Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG

    Epic store nikdy a nijak to nesouvisí s číňany... tak by se mě po PC proháněla další tajná služba no, už tam mám NSA, CIA, FSB a SVR, illumináty, zednáře, NWO, Clucklberga, jeho mať, levici pravici a věpřovou zadnici, radikály i umírněné a BIS tam taky někdě oxiduje, tak by i pro čínu se místo našlo...

    můj problém s epic store je stejný jako se všemy ostatními klienty, svými možnostmi prostě nesahá steamu ani pro kotníky a není v ničem lepší a dokud má steam workshop, tak není o čem mluvit

  •  Je mi jedno jestli si hru koupím od toho nebo toho. Důležité pro mě je že dostali zaplaceni vyvojáři. Jeden klient dva klienti nebo deset je mi to fuk.

     Od kud. Z Číny? Ameriky? Ruska? je to jedno chci si zahrát hru tak si ji koupím.Myslíte že v Americe nebo jinde jim na nás tolik záleží? Dělali uplně to samé co teď dělá Epic akorát se o tom tolik nemluvilo protože to bylo něco nového, přitom to byl ten samý marketing. Tady pul národa nakupuje na AliExpresu a dalších shopu. Kupuje korejska auta, mají doma 50% věcí z Asie, ale spousta lidem ted vadi když Číňani chtěji vydělávat na hrách. At si vydelavaji na cem chteji kdyz to dokazou. Každý kdo má ty peníze má možnost podnikat v čem chce.

     Pro mě jako člověka fakt není rozdíl jestli ta ikonka na ploše spustí ten nebo ten launcher. Jestli to někomu vadí tak už to není o hraní ale o ani nevim jak to popsat. Proste o osobnim zaujetí proti vlastnikovi který mu hru zprostředkuje. Ani nezáleží jaká ta hra je, ale už to bude mít o pár procent min protoze on má rád prostě jiného klienta.

     Kdyby tam byl markantní rozdíl v utracených penězích, tak neřeknu a taky budu na to nadávat. 

    Tady ovšem ten pocit nemám a necejtím se zneužit jako koncový uživatel.

    Osobně mám Origin Premium, MS store taky placeny, na Steamu pár AAA her a od Epicu zatím Metro a zadarmo Unreal a Slime rancher( to je srandovni hra). Čili není si na co stěžovat a za mě spokojenost. 😉 (chci hrát)

    • Každý máme zatím volbu a nikdo nikomu nezakazuje, aby si hry kupoval i na tom EPIC store. Jen je potřeba se zamyslet nad tím, za jakou cenu to je a jak to může vypadat, pokud to sami budeme podporovat. Toto mi nepřijde jako prozákaznický přístup. A jak jsem psal v jiném příspěvku: "S jídlem roste chuť". Lákají další vydavatele za určitých podmínek, které se mohou obratem změnit a pak budou vydavatelé opět remcat, že jim ten EPIC bere třeba 40 % nebo 50 %. Ale pak už třeba nebudou mít ani na výběr.

      Co se týká výrobků z Asie, tak kdyby bylo možné si v některých případech vybrat, tak si radši koupím výrobek z jiné produkce, ale v hodně případech tato možnost prostě není. Ale v ostatních, pokud jde tedy o auta či nákupu různých cetek, tak primárně Čínskou a Korejskou výrobu zvesela mohu ještě ignorovat. Prostě stále si můžu ještě vybrat...

      Tvou primární motivací si je zahrát za jakýchkoliv podmínek, což je Tvoje věc. Nikdo Ti to nebere, hrej si. Někdo jiný se naopak zamyslí i nad jinými aspekty než jak se zabavit, protože když to bude podporovat a tolerovat, tak může znamenat určité problémy do budoucna pro dostupnost her...

      • ....

      • Cvicme_v_rytme

        "Lákají další vydavatele za určitých podmínek, které se mohou obratem
        změnit a pak budou vydavatelé opět remcat, že jim ten EPIC bere třeba 40
        % nebo 50 %."

        Proč si tady vymýšlíš takové kraviny a v podstatě lžeš? Chceš tvrdit, že se vydavatelé upíšou za určitých podmínek a oni jim mohou ty podmínky změnit a vydavatelé s tím nic neudělají? To je fantasmagorie. Jak tohle chceš použít jako argument? Vždyť sis to vycucal z prstu a je to logický nesmysl.

  • Sweeny je užitečný **** Číňanů. Epic se tváří jako americká firma, co chce jen pohnout trhem, rozpohybovat tu tržní ekonomiku a dát hráčům alternativu. Ve skutečnosti je Epic pod silným tlakem čínské firmy co aktivně spolupracuje s rozvědkou komunistické diktatury a krátkozrací hráči tomu naivně tleskají. 

    To jste neviděli, jak se Číňani chovali uplynulá desetiletí? Jak kradli know how, jak šířili své toxické investice a korumpovali, kde to šlo? Myslíte, že je Epic novou zdravou konkurencí steamu??? Jasný, Steam potřebuje konkurenci, ale nemyslím si, že by tou správnou konkurencí měla být korumpující společnost s významným podílem otevřeně nepřátelské mocnosti. 

    Čína a čínské firmy, to je jedno. Jsou propojeny finančně (v rozporu s WTO) a politicky. Největší hráči v Číně aktivně spolupracují (musí) s čínskou vládou a podílí se na špiclování svých zákazníků, je-li to třeba a v zájmu čínské lidové republiky, země, kde se popravují lidé za názory, kde dochází nejen k masivnímu porušování lidských práv ale co hůř, svobodného trhu a tržního rozvoje podniků v rozporu s základní klauzulí WTO. Chcete konkurenci?!? Já taky! Ale ať je fér a nestaví na špinavém byznysu. 

    • PCMR

      Hele, nová hysterie. Rusko už tolik netáhne. Po přečtení sem se hned musel podívat pod postel, jestli tam není Číňan.

      • Rusko ani Čína nejsou důvěryhodní partneři prakticky v ničem. Bohužel. Stačí sledovat chování těchto států a místních firem, lidí. 

        • PCMR

          Myslíš chování typu odstupování od smluv, ovlivňování voleb po celé planetě nebo ilegální sankce v rozporu z mezinárodním právem? Moment... to není Rusko a Čína...

      • a byl tam?

    • Další věc je, že na svůj trh si jen tak někoho nepustí. Hry tam buďto pirátí nebo je provozují čínské firmy v licenci, nicméně asi víme, jak se číňan chová k licencím. Nicméně už začínají vystrkovat růžky a začínají postupně skupovat firmy, díky tomu, že u nich trh vypadá úplně jinak neřeší naši legislativu a soudit se s nimi bude velký problém. Docela hezky to popisuje Lukáš Codr, i když mi přijde, že on s tím spíš souhlasí (taky ho platí).

      • Lukáš politiku holt neřeší, jinak by to v Číně nedal. Chápu ho. Já mám ale jiný názor k čínské agresi a dost mi vadí. 

  • Tak Steam, když začínal, tak také neprodával hry s lechtivou tématikou nebo-li čuňačinky a také měl poměrně kvalitní obsah. Každá elektronická distribuce nějak začínala a každá měla určité exkluzivity, což mají prakticky dodnes. Velká studia mají, většinou i svého klienta, který primárně používají pro distribuce svých titulů a pokud je chtějí ještě více podpořit, tak je zkusí dát ke konkurenci.

    Osobně mi nevadí, že MS hry jsou primárně na MS Store, že EA hry jsou k dispozici primárně jen přes Origin a tak bych mohl pokračovat. Tyto obchody především nabízí tedy vlastní zavedené značky a jako doplněk mají prodej ostatní titulů jiných velkých vydavatelů, aby mohly lépe prosperovat.

    Ale EPIC store to je úplně jiný příběh. Z ničeho nic, po nemalých investicích z Číny začne pomalu, ale jistě vystrkovat růžky, a aby uspěl tak nejednou rozdává malé všimné, říkejme tomu bonusy. Co naplat, investoři za velkou zdí zaveleli, že je potřeba co nejrychleji dobýt trh a je jedno za jakou to cenu bude. Vše je dobře naplánováno a virální kampaň se rozjela, aniž by si toho kdokoliv všiml...

    - Nejprve začneme očerňovat Steam, že si bere moc velké peníze od malých studií a ještě větší od velkých vydavatelů. Nevadí, když to nevyjde, důvěra investorů velkých vydavatelství a malých studií bude tímto nahlodána a někteří hráči budou zděšeni. To, že Steam není jen jednoduchý distribuční klient, to už je jen taková maličkost...

    - Tak předchozí krok nám tak úplně nevyšel, i když jsme rozvířili diskuzi na toto téma, tak zkusíme novou taktiku. Co takhle něco ZDARMA, co je celkem levné a je to úspěšné, na to přece slyší každý i média, která stále ještě rozebírají předchozí nenažranost velkého molochu od Valve. Hmmmm, vezme třeba Subnautiku, ta nás moc stát nebude a navíc, zadara, jí přece budeme nabízet jen po omezenou dobu, tak to není špatné. To bude skvělá zpráva určitě i pro herní a jiná média. Hele Johne zařiď ať se o tom píše všude, když někdo nebude mít zájem, tak mu nabídni i Subku pro rodiče zadáčo a hlavně ať ten článek vyzní tak, jakože je to grátis napořád. John tak učinil a širý dav si začal šeptat, je tu nová spása, ten EPIC ty hry snad bude rozdávat zdarma. A pak zase přišel China investor a řekl ,,Jako reklama fajn, už on nás lidé vědí, ale chce to další ovečky a to hlavně ty platící..."

    - A tak dali kluci hlavy dohromady... Vždyť my máme ten náš Unreal engine, a co začít přetahovat za nějakých neodolatelných podmínek naše zákazníky, kteří aktuálně budou vydávat nějakou hru, která má veliká očekávání? Co vy na to hoši, to by nebylo špatný, no né? A co to ještě více okořenit a nabídnout jim, tak 80% s tím, že nám dají exkluzivitu před vydáním? Tak to je chytré milý pane Wongu, to bude mít velký mediální úspěch a dnes je přece moderní i ta negativní reklama, jak se říká ,,Negativní reklama, taky reklama". ,,Pane Wongu" pronese s úsměvem John; ,,znáte přeci toho Zelenýho skřeta, co furt jenom křičí z TV, jako mutující puberťák?". Pan Wong se zamyslí a vysloví, jakoby nepřítomně; ,,My doma mít jen tu Pandu, žádná sketa neznat..."

    - Po měsíci se zase ozval pan Wong: ,,Bohužel, já nespokojený, já chtít víc, já potřeba prodávat víc cetek, já víc vydělat"... John opraví pana Wonga: ,,Neříká se cetky, ale hry". Pan Wong zvedne výhružně obočí a praví podrážděně: ,,To je fuk, rejže nebo rýže. Ty neprodávat, já neinvestovat, já být naštvaný!" A procedí mezi svými třemi zlatými zuby: ,,Já nemít s vaší PIC company slitování!" Sekretář pana Wonga rychle opraví s našpulenou hubou do strany: ,,pane je to EPIC." Wong tomu nevěnuje pozornost ve své rozčílení a pobočník křečovitě zavrčí: ,,EPICCCC!" Pan rozzuřeně rozpaží svoje krátké ruce, rychle jimi zatřepe a pronese naštvaně: ,,předseda chtít prachy zpět, jinak já se podívat na dno velké řeky" ..... Po odmlce, zvedne ukazováček John a řekne vítězoslavně: ,,Mám plán..." a pohádka o velkém spasiteli elektronické distribuce pokračuje rychlým tempem dál...

    John: ,,Dávejte další hry zdarma", asistent se podívá do svého 50" LCD a nervně prohodí: "OK šéfe, ale to je málo, čísla nám nestoupají!"... John: ,,Co to QD? To přece Wong slíbil, že nám přihodí?", asistent se podívá do tabletu a po chvíli zamyšleně řekne: ,,Hmmm, to sedí máme ho tam".... John: ,,Dobrá, dobrá, a co ty další naši Unreal...", hororově se pousměje s uvědomělou myšlenkou se obrátí na svého asistenta: ,,Bobe, co uplatit všechny? Wong na to má.... Hahahaha"... John přidušeně padá ze židle se sklenkou whisky, "neznámé značky Walker", a svíjící se v křečích smíchu a s kašlem usedá na koberec ve své kanceláři. V tu chvíli zazvoní telefon asistent se ptát Johna jestli ho má zvednout, protože volá Wong a John křečovitě gestikuluje se zviženou pravicí heslo velkého indiána "Orlího pera", že to má nechat vyzvánět. Ale Bob to špatně pochopí a zvedne telefon a představí se: ,,Haló, tady kancelář pana "velkého" Johna, co si přejete?"... Z telefonu se ozve: ,,Předám...", odmlka, šum: ,,Tady předseda strany..."

    • Jsi jeden z mála, kdo si uvědomuje situaci. Bravo. Popsal si to naprosto bravurně a máš mé uznání. Bohužel hráče to nezajímá...

    • SalemCZ

      Máš tam chybu máš tam John, ale má tam byt Tim.


      Ale je zajímaví jak velký má článek na český Wiki Tencent (jeden odstavec na tak velkou firmu)

    • No, jsem zvědav jak dlouho to tu vydrží. Jinak z těch článků v mediích mám úplně stejný pocit, jen mi přijde, že buďto platí i je nebo už snad úplně zmizelo kritické myšlení a pochopení marketingu.

      • Jak se říká: "koho chleba jíš, toho píseň zpívej". Těch podivností je tam více... Navíc exkluzivity rostou jak houby po dešti. A i Ti největší odpůrci nakonec musí přece podlehnou té naší cukrové vatě, která je nádherně růžová a sladká na povrchu, ale nakyslá uvnitř s chutí se šířit jako ta rakovina...

        Aktuální na celé situaci je velice zvláštní jak postoj Steamu, potažmo Valve, tak ostatních velkých distribucí. Pro UBI to byl promyšlený tah, protože vlastně z The Division 2 udělali na PC exkluzivní titul pro Uplay. Co je doma, to se počítá přeci. V případě toho "nenáviděného" Steamu, s velikostí roste chuť, je zarážející to, že prakticky rezignovali na jakákoliv protiopatření. Nikde nevidím žádnou právní bitvu, ani nebyla podaná žádná žaloba. Reklama na tituly přeběhlíků stále v obchodě běží, i když s omluvným textem. Ve finálním znění "Sorry jako, za rok...". A aktuálně jsou zajímavé i další vyjádření a to například k jiné hře The Sinking City

        Ve výsledku je to opravdu pikantní situace, kdy nabízím něco, dělám reklamu na něco, co vlastně nemohu prodávat a navíc přidám ještě propagaci na konkurenci. To je jako, kdyby Auto z Mladé Boleslavy začalo na svých stránkách prezentovat auta z Nošovic s tím, že mají doživotní exkluzivitu na vozy KIA...

        • Nechápu, co by měl Steam žalovat. Byl by j smíchu a bez šancí. 

          • V Americe se žaluje kvůli větším blbostem... A stačí si vzpomenout na kauzi patentových trollů nebo na Betsheda vs Carmack...

  • Jack1947

    Špatné hry a porn0oo (fuj fuj, p0orno je fuj pryč s tím!🤮😎)

    Nechápu ty špatné hry jako hry které jsou odpadem před vydání ?

  • owny

    Takže špatné hry jako např. Fortnite se nebudou prodávat, ale zdarma tam můžou být?

    • tomwolf

      to ze ta nebavi  neznamena ze je spatna....neuznavam BR hry ale koli tomu ich nebudem bezdovodne kritizovat

      • SalemCZ

        mě hry na Bluray nevadí, třeba na PS, nebo Xbox bych si radši koupil bluray, když by mě pak nebavila tak se dá prodat.

      • owny

        Jenom reaguju na nicneříkající vyjádření Epicu, že nechtějí vydávat špatné hry. Posuzování špatných a dobrých her je dost subjektivní.

        • ovsem, fortnite jsou vskutku jen omalovanky pro decka

          • KrPa

            stejne jako vsechny hry od blizzardu po roce 2000 😀

            • twicer
              tó jo, dva první warcrafty ani lost vikings vůbec nebyli omalovánky.. néé.. to až ten zlovolný rok 2000 všechno změnil !
  • Je jasné, že si Ubi pochvaluje spolupráci s EGS, protože zákazníci Steamu šli kupovat rovnou na UPlay, jak vyšlo najevo tím, jak se chvástali počtem předobjednávek a Epic skončil jako nejméně preferovaná varianta. Podobně úsměvné je rýpnutí s 2,5x většími prodeji Metra než na Steamu, kdy porovnávají něco co ani nejde porovnat. Navíc k lepšímu úsudku nám chybí spousta čísel okolo, zejména vůči čemu to vlastně porovnávají? Počítám, že Redux to nebude a původní Last Night se prodávalo velmi dobře v krabicovkách (r. 2013) a Steam ještě taková masovka nebyl. Navíc za tu dobu se herní trh rozrostl víc než 2,5x. Zase statistiky ve stylu Epicu... bohužel jim na to pořád lidi skáčou.

    • Upřímně, jako zákazníkovi mi je jedno, jestli se to prodává nebo neprodává. Osobně věřím, že to není tak špatné jak bych že začátku čekal. Každopádně tohle prostě neřeším, Epicu dávám šanci. Udělaly pár přešlapu, naopak zas chválím iniciativu s Detroitem. Prostě nic není černé a bílé a pokud se Epic vypracuje, umím si představit, že tam i něco koupím. Jinak ale vím, že moje srdcovka zůstane i nadále GOG. 

      • Pošleš prachy čínským soudruhům. Nevadí? Pak přeju příjemné nakupování. 

        • Trochu pokrytecke. Ale tak nějak jsem si zvykl... Pokud nechceš posílat prachy do Číny, tak to můžeš jít bydlet do pralesa :) 

          • Když to mohu omezit, omezím. Tak například telefony. Spousta komponent se samozřejmě vyrábí bohužel v Číně. To bych pak asi nemohl mít telefon. Já ale telefon mít musím, takže jsem aspoň zvolil nečínskou značku, přestože vím, že část komponent vyrábí Čína. Co je na tom pokrytecké??????

            • Pokud to tak je, tak ok. To podobné mi říká spousty lidí, ale znám je osobně a vím, že to tak není. Respektive to "gesto" udělají u pár výrobků, ale ve skutečnosti to není tak, že by se skutečně snažili a stejně kupují kde co a vlastně se ani nezajímají, jestli to je nebo není z Číny... A nedej bože, abysme to vzali z gruntu a rovnou nebrali ani něco z Ruska... A tak i oni jsou stejně součástí toho řetězce. A mě osobně? Mě to je opravdu jedno, pokud Čínan nabídne něco, co se mi bude líbit, tak si to klidně koupim. Každopádně, jak jsem už jednou psal. Na toto si počkám, jak to dopadne s údajným zneužitím dat... Buď Epic opravdu bral data neprávem, nebo to podělalo Valve (a to je dost možné), že si to neohlídali a v tom případě by se mělo ukázat na Valve, které nebylo schopno uchránit naše data.... Pokud vše bude v pořádku a klient se vypracuje, nemám problém tam sem tam udělat nákup a to i přesto, že podíl vlastní Číňan....


              PS: Ještě by mě zajímalo, jestli také řešíš, zda třeba výrobce, akciová společnost, nemá nějaké podíly v Číně. Protože to už je pak další level...

              • Jack1947

                Reakce na příspěvek:

                Více-méně všechnose dneska vyrábí "Made in china" Takže opravdu je trochu naivní si myslet že tomu je naopak.

    • Upřímně, jako zákazníkovi mi je jedno, jestli se to prodává nebo neprodává. Osobně věřím, že to není tak špatné jak bych že začátku čekal. Každopádně tohle prostě neřeším, Epicu dávám šanci. Udělaly pár přešlapu, naopak zas chválím iniciativu s Detroitem. Prostě nic není černé a bílé a pokud se Epic vypracuje, umím si představit, že tam i něco koupím. Jinak ale vím, že moje srdcovka zůstane i nadále GOG. 

      • GOG je z pohledu zákazníka nejlepší a jasný favorit, bohužel ho Epic s exkluzivitama taky ničí. Jsem zvědav, jestli si taky CDPR neudělá exkluzivně Cyberpunk 2077 na GOGu.

        • SalemCZ

          tak i kdyby tak se to dá pochopit, GOG jim patří, tak proč ne, ale typuji že by to stejnak byla třeba jenom měsíční exkluzivita. Jak dlouho trvalo než se objevil Gwent na Steamu?

    • tomwolf

      ano bohuzial ludia stale skaču na špek valve  a stale ich podporuju...

  • A jak se pozná taková špatná hra, když tam nemají ani recenze ani diskuse?

    • Podle nich tam takové nejsou, ale já tam teda nakouknul, ale jediné co je trochu zajímavé je satisfactory a subnautica. Nicméně jak můžeš chtít věřit takovému prohlášení od lidí co stojí za Fortnitem.

      • Jack1947

        A za Unreal Tournament. Kde věřím že vývoj bude pokračovat dříve nebo později😉

      • Knifer

        Náhodou takoví Ashen je luxusní hra a jinde bohužel není

    • ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit