Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dworkin

    V článku mi chybí informace, jestli byl notebook recenzován na objednávku třetí osoby, jestli byl případnou takovou třetí osobou dodán (zapůjčen nebo prodán, a pokud prodán, tak jestli za plnou tržní cenu) a jestli byli testující nějak omezeni v tom, co o notebooku musí nebo naopak nesmějí napsat.

  • applepie_svk

    Jediné, čo nechápem na release tejto novej rady notebookov od Lenova je to načasovanie. V prvom rade, je to možno pár mesiacov do laptopovej verzie novej rady grafík od Nvidie, v druhom rade do predmetného modelu dávajú iba už dosluhujúcu 1050 a už teraz relatívne podpriemernú 1060 grafiku (samozrejme s novou radou za rohom), nechápem to proste. Kvalitatívne porovnateľné modely od konkurencie sa pohybujú v rovnakej ak už nie nižšej cenovej relácii ako tieto modely, asi sa chce Lenovo na poslednú chvíľu zbaviť prebytku starých grafík, ktoré im ostali po predchádzajúcej sérii notebookov. Inak ale čo sa týka dizajnu som celkom rád, že prešli k tomuto minimalistickému poňatiu. Okrem toho, ja momentálne frčím ešte na 5 rokov starej y510p (stará herná verzia s 750m v SLI) a noťas stále funguje celkom v pohode, samozrejme že neutiahne najnovšie veci a ak tak len tak značne graficky poddimenzovanom nastavení, ale inak si vôbec nesťažujem. Ak budúci rok nahodia do predmetného dizajnu aj nové herné grafiky a nejaké kvalitné 500GB SSDčko s klasickým HDD, tak by toto Lenovo bola asi moja prvotná voľba pri nákupe, aj keď momentálne pozerám aj na niektoré modely Asusu, ktoré pôsobia podobným dojmom. Som však zvedavý na benchmark nových laptopových grafík, možno by bolo stále výhodnejšie zobrať starú 1070/80, ktorá by výkonovo ešte mohla poslúžiť na nasledujúce 3 či 4 roky...

  • Veskoslav

    Mám pracovní Lenovo T460s. A pokud "kvalita" je stejná i u herních notebooků, tak bych to doporučil akorát masohistovi, co neví, jak vyhodit peníze. Nejlevnější komponenty, nejhorší SSD disk, co jsem měl možnost kdy vidět (odešel po ani ne 6 měsících do křemíkového nebe). Lenovo jsou křápy s prakticky nulovou podporou. Raději si připlatit za jinou značku než Lenovo. 

  • MickeyMutant

    Tu chybu jste měli už u prvního článku. Model, co se prodává za 30 tisíc korun, nemá GTX 1060, ale GTX 1050Ti, což je setsakra rozdíl. Jindřich Zubec v první recenzi navíc "upgradoval" procesor i5-8300H na "i7-8300H". Dál neodpovídá frekvence panelu, která u "vyšších" řad s GTX 1060 a GTX 1050Ti dosahuje 144 Hz, vy máte cosi s 60 Hz, které lze normálně najít jen u levnějších modelů s GTX 1050. Zmatek.

    Ve výsledku tedy vlastně nevím, co jste ve skutečnosti testovali, protože dle vámi odkazované nabídky na CZC.cz daný notebook ani neexistuje, respektive váš přímý odkaz vede na jiný model. A pokud se opravdu někde prodává, Heureka ho nenašla. Příště rovnou napište, že recenzujete něco, co u nás běžně nedostanu, protože když si recenzovaný hardware reálně nemůžu pořídit, jaký má vlastně taková dokonce dvojrecenze vlastně smysl?

    • jiri.svak

      To ale není pravda, jedná se o model 81LB006ECK, který je dostupný a skladem na Alze nebo BScomu. Ten opravdu stojí 30 000 Kč a má uvedené parametry, včetně 60Hz panelu. I7 je jen překlep, který nám unikl, za to pardon. Zbytek je ale ok.

      Každopádně díky za feedback, příště testovaný model lépe označíme.

      • MickeyMutant

        Zbytek rozhodně ok není. Proč vám vede odkaz na úplně jiný model na CZC.cz? Někdo neinformovaný by si tak mohl lehce objednat a doma zjistit, že dostal něco jiného, než recenzujete. Ale koupil by to za stejných 30 tisíc z CZC, že? Bylo by tedy záhodno napsat, že recenzujete typ, který prodávají jen dva(!) e-shopy v celé republice a CZC mezi nimi není (odkazované stránky Lenova k danému modelu nabízí 18 prodejců, z nichž ho má v nabídce pouze Alza).

        Že Heureka nenašla, je v tomhle případě pochopitelné - Alza totiž v jejím vyhledávání nefiguruje. Třeba mně to tak ale vyhovuje. Jejich zelenej skřet mi pokaždé říká: "U mě nekupuj, ja tu jsem pro Pepíky, jimž můj ubohej, přiblblej, nevkusnej předpotopní koncept, co byl už před tou potopou dvacet let za vopicema, přijde cool a roztomilej".

        • jiri.svak

          Ano, to už jsem opravil společně s i7. To, že model prodávají pouze dva eshopy nebo že Alza není na heurece, s tím už moc nepomůžu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit