Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79619 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • deathfish

    Příběh Warcraftu

    Mám 3 otázky:
    1. Kdybych chtěl dobře znát příběh Warcraftu, je důležité číst i knihy a ostatní věci, nebo by stačilo si zahrát původní trilogii a pak třeba WoW. WoW příběhově navazoval na konec Frozen Throne ne?

    2. Pokud WoW pokračuje v příběhu, je stále možné se vše dozvědět tak, jak to šlo postupně a jak se postupně svět vyvíjel? Nebo to už v dnešní podobě po všech těch datadiscích není možné a každý nový datadisk pokračuje v příběhu s tím, že to, co bylo předtím už si není možné zahrát? Pokud vím, tak Cataclysm ten svět dost změnil... Ale co když bych se chtěl hraním dozvědět o tom, jak to pokračovalo po vydání WoW v roce 2004?

    3. Kdybych tedy chtěl znát příběh, čím je dobré začít? První hrou (má jí vůbec smysl hrát?), nebo něčím jiným, co se odehrávalo ještě předtím? A co film z roku 2016, ten příběh Warcraftu rozšířil, nebo mu byla nějaká kniha nebo hra předlohou?

    Je tady vůbec nějaký takový znalec, který mi dokáže odpovědět? *1*
    • deathfish
      Díky všem za odpovědi *4* Ty Kroniky zní docela fajn
    • No, určitě si přečti knihy od Knaka jestli budeš mít čas, dobře se čtou a jsou to důležité příběhy(od Deathwingovi, Krasovi, Illidanovi a dalších známejch jmen). Pak je spousty dalších knih přeložených i u nás, jako vládce klanu nebo temný portál které většinou vypráví příběh před Warcraft 3.

      Po jejich přečtení bych si zahrál Warcraft 3 + FT. Jedničku a dvojku klidně vynech, příběh (který právě lze dobře přečíst v knihách) je jen o boji mezi lidmi a orky, bez důležitých postav (oproti knihám).

      Pak klasika wowko datadisky, tak jak vycházeli po sobě. Osobně jsem nejnovější nehrál, ale na internetu je spousty stránek pojednávajících o WoW příběhu nebo wow wiki, kde jsou lore postav (lepší jsou ty v angličtině samozřejmě).

      Určitě za zmínku stojí Komiksy a již zmíněné youtube kanály, které pojednávají o lore otázka Warcraftu. Film neurazí, ale jde dost proti příběhu a lore knih/her, většinu fanoušků to štve.

      Když to vše načteš/nahraješ/naposloucháš tak ti to poskládá velmi promyšlené universum s mnoha super příběhy a postavami
    • nekromant33
      Na hodně otázek ti odpoví Kroniky, který nedávno Blizzard začal vydávat. Zatím jsou venku dvě (co rok to jedna) a začíná vznikem světa a aktuálně končí druhou válkou (druhým dílem strategií). Nejsou to dlouhý knížky, ale jsou napsaný čtivě a události typu War of the Ancients, kterou pokrývá 5 knížek, se Kronice povede dobře shrnout na pár stránkách.

      Pokud ti jde o to, abys mohl naskočit do WoWka, tak Vanillu (verzi bez datadisků) si zahraješ leda na free serveru, retail už má základní svět změněnej událostmi Cataclysmu. V původním WoWku se ale ještě moc na příběh nehrálo, respektive každá lokace měla takovou menší podzápletku, ale nic co by je všechno pojilo. Jediný příběhy se nejspíš vážou k raidům. Od Burning Crusade dál už to ve hře je a můžeš si to projít. U zbytku, a vlastně celkově ti pomůže youtube kanál Nobbel87, což je člověk zaměřenej přímo na lore a najdeš tam skoro úplně všechno, i shrnutí těch Kronik. Jen to není úplně chronologicky seřazený. Ono to jde i těžko, protože má událost odehrávající se během hry, ale abys pochopil úplný souvislosti, musíš vědět něco, co se v tom světě stalo 10000 let dřív. Ale Nobbel87 je určitě místo, který ti pomůže nejlíp a nejrychleji se do toho univerza dostat.

      Co se filmu týče, tak je inspirovanej první hrou a knížkou The Last Guardian. Hodně věcí mění a stojí úplně mimo. Tím, že se na něj podíváš, nic nezkazíš, ale asi bych to udělal až si prolouskáš určitý jména. Fanouškům to problém nedělá, ale neznalým moc postav ve filmu v paměti neutkví.
      • Na filmu se mi hrozně líbí, jak zobrazuje lidskou magii. Takhle nějak jsem si vždycky kouzlení představoval - jako ovládání spoutaného živlu, kde je vidět, s jak velkou energií se pracuje a že to taky člověku může pěkně bouchnout do ksichtu, když na to přijde.
  • Activision potvrdil samostatné vydání hry Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Na PS4 vyjde 27. června, Xbox One a PC se dočkají později.

    PCčkáři už to mají jistě dohraný :D
  • ucho

    PS Plus červenec

    PS4: Killzone Shadowfall, Gravity Rush Remastered, Child of Light

    Tak co, vyplní se to? :)
    • ringmancz
      těsně...
    • Duuku
      Nezlobil bych se :)
    • victor
      Gravidity Rush Remastered je poměrně nová ne ? Navíc už původní titul dávali v plusku na Vitu :/
    • Mart9
      Nemyslím si
  • Worhammer

    GTA V MODDING

    https://motherboard.vice.com/en_us/article/ywz87k/rockstar-games-talks-publisher-into-leaving-grand-theft-auto-v-modders-alone

    doporučuji číst i mezi řádky. Sumerovat by se to dalo tak, že RS se bojí, že ztratí prodej, tak je nějaké snažení o další existenci módů, ale zároveň THE LIBERTY CITY MOD pravděpodobně nevýjde, protože RS si bere právo, aby nikdo neconvertoval jejich soubory z jejich jedné hry do hry jiné.

    Snad jim to ten ruské družiše pomůže lépe pochopit, že jeho liberty city mod je postaven na obligátorním vlastnictví GTA IV a GTA V jako legálně drženého produktu, takže netřeba se bát nějakých ztrát. Pokud pracují na vlastním DLC LIBERTY CITY, měli by to oznámit, protože, možná jsem naivní, ale přeconvertované město od vlastních autorů musí být lepší kvalitka, ne? Takže by to všichni pochopili - já jo, peníze nerad dám, ale když už jsem utratil neuvěřitelné 2 litry za Forzu Horizon 3, která mi ani správně nefunguje a když jí spravím, tak se zase po updatu rozbije, tak si myslím, že nějaké 500 bych moh dát za Liberty City.

    //////////DŮLEŽITÉ VŠAK/////////////////

    Ne radno by bylo teď skákat radostí, nikdy nevíte, jak to bude. Chci oficiální prohlášení. Takže ještě dávejte negativní recenze, s módy nebo bez nich, stejně je to docela zlodějna - hatem na nejvýdělečnější hru světa se nic nezkazí. - Třeba pište - chceme oficiální požehnání. Kde se podělo staré: Náš zákazník náš pán, teď je to jen: kupuješ u nás, trpíš hůř než s WAREZ a nenaslouchá se komunitě, davaj peněženku bičo!
    • Potom co trochu vyprchalo haló ohledně openIV, rockstar v neděli ráno udělal čistku a rozdával bany ve velkém. Bohužel opět něco totálně pohnojili a tisíce nevinných hráčů vyfasovalo ban a smazání veškerého postupu. Jsou toho plné stránky na oficiální podpoře s hrou. Bohužel sám jsem obětí této banovací vlny. Hru vlastním na 3 platformách, více než 1800hodin hraní v háji a R* se ani nikomu neobtěžoval napsat důvod. To je aspoň chování na úrovni no ne?
  • Steam zľavy

    Máte zálusk na niečo konkrétne alebo ste už niečo kúpili?
    • jamar28
      Attila Total War mě nějak minul, tak si ho teď kupuju za 10 éček. Portal Bundle za 2 eura musím mít už z principu. *1* Shadow of Mordor za 4 e, chci si to zahrát před druhým dílem. Banner Sagu za 5 e, o její existenci jsem vůbec nevěděl, ale prý je výborná. A nějaká ta paradoxí DLC.

      Ještě uvažuju nad Deus Ex Collection - všechny hry včetně poslední i season passu za 20 euro.
    • Koupil sem kings bounty ultimate colection. Ted jeste nejake pc ktere to rozjede
      • Tilwaen
        OT: Najde se zde někdo, kdo tu ultimátní edici dohrál? Já měla co dělat, abych vůbec dohrála jediné libovolné DLC, protože to zabere hrozné moře času.
    • DwaR
      zatiaľ len shadow of mordor (doplnenie DLC)
      možno, ale len možno deus ex: human revolution - director's cut (mám len základnú hru) a shadow warrior classic redux (svojej doby som hral warez, bolo by fajn mať orginál),

      mám plno hier, čo nestíham hrať, načo valiť ďalšie peniaze. zľavy sú prakticky stále..

      P.S.: mrzia ma mizerné zľavy na cities: skylines, kde by som si rád doplnil malé DLC (štadióny, art deco), ale hold paradox nepúšťa hry lacno.
    • Mart9
      Koupil jsem Lumino City za 3,99€ a Portal za krásných 0,99€

      Mám zálusk na GTA V a Trine 3, ale obě hry by musely být ještě o něco levnější. Ale klidně si pár let počkám.
    • kostejnesmrtelny
      Starpoint Gemini Warlords. Už jsem na ni měl dlouho zálusk, ale nechtělo se mi do early accessu a teď tu na mě vykoukla ve verzi 1.1 a rovnou ve slevě *14*
    • The Signal From Tölva, Stardew Valley, SUPERHOT, Salt and Sanctuary,Sir, You Are Being Hunted, Dark Souls 3
    • madPav3L
      Ryse Son of Rome
    • Day of the Tentacle Remastered
    • Lukass
      Fallout 4, Dirt Rally.
    • froztik
      Alien: Isolation, Just Cause 3 XL, Clustertruck, Witcher 3 GOTY, Mad Max, The Solus Project a Resident Evil 7. Řekl bych, že mám zase na do zimy co dělat. *5*
      • jamar28
        Ten třetí Zaklínač mě taky zaujal. Stojí to za zahrání i když jsem žádný jiný předchozí nehrál a ani nečetl knihy?
        • froztik
          Rozhodně, taky jsem první dva díly nehrál ani knihy nečetl a na xboxu mi to vzalo něco málo přes 100 hodin.
      • Lukass
        Just cause 3 vuebec nekupuj, takovy smejdy nepodporuj
        • froztik
          Ja si s laskavym svolenim koupim za svoje penize co chci. *5*
          • Jack1947
            Dobře děláš navíc Xl edice i s dlc. Každé +- 3hodiny.
            • Jack1947
              Ještě když je osvobodíš/zničíš už není co dělat :D

              Ne takhle jsem to nebral, hrál jsem to tak nárazově dal si pár základen a vypl ( teda on mi většinu pomoh zničit kamarád) s Mafiií se to ani co se openworld týče snad nedá vůbec srovnávat lol. Tam to byla hlavní nápl hry kdežto JC jen taková čtvrteční noo.
            • victor

              Dvojka Just Cassel měla kouzlo, to bylo podstatně zredukováno a natažení

              Také mne neskutečně chytnula dvojka. Geniální engine i prostředí, takže trojka byla jistá hned, jak vyšla v XL edici. No a po pravdě z cesty děje trojky sejdete záhy a poté jen osvobozuje město po městě, základnu po základně a v podstatě děláte dokolečka tytéž ůkoly s minimálními obměnami.
              Takže natahovaná nuda. Města vás omrzí brzy, vyčistíte leteckou základnu popadne stíhačku a sochu na náměstí odstřelujete už z dálky, vyskočíte na pozemní misi, přivoláte vrtulník a hajdy k dalšímu teritoriu zahalenému nepřátelskou barvou. Použití automobilů je bonus, ale nic vás k tomu nenutí a na ostrovech je stejně praktičtější letadlo či obligátní vrtulník (Mimochodem doprava na ostrovech je... řekněme jednodušší arkáda, kroužil jsem půl hodiny s plynem na podlaze po ostrově a do zácpy, či fatální kolize se nedostal :/)
              Sice pozděj je v dosahu i zimní ostrov s futuristickou železnicí a za neviditelnou bariérou na vás čeká Valker.... Ale nějak ten open world dře. A dře rlzhodně víc než v Mafii3, která to odnesla na plné čáře na rozdíl od podstatně nudnějšího Just Cause 3.
            • froztik
              Koupil jsem právě rovnou komplet s tím, že dvojka mě neuvěřitelně bavila. A můžu zatim říct, že paráda. Sice jsou tu a tam věci co mě štvou jako ovládání a bugy, ale celkově to prostě funguje a je to bomba. Navíc i na mém obstarožním stroji to jede relativně slušně. Koupě zatím určitě nelituju. *5*
        • Jack1947
          Jenom protzože ti to nejelo tak je to šmejd náhodou je to pohodová arkáda a destrukce kterou jinde nenajdeš *4*
          • Lukass
            Jo ty chytra hlavo, koupil sem si produkt a nefunguje, tak su kupodivu nastvane. Co na tom nechapes????
            • Meow
              Seš noob, mně funguje
  • SalemCZ
    Tak jsem zkoušel kde je možný použít konamicode, tak na gogu se otevře takovej pěkný retro byteček :D
  • 0011

    Hratelná ukázka Beyond Good & Evil 2

    https://www.youtube.com/watch?v=HWmiALbzT9s
  • froztik

    Steam Summer Sale 2017

    ...začínáme v 18:50 *5*

    https://www.reddit.com/r/Steam/comments/6iop6h/steam_summer_sale_2017_megathread_and_faq/
    • DwaR
      výpredaje na GOG a Steam - čas, keď je platobná karta a paypal účet bezpečnejší v rukách mojej priateľky, ako v mojich.
    • ucho
      letos nějaká novinka, že jsou tam i akce za 0 %
      • ringmancz
        u čeho? večer jim to ještě nenaběhlo, ale teď je to ještě u sérií, kde je třeba jedna položka neslevněná
    • A kua, schovat kreditky..
      • *debetky...
    • Lukyz
      Resp. servery spadnou v 18:50 *1*
  • Johnny

    O The Elder Scrolls 6 ještě dlouho neuslyšíme - Bethesda nechce být známá jako vývojář dvou značek (Elder Scrolls, Fallout).

    to si měli rozmyslet už hodně dávno... kr€téni.
    • Moc věříš oficiální verzi. Bethesda je stroj na peníze a to, že nedělají ES 6, znamená pouze a tolik, že momentálně se jim to finančně nevyplatí. Kdyby se jim to vyplatilo, tak by vývojáři mohli fňukat o tvůrčí svobodě, co chtějí, ale vyvíjeli by, až by se z nich kouřilo. *3*
    • homeles8
      přesně tak, zrovna teď bych nový TES uvítal. Zaklínač mě prostě nechytnul, zkoušel jsem ho rozehrát 4x, moc daleko jsem se teda nikdy nedostal, ale když jsem poprvý udělal první lokaci, tak jsem se těšil na druhou a byl zklamán, že vypadá prakticky stejně, jako ta první. Možná je to dál lepší hra, ale to bych se musel do toho moc nutit, to se mi nechce. A Skyrimu už jsem se nahrál až moc, i když teď s novým počítačem bych si ho moh namodovat líp než minule. Ale stejně to bude furt ten samej Skyrim. A ostatní hry žánru mě moc nezajímají, možná i proto, že mě nechyt Zaklínač, kterej má bejt nejlepší. Ještě uvidíme, jak dopadne Kingdom Come, a potom už by mohli ten TES 6 oznámit :-)
      • Zaklínač má ty lokace sestupné. Takže od nejlepší, po nejhorší, pokud tě nechytla první či druhá, tak to nemá cenu. Jinak Skyrim je rozhodně lepší než Zaklínač, Zaklínač má jenom o dost větší hype.
        • Still
          Skyrim lepší než Zaklínač?? Tady někdo upadl tvrdě na hlavu...
          • homeles8
            Tak mě třeba Skyrim bavil hodně, Zalínač vůbec. To mi stačí k tomu, abych s tím souhlasil. Nevím co tu děláš zase proboha, to je strašný, co vy jste za lidi. *16* *11*
            • Still
              Aby se lidi jako ty, mohli intelektuálně vyblít? *1*
          • Ano, samozřejmě, Skyrim je opravdový open world s opravdu náhodnými situacemi, takže svět je opravdu živý, takže na tebe reaguje. Zaklínač je linearní hra s naprosto mrtvým světem, kde postavy na svět a vývoj světa vůbec nereagují, jelikož Zaklínač tedy hraje hlavně na story a to story je dost pitomoučké, tak u mě vede dost jednoznačně Skyrim a to jako ukázka funkčního světa na rozdíl od obrovského ale vlastně úplně zbytečného open-worldu u Zaklínače.

            Jinak urážky si nech od cesty, pokud se neumíš bavit na úrovni(což Zaklínač fanboys neumí), tak raději ani nereaguj.
            • Veskoslav
              Nepochopil jsi. Ale to u Tebe není nic překvapivého.
            • opravdu "miluji" tady ty hysterické výkřiky. Argument 0, hysterie lvl99, sáhl jsem ti na oblíbenou hračku, co dítě?
            • Veskoslav
              Ááá další "nový" nick ala Zaklínač je nudná generická srágora.....Kdyby jsi aspoň tak okatě nepsal stále dokola ty samé kraviny.
  • Lukass
    To vyjadreni borca ze Sony vylozene popira ze by konzole brzdili vyvoj :-D
    • Tok ono to taky není pravda. Sice PCčko je výkonnější, ale prostě na PCčko velké hry s ultra mega grafikou dělat nejdou protože
      - naprosté menšina hráčů má nabušené kompy
      - část z této menšiny hru zahraje, ale zwarezí zwarezí
      - část si ji vůbec nekoupí, protože nezájem
      - část ji koupí po 5 letech ve slevě za 5 dolarů
      - a akorát část si ji koupí v nějaké rozumné době po vydání aby to mělo pro vývojáře smysl


      Takože ono pokud to vezmeš kolem a kolem, PCčkáři brzdí vývoj PC sami svou neschopností vývoj drahých her zaplatit sami bez sploéhání na konzolové prodeje.
      Kingsom Come taky muselo na ty konzole vyjít - Vávra to sám říkal v nějakém FC, protože by jim to samotné PCčko taky nezaplatilo.
      • Draken69CZ
        Jsi se zbláznil?!? *8* Tady těm pseudoPCMR s kancelářskejma šunkama nemůžeš psát pravdu to by jejich dětské ego nerozdejchalo *15* A oni nekradou ale zkouší a pak si to určitě koupí, vošulej kupónek nebo bratránek *15*
    • Pan_Klobouk
      To podezreni tady bylo jiz pred lety, ale nic se nepotvrdilo ;) a ani ta castka nesouhlasi. Podobne stale cekame na zpravu patologa, PC hrani by melo byt mrtve dobre 15 let, vsechny uz jen zajima, jestli ho opravdu zabil elektricky proud.
      • MickeyMutant by se u tebe mel neco priucit.
    • A nebo je tady moznost, ze ho brzdi vyvojari...jen takovy napad...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit