Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79619 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Metal Gear Survive má v licenční smlouvě pro koncové uživatele uvedené upozornění, že hra není určená pro vyhledávání vztahů.

    LOl takhle vtipné info co se má/nemá jsem asi ještě ke hře nečetl *1*

    Jako dá se chápat plno blbostí ale že by tam někdo se snažil protlařit nějakou politickou kampan ? skrze hru lol když má mnohem více a lepších možností jak to udělat(Twitter,Facebook a jiné..). O dalších věcech co tam píšou se nemá smysl ani zminovat.
  • KCD zachraneno

    Museji moderi opravovat vsechny chyby? Nechcete neco nechat na Warhorse?
    https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/134
    • Škoda, že nemá obličej seržanta Apona z Vetřelců. Včetně obligatorního doutníku. To by bylo dokonalý. *4*

      What do you want me to do? Fetch you slippers? Look into my eye!
    • Inquisitor
      Teď už je konečně svět v pořádku.
    • Johnny
      Me ta treba chybějí ženský s velkejma kozama! diskriminace !!! hlavně že je má tereza očividně silikonový a pleť má jak ze salonu
      • jamar28
        Tak zajdi za řeznicí Drahomírou v Ledečku, ta by mohla tvoje preference uspokojit, ale sbalit asi nejde. *1*
        • Lukyz
          Tam je i Ledečko? *8*
          Mám tam chatu! *1* O to víc se těším, ale stejně tomu dám tak 2-3 měsíce čas, ať to odladí.
          • Tilwaen
            Je tam i Ledečko *4* Jak psal jamar28, musí být super procházet takto detailně zpracovaným herním světem, jehož reálnou předlohu věrně znáš.

            S tím odložením hry nejspíš děláš dobře, zrovna dneska se mi jeden quest postupně bugnul čtyřikrát (!), z toho třikrát na různém místě. Vlastně pětkrát; když už mě nebavilo kvůli bugům pořád nahrávat delší pasáž, lokla jsem si sejvovice a zůstal mi ve středu obrazovky viset nápis "Hra uložena". Kingdom Come mělo zkrátka vyjít alespoň o měsíc později, jeho technická stránka je vážně ostudou. Ale atmosféru má skvělou, už dlouho mě takto žádná jiná hra nechytla.
          • jamar28
            No jasně, je tam i několik questů. *4* To gratuluje, to bude bájo procházet se ve hře místem, které skutečně znáš, pak poreferuj, jak se jim to povedlo zachytit. *1*
    • SalemCZ
      konečně hra může mít 10/10 *1*
  • Peklo zamrzlo
    https://www.polygon.com/platform/amp/2018/2/21/17031138/deliverance-kingdom-come-warhorse-impressions

    Ale polygon je porad polygonem :D "One is Thomas Carlyle’s great man theory, where “the history of the world is but the biography of great men” (please note that all gendered language is original here and is not how I’d prefer to phrase it). "
  • jamar28
    *7* https://www.rockpapershotgun.com/2018/02/21/assassins-creed-origins-discovery-tour-censors-all-the-nudey-statues/
    • Kozy
      Cenzura umění, moc pěkný. Jsme kvalitní společnost.
  • Worhammer

    Důvody proč Kingdom Come Deliverance je bomba pro každého

    Aby jste si nemysleli, že jsem škarohlíd, tak i já dokáži uznat kvalit této hry.

    Hra má skvělou grafiku - Tak jest!
    Hra má rozmanitou mapu, která je úžasná, plná detailů, ty modely cest jsou úplně svůdné! Lesy jsou skrz naskrz vyplněné tábory, řekami a mýtinami. Modely pevností jsou skvělé. Jsou tam docela pěkná zákoutí. Paradoxně svět KCD je mnohem zajímavější než svět Skyrimu, který nabízel na mapě ledovcové doupě, dračí doupě a samé ty epické věci, ze kterých vám má padat huba, ale mě huba padal víc u KCD právě kvůli obrovskému množství detailů na mapě.

    Hra je historická, to tomu přidává hodnotu. Jen mě mrzí, že hra nemá český dabing, protože se vytrácí pocit atmosféry českých zemí, když nějaký Jaroslav začne mluvit na vás britskou angličtinou.

    Henry je vcelku sympaťák. Je pravdou, že mě příběh na začátku hry vzal za srdce a pohltil mě. Je hrůza, že tu Skalici opravdu někdo někdy takto "navštívil".

    Bylo zajímavý na Googlu hledat obrázky Rataji nebo Sázavy a vidět, že ta mapa měla předlohu. Autoři se snažili a bylo by hodně nefér tento fakt neuznat, protože ve hře je pár bugů. Jsem rád, že tato česká hra odehrávající se v českém prostředí je velmi populární i v zahraničí a je vtipné sledovat, jak třeba afroameričan se seznamuje s českou kulturou prostřednictvím hry. A je hezké, že snad už celý svět bude vědět, co to znamená do p*dele, k*rva apod.
    • WhySoSad
      Proč má tenhle člověk pořád potřebu ventilovat takový hory textu, který nemají absolutně žádnej smysl, hlavu nebo patu ?
      • Worhammer
        To je docenění kladů hry, takže to smysl má, aby si věděl, že nejsi jediný, kdo má onen názor.
      • Inquisitor
        Moc volnýho času a přístup k počítači.
        • Worhammer
          Je to pravda.
    • MickeyMutant
      Už se na to fakt vykvákni.
    • Jack1947
      No nevím když tam je Doprdele a kurvaa prokládáno slovy fuuck, shiit tak spíš z toho budou mít jinak slušnej maglajz ale souhlas první hra kterou vymodelovali asi podle českých zemí a fakt si na tom dali záležet za to určitě makjí jedno obrovské významné plus.
  • Worhammer
    Prozraďte mi, jak chápete ten soubojový systém v Kingdom Come? Podle mě různé směry úderů nemají vliv.
    • Jack1947
      Fakt je třeba se to nějak naučit je to dost divné a zmatené zprvu, důležité je aby tě útočník moc nezmlátil protože když ti rozbije obranu tak stačej 2-3 rány a si v limbu.

      Tutoriál ti moc nepomúže když nebudeš mít skill to jsou jenom základy...
    • Johnny
      ještě že neni podle tebe. Systém chápu a nemám s ním problém.
      • Worhammer
        Ber to s klidem. A myslíš si, že měnit směry hodně pomáhá? Vysvětlíš mi princip?
        • Morraw
          Měl jsi tutoriál na cvičisti s kapitánem Bernardem ? Tam ti všechno vysvětlí a také si to vyzkoušíš.
        • Tilwaen
          Měnit směry pomáhá. Jednak tím děláš finty, které jsou pro protivníka těžší vykrýt (napřáhni se v jednom směru a na poslední chvíli směr změň), ale také tím děláš komba a především nemá cenu útočit ze směru, kde má protivník svou zbraň - prakticky vždy to vykryje. Takže když Ti z jednoho směru právě vykryl útok, nemá cenu tam útočit znovu.
          • Worhammer
            Díky moc!
  • Lukyz

    Matrix lobby shootout with Deus Ex sound effects

    Proč? Proč ne! *1*
    Aspoň tady bude na 10min něco jinýho než KCD *15*
  • Kingdom Come: Deliverance

    Zatím nejlepší stream na hru *15* https://www.youtube.com/watch?v=-pA3V2u1rNo
    • Worhammer
      Asi čeká až se mu načte dialog. *15*
      • Tohle je taky dobrý: Youtuber (afroameričan) Tyrone Magnus hraje hru a je totálně ztracený.
        No.. ta hra každopádně není pro všechny.. a opravdovou korunu tomu dává ten konec *15*
        https://www.youtube.com/watch?v=f-GG2gH04os
  • Worhammer
    Proč Kingdom Come ne každého baví - můj názor. Vy víte, že jsem tu hru hrál a ta hra se snaží být realistická v každém ohledu i v ohledech tam, kde je to vyloženě nudné a kazí úplně vše.

    Já vím, že vy, kteří bydlíte v Praze, v betonových králikárnách to moc nepociťujete tu absurditu, ale já bydlím vedle lesa a můžu do něj vlézt kdykoliv a nepotřebuju na to žádnou hru. Jak jsem psal o mnohými vytýkané absenci motorových vozidel ve hře, tak v realu si babetku můžu vzít kdykoliv na louku a to je velké plus, lepší než kůň. Takže... mě ta hra musí zaujmout něčím jiným než prostředím, což je ale velice těžké, protože ta hra nabízí jenom ono dané prostředí a pocit středověku, který je fádní, když tam stojí například JAROSLAV, který na mě mluví anglicky. Zpátky ke hře samotné:

    Lidé ve Warhorse studiu jsou padlí, třebaže to mysleli dobře, ale neměli se snažit o něco, co před nimi vylepšovali generace tj - herní mechaniky, pusťte Warhorse tohle https://youtu.be/Bgklj93ztG4?t=41s

    Ty jejich mechaniky nedávají smysl, absence ukládání v ESC prostředí bez sejvovice je blbost, spousta lidí to kritizuje, nejenom já.

    To páčení je trapný, musím vždy přenastavovat citlivost myši, abych nějakou easy bednu otevřel. Hra se seká, mě to nevadí, ale lidem to vadí, co mi ale vadí jsou mizející textury. Zpět k mechanikám hry, Prošlé jídlo? To je pěkná blbost, jedna z věcí, která je realná, ale do světa zábavy nepatří. Potom ta hra je celá trapná, člověk čeká akci, ale místo toho vyšetřuje případ tak, že jezdí po celé mapě a vyptává se nějakých lidí na otázky - si můžu pustit Četnické humoresky, když mám chuť si vyslechnout svědectví lidí v rámci nějakého kriminálního činu. Dále jsou tam BUGY, BUGY, BUGY. Dalo by se vytknout daleko daleko daleko víc, ale mám takový pocit, že vy byste mě asi nepochopili, já byl stejný, ale po 10 hodinách hraní, jsem to už musel vzdát, ta hra je jako dobře uzrálé víno, které však nemá absolutně žádnou chuť a rozhodně vás neopije a pokud si myslíte, že ano, tak se vám asi moc líbí obal.
    • 0011
      Asi tě to překvapí, ale já bydlím v Praze, blízko lesa a v domě *3* *5* jinak ze hry taky nejsem vyplesknutej, v současným technickým stavu maximálně 7/10, systém ukládání a odemykání zámků je na pěst. Po dokončení tutorialu a nějaké době strávené ve hře kdy se začali objevovat bugy jako houby po dešti mi přišlo že ho udělali tak dlouhý a aby člověk nemohl dát refund. Tahle hra se měla ještě tak půl roku dopéct, takhle má křupavou kůrku, ale syrový vnitřek.
    • Veskoslav
      Pošli mi číslo na tvého drogového dealera. Jinak pro lidi jako ty je tady Skyrim. V základu jednoduchá, prostinká hra, kde nemusíš absolutně nic řešit. Ironií je pak ten fakt, že mezi nejstahovanější módy patří úprava základních potřeb a jejich nutnosti, včetně čerstvosti jídla. Ta hra je evidentně na Tebe příliš složitá a je pro tebe těžké se podívat do inventáře a říct si: "Aha, jídlo se začalo kazit. Sníst nebo vyhodit a sehnat si nové.".
      • Worhammer
        Není to o složitosti, ale jde o to, že to není zábavné se furt starat o nějaké stravování. Veskoslave, já vím, že máš dobré názory, a asi máš pravdu v tom, že někoho to může bavit a já to asi napsal špatně v úvodu, když jsem napsal, co jsem napsal, měl jsem napsat "proč KCD není pro každého". Konec konců existuji i SIMS, což je hra, kde děláš jenom tohle, ale u nás v okolí to hrají jenom ženy a děti, co vím.

        Můj bod byl ten, že ta hra hodně cílí na lidi, kteří raději hry bez akce a umí vytěžit z dané atmosféry hry maximum, pokud jsou naladěni na stejné vlně - tj. mají rádi středověk a vidí v něm něco zajímavého. Pro ty ostatní smůla! Hry samotná je prostě podle mě nudná, sorry jako, nejlíp to cítím takhle, když se v té hře vůbec nebojuje a řeší se jenom dialogy, který nejsou tak interaktivní, jak se zdáli. To si můžu pustit středověký seriál místo toho, Prostě potenciál hry je tu tam.
        • Porad se starat o stravovani? Dik jsou vsude kotliky s fazolema. Ja zatim snad nemusel jist z inventare ani jednou :D Navic bohate se staci do sytosti najist jednou za den.
          • Jack1947
            Hmm a nebo se najíst ukaženého jídla a pak pojít, ještě že jsem mohl nahrát pozici.
        • Veskoslav
          Ale to je to. Ta hra má být reálná. Proto se chová reálně. V reálu ti také zplesniví jídlo a při dobré vůli a slušné otravě bez pomoci umřeš. A ten druhý odstavec nechápu. Moc si toho neodehrál, že?

          Hra splnila téměř vše, co měla. TO, že jsi od toho očekával český Skyrim, to není vina tvůrců. A dle reakcí hráčů jsi právě ty ta "fňukající" menšina.
          • Worhammer
            Jde o to, že REALITA bolí! Je hnusná, já chci hru, která vezme z reality to dobré, ne hru, která vezme z reality vše.
            • Johnny
              ty bys měl jít hrát fornite nebo LoLko či WoWko....
              Já skyrim miluju, hral sem ho 3x komplet a mam něco pres 600 hodin a co se Kingdom Come, je to pro mě skoro něco jako umělecké dílo. Rozmanité questy, naprosto skvělý příhěh, krásné prostředí a promyšlená zábavná hratelnost..
              Chápu že hráči výše zmíněných her to neocení...
            • Worhammer
              Dobře, já tvůj názor respektuji.

              Možná mě chápeš trošku jinak než jsem chtěl. Uvedu příklad. Stojím před kampem, který mám prozkoumat aniž by mě někdo zpozoroval, tak si jdu čopnout do křoví a spustím časovátko na noc, vysleču zbroj, abych nechrastil a jdu, ale panák tam čumí na mostě a tak stejně nemůžu projít, obcházím proto kamp lesem, ale všude je plot = ztratil jsem 20 minut. Říkám si, že to udělám jinak, řeknu si, že by bylo dobrý zapít nějakého nepřítele a přestrojit se, abych vypadal jako jeden z nich, ale nelze v celém lese nikoho najít, jedině v kampu, ale tam je jich moc a mohl bych v bitvě umřít nebo alarmovat stráže. Nakonec někoho najdu, zabiju a vezmu jeho hadry. Přicházím ke vstupu do kampu, ale počkat, něco po mně chtějí maďarsky, ale já maďarsky neumím, nemám šanci vybrat správnou odpověď → zabijí mě, a hele hra není uložena, jak bych ji mohl uložit, když se hra nedá ukládat mnou a když tak sejvovicí, kterou jsem chtěl sehnat v dobrém krámě v Rataji, ale z nějakého důvodu ten chrám byl poslední tři dny zavřený, takže jsem to neudělal. Takže bez uložení musím všechno opakovat, zase najít nepřítele a vzít si jeho hadry, jsem naštvaný, tak mě napadne projet jen tak ze vzteku táborem a světe div se! Já ho projel, všichni mě viděli a úkol mám i tak splněný. Jdu do Talmbergu za Divišem, jde se na tábor, jdeme bojovat, první PRVNÍ bojová akce od začátku hry, jdu zabiju všechny, jo jsem dobrej! Počkat počkat! já krvácím, ubýhaj životy a já, i když mám fúru obvazů, nemohu je použít, protože je kombat aktivní, ale on ve skutečnosti není! - chyba hry, dali jsem si s kluky pauzu a i kdyby něco, tak mě kryje kupa chlapů. Hra se sejvne a jde se do kostela, tam mám zabít týpka, co mi šlohl meč. Hra se sejvne, ale! Já krvácel a teď mám asi jen jedno 1 hp a mám bojovat proti takovému těžkému hovadu! Furt mám krvácení, mohu umřít, i když ho zabiju, tak stejně zdechnu protože mám krvácení a otravu jídlem! Musím si dát poslední sejv, a jdu bojovat zase znovu, stejná situace, hru vypínám.
            • Veskoslav
              Tomu se říká pohádka a takový svět není. A ani taková KC:D být neměla a je to jenom dobře.
      • Worhammer
        Skyrim mě bavil.
    • jamar28
      Imho je to trolling, protože jsi nenabídl jediný argument. Co jiného to teda je, když je to na tři odstavce, ale informační hodnota je nulová?
  • Veskoslav
    http://www.eurogamer.net/articles/2018-02-20-kingdom-come-deliverance-review

    Myslím, že autor spáchal dobrovolnou veřejnou popravu. Fakt je vidět, jak Západ naprosto zdegeneroval. Už chybí jenom #MeToo. I Západní říše římská dopadla tak, že zatímco je obsazovali barbaři, v Římě se vesele politici bavili a řešili naprosto nepodstatné kraviny.
    • ringmancz
      já tam taky přispěl svojí trochou do mlýna, ale teď jsem zjistil, že shadow ban z českýho EG nejspíš platí pro všechny EG weby. Díky JD.
    • SalemCZ
      Nevím jestli si autor všiml, ale ve hře chybí děti a podle mě i ve středověku byly.

      SPAM: Teda v té době jsem nežil, ale něco mi to říkalo. Asi jsme se to učili na hodině dějepisu že ve středověku byly děti. *1* *1* *1*
      • ucho
        a jsou tam nejaky kozy? ja zatim videl jen ovce a slepice.
        • SalemCZ
          byly tam i kohouti? Jestli to zas feminisky díky slepicím nevyhrají. Jsou tam psi i fenky?
    • "He even identified as a Nazi for a while."

      Tohle je fakt? Může to někdo potvrdit? Že by se Vávra hlásil k náckům jsem nikdy neslyšel.
      • Nah.. píše tam, že Vávra měl na Gamesconu triko kapely, kde vystupuje nějaký norský ultrapravičák.
        • Číst umím. *4* Nosit tričko je něco jinýho, než se hlásit k náckům. Vávra jinde psal, že má osobní zkušenost s extrémismem, tak mě zajímá, jestli se po určitou dobu hlásil k náckům, nebo nehlásil, nebo jak to zkrátka měl.
    • ucho
      já fakt nevím, jestli je to k smíchu, nebo k pláči.
      nebo chce do článku zatáhnout kontroverzi, aby se o tom mluvilo a odkazovalo?
      jako já nevím, kde ti lidé žijou, oni si asi myslí, že se to v současnosti černochy hemží všude, i u nás, ale oni tu nejsou prakticky ani teď, když nebudu počítat Prahu a Brno.
      • Veskoslav
        I v Ostravě, Olomouci nebo Opavě jsou. Ale proboha. I teď jsou vesnice v Čechách, kde žijí lidé, co černocha neviděli za celý svůj život. A to je 21. století.
        • jamar28
          Ten člověk je úplně psycho, plete tam nějaké poutní cesty afrických králů z Konstantinopole do Španělska, černochy v největších německých městech a ještě hedvábnou stezku, která prý umožňovala obchod po celém světě (!) a vedla mimo jiné i přes Prahu a Olomouc (což teda slyším prvně, ale budiž) a že když uděláš čáru mezi Prahou a Olomoucí, tak prý vede přesně přes tu oblast ve hře (to btw teda taky není tak úplně pravda, ale budiž podruhé), takže středověcí obchodníci podle něj asi nevyužívaly zemských cest nebo tak, ale prostě si nakreslili rovnou čáru na mapě a šli po ní, ať jim v cestě stálo cokoliv. Úplně vidím zoufalého SJW redaktůrka, jak stojí v kanclu, na PC otevřenou wikinu a Google Maps a všemi silami se snaží najít jakokouliv blbost, kterou by si mohl alespoň sám před sebou potvrdit, jak je ta hra historicky nepřesná, protože v ní nejsou černoši. *15*
          • Veskoslav
            Komentáře mu to dávají solidně sežrat, cenzor ho evidentně taky poslal do hajzlu a nemaže *1*
            • jamar28
              Tak to by si měl půjčit toho z české verze, to je profík, mě zabanoval během asi dvou minut. *4*
            • Prebere tuhle recenezi cesky eurogamer?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit