Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Knifer

    Už jen čekám až začnou obě firmy vydávat svoje vlastní exkluzivní hry, to se tu zas bude řvát že si to nemůžou dovolit atd.

  • spoock

    Lidi, kteří preferují "jen" Steam jsou ovečky. 

    • Blábol. Ono je to spíš přesně naopak. A to i s ohledem na tu skrytou analogii s Applem.

  • Jack1947

    No tedy chce být tedy lepší konkurent pro stýým hezké...

  • NEkromanT

    Heh, za rok to bude použitelný, blížit se to featurama aspoň trochu ke steamu. A ve stejnej moment skončí exkluzivita Metra, takže to budu ignorovat dál.

  • I kdyby měli sebelepší featury, tak tím jak zoufale podplácí vydavatele, aby to nevyšlo jinde si rozhodně nezaslouží sebemenší podporu a že se PR snaží, taky tu není týden co by nebyl alespoň jeden článek o EGS. Tohle není konkurence, ale jen další a ještě horší monopol. Konkurence by byla, kdyby hru prodávali všude. Stačí se podívat třeba na Humble bundle, Fanatical a podobné stránky, jak funguje konkurence. Pokud bude jediné místo nákupu Epico store, tak se opravdu nic nezlpeší naopak je to krok zpět. Navíc není to jen o Steamu vs EGS, ale obecně (třeba GoG, atd.)

    • jump3257

      Ono nejde nekdy jen o feature. Me osobne staci, kdyz se da nainstalovat hra a ma posledni aktualizace.

      Spis, co by se melo poresit ze strany vyvojaru. Ze hru zlevni resp. zdrazi na steamu. At je klidne na obou, ale steam ma 30% a epic 20%. Tak kdyz neco na epicu bude stat 1000 tak na steamu 1100. Vyvojar dostane z obou stejnou castku a bude na kupujicich zda chteji steam a nebo epic. ;)

      Zakon trhu bez reguli. Chci lepsi sluzby a svou knihovnu jednu.. priplatim si. Chci lepsi cenu a je me jedno kde...

      • Jenže takhle to nefunguje. Vývojář má separátní smlouvu s vydavatelem. Ty % navíc dostane vydavatel, vývojář ostrouhá, leda že by byl sám vydavatel. Zase jsou tu ta nesmyslná čísla - steam ty procenta snižuje, pokud se prodá víc kusů, takže ten rozdíl není reálně 10%. Nemusíš kupovat na Steamu, takhle už to totiž funguje dobře několik let, máš x možností typu humble bundle, kde se plně projevuje síla konkurence, aniž by trpěl zákazník - máš hromadu možností kde nakoupit, různé ceny a pak si to aktivuješ v jedné knihovně (Steam). Respektive přesně popisuješ ten tvůj ideální stav. To co dělá Epic je ale úplně proti této logice. Navíc ukázal, že cenu nesníží a ani nemá regional pricing, takže máš cenu stejnou v US, Rusku, Turecku nebo kdekloiv jinde. Nás se to zrovna netýká, protože si někdo myslí, že bereme stejně jako Němci, ale jinde to je dost velký rozdíl.

        • jump3257

          Ja moc dobre vim, kde se da kupovat, ja veci na steam casto ani nekupuju na steamu primo. Ale jde o to, ze by zakaznik mel mitna vyber a zdaje t meziclanek vydavatel, tak si do toho, co jsem napsal dodej misto vyvojare vydavatele.

        • Cvicme_v_rytme
          Máš plno možností typu Humble Bundle, kde si koupíš Steam key... Tak počkat...

          Přijde mi, že Epic Store se snaží bojovat proti svým způsobem monopolu Steamu...

          • Epic bojuje tím, že si jejich hry můžeš koupit jen u nich a nikde jinde, to je opravdu logika.

            Víc už fakt nemá smysl odepisovat.

            • Cvicme_v_rytme

              To přeci není pravda. Ty si hru můžeš koupit třeba i v JRC nebo jakémkoli jiném obchodě.


              A jestli budeš argumentovat, že je hru nutné aktivovat na Epic Store... Přesně tohle samé dělal u hodně her Steam. V čem je tohle jiné?

              • Reakce na příspěvek:

                OK, tak doplním - Steam hry si můžeš "výhodně" koupit i jinde než na Steamu. Nepotřebuji další knihovnu jen proto, že teď číňani chtějí vlastní kopii Steamu.

                • Cvicme_v_rytme

                  Reakce na příspěvek:

                  Steam hry si můžeš koupit výhodně i jinde, protože na tom přisátých dost kšeftařů, kteří přepropdávají již zlevněné věci nebo těží z jiných cen u jiných regionů. No a v neposlední řadě se používají ukradené klíče, nebo tedy klíče zaplacené z kradených kreditních karet, čímž si někdo pere peníze. Jasně, máš volbu toto podporovat. Ale tvé tvrzení, že nemůžeš ty hry na Epic Store koupit jinde, se nezakládá na pravdě. Funguje to stejně jako u Steamu. Ty si tu hru můžeš pořídit i jinde. Příklad Metro Exodus. Surtep za 1199,-, key4you za 1399,-, G2A za 1080,-. Volba je na tobě.

                  Tak a tvůj další argument, že tu máš například i Humble Bundle pro Steam hry... Věř tomu, že bude i Humble Bundle pro Epic Store...

                  Mezi těmi službami není naprosto žádný rozdíl, kromě toho, že jedna začíná a druhá je tu už delší dobu. A ty se tu nesmyslně snažíš říct, že jedna je špatná a druhá dobrá. Přičemž se oba obchody chovají úplně stejně. Tvůj jediný argument vlastně je, že chceš monopol a mít jen jednu knihovnu.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Steam si nevynucuje exkluzivity, takže se nechovají stejně. Nebo snad blokuje GoG nebo jiné obchody?

                    • Cvicme_v_rytme

                      Reakce na příspěvek:

                      Je spousta her, které jsou Steam only. Tedy i když si koupíš krabičku, musíš hru aktivovat na Steamu. Chceš tvrdit, že to tak není? Chceš tvrdit, že to vlastně není exkluzivita pro Steam? Chceš tvrdit, že všechny hry jsou zároveň na GOG? Hodně dlouho trvalo, než nějaké hry začaly ze Steam only prosakovat na GOG... Nemáš tak trochu mlhu před očima?
                      • Reakce na příspěvek:

                        Jsou Steam only, ale ne proto, že by si to vydupal Steam, ale proto, že to pro ně bylo výhodné. Nevšiml jsem si, že by Steam nějak bránil vydavatelům, aby hry vydávali i jinde. Zase se to snažíš otáčet, ale moc ti to nejde.

                        • Cvicme_v_rytme

                          Reakce na příspěvek:

                          Jsou Steam only, protože to pro ně bylo výhodné. Metro Exodus je Epic Store only, protože to pro ne bylo výhodné. Epic Store brání vydavatelům, aby hry vydávali jinde? Vždyť neustále jen lžeš :D

                          • Reakce na příspěvek:

                            Tebe snad platí Epic, jinak si ty nesutále výpady a chytání za slovíčka nedokážu vysvětlit. Výhodné je to pouze pro EGS, ty jako vydavatel máš přece zájem na distribuci her co možná největším množstvím kanálů. Tady přeci nejde tolik o to, že je to dostupné jen na EGS, ale o způsob jakým EGS uplácí vydavatele a to rozhodně normální a zdravé není. Metro se předobjednávalo a běžela reklamní kampaň na Steamu, kdo předobjednal krabicovku, měl tam hezkou přelepku s EGS. Phoenix point byl financován crowdfundingem a slíben, že vyjde na Steamu a GoGu. Místo toho to máš na rok na EGS. Nevšiml jsem si, že by Steam dělal něco podobného. A jestli ti přijde normánlní, že prodejce hodí balík peněz vydavateli, aby to neprodával jinde a tím mu kompenzuje ztrátu je snad proti všem zásdám zdravé konkurence.

                            • Cvicme_v_rytme

                              Reakce na příspěvek:

                              Argumentuješ dvěma příklady, které nelze brát jako standardní.

                              Epic Store ještě nebyl, když se řešil Phoenix. Tak si prostě řekli, že pro ně bude dohoda s Epic Store zajímavější.

                              Metro Exodus, jestli se nepletu, tak ti, co předobjednali na Steamu, mají Steam verzi hry. Takže co přesně je tam za problém?

                            • Jack1947

                              Reakce na příspěvek:

                              Vždyt je to zoufalost, nejde mít nekonečnou "exkluzivitu" na pc v rámci jednoho shopu tak to dělají aspon časově... prašt jako uhod.

                              cvicme je spíše EPICSTORE fanatik.

                              • Cvicme_v_rytme

                                Reakce na příspěvek:

                                Nejsem Epic Store fanatik. Popravdě jsem fanda Steamu a nejvíc her mám na Steamu. Epic Store ja jako služba aktuálně nic moc. Nejsem zastáncem více online storů, ale pokud nechceme mít monopol, Steam potřebuje solidní konkurenci. Z toho nakonec můžeme těžit my hráči.

                                Jestli někdo kývne na jakoukoli exkluzivitu, je to jeho věc. Epic Store dělá naprosto to samé, co dělal/dělá Steam. Je spousta Steam only her. qwe6 tohle ale z nějakého důvodu nevidí a zjevně je to zaslepený Steam fanatik. Možná to chce jen trochu kritického myšlení.

    • Cvicme_v_rytme
      Jak fungují takové dva monopoly, když tohle má být další monopol? Dokážeš to nějak ekonomicky vysvětlit?
      • Máš monopol na konkrétní titul a nikdo jiný ho mít nebude. Roční exkluzivita prakticky stačí, protože klíčový objem prodejů je zpravidla v době vydání.

        • Cvicme_v_rytme

          To není monopol. To je právě ta exkluzivita, v tomto případě časová exkluzivita. A týká se jen PC. Stále máš možnost volby a sáhnout po PS4 verzi nebo Xbox verzi.

          Jinak časová exkluzivita v dnešní době skoro nic neznamená, protože dnes čekat na něco rok není nic zásadního vzhledem k tomu, kolik her vychází.

          • Jack1947

            Je to jen pěkna debilita nic víc...

  • owny

    A co podpora jiných platforem než Windows? 🙂

    • KrPa

      na steamu je tak 400 her, co nejsou na windows, takze vidim ty zastupy jabkaru a linuxaru na instalovani steamu 😂

      • owny

        Tak zrovna Valve se snaží např. podporu Linuxu dost tlačit dopředu (nativní klient, kolem 3000 her nativně podporovaných, Valve Proton na spouštění Windows her atd.), i když z toho má zanedbatelné zisky. Takové malé bezvýznamné plus.

        • KrPa

          tech 3000 her si vzal kde?

          • owny

            https://store.steampowered.com/search/?category1=998&os=linux


            tak 5857

  • unicz

    Hmm, takže budeme roky číst, jak se Store postupně učí to, co roky používáme u Steamu, to bude dost nuda....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit