Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ristoro

    Tak musím říct, že s 8 nesouhlasím. Je to prostě málo. Metro je devítková hra a řeknu proč.

    Začnu grafikou. Ta je dechberoucí. Nádherné, ostré textury, fantastické prostředí, nasvícení scenérie, byl jsem beze slov, když jsem hru spustil. Troufám si říct, že to je momentálně možná nejlépe vypadající hra vůbec. Na GTX 2070 mi hra drží stabilních 60fps na ultra ve Full HD rozlišení bez problému.

    Atmosféra je vynikající. Takhle má vypadat postapokalyptický svět (viď Bethesdo?). Modely příšer vypadají úžasně.

    K tomu nejlepšímu - hratelnost. Tady se hra posunula téměř k dokonalosti ve svém žánru. Gunplay je velmi zábavný a návykový, ozvučení zbraní je skvělé, zpracování a upravitelnost taktéž. Hra obsahuje absolutní minimum UI, tak jak to známe z předchozích dílů, vývojáři se snažili vše dát přímo do hry (mapu drží Artyom v ruce, ukazatel radiace má na zápěstí atd...), to jen přidává na skvělé atmosféře a více vás to vtáhne do světa. Na vyšší obtížnosti vás bude mrzet každá netrefená kulka, musíte si pořád vyrábět náboje, čistit si zbraně (aby se nezasekávaly), vyrábět lékárničky, zkrátka pořád hledat nějakou kořist.

    Příběh z těch pár hodin co jsem hrál vypadá velice kvalitně napsaný, ale zatím bych si netroufl říct, jak dobrý celkově je.

    Na bugy jsem nenarazil zatím žádné.

    Takže po těch cca 10 hodinách co jsem nahrál bych to zatím sepsal asi takto. Pokud hra nebude mít vyloženě špatný konec nebo nějaké obrovské trhliny v příběhu, opravdu nevidím důvod dát nižší číslo, než 9/10. Borci z 4A games ukázali, jak má vypadat AAA hra, opravdu je na hře vidět ta obrovská spousta práce. Pokud tedy máte rádi kvalitní FPS hry a postapokalyptickou tématiku, tady není absolutně co řešit, Metro je král ve svém žánru a konkurenci nikde momentálně nevidím.

    PS: jak jsem psal, od Epic Store launcheru mi stačily 2 věci - přihlásit se a spustit Metro - obojí se povedlo, takže absenci hry na Steamu absolutně neřeším.

    • Souhlas. 

      Jen dodám, že na obyčejné 1070ce běží při ultra wide rozlišení a high detaily kolem 100fps stabilně. A furt je to nádhera..

    • Souhlas

  • Tak jsem chvíli pařil. No, soudě podle grafiky a atmosféry bych dal klidně po dvou minutách hry 10/10. Když to mohl dostat Zaklínač 3 :-) Ale je to celkem drsňárna - bodá se tam nožem do oka pak ho někam vezou kámoši, musel jsem to vypnout nemám na to nervy, snad jsem nevyhodil zbytečně 1200,- a ještě to budu moci hrát :-)

    • Tak bohužel hrál jsem trochu víc a ty animace si fakt mohli odpustit (rozumněj pokus o filmové scény). Milovníci příběhů si asi přijdou na své, ale já příběhy ve střílečkách vůbec nemusím. Už jsem se těšil, že zapařím, ale zase jsem to musel vypnout.

    • Ristoro

      DOOM jsi asi nehrál, co?

    • Jack1947

      Lol jsem myslel že si silnější povaha... to bych fakt nechtěl něco nehrát jen kvůli hezkému grafickému zpodobnění brutality.

      • :-) byl jsem teď na nějakých zákrocích zdravotních a ty nože ve hrách mi to připomínají :-( Střílení mi nevadí to je rychlá smrt, ale kuchání nožem je na mě dost drsné.

        • Jack1947

          Jo aha a co ti bylo ? Mě třeba přirozeně vadí scény třeba vypichování- dlabání očí , podřezávání krku nebo usekávání částí těla, to mi je docela nepřijemné.


          Třeba to mám rád ale zároven je mi to proti srsti, vyhřezlé vnitřnosti a ustřelené hlavy mi nevadí ale pomalé uřezávání hlavy ano, to samé krev nevadí ( když není v reálu)🙂

          • Asi tak nějak

  • Carnage666

    Na Steam forech se pár lidí vytahovalo že Metro šlo chvíli před vydáním koupit na Epic Store za 20 dolarů? Nevíte někdo co je na tom pravdy? Já jen že pokud jo tak je Epic a Deep Silver hodně podělanej z prodejů že hru za 60 dolarů hodí v den vydání na chvilku za 20.

  • MARTASLJ19

    V roku 2020 na Steame už opravenú verziu. Číňanom údaje nedám - áno to sú Tencent a nepodporím podrazy vydavateľa 3 týždne pred vydaním a ani takéto nezmyselné časové exkluzivity. 

    • Carnage666

      A proč si nekoupil na Steamu když to ještě šlo?

      • Přesně. Taky jsem si předobjednal na Steamu a když se to pak objevilo na Epic Store za stejnou cenu, věděl jsem, že jsem udělal dobře. 😀

      • MARTASLJ19

        Šak totok. Práve som nebol doma, prišiel som až na druhý deň ráno a už to nebolo možné kúpiť. Akurát keď sa takéto veci dejú. Zatracená smola. Inak by som to samozrejme kúpil. Popravde už mám obavy aj o ďalšie hry, na ktoré sa teším. 

      • Jack1947

        Zapoměl 😬😯

  • Hele, měl bych dotázek. Mám doma už koupenou hru, ale jde se mi zatím přihlásit jen na účet epicgames, ale nejde mi hra nainstalovat, píše se tam až 15.2. to musím čekat do zítřka i když mám hru na DVDčku?

    • Lukyz

      Yep, další výhoda Epic store - nemá preload. 

    • speciesz

      Jo to je blby toto no :x Moderni doba a vsechmo musi byt dnes pres net.

    • Jack1947

      Cos čekal lol... jestli se to řídí naší časovou zonou.

  • Houdini

    Nič sa nevyrovná prvému stretu s knihovníkom...

  • Zajímavý, tady "pocit, že jsme to už hráli" vadí, ale u každoročního CoD a AC to nevadí, u Dark Souls to nevadí, u Valkyria Chronicles to nevadí... jo, dalo by se pokračovat ještě dost dlouho. Divný.

    • lito

      Tak si udělejme nějaké resumé:

      Kdy tu naposledy na Games.cz dostalo CoD 8/10? To už bude dobrých pár let. Nechce se mi to hledat, ale poslední roky to byly 6 a 7.


      K AC: AC jsem naposledy hrál Black Flag, ale co jsem tak četl, tak poslední dva díly jsou v podstatě RPG, čili dá se říct úplně jiný styl her, než nám byl prezentován. Takže rozhodně tam je posun někam jinam. 


      Série Dark Souls má tři díly v hlavní sérii, recenzent(kolaga dole) tomu vyčítal, že tam je málo změn(s čímž souhlasím), samotný tvůrce vyjádřil, že už ho Dark Souls nebaví a chce zkusit něco jiného. Hra tu dostala stejně jako Metro 8/10. Jinak je to pořád výtvárný masterpiece, na který se konkurence vůbec nechytá.


      Takže vyblil ses, je to fajn, ale tady jsi ale přestřelil dosti.

    • TheGGG

      cod tu dostává hate pořád, ac se dost změnilo s originem, dark souls už tu čočku dostávalo u posledního dílu (ale pořád to byl jinak masterpiece) a valkyria chronicles sice měla už čtyři díly, ale dva vyšli na PSP a jeden jen v japonsku, takže stejně skoro nikdo nehrál víc jak první díl... + gameplay je extrémě unikátní a žádní jiná hra podobný zážitek nenabízí...


      pokud jde o metro každopádně souhlasím, tato recenze je zbytečně přísná, mohlo to být klidně i 9/10, bez ohledu na to, že to je po třetí skoro to samé

      • Jack1947

        COD a Origin ?

        • Derp_1337

          TheGGG je lemra lenivá a nepíše velká písmenka a tak se akronymy ztrácejí v textu 😉

          Kdyby napsal "A.C. se dost změnil s Originem" , tak by ti to asi došlo.

        • TheGGG

          ac origin

          • Jack1947

            Když už tak ORIGINS, kurna!

            • TheGGG

              Žok1947 si potrpí na gramatiku... tvl asi jsem se ráno probudil v paralelním vesmíru....

              • Jack1947

                Reakce na příspěvek:

                Tak napsat COD a ORIGIN to se ak těžko v tom hledá.

                Odpoustit si ty invektíve, jakej pak žok když už tak žak ! ( i když ani jedno nedává moc smysl).

                • TheGGG

                  Reakce na příspěvek:

                  kdepak, budeš žok... to se mě nějak k tobě hodí...  a napsal jsem ac origin... to je docela očividné o čem píšu

      • nightborne

        Už to máš dohraný, říkáš =)?

        • TheGGG

          ještě jsem ani nezačal, ale četl jsem si různý recenze a pro tak mizernou známku jako 8/10 nevidím důvod

          • nightborne

            No právě, chlape, sakra, nejdřív si to zapař - nejspíš tě to bude bavit, taky proč by ne, je to supr hra - a pak s klidným svědomím prohlaš, že je osmička podle tvýho názoru moc přísná. A nikdo nebude moct říct ani půl slova.

            Naopak, já sem třeba osobně vlastně rád, když mi někdo do diskuze píše, že sem dementěv a ta hra si zaslouží víc, než kolik sem jí dal. Protože to znamená, že někoho prostě bavila víc než mě, tudíž si ji užil. A to je dycky fajn - od toho hry nakonec existujou, že jo.

            Jenže hanit recenzi věci, co sis sám nezkusil, působí prostě hrozně divně, nemůžu si pomoct.

            • TheGGG

              To jsou sice rozumné argumenty, ale já jsem prostě z recenze nepochopil v čem ta hra tak chybovala že zasluhuje podobě přísnou známku.

              9/10 tu padalo pro kdeco v minulosti i když pravda to byly recenze od různých lidí 

              • Houdini

                Reakce na příspěvek:

                Mne príde, že z tej recenzie 8ku cítiť. More of the same je fajn a 8 nie je číslo, ktoré by malo odrádzať od hry. Ale revolúcia sa asi nekoná. A za poslednú dobu mi práve príde, že 9/10 nedostalo "kdeco". Ale tiež som to nehral, je možné, že by som mal úplne ný názor no z recenzie 8 cítim čo je OK.

                • TheGGG

                  Reakce na příspěvek:

                  revoluční změny nejsou podmínkou pro to, aby hra dostala 9/10

                  a dnes 8/10 u mega očekávaného titulu = fail

                  • speciesz

                    Reakce na příspěvek:

                    Koukal jsem jak to nekdo streamoval a lec to vypada skvele ten combat je joke. Hral to na max obtiznost a jen behal mezi neprateli a mackal Ecko na "melee kill" animaci ktera zatimco probihala ostatni protivnici cumeli jak na svatej obrazek dokud neprijde cas na ne.


                    Nicmene pak tam byli v nejakej jinem meste a jeho metru a ta atmosfera by se dala krajet.

                    • TheGGG

                      Reakce na příspěvek:

                      Blábol.... Na nejtěžší obtížnost toto v metru fakt nejde 

                      • speciesz

                        Reakce na příspěvek:

                        prisaham bohu, je to ta mechanika "stealth killu" jenze je mohl provadet i kdyz o nem vsichni vedeli a strileli po nem.

  • StarejKokos

    No tak hlavne ze far cry 6 a assasin creed 150 tu dostanou za 9 az 10 bez kecu :)

    • Derp_1337

      Tvoje jasnovidecké schopnosti, které vidí do budoucnosti, by tady chtěl mít každý člověk. Překvapuje mě, že ty schopnosti nevyužíváš k tomu, aby jsi si vydělal milióny a místo toho se tady zahazuješ s předpovídáním toho, jaké hodnocení dostanou hry...

      • StarejKokos

        Pouze poukazuji na trend

  • Jack1947

    Noa že jsme to už hráli hlavní je to že to dopadlo celkem dobře! v dnešní dovbě člověk nikdy neví no. Jsem za to rád.

    • PanS

      Jacku, zůstaň pořád stejnej. 🙂

      • Jack1947

        Nechápu co z toho se měnit... to bych musel nejt prolhanej a to já nejsem 😉

  • ALHAZRED

    A co je u vas desitkova hra ?? God of War ? Nebo RDR ? OMFG

    Lidi neberte je važne, jako minulej dil dostal tušim 7 a jaka to byla hra...

    Sem fanboy, u mne 10 aspoň co sem čet... jako recenze anooo je to kulatyyy ale ne dost kulatyyy ROFL...ješte dva dny...čus

    • uher

      Mám tuhle sérii rád, ale souhlasím s tím, že minulé díly byly tak 6-7/10. Po stránce gameplaye nic zajímavého nepřinesly a naopak často hráče spíš svazovaly. Nejvíc těžily hlavně ze zasazení a to bylo tak nějak všechno.

      A navíc to nebyla úplně bugů prostá hra, že....

      • TheGGG

        blábolíš... metro mělo skvělé přestřelky a intenzivní hratelnost... dlouho jsem si tak dobře a napínavě nezastřílel jak v redux verzích metra. A gameplay přinesl drobné zajímavosti jako masku, dobýjení baterky, filtry atd.

        • uher

          Tím, že napíšu pravdu, tak blábolím... jasně 😂

          Přestřelky rozhodně skvělé nebyly. Hlavně hodně trpěly na přeskriptovanost, kde kolikrát panáci stáli a dokud se jim nespustil skript (např ta část s otvírajícíma se vratama, která byla vyloženej desingerskej fail), tak se panáci nepohnuly. Ale je hezký, že takovýmu hateru CoD úplně stejnej systém v jiné hře vůbec nevadí...

          Jinak je hezký jak takticky zmiňuješ Redux verze, protože moc dobře víš jak na tom byly ty původní 😉 ono tedy i Redux byl občas bugnutej. Někdy sem musel znova loadovat, protože se mi např při tom venkovním přepadení těma poletuchama, prostě nespustil skript, kterej měl znamenat animaci konce mise (ano v Redux verzi) 3x jsem to opakoval, než se spustil a to už sem začal pochybovat, že sem dělal něco špatně, ale jak se ukázalo, dělal jsem jen to co mi nalajnovala hra (ono to tam ani jinak nejde, že?) ale prostě se nespustila animace, ale jasně, blábolím... 😐

          Dobíjení baterky je bezesporu velká zajímavost, která velmi obohacuje gameplay 😀

          Jo, maska byla fajn a rozhodně funkční, jen kdyby si příště pochopil co jsem zamýšlel větou: "Po stránce gameplaye nic zajímavého nepřinesly a naopak často hráče spíš svazovaly" bylo by to asi lepší, ale nemůžu chtít zázraky...

          á propós co ještě mělo být obsažené v tom "atd" rád bych to věděl.


          PS: Jak si zjevně i s tím vymaštěným fanboyem ALHAZREDem vůbec nepochopil, já se u všech Meter bavil a považuju je za velmi solidní hry s výborným neokoukaným zasazením (pochopitelně jsem hrál s ruským voiceoverem, kterej jednak suprově podbarvil atmosféru a taky byl zatraceně kvalitní), takže ty hlouposti o blábolení a podobných kravinách si nech. To, že ty hry hodnotím v rozmetí 6-7/10 neznamená, že vám nějak ubližuju (je to nadprůměr, ano?), ale za všechny prohřešky vůdči hráči jim objektivně prostě dát víc nemůžu. Ano jsem schopný takhle normálně hodnotit. Škoda, že to evidentně skoro nikdo nechápe... Bezmozek ALHAZRED tady dává poslednímu dílu 10/10 a to je schopný se přiznat, že ho ještě ani nehrál, ale to ti zjevně přijde v pořádku. Vrána k vráně...

          • TheGGG

            tl;tr už v půlce toho tvého blábolení jsem se začal nudit. Řeknuti ti jen to, že neznám moc lepších FPS her jak metro... a úroveň gunplaye a intenzity přestřelek byla top. Pocit ze střelby, akce, to jak se nepřátelé různě kroutili po zásazích dle toho jakou měli zbroj, všude kousky jisker a úlomků, skvělý character design nepřátel, obě redux verze byly luxusní a BTW: ty původní už nejsou na steamu dostupné, proto je neřeším...

            jen pár fps her mělo intenzivnější combat, jmenovitě snad jen killzone, resistance a možná první z nových wolfů (ten new order, pak to šlo kvalitou směrem dolů)-

            • uher

              No a dál? Pořád čekám na to "atd" v gameplayi. Nějak kolem toho zmateně přešlapuješ a ne a ne mi odpovědět...

              • TheGGG

                Reakce na příspěvek:

                už jsem to psal jednou, normálně ani není třeba aby hra přinesla po stránce gameplaye něco nového a revolučního, jen blázen toto může požadovat po každé hře co vyjde.

                každopádně metro přineslo řadu cool drobnosti, o kterých jsem se také zmiňoval.

                Já hrál redux verze asi třikrát a nikdy jsem na žádný tebou zmiňovaný bug nenarazil, takže asi dost kecáš. Že jsou ve hře scripty je naprosto normální, prober se, každá hra je má a jsou nezbytné pokud chce vývojář vytvořit určitou scénu nebo unikátní situaci. První metra byly naštěstí koridor a né generický open world jak od bugysoftu, kde se nic unikátního nestane za celou hru.

                a kde jsi vůbec přišel na to, že jsem hater CoD, díly, které měly SP jsem si užil a vždy mě bavily.

                Takže opět a znovu, metro po stránce gameplaye přineslo: systém masek a filtrů, systém nábojů/platidla, dobíjení baterky (jistě to bylo ve hrách i dřív, ale i tak je to pořád docela ojedinělá věc). No řekl bych že to je pěkných pár unikátních vlastností. Rozhodně víc novátorské jak všechny ty trapné borefest hry jako nový doom, shadow warrior atd.

      • ALHAZRED

        To se bavime o serii Metro ? nebo spiš o japonskych sekačkach...teď nevim...

        • uher

          Reaguju na tvůj komentář ve kterém (dost hloupě mimochodem) píšeš o Metru. Komentáře zde patří k recenzi na Metro Exodus, tak o čem se teď asi bavíme? Že by o Metru?

          Sakra, já měl za to, že povinná registrace odstraní ze zdejších komentářů aspoň ty největší blbečky. No asi sem se splet 😐

    • Takze nemame brat vazne recenze, ale mame brat vazne fanboye.... Tak urcite:)

      • ALHAZRED

        No jasně a co sis myslel že oblačky ?

        Fanboys maj hooodne dobrej duvod proč sou fanboys ...nebo ...recenzent si akorad dela svou praci aby měl na chleba, a tohle je jenom dalši napsanej članek za ktery dostane penizeee...

        • Derp_1337

          I takové TheSims 4 má své fanboys a fangirls, ale nic to nemění na tom, že mě nikdy nepřinutí si to zahrát =)

        • maros.goc

          problem je ze fanboys nevidia objektivnu kritiku chyb hier ktoré maju aj Metro hry

          • twicer

            protože ono je potřeba všechno objektivně kritizovat..

    • speciesz

      Witcher3, half life a morrowind

      • TheGGG

        half life jsem hrál dvojku a přídavky a ta har mě unudila k smrti (skoro).

        nudné primitivní hádanky, špatný gunplay, otřesně zdlouhavé jízdy bugýnou a vznášedlem přes kanály, nijaký hlavní hrdina... no bída 6/10

        • species
          dvojka moc dobre nezestarla no, kor ty priblbly epizody.
      • iSpirit

        Witcher 3 má tolik problému v game desingu, ze se můžeme bavit prinejlepsim o 8ckove hře. 

        • maros.goc

          chyby v designu? no pocuvam, menuj

          • iSpirit

            Např. Leveling, XP rewarding, quest lines: Zaklínač 3 neselhává jenom jako hra, ale selhává i jako RPG. Tvůrci dokonce nedokázali vytvořit smysluplný doporučený lvl pro questy, takže se v questline objeví menší doporučený lvl než u předchozího questu ve stejné linii. Hra měla rozbité perky, takže mutageny nedávali boost, samozřejmě ne že by to bylo potřeba, už v půli hry jsi terminátor, který nemůže umřít. Samotné rozmístění qeustu dělal naprostý diletant, čili klidně na LVL 30 dojedeš pro quest na LVL 8, samozřejmě v lokaci pro lvl 30. XP rewarding ani nemá cenu komentovat. To je fail, v podsatě dostáváš jen xp za questy, za exploring a bitvy nic. Celkový vývoj postavy vázne, perky jsou nudné, hra tě nemotivuje levelovat, protože se leveluješ sám během příběhu, takže motivace vázne a jak říkám, celý leveling je rozbitý. Sami tvůrci potvrdili, že si s tím nevěděli rady, několikrát to překopali a ve finále z toho zůstala nefunkční taškařice. Pak tu máme bossfighty: O to by se už CDP nikdy neměl pokoušel, protože jsou jen velcí panáci s milion hp a s jedním či dvěmi útoky, navíc mají potřebu se zaseknou o nejbližší překážku. Bossfighty jsou pak patrně nejotravnější, co můžeme najít v této generaci u AAA her. Tvůrčí impotence v praxi. Hra selhává samozřejmě i v lootu a rewardingu lootu. Takže v random truhle najdeš lepší meč než od elfího mistra, který ti meč vytvoří na zakázku za tvoje služby. A víte co? Ten meč z té truhly máte z lokace pro lvl nižší než meč za quest. No, to nevymyslíš. Po světě milion truhel, každá obsahuje x nesmyslů, občas je tam pak meč, který pak statistikově vůbec nedává smysl, že by měl být kdesi pod stromem. Zase se tady vůbec nepřemýšlelo a dělal to nějaký diletant. Nejhorší na konec. Game design hry. Celá hra je postavena na tom, že hráč je cvičená opice. Tvůrci hráče ponižuje celou dobu hry. Takže tvůrce si myslí, že hráč je jen polointeligetní opice, proto všechny questy jak hlavní tak vedlejší vypadají jako přes kopírák. Pozoruješ buď červené stopy nebo červený smrad. Dokonce většinou oboje, takže jedna červená linie vede k další červené linii. Jedna z nejvíce casual debilních mechanik u AAA her této generace.

            Dále je problém combat. Combat je nefunkční balast. Hra absolutně postrádá funkční agro, takže když zkombinuješ nulové A.I, nulové agro a mačkní dvou random tlačítek, tak tu máme jeden z nejhorších combatů této generace u AAA her. K tomu napomáhají ještě horší hitboxy než u Souls a mizerné animace, které jsou opravdu k pláči.

            • schali

              To je moc hezký hodnocení, rozhodně souhlas.

        • Derp_1337

          ^ Haters gonna hate.


          Ačkoliv Zaklínač 3 nebyl perfektní hra, tak své kvality prokázal. Když se 95% hráčské populace shodne na tom, že ta je minimálně 9/10 a spíš je to jasná 10, tak to tvé nízké hodnocení znamená, že jsi buď troll, hater a nebo člověk s velmi divným vkusem na hry.


          To, že tu pořád předhazuješ to tvé hodnocení z tebe dělá spíš ubohého trolla/hatera. Kdyby se ti ta hra prostě nelíbila, tak by jsi šel hrát něco jiného (tvůj život by šel dál) a neměl by jsi potřebu pořád spamovat ty kecy.

          • PanS

            Opakované vyjádření negativního názoru ještě z jednoho nedělá ani trolla ani hatera. Navíc iSpirit připustil diskuzi o hodnocení 8/10. To nezavdává dobrý důvod k trousení fráze o haterech.

        • species
          rekl byhc ze to je dost subjektivni, neni to perfektni hra, ale je to hra o ktere se bude mluvit jeste za deset let a vsechny ostatni hry v zanru se k ni budou prirovnavat (stejne jako morrowind a half life) pro me urcite 10
          • iSpirit

            Hra která stojí na nízkých preferencí hráčů a hypu.


            Ti lepší si to uvědomuji.


            • species
              Jj a uplne nejlepsi ses ty, takze mas vzdycky pravdu.
              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                nejsem, jen jsem toho hodně viděl, četl, slyšel, takže mám dost velký přehled. 

                • species

                  Reakce na příspěvek:

                  Uvedomujes si jak arogantne to zni?
      • ALHAZRED

        To prvni sem hral tak 10 hodin, ňejak mi došlo, že na tyhle hry sem už asi stary, co se Half Life tyče, jo, dobra strilečka ale skutečně nevim, proč se tak přeceňuje aaa Morrowind, kurňa to už bylo fakt hodně davno...to sem nehral 😂

        Ja hry hodnotim podle toho jak mě do sebe vtahnou, tzn jak uvěřim tomu, že sem to na co si hraju a v tom je cela Metro serie proste TOP jo a ješte STALKER

        • species

          musis to brat v tom ze nez vysel half life tak strilecky nemely nejen zadny "pribeh" ale ani pospojitost urovni. Vsechny strilecky byly typu doom a unreal, rozdeleny na levely a mezi nema loading.


          Half life, zase, neni dokonaly, ale bylo prvni v tomhle ohledu. Dvojka nezestarla uplne nejlip, ale jednicka(a Black mesa) je porad kvalita :p

          • uher

            No náveznost úrovní už měl přece Blood, takže bych s tím kdo byl v čem první byl opatrnej...

          • ALHAZRED

            Jo, maš pravdu, Half Life byl sviho času prelomovej, a myslim že si tu desitku zaslouži, ja musel hodne dlouho přemyšlet jaky to vlastne bylo, vzpominky, vzpominky, když sem šel tenkrat spat, řikal sem si že jsem Gordon Freemaaan 😛

    • iSpirit

      Ta sedmička byla zasloužená. Last Light je oproti 2033 skok dolů.  

      • TheGGG

        původní metro 2033 skoro nehratelný... no díky bohu za redux verze obou her. last light o něco lepší po skoro všech stránkách.

      • speciesz

        Last light byla uz dost strilecka. 2033 melo spis bliz ke staller.

      • ALHAZRED

        Možna byla, v něčem, to by pak 2030 měla dostat 11 😂 

        A když si vemeš jaky hry tady dostavaj 7 tak to Metro patři do celkem jinyho soudku !!

    • Souhlasím, nicméně né všichni jsou hráči i předešlých dílů a zapojeni do celkoveho universa. 

      Komentáře a hodnocení od jednotlivců je a bude vždy neobjektivní. 

      • ALHAZRED

        Takle abych to shrnul:

        Hral sem nekolikrat predchozi dili, a jesli je tohle podobny nebo: "mate pocit že ste to už hrali" je jenom DOBRE tvl to už je 5 let !

        Scenař psal maestro Glukovski a jestli ste nekto čet trilogii musite uznat, že psat umi

        a nepochybuju, že žadna z dnešnich her se na tuhle priběhem nechyta a to ani atmosferou.

        Co se tyče hernich mechanik naštesti to nezmrvili, mužem čekat kvalitu jako v predešlych dilech a v otevřenym světe, to musi byt jasna 10ka.

        Problem bych videl spiš v tom, že tahle "ruska" tematika tady recenzentum nevoni, jako aj mladši generaci, nebo spiš... ji už tolik nerozumi, jako my dřiv narozeni, kteri sme ty rusi ješte zažili...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit