Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hnisavec
    dobrý fajt klab...vr hernu som rozmyslal aj ja s kamošmi založit, zaujímalo by ma či to nie je stratovy projekt...zase cr a sr je dost malý trh na takú zabavku plus vstupna investícia je dost velka
    • MickeyMutant
      Jen jedno varování – zaznamenal jsi, že Sony nepovoluje provoz své PS VR ve virtuálních hernách za účelem zisku? Musel bys koupit Oculus a Vive, spoustu her a běželo by to na PC. Představ si to, na PC! Stojí ti to za tu potupu?
      • Píšeš ako keby si nepoznal Hnisavca. To jeho "vr hernu som rozmyslal aj ja s kamošmi založit" je ako keď si chlapi v hospode po piatom pive povedia, že založia politickú stranu. Hnisavec je len nízkopríjmová zakomplexovaná figúrka. Zo svojej biednej mzdy si dovolil kúpiť jednu PS4 a pár hier. Netreba ho brať vážne.
  • presne, jak se dalo cekat

    vr jen dalsi gimmick

    psvr jen pro masochisty bez obsahu a vyznamu
  • MickeyMutant
    Co by mě trochu odrazovalo od návštěvy herny s virtuální realitou je nepříjemná skutečnost, že se do brýlí přede mnou intenzivně potily tisíce lidí. Provozovatel to určitě čistí, ale vzhledem k poréznímu charakteru materiálu, který se dotýká nejcitlivější kůže kolem nosu a očí, to stejně bude celkem humus.
    • Horší než půjčená helma na moped v Thajsku to nebude.
    • Byl jsem v jedné pražské herně a tam přímo přede mnou před začátkem hraní vyměnili ty vložky do brýlí za čisté, kterých tam mají připravených více než dost :) Zda je pravda, že je perou, to už nevím, každopádně pán tvrdil, že jsou čerstvě vyprané a bylo faktem, že byly suché a nesmrděly. Pak už záleží do jaké herny půjdeš a zda i tam ty vložky do brýlí mění nebo ne.

      Každopádně návštěva herny mě tenkrát přesvědčila o tom, že VR stojí za to. Pořídil jsem si to domů, už je to cca měsíc a nelituju toho (Vive). Rastr tam je viditelný, to je jasný. Jak u OR tak u Vive. PS VR ten rastr nemá tak znatelný protože je obraz celkově rozmazaný a za ty peníze PS VR určitě nestojí, už jen kvůli celkem špatnému snímání ovladače.

      U Vive se mi víc líbí nastavení zaostření čoček. V balení je i pravítko na změření vzdálenosti očí od sebe a na headsetu je kolečko, kterým to jde přesně nastavit. Oculus má jakousi divnou posouvací páčku, se kterou jsem nedokázal zaostřit tak dobře, jako u Vive.

      Každopádně přes určité nevýhody si hraní užívám. Nebyla to věc, kterou bych si rozmyslel přes noc, přes týden... v podstatě jsem od začátku prodeje váhal a teď po roce jsem cca celý únor četl recenze, názory, zkušenosti, výhody, nevýhody, chyby, jak na tom jsou hry, jak na tom je SteamVR celkově (co přinesly updaty apod) a nakonec návštěva herny (jednou na 2 hodiny, podruhé na 3 hodiny).

      Docela se těším na Fallout 4 a jakési ohlášené hry od Valve, o kterých člověk ví asi tolik, co o HL3 :D
      • MickeyMutant
        Pokud ty pěnové vložky jdou lehce měnit a prát a pokud to provozovatelé skutečně dělají, tak to bude zřejmě ok.
      • Ještě k těm vložkám - v krabici s Vive jsou dvě - jedna větší s "výřezem" pro brýle a jedna menší. Kamarád má brýle a hraní v té větší mu nedělá problémy. Každopádně u Oculusu takové věci nejsou a on s jeho brýlemi měl problém se do toho Oculusu dostat a pak zjistil, že jeho brýle a Oculus nebyly "kompatibilní", takže si ho ani nevyzkoušel.

        Jinak v jednom nejmenovaném eshopu se zeleným trotlem prodávají náhradní vložky a cena je cca 800kč.
        • S Vive zkušenosti nemám, ale několikrát jsem zkoušel oculus. S firmou HTC mám dost špatné zkušenosti, proto jsem o Vive ani nepřemýšlel. Nezaujalo mě to tak moc, že bych si to koupil, ale musím říct, že asi dvě hodiny hraní Aliena byly docela dobré, ale to co popisuješ je perfektní. Za takových 5 - 6 let, až budou dostupné grafiky které dají 90 Hz s prstem v nose, asi do toho půjdu.
          • Někde jsem četl, že Vive je sice pod názvem HTC ale že si to Valve vyrábělo v podstatě samo. Co je na tom pravdy nevim, každopádně Steam Controller od Valve je perfektní.

            Pravdou je, že ani 1080ka nezvládne vše bez problémů, jak jsem si myslel. Hry vznikající vyloženě pro VR to zvládá bez problémů, ale třeba pro Project Cars ve VR je "jen jedna 1080ka" nedostačující. Jde to hrát na minimální detaily, jde to trošku vyladit, ale je to už tak tak a pro mě nevyhovující, takže jsem to zkusil a zamítl.

            Ale taková Arizona Sunshine nebo Raw Data (hlavně v MP) jsou naprosto skvělé hry, které vypadají dobře a běží krásně. Sportsbar VR je taktéž super hra ať už proti AI či hráčům online. Serious Sam VR The Last Hope je taktéž dobrý, jen trošku jiný, protože tam člověk jen stojí na místě a střílí. Nic jiného. Myslim, že snad v Second Encouter už je pohyb (nejsem si jistý). Tilt Brush od Googlu je taky skvělá věc na odreagování. Nikdy by mě nenapadlo, že mě i kreslení může bavit, protože jsem na to jinak uplně levej. Potom tu mám ještě nějaké lehčí hry, jako The Lab, která je hodně dobrá když si to VRko chce zkusit uplný začátečník, či Cloudlands Minigolf, The Gallery Episode one a podobné, které jsou jednoduché na hraní a hezky vypadají.
            Pro někoho zbytečně vyhozené peníze, ale pro mě jsou stejně tak zbytečně vyhozené peníze za stejně drahý iPhone. Já koupě nelituji a vyčkávám, jak na tom bude hardwarově i cenově bezdrátová verze a jak na tom budou Vive trackery.

            Dnešní trh grafických karet by stejně nenabídl nic moc lepšího, taktéž pochybuju, že se během pár měsíců dostanou na trh tak malé displeje s 4k rozlišením, takže "předpovědi" o tom, že se blíží druhá verze Vive jsou podle mě blbost. Jenže já nechtěl čekat a čekat a čekat. Po pečlivém přemýšlení jsem to už koupil a prodat to můžu vždycky.

            Podle mě to má dost velký potenciál, ať už si odpůrci říkají co chtějí, ale když i větší herní studia už oznamují exkluzivní VR tituly (Fallout 4, nebo jakési 3 hry od Valve apod), když se chystají Vive trackery tak to nebude jen boom, který by utichl. Naopak to běží už rok a pořád se to rozšiřuje. Další výrobci jako LG oznamují další VR sety a podle mě je i dobře, že má člověk na výběr z více možností, než jen z jedné. Navíc i kdyby to byl jen boom, tak je pořád pozitivní to, že se někdo snaží technologii posunout dál. Kdyby to všechno bylo uplně k ničemu, jak někteří tvrdí, tak tu teď nebudu psát na games.tiscali komentáře, ale budu "doma" foukat hubou do dřeva, abych udržel oheň...
            • Jo, je to tak. Mě osobně nejvíc vyhovují hry se stylizovanou grafikou, jako je Zelda a spol, řekl bych, že pár takovýchto her by na to vyjít mohlo, anižby byl problém s nedostatečným výkonem. Stejně třeba atmosférické tituly jako Layers of fear, STALKER atd ... za takových 10 let bych si představoval opravdu funkční grafické pecky s propracovanou fyzikou a za řekněme 30 - 40 let něco jako Metrix. S tím se ale můžem rozloučit, pokud nevznikne nový koncept tvorby her - chtělo by to studio, co se bude specializovat např. jen na tvorbu enginu, další jen na vodu, další počasí, 3D objekty, obličeje, těla ... zkrátka tvorba jednotlivých součástí VR jako moduly. Což asi nepůjde v dohledné době a možná taky vůbec, uskutečnit.
    • Coffin.Corner
      To mi připomnělo branné dny na základce a čištění plynových masek jódem... :)
    • Tak tisíce to určitě nebyly. Ale i kdyby, denně v MHD zažíváš daleko větší humus a vůbec o tom nevíš. Kolik lidí si ráno udělalo hezkou chvilku a potom se drželo stejné tyče jako ty? ;)
      • MickeyMutant
        Mohly být, pokud fungují už skoro rok. Rozdíl oproti MHD bude, že hladká tyč a pěnová hmota nejsou totéž a obličej a ruce taky.
        • Spíš si myslím, že to budou stovky maximálně. A skutečně když se zamyslíš nad tím, co denně dýcháš a čeho všeho se dotýkáš, tak hodina v brejlích VR fakt není něco, z čeho bych si na tvém místě dělal hlavu. Fun fact: Vědci zkoumají, proč mají lidé alergie, a jedno z vysvětlení je, že jsme zlikvidovali parazity, se kterými jsme desítky tisíc let žili v symbióze a lidský organismus na jejich absenci občas reaguje abnormálně. A tak se dá pokračovat, včetně toho, co všechno na sebe přeneseš líbáním nebo dokonce orá--- éééé čtou to tady děti. :)
          • A jak tak koukám, některé děti sem i píší, že Dworkine? To co jsi sem vyplodil jsou totální a naprosto nesmyslné kraviny. Ano, samozřejmě je rozdíl mezi kůží na ruce a tam kde se tě dotýká helma, a ano, je rozdíl mezí tím co dokáže dlouhodobě přežívat na tyči v MHD a v materálu helmy. Nehledě na to, že po použití MHD si každý ty ruce snad umyje, než se začne rýpat v oku nebo si cpát ruce do pusy. Ten tvůj fun fact sis vycucal z prstu, zaprvé jsme žádné parazity nezlikvidovali a už vůbec jsme s žádnými parazity nikdy nežili v symbióze. Navíc to ani není možné z prosté definice parazita, jakožto tvora, který bere ale nedává, takže se nedá o symbióze vůbec mluvit. Parazity jsme schopní tolerovat do jisté míry, ale nikdy z jejich přítomnosti nemůžeme těžit ... Imunitní reakce obecně nemá samozřejmě s parazity co dělat, "IR na parazity" je jen malá podskupina z velké plejády, která zahrnuje jisté reakce na antigeny vyskytující se najrůznějších molekulách nezávisle na tom, jestli jsou z parazita, nebo ne. Někteří parazité s IS navíc vůbec nepřijdou dostyku. O základu, jak funguje imunitní soustava žádný věděc nepochybuje a vymýšlet nebo věřit takovým hovadinám může jen absolvent první pomocné, jako jsi ty.
            • Já jsem nepsal o tvojí odbornosti, ale o tvojí agresivitě. Věřím, že vzdělaný seš, ale chováš se vůči mě jako prase. Nebo si vážně myslíš, že mám chuť komunikovat s někým, kdo o mě píše, že jsem šmejd? Seš normální?
            • Klinickou biologii/imunologii jsem vystudoval a v oboru jsem zůstal už víc jak 10 let, takže jak plácáš "někoho jako jsem já" těma kravinama vycucanýma z prstu přesvědčíš leda o tom, že jsi hloupý. Na šmejdy jako jsi ty jsem alergický, společné máte to, že absolutně nevíte o čem mektáte, ale stojíte si skálopevně za těma hovadinama, protože jste si přečetli článek na wikipedii nebo se podívali na video na youtube.
            • Mně se nějak nechce přesvědčovat někoho, jako seš ty. *4* Takže ses s tím psal vcelku zbytečně. Ale kdyby to někoho jiného zajímalo, tak na Wikipedii i leckde jinde se to dá najít pod "Hygiene Hypothesis". A jak koukám, tak od doby, kdy jsem se o to naposledy zajímal, máme nové zajímavé poznatky. *4*
  • Docela dobrý FC.

    Překvapilo mě, jak ten týpek z VR herny mluvil o VR. Pochytil jsem z toho, že je to zatím pro běžného člověka zcela zbytečná platforma. Do té herny si někdy zajdu, protože by mě fakt zajímalo, jaké to je. Hry na tuto platformu mě ale vůbec nezajímají - raději virtuální prohlídky. U her chci v klidu sedět a mít cokoli dlouhodobě nasazeného na hlavě je pro mě zcela nemyslitelné. Když už mám čas hrát, vyžaduju nejméně 3 hodiny čistého času.

    K té youtube aféře: Podle mě z velké míry vybudováno uměle, aby se prodávalo. To je bohužel běžná praxe novinářů. Budují aféry, aby se lépe prodávala jejich práce. Proto si práce běžných novinářů příliš nevážím. Stačí se podívat, jak se dělala a dělá novinařina v době tzv. uprchlické krize, jak se informuje o kdečem.

    K youtuberům: Neodmítejte je všechny jedním šmahem. Spousta z nich jsou velmi kvalitní. Mnozí se zabývají vědou, technikou apod. a ne jen přenášem gameplayů doprovázející podivnými zvuky a hloupými slovními obraty. I u her se dá najít tu a tam dobrý youtuber. Pewdieatd. považuju za žumpu a ukázku toho, že nejpopulárnější není nikdy nejkvalitnější. Naštěstí mě nikdo nenutí ho sledovat a že má peníze mu přeju - vydělal si je, tak budiž. Určitý talent mít musí, jinak by takovou popularitu nikdy nezískal. Mně tím nijak neškodí.

    Říkám to pořád dokola. Když si pozvete unikátního hosta, více ho využijte. Byly tam chvilky, kdy se host fakt nudil a když už chtěl něco říci, byl uťat těmi, co jsou v FC pořád a jejich názor může zaznít kdykoli jindy. Jinak dobrá práce.
  • 30 min reklama na VR hernu zadara, kdo to dneska má
    • No ten týpek teda moc reklamu nedělal. V podstatě řekl, že VR v současné podobě je na prd a kupovat si to domu je velká blbost. Zajít si do herny je sice fajn, ale taky to není na častou návštěvu. Docela jsem žasnul, že takhle mluví. *1*
  • K tomu Pewdiepieovi bych doporučil kouknout se na jeho vyjádření.
    Jeho humor fakt moc nemusím, ale to, co tam řekl, dává smysl.

    https://youtu.be/lwk1DogcPmU
  • Vzdycky jsem si rikal, kdo muze koukat na blba jako Pew...a hele, kolik se tady vyrojilo fanboyu...a vubec, to vazne nekde zere ty jutubri??? Svet se v prDell obraci... :D
    • Spousta tzv. youtuberů jsou fakt dobří. Já nesnesu vřeštící 15 leté blbečky a pewdieatd. mi leze krkem. Naštěstí na žádná jejich videa nemusím koukat, i když už když mi tam některé jejich video vyskočí mezi videama, co se mám kouknout, štve mě to. Je ale řada super youtuberů. Já třeba sleduju několik kolem IT, HW, vědy a i těch her. Obecně bych je rozhodně nezatracoval.
  • Povídání o VR zaujalo a děkuji za něj. Téma youtube nic pro mě, na youtube občas zajdu, ale tamní žumpu tvořenou takzvanými "jůťůbery" nesleduji.
    • No možná je to dáno, že nevíš, nebo se moc nezajímáš o věci. V podstatě ke každému oboru jsou tam zajímavá videa - a nemyslím jen dokumenty. Je tam řada lidí, co spadají do kategorie youtuberů, ale dělají tu práci jinak a zabývají se třeba odbornými tématy. Mnohdy to chce ale jazykovou vybavenost, protože takových českých youtuberů je prostě málo.
  • pewd je nejlepší youtuber
  • Pewd... nedělal žádné nekorektní věci.
    • Jack1947
      To se tam mluvilo pwedep ? tak to, nekouknu.
    • TheGGG
      jen k tomu nabádal diváky, což je podobný a kvůli němu teď má problémy i spousta jiných skutečně kvalitních youtuberů co občas přihodí nějakou tu vulgaritu...
      • nikoho k ničemu nikdy nenabádal, a to že je J. K. Rowlingová je stále ku... nikdy nedořekl, ale za ty blbosti šířila na twitteru by měl
        • TheGGG
          nabádal, zjisti si o tom případu s těma dvěma indama... nebo co to bylo za lidi, co držely ten nápis o židech, což bylo důsledkem toho, že jim za to zaplatil...
          • Ale prosímtě, vždyť se za něj postavili i H3H3 a to jsou oba dva velice slavní ortodoxní židové. Ty peníze z reklam je jiná kauza a jde o to že dneska přeyoutuberováno. Prostě nejsou prachy na to aby se každá nula mohla živit natáčením reakčních videí, čímž se každá druhá nula na youtube fakt živí, takže já jsem jedině rád, že takovýhle paraziti budou muset začít pracovat nebo nabízet kvalitní obsah aby měli odběratele
          • Jack1947
            ale ale co to vidí oko mé ? *8* Nebyl si jiného názoru že Pewdiepie byl celkem v pohodě?
            • TheGGG
              než se ukázal jako zbabělý antisemita tak jsem ho i docela snesl, ale to bylo dřív, než tak před půl rokem začal dělat v podstatě jen click bait videa a vykašlal se na svůj původní styl...
          • Ne to ty si zjisti jak to wall street journal vytrhli z kontextu a navíc to byla půlka vtipu, který takhle nejen že nedává smysl ale navíc z něj dělá nácka a jednak to bylo poukázání na to, že lidi udělají za peníze všechno a to že to tak dopadlo bylo stejné překvapení pro diváky jako pro něj, kdyby to neuploadoval stejně by se mu to vrátilo a to mnohem silněji. A taky jak vzali fotku toho jak někam ukazoval mimo obraz a použili to jako důkaz že hajluje, nebo jak napsali nadpis, za který by je mohl žalovat pro pomluvu tak ho změnili - novinářská kredibilita jak noha, come on takovýhle novinářský špíně bys věřil? *7*
            • Omylem jsem to postnul níže, ale peníze z reklam se snižujou proto, že každé budižkničemu co si koupí kameru a točí reakční videa se tím živí/snaží živit a je dobře, že se jim to zatrhne nebo se budou muset snažit víc než jenom komentovat práci někoho jiného - a ano dělá to i Pewdiepie. Na to že odebíráš stovku lidí bych čekal že o tom budeš vědět víc, já kanály pouze sleduju, neodebírám nikoho, protože se nechci pořád přihlašovat. Jestli se někdo z těch lidí vymlouvá na Pewdse, tak je to jenom hledání "argumentů" jak tuhle kauzu využít ve svůj prospěch
            • TheGGG
              jistě že přímo neřeknou že jsou na toho šaška naštvaný, ale mnoho z nich už vyjádřilo obavy o svá videa a i obavy z toho že jim bude utnut penězovod z reklam. Na to že trávíš tolik času na youtube toho moc nevíš, i když možná jen sleduješ toho jednoho hejhulu... každopádně semlít ho mohou snadno, pewdipie je nic a když youtube luskne tak má útrum. Žádné fabrikované důkazy, pewdipie dal hloupou chalange a každému z půlkou mozku bylo jasné, že se toho někdo chytne, ti lidi se toho chytly a udělaly to... pajdupaj si myslel, že je nedotknutelný a akorát to pos*al všem youtuberům. A co já vím, možná je paldupaj skutečně antisemita v muslimském švédsku by mě to nepřekvapilo...
            • Semelou? Jako vážně? Jednak nemají šanci a jednak používají fabrikované důkazy a polopravdy, to je jak fandit Goebelsovi. Pošli sem jeden odkaz na jednoho z těch lidí, co jsou nasraný na Pewdse a bojí se o svůj chanel a není to nějaká nula s pár desítkama odběratelů, která si akorát chce nahnat sledovanost
            • TheGGG
              pewdipaj moc dobře věděl co se stane, jeho trapná uřvaná videa jsou na jedno brdo a tak se pokusil být víc edgy... žádné skutečné překvapení, když to nějací dva hejhulové udělali tam nebylo, pewdipaj moc dobře věděl, že spousta lidí by ten transparent držela i zadarmo. Akorát si fracek myslel, že s 50 milionama subskrajbrů je nějaký nesmrtelný nedotknutelný borec... spousta youtuberů nyní brečí, že jim kvůli obsahu budou hrozit problémy. Nahlas to neřeknou, ale já na youtube odbírám tak 100 youuberů a tak vidím, jak jsou kvůli tomu n*sratý... prostě fracek ze švédska si myslel že je king a že mu nic nehrozí... doufám že ho semelou
            • Tak to mě pouč kde, spousta youtuberů se za něj postavila a naopak jim stoupla popularita i subscribeři. Ano chystal se velký nový projekt se spoustou slavných youtuberů který nedopadnul, protože WSJ zatlačil na Disney ať s Felixem ukončí smlouvu. Hele zjisti si fakta, já na youtube strávím až nezdravé množství času, ale alespoň o téhle kauze "něco" vím. Dave Chapelle má ještě mnohem drsnější rasistickej humor ale prochází mu to protože je černej - za tuhle větu by mě WSJ ukamenoval, kdybych byl slavný youtuber jako on. Představovali si, že jim tahle kontroverze přinese peníze a sledovanost, místo toho nastal odliv předplatitelů a pro něj naopak 4 miliony nových subscriberů, ale je mi jasné že průměrný americký fotr bude věřit radši "seriózním" novinám než mladýmu klukovi ze švédska, ale u čechů kteří umějí používat internet mě to zaráží
            • TheGGG
              pokud je někdo tak blbej, že nabídne lidem prachy aby něco podobného udělali a pak se diví že to udělají, dobře mu tak... kór někdo kdo žije v multikulti propláchnutém SJW/PC švédsku jako pew by měl vědět, jak málo stačí aby se lidí trignuly... kvůli němu teď mají problém i ostatní youtubeři, kteří často mají vtipný a zábavný kontent s občanými vulgaritami...
        • jamar28
          A co se zase stalo za aféru?
          • Ale vyjadřovala se stejně jako v minulosti k českým ústavům k tomuhle tématu, o kterém věděla stejně jako KED a GGG, možná ještě míň. Wall Street Journal dokázal, jak hluboko dokáže klesnout žurnalismus, když je zahnaný do kouta, člověk by neřekl, že i taková slavná značka bude schopná takového bahna jak ten nejposlednější bulvár, ale ještě horší je, že jim věří a podporují je celebrity jako J. K. které tuhle špínu šíří dál a nedala si to vymluvit ani od svých fanoušků. Právě jsem dokoukal Fantastic Beast na BR, úžasný film, líbí se mi její práce, ale neměla by se vyjadřovat k věcem, o kterých neví nic a šířit desinformace

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit