Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stežejní pro novou Fifu je, že tam přidali Nejtěžší obtížnost pro kariéru. Takže už žádný zběsilý nastavování posuvníků. Každej zápas je jinej a AI vás i donutí hrát na protiútoky a nemusí to být zrovna Barca nebo Mancity, ale třeba i Swansea.

  • Já jsem koupil PSA day one a upřímně hodně lituji, měl jsem počkat a koupit Forzu Horizon 4😀 Teď vážně PSA jsem naposledy hrál 5 a 6ku.. tedy ty legendární díly, na který se prostě nikdy nezapomíná, že Vašku!? Pak až FIFU 11 a 12, kde nebyl mezi verzemi žádný rozdíl a hratelnost byla.. no ehm. jediný rozdíl, který tam byl.. byla animace v bránění a tu všude marketingově vyzdvihovali. Každopádně se PSEM jsem teď spokojený, licence mě nezajímají, fotbal se hraje perfektně a infarktové situace mám několikrát za zápas.. co víc si přát, lepší prezentaci? Ne to fakt ne.. Jestli si mám vybrat mezi nejnovějším naleštěným dílem Avengers XY nebo perfektní nízkorozpočtovkou jako je Manchester by the Sea, která prostě a jednoduše funguje. Pak je volba jasná.

  • sidVicious

    Ten nový systém striel som nepochopil, ale to mi ani tak nevadí, skôr nechápem toto:

    1) Brankár nepochopiteľne vybieha a bez rozmyslu odkopáva loptu

    2)Brankár nerozohráva napr. ani po ofsajde na hranici vlastného vápna

    3)Účinnosť centrovaných lôpt je prakticky 0

    4)Ak autor tou streľbou z druhej vlny myslel to, že pri takmer akejkoľvek odrazenej lopte vzniká pred pokutovým územím taká dosť priestranná kapsa, odkiaľ sa dá so železnou pravidelnosťou dať gól, tak súhlasím

    Máte podobné skúsenosti?

    • System strel spodciva v tom, ze podruhe zmacknes strelu v momente, kdy se tvuj hrac dotkne mice, aby vystrelil.

      3. Souhlas.

      4. Stalo se mi to dvakrat ze 30 zapasu, ale mozna na tom neco bude..

  • zdeeneek

    Ve Fifě 2018 jsem odehrál jen pár desítek zápasů, protože to arkádové nastavení mi vůbec nevyhovovalo. Fifa 2019 se mi zatím líbí a doufám, že z ní EA neudělá v nějakém patchi zase pro mě nehratelný fotbal.

  • No to zase cumim 9/10 wtf? EA dokončuje kompletní okopčení PSA a dostane za to 9/10 ? Recenzent se rozplývá na skvělou novou dynamickou taktikou? Dyť toto bylo možné nastavit už u ISS na PS1 jestli se nepletu :) To že EA získalo licenci na LM jako přidalo tolik bodů hodnocení? Fifu jsem si vyzkoušel u známého a po pár zápasech, které končili třeba 6:5 , 5:4 ,9:3 jsem to vzdal to se nedá..děs tahle hra. Ano ozvuceni krasné..cut scény hezké..ale gameplay děsnej... a to by asi mělo byt to hlavní co se v recenzi fotbalové hry hodnotí ne? Nebo hry dnes dostavají většinu bodů za pozlátko a né hru jako takovou? 

    • uzivatel1982

      No já jsem po několika letech utekl zpět k pes a letos asi fifu nekoupím. Taky mě tak vysoké hodnocení překvapilo. Tvoje vysoké výsledky mi přijdou hodně zvláštní. Z těch pár desítek zápasu co jsem fifu hrál mi přijde min ofenzivní než minulý díl. Jen mi oproti pes přijde, že hrajou 4kou na futsal s nízkým odrazem. Prezentace je skutečně o třídu výš než u pes. Licence jsou fajn a změny v taktikach taky příjemný (issko to co si pamatuju nemělo). Nicméně nic co by mělo hodnocení nějak víc ovlivňovat. Co mi nejvíc chybí u pes je kariéra. Master league je poloviční oproti manager módu(i když v něm skoro nejsou změny). Pocit ze zápasů je u pes reálnější (práce s míčem, přihrávky a celková rychlost hry). AI mi přijde lepší u fify, ale to jde většinou posoudit až po pár sezónách. Celkově má fifa vyšší produkční hodnoty a Master league je pro mě u pes velký zklamání, takže bych dal asi celkově pes 7 a fife 8. Ač na hřišti mě pes baví o trochu víc. 

      • vaclav.pechacek

        To je prostě ten problém číselného hodnocení, no, vždycky to bude hrozně subjektivní a lidi si toho přitom často všímají víc než textu, který je na recenzi pochopitelně to hlavní. Zvažoval jsem, jestli dát 8 nebo 9, a nakonec se přiklonil k devítce, vlastně i proto, že je to vážně výrazný rozdíl oproti minulému ročníku, který dostal 8. Ale osmička by byla taky adekvátní - je to prostě taková 8,5, na tom se shodnu s Metacriticem. Doufám, že v textu jsem dostatečně vysvětlil svoje námitky, protože rozhodně neříkám, že FIFA 19 je dokonalá fotbalová hra - jen udělala tolik kroků směrem, který se mi líbí, že je podle mě potřeba to ocenit. Pro někoho, kdo má radši arkádovější hratelnost a z duše nesnáší PES, by to zase klidně mohla být šestková hra...

        Čísla!

        • uzivatel1982

          Jo tomu rozumím. Sportovní hry jsou ještě o něco složitější na hodnocení než všechno ostatní. Člověk co bude hrát Mourinho styl (což v současnosti znamená hrát čočku s nejdražšíma hráčema světa a hádat se s kabinou:-)) a člověk co bude hrát třeba jak Klopp bude logicky potkávat jiný herní situace a bude klást důraz na jiný vlastnosti hráčů. Mě například střely z dálky přijdou lepší ve fife než v pes a tys jejich účinnost až zkritizoval. V pes jsem za dvě sezóny nedal pořádně gól z dálky. Golmani skáčou už dopředu a v klidu to lapou. Tím prostě ztrácí výhodu hráči typu Krosse nebo Pogby. Takových rozdílů je prostě ve fotbale stovky a každý chce trošku něco jiného. Když se k tomu přidáji různý herní módy (zápas ve čtvrté anglické proti ai vs zápas FC dream team ve fut proti člověku), tak těch proměnných je tolik, že se logicky pak musí hodnotit víc pocitově a subjektivně než v jiných žánrech. 

          • vaclav.pechacek

            Souhlas. Akorát jsem se možná špatně vyjádřil, co se týče těch střel z dálky - jsou dost účinné a líbí se mi mnohem víc než v PES, kritizoval jsem spíš ten nový systém "vylepšených" střel. Ty mi přijdou vlastně celkem zbytečné, protože s kvalitním střelcem dám často gól i bez toho, abych musel trefovat zelené políčko na ukazateli. A když ho náhodou trefím, stejně z toho nebývá čarodějná střela přímo do šibenice.

            • uzivatel1982

              No já to bral jako dva různé aspekty u těch střel. Tím, že jsi zmínil, že stredopolar ti dával víc gólů než hrot. Ta časováná střela je dost gimmick. Což je ve výsledku jen dobře. Magický double click vingly snad nikdo nechtěl. 

    • SalemCZ

      Víš co ale u PESka budou zas přehazovat že nemá licence, přitom prostě Konami není EA, je to asi jako přehazovat že ČT4 nemá Ligu mistrů, protože O2 má víc peněz na Ligu mistrů. 

      • uzivatel1982

        No ve výsledku si, ale pak lidi i to o2 zaplatí, aby měli ligu Mistrů. A celkově to není dobrý přirovnání. Pesko není veřejnoprávní televize. Je to komerční produkt, který stojí stejně jak fifa. Já mám licence v pes od začátku a chybí mi tam jen nižší ligy v Itálii, Anglii a Německu a bez problémů s tím můžu fungovat, ale je to jedna z věcí která ovlivňuje atmosféru a celkový pocit z prezentace. 

        • SalemCZ

          Tak O2 českou televizi normálně přeplatilo, takhle jsem to myslel. A tím ji vzala práva který dlouho měla.

    • Jack1947

      Bacha nekopej do vlastního přesvědčení recenzenta nebo bude bugr 😛😈

  • Kravicka


    ''skvele vypada''

    https://im.tiscali.cz/games/2018/10/05/983677-fifa-19-3840x2160.jpg



    hahahahahahahaah ty low res textury, low polygon hraci, zadne 3d trava

    • zdeeneek

      Ta tráva je fakt tragická, takhle vypadá i na nejvyšší detaily. Raděj bych oželel detaily v hledišti, který vnímám stejně jen v opakovačkách, a uvítal bych detailnější zpracování trávníku, na který se dívám celý zápas.

  • MidnighT91

    Je te fotbalista takže věřím tomu že spolu s ní znasilnil ve trojce i osla a berana. :P

  • species

    A micuda je zase o neco kulatejsi

    • Jack1947

      Tak tak. Země stojí a slunce se točí vše při starém.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit