci ktere se netykaji pribehu a postav zarucene patri. Obecne u vsech rpg je uprednostnovani pribehu nad ostatnim spatny zvyk a popira definici herniho rpg, kdyz by jsme odebrali z rpg pribeh porad tam zustanou mechaniky ktere zaruci ze se hre da rikat rpg at uz treba akcni nebo jakekoliv, kdezto kdyz odebereme ony mechaniky jako rozvoj postav, vybaveni atd, zustane nam pribeh a postavy ale ze hry zustane zanrove spis uz adventura. Samozrejme kdyz nekdo hraje formuli 1 jedna se taky o roleplay, hraje si na pilota F1, a vzasade jde rikat rpg cemukoliv, ale snad ti rozumnejsi pochopi ze mam na mysli takove ty hry kde delate ukoly a sekate do potvor a jsou definovany nazvem rpg. :) Cele to jde taky pozorovat u her stolnich jako je treba Draci Doupe atd, samozrejme ze kazdy kdo to hral tak hodne vzpomina na vymysleni pribehu, kdo co rekl a jak se zachoval, ale cele tohle stalo a padalo na pravidlech, na kostkach, cislech, vybaveni a soubojich, bez nich by si par lidi u stolu jen vypravelo pribehy, a zrejme by nikomu z nich neprislo na mysl ze se venuji roleplayingu.
        Samo je nejlepsi kdyz ma rpg vsechny slozky dobre, dobry pribeh je fajn a zabavne mechaniky taky, ale tohle se, dle meho, u Zaklinace 3 nestalo, alespon ze strany tech mechanik.
        • Vogon
          Tady souhlas. Užil jsem si třeba daleko více Darkest Dungeon nebo Divinity: Original Sin, než většinu "příběhových" RPG co vyšly za poslední léta. Byl jsem taky dost překvapen, když se Darkest Dungeon neobjevil v kategorii nejlepší RPG ale v kategorii nejlepší Strategie.
          Právě díky práci s RPG systémy je Dragon's Dogma lepší RPG než většina západních open world RPGček, a to i přesto že má příběh naprosto otřesný. Vždyť systém hnití jídla v Dragon's Dogma je hlubší než vývoj postavy v Zaklínači 3.
          • Tak system Vocations, ich trenovania , obmedzeni a prepinani povazujem v DD za absolutne tragicky a je to typicky azijsky grind based nezmysel.
            Witcher nemal nikdy dobre RPG systemy, vzdy boli nudne a ploche. Osobne dufam, ze angazovanie tvorcu Cyberpunku prinesie zlepsenie aj v tejto oblasti.
            • Nechapeme sa, uz to, ze len niektore Vocation mozu equipnut len urcitu zbran je hlupost, ale ok moze byt. Ale aby som po tom ako prepnem Vocation zrazu nemohol pouzivat zbran, ktorou som doteraz hlusil stovky priser je strasny nezmysel. Horsie urobeny multiclass som v RPG systemoch snad nevidel. Samozrejme, ze stats growth system a augmenty su dalsia vec co nuti prepinat Vocations, kedze nie su zdielane medzi Vocations a tym padom ak chcem augment, ktory podporuje moj herny styl, tak proste musim do inej classy, ak chcem povedzme maximalnu strength tak musim do Fightera na Vehemence a zaroven Varriora na Clout + dalsie 3 Vocations na specialne podmienky.
            • Vogon
              Jak tě ubývání růstu statů nutí k přepínání? Právě naopak, můžeš hrát jak chceš, protože vývoj postavy se zpomalí. A zase nemusíš přepínat, protože každý stat je dobrý pro každou vokaci. Postava schopnosti po přepnutí vokace nezapomíná, všechny augmenty může používat každá vokace a core skilly a kouzla pro určitou zbraň taky nezapomíná a můžeš je použít na vokaci, která používá stejnou zbraň.
              DD není grind pro statistiky a úrovně, nejen že nemáš důvod spěchat, ale hra neobsahuje žádné bariéry, kdy nemůžeš ublížit příšeře, která má pro tebe moc vysoký level, takže pokud jsi dostatečně dobrý, tak zvládneš všechno. Grind pro výbavu začíná pouze v DA, a to pouze pokud chceš, natáhnout hrací dobu/získat to nejlepší, protože normální i vyvinutá forma Daimona se dá zabít úplně v pohodě s obyčejným vybavením.

              Zaklínač 3 není špatná hra, taky jsem se bavil, ale byla by zdaleka lepší, pokud by RPG systémy vývoje postavy odstranili úplně. Nejen, že nedává smysl proč se Geralt už potřetí od té doby, co ztratil paměť musí učit techniky šermu, ale škodí to i bojovému systému, protože pokud by mohl hráč využívat všechny schopnosti, tak by ten soubojový systém dosahoval hloubky her od PG a hratelnost by se nelišila, protože hráč využívá podobných taktik, ať už se soustředí na znamení nebo šerm. To samé výbava, ta hra vůbec nepotřebovala nějaký polovičatý crafting systém a byla by lepší bez něho. Vždyť nedává smysl, když hráč za hru posbírá desítky stříbrných mečů, když jsou v lore považovány za drahocenné a závěr hry, se tváří, že tomu tak je.
              Zaklínači 3 by prospěl postup Stephena Kinga, nebo třeba Fumita Uedy. Odeber z díla vše, co nepodporuje hlavní téma. Zaklínač není kovář. Zaklínač je mistr šermu, nemá se co učit z technik, ale používat v boji mozek.
            • Femto
              Nejlepší jak fanboy Zaklínače začne kritizovat A.I *15*

              https://www.youtube.com/watch?v=gp0u-roGPzw
            • Na Vocation nie je nic genialne, je to uplny nezmysel. Prepnem si Vocation, postava zabudne to co hodiny a dni trenovala a zrazu nevie pouzivat urcity zbranovy set a skilly. System cez diminish statov a zdielane augmenty, nuti dokola prepinat Vocations. Nema to vobec ziadnu logiku, je to len ako "dogma" , proste takto to je, nedava to ziadny zmysel ale pozrite si tabulky, najdite si ake augmenty chcete a potom sup ho grindovat doblba za rozne Vocation, ktore ani hrat nechcem len aby som budoval postavu efektivne.
              DD ma fajn boje, vela moznosti v skilloch, ale zaklad a to je ten system vyvoja postavy je nezmyselny, pribeh priserny, AI tragicka, azijsky grind ako ceresnicka. Pre mna obrovske sklamanie, po tom ako ju konzolova komunita vynasala do nebies.Mnoho z tych "super" rpg systemov ako velkost, jedlo, atd, absolutne nevyuzita alebo len na par miestach.
              Pri Witcherovi som sa aj pri uplne hlupom rpg systeme bavil daleko viac, a to mam RPG zalozene na mechanike a buildovani omnoho radsej.
            • Vogon
              Vocations je právě naprosto geniální. Pokud hráč chce jet jednu vokaci tak může, pokud jich chce jet více taky není problém. ALE hra dává statistiky dle toho za co hraje, a tak hráčovo rozhodnutí kdy za co hrát, má vliv na celou jeho zkušenost. Co je chytré je to, že hra dává více statistik na nízkých úrovních, kdy právě hráči experimentují. Kdežto na vyšších úrovních dává statistik méně. Tohle by bylo katastrofální, ale každá statistika je každé vokaci k něčemu. Takže hráč si vytváří svoji jedinečnou postavu, aniž by si to uvědomoval. Vývoj postavy tak probíhá skrze to, jak hráč hraje, ne skrze to, jak si nakliká statistiky mimo hru. Takže hráč je tím za koho hraje.
              Grind to není, pokud DD nazýváš grindem, tak pro tebe musí být každá hra grindem. Vokace sdílejí schopnosti a většina augmentů je dobrá, když ne pro všechny, tak spoň pro většinu vokací. A čím pokročilejší augmenty, tím specifičtější jsou.
              Taky je nutné podotknout, že na postavu má vliv její váha, výška a svalstvo.

              Jinak první zaklínač měl dobré systémy(I když vývoj postavy byl taky nic moc), protože abys byl úspěšný tak ses musel chovat jako člověk co žije ve světe(Meditovat, čekat na noc kdy vyjdou živly společnosti,apod.), což sice vedlo k hodně neduhům hry, ale taky to tu hru dělalo jedinečnou.
            • Sakra, ty si udělal vtip! Smekám. Pro tentokrát ti i prominu, že si reagoval mimo.
            • flash789
              mlaticka byl za prvni republiky chlap, ktery se vetsinu casu zdrzoval v hospode ci bordelu a za penize ci pro pekne oci nejake prvorepublikove kurrvy daval lidme po hube, s dragons dogmou nema nic spolecneho.
            • Hlavně DD je spíš mlátička, než RPG. I když je možný, že promakaný systém hnití jídla má u někoho zásadní vliv na roleplay... *1*
            • flash789
              System vocation, a jeho prepinani zarucil ze prakticky kazdy hrac bude mit odlisnou postavu, tomu se rika diverzita a ne asijsky grind based nesmysl. ..ale samo kazdemu se nemusi libit vse.
              System pawnu takovyto system primo vyzaduje, protoze pak by nebyl k nicemu, navic tam jde rozvoj postavy naplanovat s maniakalni presnosti od lvl 1 az po lvl 200. Min/max hraci nic lepsiho snad ani najit nemuzou.
          • nemel nesmysly, Zaklínač a systémy v něm strčí všechny asijský RPG do kapsy, to s tim hnijícim jídlem je ale dobrej vtip *1*
            • "a z 90% maji naprosto unikatni systemy a postupy"

              Z těchto blábolů vždycky nemůžu...
            • Vogon
              Derpe, Persona je dobrý příklad JRPG, je to snad vedle FF a Dragon Questu nejlepší příklad JRPG. Nejedná se o to, zda tam jsou Sim elementy, ale o to jak jsou zpracovány.

              A to o tom vývoji JRPG by byla pravda před pár(djeme tomu tak šesti) lety, ale v současnosti určitě ne. Vždyť minulý rok vyšlo FF15, které se dost odlišuje. Teď vyjde Nier:Automata, které misí character action s JRPG. Předminulý rok vyšlo Undertale, které má taky specifický bojový systém. Ni No Kuni spojovalo Pokémony s ATB. Samozřejmě, najdou se série, které si jedou svoje(Fire Emblem) už dlouhou řadu let, nebo hry, které jsou návratem ke kořenům(I am Setsuna, Bravely Default) ale díky rozmanitosti žánru působí i ty svěže.
            • flash789
              DD ma systemy nad kterymi nekdo premyslel, a chtel je udelat tak aby byli vyzvou a byli zabavne a aby se hrac musel rozhodovat. Napriklad kdyz se postava namocila do vody ledova kouzla na ni seslana meli vetsi poskozeni, naopak kouzla ohniva mensi. Nebo co takhle hodit na potboru flasku s olejem a pak ji podpalit, nebo ji lukem vystrelit oko aby pak bezmocne machala rukama do prazdna protoze nic nevidi.?Co takhle zapalit grifovi peri aby nemohl uletet? letave potvory muzou taky hrace odnest a z vysky ho pak pustit na zem, ovsem kdyz si hrac pri tvorbe postavy udela tlustoprda co vazi 120 kilo, takova harpyje ho moc daleko neodnese. Spolecnik(pawn) v boji zacne horet, hrac k nemu priskoci, nalozi si ho na ramena a hodi ho do nedalekeho potoka a je po problemu. Ta hra ma takovych moznosti a pristupu co tam jde delat a jak to hrat ze se o tom vetsine hre ani nezda. To co jsme tady z Vogonem vyjmenovali je jen zlomek.

              To derp - mozna pro tebe se nic nedeje, Square a par dalsich neni vsechno, mas tu plno mensich japonskych vyvojaru kteri produkuji hry jak na bezicim pasu. Disgaea, Neptunia, Mugen Souls, Atelier serie, Omega Quintet, tales of serie. pak tu taky mame taky skupinu DRPG japonskych vyvpojaru kde najdeme skvele dunegon hry jako Demon gaze, Operation Abbys, Stranger of Sword City. Elminage nebo Dungeon Travelers. vsechny ty hry spadaji do skupiny Jrpg a z 90% maji naprosto unikatni systemy a postupy. Deje se tam dost jen o tom nejspis nevis.
            • @Vogon:
              no zrovna Persona není moc dobrý příklad JRPG. Je to hra, která ma přidáno až tolik sociálních prvků, že to někteří kritici označují za jRPG mixnuté s The Sims.

              Navíc ZZZ má částečně pravdu v tom, že jRPG v posledních letech dost stagnuje. Nám evropským hráčům to může připadat jako přijemná změna (oproti našim západním rpg), ale od přichodu Final Fantasy se na scéně jRPG toho moc neděje.
            • Vogon
              JRPG je totižten žánr, který na dlouhá léta zemřel, a pak se vrátil jenom díky tomu, že vývojáři přišli na Kickstarter a slibovali hráčům, že budou dělat stejné hry jako před dvaceti lety. Vždyť jediné moderní CRPG, ne kterém jde vidět posun je ono Divinity:OS, naopak třeba Tyranny, Pillars of Eternity, Shadowrun není nic, co by nebylo před dvaceti lety v Baldur's Gate. Dragon Age: Origins měl nejblíže k modernizace CRPG žánru, a stejně je to prakticky stále to samé, jen v moderním kabátku.

              A doporučuji si zahrát nějaké starší JRPG a srovnat to s moderním, protože větší sr*ky tu vypouštet snad nemůžeš. Srovnej si třeba jak se posunovaly JRPG série. FF9/FF12/FF15, P1/P3/P5, Nier a NierAutomata. Pravdou bohužel je, že zatímco CRPG je žánr, který stagnuje a ůsobí jednotvárně, tak JRPG je jeden z nejrozmanitějších žánrů. Final Fantasy, Persona, Valkyria Chronicles, Ni No Kuni, Fire Emblem jsou všechno úspěšné značky spadající do jednoho žánru, které jsou naprosto rozdílné.
            • nechci ti kazit iluze, ale nejlepší RPG byly vždy ty západní, JRPG se zasekly někde 20 lez zpátky a nikam se neposunuly, staly se anachronismem

              CRPG > JRPG, to je prostě fakt, smiř se s tim *1*
            • Vogon
              Tohle by fungovalo, kdyby se vývojáři do hry nesnažili vylepšování přesvědčovací schopnosti Axii narvat, pak by navíc vzniklo morální rozhodnutí jestli Axii použít. A navíc Geralt ve hrách není Geralt v knížkách, víme? Prošel ztrátou paměti, takže není důvod, proč by ho hráč nemohl hrát jako mluvku. Říct, že tvoje postava nemůže mít nějakou kvalitu charakteru, ať už abstraktně nebo prakticky, v RPG je docela zásadní chyba.
              To, že Zaklínač 3 má otřesný systém vývoje postavy se za fakt považovat dá, samozřejmě stačí použít empirické pozorování. Kolik her se inspirovalo tím systémem? Kolik lidí ho pochválilo, nebo vyzdvihovalo nad ostatní části hry? Kolik možných buildů postav může být(Hodně nebo málo ve srovnáním s ostatními RPG)? Jak se buildy odlišují? Co všechno je ovlivněno vývojem postavy? Jak jsou buildy vyváženy? Jak vývoj postavy ovlivňuje skill ceiling hry? Jak se liší taktiky bojování buildů? Kolik vývojářů pochválilo ten vývoj postavy? Jsou buildy, které zdánlivě nedávají smysl, funkční? Jak moc hráče vybízí k experimentaci? Jakou váhu má rozhodnutí do čeho dám body? Čím vším leveluju? atd...

              A když už jsme u toho, porovnejme si teda svícení v DD s vývojem postavy v Zaklínači 3.
              Vývoj postavy v Zaklínači 3 probíhá tak, že hráč nabývá zkušeností. Ty získává buďto plněním úkolů nebo zabíjením příšer. Zkušenosti vedou k získávaní úrovní, které ti dávají body, za které si získáváš perky. Perky jsou rozděleny do kategorií podle toho, co ovlivňují, a mají třídy, ke kterým se postupně dostáváš. Body získáš taky za nalezení místa moci. Perky skládáš a na základě barvy můžeš vložit mutagen. Mutagenů je více tříd. Perky a Mutageny kombinují sílu. Perky ovlivňují pouze bojové schopnosti. Vývoj v Zaklínači 3 jde vymazat a začít znovu, nedochází tak k žádnému rozhodnutí. Krev a Víno přidává mutace, které získáváš za mutagen a body vylepšování schopností, můžeš mít aktivní jen jednu mutaci. Mutace má kombinovatelný efekt s nasazenými mutageny a schopnostmi.
              Osvětlení v DD může vzniknout několika způsoby. Můžeš použít lampu, kterou musíš získat. Lampa váží, takže má vliv na rychlost tvé postavy. Lampu můžeš také dát tvým společníkům, pokud ji ty sám nepotřebuješ. Aby lampa svítila, tak potřebuješ olej, který ubývá. Olej také váží. Také nesmíš být mokrý, pokud jsi mokrý, tak se musíš usušit. Také můžeš svítit tak, že si sebereš klacek a strčíš ho do jakéhokoliv ohně, a vytvoříš tak pochodeň, s pochodní nemůžeš bojovat, pokud chceš bojovat musíš ji odhodit, pokud ji hodíš do vody přestane svítit. Nebo můžeš použít ohnivé kouzlo, doporučuji ohnivou zeď nebo meteory, protože ty svítí nejdéle, ovšem nejlepší na tohle je kouzlo magického lučištníka, kdy zapálí sám sebe, nebo kouzlo kdy vystřelí velký požehnaný šíp, který zůstane viset ve vzduchu. Světlo samotné je rozhodnutí, jelikož působí jako lákadlo na příšery. Rozšíření Dark Arisen posunuje svícení na novou úroveň, kdy do zatopené lokace(Hráč tedy nemůže svítit lampou), ve které jsou příšery, dává majáky, které se rozsvěcují za měnu, kvůli které hráč do dungeonu leze. Dochází tak zase k rozhodnutí, jestli utratit část nalezené měny nebo riskovat smrt.
              Tady máš jak funguje hniloba jídla: http://dragonsdogma.wikia.com/wiki/Category:Time_Sensitive_Items

              A samozřejmě, kdybys místo trapných shitpostů rozšiřoval své herní znalosti, tak bys věděl že mnohá JRPG mají daleko hlubší RPG systémy než Zaklínač 3, což naštěstí není nijak obtížné. Vezmeme si třeba sérii Persona od třetího dílu, kde systém vývoje postavy je složen z rozhodnutích, co hráč bude dělat s volným časem. Zda půjde bojovat s příšerami, studovat, pracovat nebo trávit čas s přáteli. Hráč má na splnění hlavního úkolu rok, takže moc času nemá a nemůže vše stihnout. Navíc jsou jednotlivé aktivity provázány, kdy aby ses mohl s někým dostat na vyšší úroveň přátelství musíš být například dostatečně inteligentní. A to jaký vztah máš se spolubojovníky ovlivňuje jejich schopnosti v boji a sílu person(obdoba pokémonu) jejich osobnosti.
            • kdepak, to neni fakt, ale tvůj názor, navíc dost pomýlený, řekl bych

              ovšem, Geralt nikdy nebyl moc mluvka, ale muž činu, to je asi lépé zobrazené v knížkách než ve hře, vždycky když mluvil s nějakým vzdělaným, jako např jeho rozhovor s Vilgefortzem, působil jako neohrabaný buran
            • Vogon
              Jsem rád, že máš výborné pozorovací schopnosti. Nicméně fakt, že systém svícení lampou v DD je propracovanější než vývoj diskusních schopností hlavního hrdiny v "příběhovém" "RPG" jako Zaklínač 3 stále zůstává. *9*
            • nj, když ty si s těma vtipama tady začal
            • Vogon
              Díky za pochvalu, obzvláště od krále vtipu jako jsi ty. Tenhle se ti samozřejmě taky povedl.
        • tl:dr
          další boreček co si našel alespon virtualni pritelkyni v podobe Triss. Už by to chtelo konečne dospet
      • dík za podrobné info/rozbor. Asi to hrát nebudu. Her je spousty, času je málo. Zachvíli vyjde Numenera atd. Jo, RPG mechaniky byly ve W3 fakt špatné, od souboje, po vývoj postavy (skilly), po crafting a loot. Totálně hloupé bylo, že prolézat ty otazníčky vlastně nemělo žádný význam, protože v té hře nebyl žádný loot, tj žádný skvělý meč, co člověk najde, protože stříbrný meč už měl. Za zabití těžké potvory žádná odměna. Kam se to hrabe na Gothic II
        • Femto
          Hloupě byly navrženy a desingovány i questy, takže k questu pro level 13 si se dostal jako 35. Dokonce měli bordel i v hlavní linii, kde následující level měl nižší doporučený level než předchozí.
          • Plácáš nesmysly, jako vždy, nic takového se mi při hraní nestalo
            • Femto
              Tak koukám, že fanboys Zaklínače by omluvili i to, kdyby tam vyskočil Hitler a začal tam tančit na mrtvolách utopenců...
            • flash789
              Skutecne si myslis ze to co pises byl skutecne designersky umysl? jako ze ty ukoly byli cervene proto ze je mam jit hned udelat? protoze to pri trose snahy jde? To snad ne:)
            • "ale ouha, kdyz udelam dalsi cast pribehu, dostanu zkusenosti a zesedne mi zakazka na netvora ze zacatku hry, takze proste musim pribeh odlozit a vratit se zpet nebo se na to vykaslu a prijdu o zkusenosti za ukol ktery taham v deniku uz 14 dnu"

              Moc to řešíte. Barvičky questů jsem vůbec neřešil a bylo to úplně bez problémů.

              Pokud si dobře pamatuji, tak většina "červených" questů se dala normálně udělat...
              ...sice to nebylo jednoduché, když vás monstrum dokázalo zabít 2 údery, ale ve hře, v které můžete blokovat nepřítelovi údery a nebo se jim dá úplně vyhout, to je jenom drobná překážka :D
            • flash789
              presne, jak Vogon pise, dostat sedivej ukol na druhym konci mapy pro lvl 5 kdyz sem mel level 27 bylo k nezaplaceni. nevim kterej pitomec to takhle vymyslel. dalsi naprosto ,,genialni,, vec tam byla ze clovek nabral nekde zezactku cervenej ukol z nastenky pro lvl 18, kdyz mel lvl 5, takze to nechal byt, ale mezitim nez ten level mel se dostal na Skellige, kde samo delal taky ukoly a kdyz si po tech 14ti dnech nevzpomel, tak mu ten ukol pro LvL 18 taky zesednul. Samozrejme to asi mysleli tak ze hrac bude pendlovat z mapy do mapy a bude si to neustale hlidat co mu muze zesednout a co ne, kralovska zabava. Neco ve stylu, resim na Skellige pribeh, zajima me co bude dal, ale ouha, kdyz udelam dalsi cast pribehu, dostanu zkusenosti a zesedne mi zakazka na netvora ze zacatku hry, takze proste musim pribeh odlozit a vratit se zpet nebo se na to vykaslu a prijdu o zkusenosti za ukol ktery taham v deniku uz 14 dnu. Ne kamarade, tohle je tak strasne spatne navrzene ze to svet nevidel.
            • Vogon
              Schválně jsem to googlil, teda pokud myslíš ty úrovně úkolů. A úkol, který tě dostane na Skellige je pro úroveň 16, kdežto všechny hlavní úkoly na Skellige jsou pro úrovně nižší.
              http://i.imgur.com/IDqTtCS.png

              To, že se ve hře dostalo na vysoké úrovně moc rychle se mi taky stalo, a pak jsem plnil úkoly, za které jsem dostával 2 zkušenosti, protože jsem byl moc vysoká úroveň.
    • Ano členové kultu se toho drží, protože potom co už přestaly vycházet nové knížky, tak máme zase konečně další příběh ze světa zaklínače(I když tohle je jenom pohrobek ságy, který vylézá z dění ve čtvrté knížce).
      • Knihy mi maservirovaly uplne jiny svet, nez hry.
        • Protože zdrcující pravdou je, že příběhy se často přizpůsobují předpokládané hratelnosti.
          • Zakladni princip knizniho lore: zaklinaci jsou relikvie minulosti, z dob kdy si lide dobyvali uzemi a vytlacovali elfy a trpasliky. Soucasnost Geralta je svet, kde Geralt zije na pokraji chudoby, svet kde uz je monster jen hrstka a jeho si chteji najinat spis jako zabijaka...

            Hry na me pusobi prave tou mytickou minulosti. V knize Geralt bojuje s osudem. A hry?
    • flash789
      Me se Vedmák 3 libil, ale jak nekdo pripomina, na Skellige jsem toho mel taky plny zuby uz, pomerne zajimave ukoly a rozhovory me u toho sice udrzeli ale otaznikum a dalsim vecem jsem se uz vyhybal jak cert krizi. A dodnes jsem jeste nenasel silu rozehrat ty dve DLC. Ale treba jednou na to dojde. Plno lidem W3 sednul jak hrnec na zadek, utcite na nem neco je, ale ja to asi objevil jen z casti. Zrejme moje ignorace knizni predlohy? To ze sem nehral dvojku? tezko rict. Pritom prvni dil me bavil moc..zvlastni.
      • já jsem knihy četl 2x, poprvé když vyšly v 90. letech, podruhé před hraním trojky (při druhém čtení z pohledu třicátníka bych to označil za lehce nadprůměrnou fantasy, nebylo to tak dobré jak jsem s to pamatoval ze svých teenagerských let :-)

        Jednička Witcher mi přišla naprosto super a hodně mně bavila - parádní grafika, atmosféra, příběh, české nadabování. Dvojka mi taky přišla ještě dost dobrá. Trojka mě zklamala. Ten otevřený svět tomu nesedl, příběh se rozmělnil, atmosféry ubylo. Dokonce i graficky se mi líbilo míň než jednička, protože jednička měla víc unikátních zajímavých lokací, kdežto trojka vypadala všude stejně.
        • Já jsem taky třicátník a Zaklínače považuju za vynikající fantasy. Naopak ho teď doceňuju ještě víc.
          • Knihy nebo hry?
            • Knihy. Jak povídkové, tak sága.

              Ale když se nad tím zamyslím, tak jednička a dvojka hry se mi taky víc líbily až na druhé zahrání. Hlavně dvojka. Ale knížky jsou o level výš.
        • Jsem na tom uplne stejne. Jen 2 a 3 jsem jako hry uz vynechal. Otevreny svet je prima, kdyz jsou do nej zajimave mise - gta5. MGSV jsem taky nedohral pro ty kvanta sedyho nemastnyho balastu a prazdneho sveta bez NPC.
      • Femto
        Většina fandů trojky jsou lidi, co nečetli předlohu a nehráli jedničku. Další skupinka je samozřejmě stádo odkojené na hypu, který trval dva roky a byl extrémně intenzivní. CDP hypoval každý týden i jedním obrázkem. Samozřejmě další skupina jsou ti, co považuji Zaklínače za přelomovou fantasy a vše okolo Zaklínače adorují až do nebe, což je asi ta nejvtipnější skupina. Trojka naopak nejvíce ignoruje lore světa a jde proti logice světa. Je tam nasekáno tolik nesmyslů, že jsem se nestačil divit. Celé questy jsou postavené proti logice světa.
        • Tilwaen
          Anebo hráli všechny tři díly, četli předlohu a stejně se jim třetí díl prostě líbil a bavil je. Děláš, jak kdyby na tom bylo něco špatného.
          • Femto
            Spousta lidí je bez vkusu. Nebudu je za to adorovat *3*
            • V tvem pripade hlouposti...
            • Femto
              opakování je matka moudrosti *3*
            • Tilwaen
              V tom se shodneme, to po tobě přeci nikdo nechce. Já jen že se v každé diskuzi se stopovým množstvím Zaklínače už začínáš trošku opakovat.
          • To jsem třeba já. Trojka je super hra. Nudilo mě akorát Skellige, ale to spíš proto, že rád ve hře objevuju všechno, co nabízí, a ty mraky zcela bezvýznamných otazníků mi vážně sály krev... Kdybych šel jen po questech, tak bych Skellige hodnotil určitě líp, a příště to tak udělám.
    • Veskoslav
      Jsem si říkal, kdy dorazí Drizlíček a jeho oblíbená písnička o Zaklínači.
    • Femto
      Popravdě těžko říct jaký to bude, já to nehrál, okolo této hry se vytvořila fanatická sekta uctívačů, takže se dle mého těžko tady dopátráš nějakého nezaujatého názoru. Nezbývá ti než si to zahrát a udělat si názor sám. Popravdě mě trojka znechutila, zklamala a znudila tak, že opravdu nemám potřebu se kdy v životě do trojky vracet. Celá katarze trilogie se změnila ve frašku. Takže nikdy více...
      • ale tak to je normalni, ze se ti to nelibi. uz si nekdy videl, aby se neco libilo vsem? to nam jen doklada, ze kazdy jsme jiny, coz je celkem fajn. a dokonce je i celkem normalni, ze kdyz se nam neco nelibi, ale spouste dalsi lidi se to libi, tak mame tendenci jim na to v jednom kuse hazet hnuj a drazdit je. taky celkem normalni lidska vlastnost. takze gratuluju si clovek.
  • VergiliusGrey
    Dobrá volba. Víno a krev byl pro mě řekl bych i lepší než základní hra a dobře převedl Toussaint z knížek.
  • a kdy začne hlasování čtenářů?
    • V květnu
  • Ano, dobře zvoleno. Ale že tam nejsou datadisky k Falloutu 4, je zvláštní.
    • Ty dlc k fallout jsou k smíchu (snad kromě výše jmenovaného), spolu s celým season passem...
    • Jediný Far Harbor měl šanci se dostat do nominací, zbytek byla tragédie, zvlášť ve srovnání s předchozími DLC od Bethesdy.
      • flash789
        Nuka World taky nebyl spatnej a plno lidi taky uvitalo moznost postavit si vlastni vault, Takze tragedie to samozrejme nebyla.
        • Nuka World tě nutí hrát za ho*ado, které vybíjí vlastní osadníky, takže je v naprostém kontrastu s vynuceným dobráctvím původní hry, a ostatní DLC nabízí méně obsahu, než některé mody. Jestli pochybuješ o tragédii, stačí se podívat na uživatelské hodnocení na Steamu. Ve srovnání s Shivering Isles, FO3 nebo Skyrimem je to trapné.
          • flash789
            jasne, lidi totiz nevi co chteji. nez vysel Nuka World tak kazdej remcal ze nejde hrat zaporaka, a kdyz to dostanou tak to je taky spatne. V dobe vydani ostatnich DLC na konzolich (majoritni platforma, prodala mnohem vic F4 nez PC) zadne mody na konzolich nebyli, takze to jiste plno lidi ocenilo. Svet se netoci jen kolem PC a moderu. Navic me treba modovat nebavi, uzil sem si toho dost, takze me ty DLC prisli taky vhod. Navic byli za pakatel (ty staveci, naposled ve sleve za 54kc), takze nevim proc by to melo vadit, ta cena ripnutemu contentu ze hry odpovida, preci jen nejakou praci na tom odvest museli.
            • Když za 5 let udělají jen takový nedomyšlený paskvil, tak musí být buď líní, nebo neschopní. Vyber si.
            • flash789
              jasne oni na te hre delaji pet let od nevidim do nevidim a jsou to lenosi...mas prazvlastni zpusoby co se tyce neci prace.
            • A to je ten rozdíl mezi Bethesdou a třeba Obsidianem nebo CD Projekt Red. Bethesda dělá prázdný produkt bez hloubky pro masy, protože to považují za dostačující, zatímco Obsidian a CD Projekt vytváří bohatý svět a interaktivní příběhy, protože mají upřímné nadšení pro budování něčeho nového a zajímavého. To, že neironicky obhajuješ lenost a cynickou lhostejnost vývojářů, zatímco jiní dokážou posouvat možnosti herního vyprávění a RPG prvků, je opravdu smutné.

              Fallout 3 byl taky na konzolích, ale tehdy Bethesda nevyužila nemožnost modů k prodávání trapných DLC s minimální hodnotou. Místo toho udělali 5 příběhových rozšíření s hodinami dalšího obsahu, novými lokacemi a questy.
            • flash789
              nesmysl, ty DLC meli rozpracovane daleko driv nez nekdo na Nexusu nejaky mod pro F4 udelal. Od zacatku bylo uplne jasne ze budou rozsirovat moznosti staveni, a ne proto ze nekdo delal staveci mody do Oblivionu ale proste proto ze to je dneska popularni. A to ze je to podobne praci moderu je snad jasne, jde o stejnou hru a obe skupiny pouzivaji stejny engine a nastroje. To ze naprosto ignorujes to co jsem psal o konzolich akorat poukazuje na to ze nemas zadny validni argument.
              Dale ti nedochazi ze F4 je hra delana pro masy, pro statisice hracu, a hodne z nich na nejake spektrum Dusin Lecter neni moc zvedava. jen si zkus predstavit kolik hracu F4 hralo za kanibala a zralo mrtvoly, moc jich nebude, tak proc by se betehesda mela patlat s nejakym spectrem povahovych rysu postavy kdyz by nakonec stejne vetsina hracu hrala za toho dobraka. Lidi remcaji jen proto ze to tam byt mohlo, ale vyuzil by to jen zlomek hracu.
            • Co se týče hodnot RPG, jsi zjevně stejně nechápavý, jako Bethesda. Lidi nebyli naštvaní proto, že nehráli za největšího záporáka na světě, ale proto, že hra vůbec nenabízela možnost role-playingu a volbu za takovou postavu hrát. V New Vegas a starých Falloutech jsi mohl mít desítky charakterových typů na spektru od Mirka Dušína po Hannibala Lectera. Fallout 4 ti dá jenom dobráka a Nuka World ti dá jenom padoucha, takže je to stejně primitivní a osekané, jako původní hra, a ještě k tomu ničí i to zblo konzistentního vývoje postavy, které bylo možné v rámci Bethesďáckých dialogů pro předškoláky, a udělá ze zachránce Commonwealthu vraždícího nájezdníka.

              Klidně si omlouvej jejich lenost a neschopnost, klidně si kup celou hru 3x, abys podpořil jejich "tvrdou práci" sestávající z omrknutí nejstahovanějších položek na NexusMods a okopírování designu, ale někteří očekávají od AAA hry trochu víc a nehodlají stáhnout gaťky a vyšpulit sedací svaly kdykoliv na ně Todd Howard roztomile mrkne očkem.
  • Datadisk k CK II si zasloužil zmínku, už jen proto že můžete sníst vlastního šlechtice. :D
    Tak Bohuslav ukusuje zásoby během moru! Zabít a uvařit!
    • Tak byl to rozhodně zajímavý datadisk, ale v porovnání s ostatníma hrama to bylo opravdu jenom drobné rozšíření.

      A komu se do rukou dostalo Víno a Krev, tak se nedá pochybovat o králi datadisků :-)
      • Tak jak povídám. Stojí za zmínku, ale jsou tu lepší. :)
  • TheGGG
    tak toto bylo bez debaty... mise kde ti SPOILER SPOILER upíři zaútočí na Beauclair byla zatraceně epická KONEC SPOILERU. Navíc jako vždy spousta vtípků a zábavné questy...
    • homosexual_registered
      na spoiler je speciální tag, viz povolené tagy.

      *6*
      • to je na GGG moc složitý...
  • Femto
    "Milovníci mainstreamu by ale měli dát ruce pryč, i přes sivou kštici hlavního hrdiny tohle není Zaklínač.“

    Moc pěkná věta v recenzi na Nioh, která přesně vystihuje úspěch Zaklínače 3. Je pro všechny, to je největší ústupek(čti úpadek), který mohl bohužel u Zaklínače 3 nastat a ono se stalo...
    • Já bych to za úpadek nepovažoval.
      Když někdo chce hru pro všechny, tak ať ji udělá. Zájem o to je. Jestli někdo chce nekompromisní a náročnou hru, která neodpustí nejmenší chybu, tak ať ji udělá. Zájem o to taky je.
      Ale proč to hned odsuzovat? Ne každý chce/může strávit ve hře hodiny trénováním a tak podobně. Ani na jednom přístupu není přece nic špatnýho.
      • Vlastne se ptas, co je spatneho na konzumu, kyci a podbizeni se.
        • Femto
          Přesně jsi to vystihl. Zaklínače 3 definuje kýč, konzum a podbízení. Jaký to rozdíl od jedničky.
        • Blue.Shark
          Jistě proti těmto osobním strašákům bojuješ a hry podporující je si nekupuješ. Gratuluji, dosáhl jsi achievementu "Svobodná vůle".
        • ještě přihoď hloupost a můžeš to rovnou zabalit *1*
    • Veskoslav
      Hlavně se proklikej až do nebe, tím dáš jistě svým slovům mnohem větší váhu Femťáčku.
      • Femto
        Klikač který definoval klikání na Games.cz má drzost něco říkat o klikání? Ty si do té huby fakt nevidíš. Můžu tě ubezpečit, že jsem si nedal ani jedno plus, ty to ale moc dobře víš, jen nevíš jak jinak reagovat, což je extrémně smutné.
        • Veskoslav
          Je humorné, že jediný, kdo mě z toho obvinil je páreček anonymů a ty. A ty sis nedal ani jedno plusko? Je zvláštní, že tvé oblíbené zvracení na Zaklínače většinou končí v pekle:)
          • Femto
            ne, nedal, jelikož jsem to dopsal a šel jsem hned spat. Ano, v 22 jsem šel v pátek spát, jelikož jsem byl na horách, takže jsem byl úplně mrtvý...
    • Recenze na Nioh v tvojí hlavě?

      PS hlavně si pořadně naklikej pluska
      • Nioh? To je co? Nějaký další DS/NG klon? Už to začíná být trochu klišé...
        • Femto
          Duchovní pokračovaní Ninja Gaiden, což je jedna z nejtěžších her historie :) Ve zkratce: Jak se píše na Hrej.cz, všichni typičtí fandové Zaklínače 3 dejte ruce pryč *3*
      • Femto
        Kdo hledá najde *3* Můžu poradit 5/5...
        • Můžu poradit. Zaklínač 3 dostal víc GOTY než Bloodborne a TLG dohromady. Teď breč... *15*
          • Femto
            To je moc dobře. Moc to té hře přeji. Je po boku takových skvostů jako Walking Dead, Dragon Age:I či Overwatch. Vskutku vynikající záležitosti...
    • souls serie je zas pro onanisty, co se potrebujou presvedcovat o vlastni vyjimecnosti, to uz tak na tom svete chodi, ze tisic lidi ma tisic chuti
      • Souls seria je v pohode, popisujes len tu hlupejsiu cast jej komunity, co je ta, co polovicu svojho casu travi kydanim na Zaklinaca ;-)
        • Femto
          líbí se mi černobílé vidění světa fanboyů Zaklínače. Máte strašně jednoduchý svět.
          • Vystavny kus binarneho videnia ide niekomu vycitat ciernobielost...komedia ;-)
            • typický mantorek který jen fabuluje a svoje subjektivity podává jako argumenty *15* Já jsem sem tahal Nioh? Já jsem tahal jen větu z recenze na Nioh, která dle přesně definuje, proč je pro mě Zaklínač 3 průůser posledních let. Pokud se chceš zavděčit všem, tak dost často uspěješ, ale dost často to skončí jako knižní sága Harry Potter nebo televizní Hra o Trůny. Je to vystavěné pro konzum a opravdovou kvalitu tam člověk stejně nenajde. Zaklínač 3 je přesně příklad hry, která jde za hranici mainstreamu a možná navštěvuje i břehy casualní zábavy a to desingem questů, hloupých příběhem, šablonovitými záporáky, které musíme nenávidět jen proto, že znásilnují, vraždí atd. Ta hra selhává jako hra i jako fantasy příběh pro dospělé. Zaklínač 3 selhává na strašně moc frontách, proto je to 5/10 hra.
            • Klasicky Femto, ked mu da niekto ochutnat vlastnu medicinu tak zacne plac.
              Pozri si hore kto zacal s nezmyslenym tahanim Nioh do debaty o DLC, pozri si svoje prispevky a spocitaj si svoje privlastky obdobne ako som pouzil ja...obmedzeny, jednoduchucky.
              No a nakoniec mi vysvetli co je na tych slovach vulgarne....rozumies vyrazu vulgarne? Ci ti to treba nakreslit? ;-)
            • Femto
              Moc pěkný úkaz dalšího "inteligetního" fanboye Zaklínače, který se nebojí jen vulgárně urážet a zase srovnávat to, o čem se nikdo nebaví. Bravo! 10 bludištáku...
            • Jednoduchucky Femto...citat bol z recenzie z hrej, kde autor sam hned v prvom odstavci pise "Pokud sledujete Hrej.cz pravidelně, jistě vám neuniklo, jak velkou náklonnost chovám k sérii Dark Souls. Nioh s ní sdílí řadu styčných bodů, ale hovořit o něm jako o pouhém plagiátu nebo „další Souls hře“, by bylo nejen nevhodné, ale i fakticky nesprávné.".
              Samozrejme len z klasickeho "souls" objektivneho recenzenta moze vyjst taka ta nevinna poznamka, ktora sa dalsiemu obmedzencovi Femtovi tak zapacila, ze musel vytiahnut znova a zas svoju ohranu a otravnu platnu ;-)
              Budes to musiet prezit, ze Witcher je v mnohych hernych prvkoch omnoho lepsia hra ako su soulsoviny a tie su zase v niektorych hernych prvkoch lepsie ako Witcher.
              Svet nie je bipolarny , tym je len myslenie obmedzenych "souls" fanatikov.
            • Femto
              Ano, souhlasím s tebou, protože vím, že místní ubrečenci moji kritiku nikdy neunesou. Prostě fandové Zaklínače 3 jsou snadný cíl. Dívej se na to obří vlákno a to jsem citoval jen a pouze větu z recenze z Hrej.cz. Nenapsal jsem nic špatného. Dokonce se tam nabalil člověk, co si vymýšlel o svém věku, aby diskreditoval Souls(o které vůbec z mé strany nebyla řeč).
            • Veskoslav
              Ne, ty máš jeden naprosto zásadní problém. Co článek o Zaklínače, tak tam hniješ. Pokaždé. A pokaždé jdeš hlásit tu svou hloupou a ohranou pravdu stále dokola a dokola. Pak se přihnojí ještě Drizlík a je to full.
            • Femto
              Ale prosím tě. Já nemám problém říct, že Dark Souls 2 je hloupost, která místy ani nedává smysl a trojka je nedodělaná a uspěchaná hra, a kdyby ani jedna nevznikla, tak se nic nestane. Komunita okolo Souls je hooodně kritická. Jaký to rozdíl od fanatiků Zaklínače...
            • Veskoslav
              Je fakt humorné, jak se tu otíráš o fanatiky a přitom ty jsi 100% zástupce těch největších fanatiků napříč hrami *7*
            • Femto
              Komedie? To nemyslíš vážně? Zaslepenost a hloupost fanboyů Zaklínače nezná hranic. Je naprosto směšné, že na kritiku Zaklínače neumíte reagovat jinak než Souls. Zkus oponovat, že Zaklínač 3 není herním McDonald's něčím jiným než Souls. Shazuješ jak sebe tak i hru, protože ukazuješ, že vlastně mám pravdu, jelikož nejsi ji schopen bránit sám pomocí argumentů. Podívej se na tvoji a ostatní reakce anonymů na moji citaci z recenze na Nioh. Ano, infantilní a trapné reakce na Souls, o které vůbec nebyla řeč a nic více. Navíc Nioh je hra, která nemá nic moc společného se Souls *15*

              PS. Zapomněl jsem, ještě umíte reagovat nějakým infantilním klikaním nebo debaty o klikání ala Veskoslav. Opravdu kvalitní materiál ta komunita okolo Zaklínače 3.
      • Na trpělivost jsou jiné hry, Dark souls je ještě v pohodě.
        A Zaklínače by lidi měli hrát na nejvyšší obtížnost, jinak hra ztrácí trochu smysl. Protože Zaklínač si před bojem chystá elixíry a petardy. Když někdo jede na normal, jde do úkolu, který už předběhnul o pět levelů, tak to udělá s prstem v nose a řekne si že to je až moc lehký...
      • Přesvědčovat o čem? O tom, že mají trpělivost a poráží AI v single hře? *1*
        • AI bych tomu snad ani neřikal *1*
          • je to spis moveset, pripadne sada movesetu... nez ai

            a na to je prave potreba ta trpelivost, nacist ho a uderit/uhnout ve spravnou chvili
        • je to takovej bobrik trpelivosti, o tom zas zadna *5*
  • jamar28
    Když si zahraju Zaklínače III, aniž bych si zahrál předchozí dva díly, užiju si to, nebo to vůbec nemá cenu?
    • DwaR
      ja si myslím, že áno.
    • Užiješ si to. *4* Mně to připomnělo, jak jsem kdysi četl první díl Zelaznyho Amberu a přišlo mi hrozně inovativní, že jsem vrženej do středu dění a nikdo mi nevysvětluje, kdo jsou postavy a proč dělají, co dělají... abych pak po nějaké době zjistil, že existuje nultý díl alias Devět princů Amberu, kde je to všechno vysvětleno. *4* U Zaklínače trojky jsou navíc vedlejší questy skoro zajímavější, než hlavní dějová linka, kde přeci jen autoři očekávali, že hráč už má něco nahráno a/nebo načteno.
    • Kozy
      Já bych řekl, že si to užiješ, prvního zaklínače jsem hrál deset minut, druhýho vůbec. Knihy jsem nečetl.

      Zajimalo by me, za co ty minusy.
      • umři
      • já to mám obrácene. prvního zaklínače jsem hrál asi deset minut a pak jsem o celou serii stratil zájem
        • jamar28
          No já právě taky. *1* Ale ta trojka mě zaujala, vypadá dobře, samá skvělá hodnocení...
        • Já to mám stejně. Četl jsem od tebe jeden příspěvek, a potom začal ztrácet zájem. Poslední dobou mi to přijde, že ta tajná škola pro degenerované troly, ztrácí na kvalitě.
          • #MakeTrollsGreatAgain!
  • Krescz
    jsem prostě věštec :D žádný jiný datáč si to nezasloužil :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit