Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79619 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Někteří vývojáři by byli radši, kdybyste jejich hry spíš pirátili, než kupovali na šedém trhu G2A.

    Upřímmně některé ty hry by za ani jedno nestáli.

    Jinak tohle pochopit celkem i dá a když odhlédnu od ČR ( kde si spoustu pirátí taky ) tak  v zemích kam se jinak hry nedostanou at už nemožnost je koupit nebo úplná nepodpora  nebo i nevýhodnost, bohužel tohle je známé už dlouho a řešení moc není.


    Nojo ale když příhlédnu k Čr a dalším unijním státům kde není jednotná cena tudíž není výhodné si to kupovat ze Stýmu atp... a kdyby byl ttrochu legální podobný obchod v tom by problém nebyl ne ? Podle mě by se to mělo udělat výhodné respkt cena úměrná zemi ne nastavená dle všech Evropské unie stejně ale to by jsme se mohli bavit i o neherních. Zase je na tom špatně Unie a (ne)slavné Euro které je prostě pro země který jim nedisponují moc drahé nevýhodné.

    Jenže kdyby Stým a jiné měli cenu výhodnou pro jiné země zvlášt(+dan) zase by se jim to nevyplatilo. Takže šedý" prodej pokvete lidi to budou kupovat - Trochu jako v roce 2004 nebo dříve se rozlejzal Eshop a měl ceny napařené oproti kamenejm😉

    • Lukass

      Blazen a jeho svet. 

    • 0011
      Jenže to steam dost dobře nemůže, protože VPN a najednou jsou všichni zákazníci steamu Ukrajinci. Máš 5 možnosti, nekupovat, počkat na slevu, humblebundle,  šedý trh nebo zátoka, osobně používám první 2 nebo když vyjde opravdová pecka kterou musím mít kupuju za plnou i se season pass, ale na steamu už jsem to dlouho neudělal naposled u posledního Tomb Raidera. Nákupem na šedém trhu se připravuješ o možnost refundace, což je pro mě hlavní důvod nakupovat přímo na steamu, ty ceny z šedého trhu jsou lákavé ale jednak nejdou peníze vývojářům a druhak ti ty hry pak může steam smáznout z knihovny, což se stalo kamarádovi, ne u všech ale zamrzí. Podle diskuse to tu vypadá jako že všichni hráči poctivě nakupují až na pár černých ovcí ale z reality dodneška většina pařičů co znám osobně jsou schopný dát co 4 roky 30k do nového železa, s tím že "ušetří" na hrách a to jsou lidi, kterým příjmy docela závidím, někdy je podezřívám, že pirátí už čistě ze "sportu"
      • Jack1947

        Já tohle chápu ale kdyby šlo udělat kompromis a věřím že jo vlk by se nažral a koza zůstala celá nebo aspon v relativně dobrém stavu.


      • kuRe

        Když vezmu přímo sebe, tak mám na steamu cca 800 her (ano plno jich je blbostí z různých bundlů). Naposledy jsem "ukradl" Assassins creed 3, protože jsem byl skeptický k tomu jaké to bude. Hra po několika hodinách nebo možná dříve šla pryč z HDD. Jinak většinou čekám na slevy jak sám zmiňuješ. Jack je naopak osoba, která ukradne vše ještě dříve než to ofiko vyjde. Rád se tím chlubí a jeho klasické hodnocení u většiny her je, že je to blbost jak očekával, ale i tak v tom utopil třeba 50h.

        • 0011
          Já vím jaký je Jack, jsem tu registrovaný jenom 5 let ale vezdejší od existence tohohle webu. Realita je ale taková, že se hry pořád pirátí masivně, i můj bývalý šéf si kupoval jenom hry na konzoli a na pc "nakupoval" v zátoce. Já si kupuju hry, muziku, filmy i software a u vrstevníků a okolí jsem za blbce, ale už se mi ke kupování her podařilo konvertovat 2 lidi. V Češích je pirátství silně zakořeněné už od komančů, kdy to byla prakticky jediná možnost jak získat kvalitní muziku a to že dneska je to tak snadné že stačí párkrát kliknout to situaci moc neulehčuje, ale nejvíc mě fascinují lidi co si zaplatí filehosting aby se jim rychleji stahovalo místo toho aby si hru často i v ceně pár desítek korun stáhli.
          • Jack1947

            Trochu jsem na něco podobného narážel.

            • radim.zaty

              Na to, že jsi líná veš, která raději ukrade, než aby sis vydělal peníze a koupil. 

    • Cvicme_v_rytme
      Týjo co ty jsi za exota? To je nějakej troling, nebo sranda? Nebo tě odněkud pustili?
    • Zloděj co obhajuje zlodějství, ty seš opravdu i*iot na ntou.

    • Veskoslav

      Dej si facku Jacku a neobhajuj to, že nekupuješ, pouze pirátíš...To, že jsi zvláštní, to si člověk může zvyknout, jenom se tady "neobhajuj" něčím, co se fakt obhájit nedá.

      • Jack1947

        Zajímavé že já jsem nepsal osobě ale že se to dá tak nějak pochopit- Pirátění dá do povědomí že je o hru zájem tak třeba, vývojář zkusí vymyslet způsob jak do té o né země dokáže dostat bude se více snažit. Vždyt i kolikrát se mi vyvojaři to hodili na torrent aby viděli klik si to stáhne.

        • PanS

          A které země to jsou, Jacku? A jaký smysl by taková snaha měla? Vždyť ty sám jsi důkazem toho, že zřejmě jen velmi malý, protože žiješ ve státě, kde kupovat legálně všemožné hry není problém (není mi známo, že by zde cenzura zakázala prodej jakékoliv hry - ale možná se pletu) a stejně si sháníš převážně pálenky.

          • Jack1947

            Nechápu jak se může vše změřovat na mě protože pirátství ? heheh no, ok, nicméně takové země stále jsou. Nakonec jsme pozapměli na to hlavní ta hra už byla kkoupená ( vracející se k jádru článku) tedy se koupila a je jedno jak, jde spíše podle mě o to že šedý trh nějakým způsobem vadí, Docela bych to viděl na Stým protože mu to "krade kšefty"

            Navíc je to i vina vydavatele/vyvojáře protože přece musí být soudný s tím komu dají klíč. Neměli je dávat každému kdo chce hru propragovat vrchol je když je rozdají  ve velkém pak jejich chyba a sami tyhle "pochybné obchody nepřímo živí.


            Aha takže si tam lidi na zvýšení ceny stěžují jen aby se neřeklo na forech třeba ? nebo celkově ta cena je v jejich měne vysoká... a nemluvě o tom že někde to ani třeba koupit nejde a bytr těch zemí tolik není tak stále jsou.

            • PanS

              Jakou část trhu tvoří ty země, kde není možný hry kupovat legálně? Proč by se vydavatel vůbec koukal na tyhle státy (kde, ano, se bude hra pirátit), když se podívá na území, kde není problém se k produktu dostat zákonným způsobem, a stejně se tam ve velkém tahá z warezu? Nehledě na to, že jak už tu někdo poukázal, pokud jsou lidé někde zvyklí neplatit za hry, odbourat tenhle zvyk trvá dlouho (a nikdy se to samozřejmě nepodaří úplně).

              Z mé strany to není žádná kritika na tebe osobně. Proč bych ale navrhoval řešení, které nebude fungovat právě kvůli lidem, jako jsem já?

              • Jack1947

                Reakce na příspěvek:

                Hodně malou ale o to nejde, ( no nevím teda jak kde někde větší/menší jinde zase ne)Přesně ten problém se vyřešit asi nedá stejně jako jiné problémy. Fungovat by to mohlo ale muselo by se chtít třeba.


                Co se týče Stýmu tak tam vydavatelé a hlavně ty Indie si stejně nepřilepší... a Stým se bude stále brát jako hlavní obchod. Ještě mě napadá že by se prodávali přímo třeba z jejich webu ( zase ale to je spíše pro schopnější) pak jedině nějaká služba...

            • Cvicme_v_rytme

              O čem to žvatláš? Tady vůbec nejde o rozdávání klíčů vydavatelem. Vždyť ty vůbec nevíš, v čem je problém, a píšeš o tom romány. Jsi normální?


              Ve hrách se prostě perou kradený peníze. Někdo prostě nakoupí v bulku klíče z kradený kreditky a klíče prodává dál. Časem se na to může přijít a dojde k reklamaci platby. Platba se nakonec stáhne zpátky a máš tady situaci, kdy vydavatel/vývojář dal někomu klíče, ale nedostal za ně zaplaceno. Peníze za ně inkasuje ten zloděj. No a vydavatel teď musí postupovat další kroky, který ho prostě stojí čas/peníze, a ve finále z toho nic nemá.

              A šokující dodatek - ten vydavatel/vývojář se na ničem takovým podílet nechce. Nechce dostávat kradený peníze.  A proto to prohlášení, ať si lidi raději tu hru stáhnou, než aby podporovali tenhle šedej trh, kde jsou původy řady klíčů holt pochybný.

              • Jack1947

                Reakce na příspěvek:

                Tohle zní až moc jednoduše, ale hlavní je že řešení není. Cenová politika se měnit nebude stále to je pro ně výhodné. Mimochodem to jsem četl na druhé nejznámějším webu s těmi klíčy ale je možné že to tak i je.

                Tak ono by to mohlo bejt jedno když z toho má takhle se jen ukazuje jako obět.

                • Cvicme_v_rytme

                  Reakce na příspěvek:

                  Tohle zní až moc jednoduše? Vždyť přesně tohle na svým twitteru napsal ten vývojář. Přesně o tomhle pojednává ta bleskovka. A snaží se o jediný - prosí lidi, ať nekupujou hry v šedý zóně. Jasně, všechny klíče tam nebudou na kradenou kreditku, něco jsou legitimní přeprodeje. Tady jde prostě spíš o princip.

                  • Jack1947

                    Reakce na příspěvek:

                    Hmm to je možné no. Říct že z toho moc nemá když vlastně ty hry byli součástí budnlu je trochu nadnesené zase.

                    • Veskoslav

                      Reakce na příspěvek:

                      Jacku, hačni si a nevyjadřuj se prosím tě...Je to tragédie.

                      • Jack1947

                        Reakce na příspěvek:

                        Aspon to tu trochu ožilo🙂

                        • kuRe

                          Reakce na příspěvek:

                          Jack: tak si alespoň zkus přečíst článek z games na toto téma. Je už sice pár let starý ale možná tě probere. Protože ty bludy, které píšeš, to není už ani vtipné.

    • kuRe

      Buď prosím té lásky a nepiš o věcech, kterým absolutně nerozumíš. Touhle blbostí si před zrcadlem obhajuješ, že hry jen kradeš?

  • Cvicme_v_rytme
    https://www.polygon.com/2019/7/2/20678716/playstation-plus-july-2019-free-games-detroit-become-human
    • njn, zadarmo to treba aspon nekdo zkusi

      • Cvicme_v_rytme

        Tři týdny zpátky byl Detroit na storu v akci za 499,- spolu se hrou Heavy Rain. Tipuji, že dost lidí, kteří hru ještě neměli, po ní za tu cenu už sáhlo.

  • 6. září vyjde NBA 2K20 na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi (galerie, video). Na obálce bude Anthony Davis.

    Se divím, že Kawhi nebude na obálce jako NBA Finals MVP a Champion. Ale Davis v dresu Lakers na obálce asi přinese větší peníze.

  • Ubisoft se přidává k letním slevám.

    Zapomněli jste zmínit jeden drobný, téměř nepodstatný detail: slevy jsou pouze v US, u nás žádné nejsou.

    • SalemCZ

      Hold si neověřili fakta. 

    • skaven

      proxy changer nepomoze?


      • Možná, ale tyto vyfikundace nikdy nedělám, nechci přijít o účet a ve více různých účtech hry mít nechci.

        • Jack1947

          Je to na BAN nooo.

  • skaven

    Mod na Mass Effect trilogiu, ktory urobi z hry first person shooter

    fps

    mam chut to dat znova :)


    (je uz na Nexusmod)

    • dworkin

      Z toho FOV se mi trochu nabaluje, ale to hádám půjde spravit. Jinak to vypadá pěkně.

      • skaven

        FOV sa tam dá modifikovať, je tam aj popísaný postup, ako na to


  • SalemCZ

    Tvůrce Prince of Persia, Jordan Mechner, má zájem udělat další hru a pracuje na knize u příležitosti 30. narozenin série.

    šup, klidně se stanu produncetem. Chci novýho Prince.

  • drasta

    Nevim jestli to je stary nebo ne ale zda se ze byvaly zamestnanec Blizzardu si ulevil na 4chanu.

    https://cdn.discordapp.com/attachments/541032469978284033/592757021715988481/got_fired_from_blizzard.png

    Bacha jsou tam spoilery na hry co jeste nevysli pokud to samozrejme neni fejk.

    • Jack1947

      Ten Overwatch 2 vypadá zajímavě já bych ocenil takový mod.

    • 0011
      Diablo 4 jako FPS 😱 na 4chan jeden nikdy neví, ale tohle by nemusel být fake.
      • jindra.veliky

        Warhammer vermintide 2 je v podstate diablo fps... No od Blizzardu bych originalitu necekal

  • Chomaco

    Dávam do povedomia tým stroskotancom ktorí ešte dnes hrávajú ROCKET LEAGUE, že sa hraje v New Jersey-Newark šampionát (day 2 of 3). PRIZE POOL = $529,500 USD. 

    twitch: https://www.twitch.tv/rocketleague

  • homeles8

    Proč zase není retro? Bude ještě někdy?

    • SalemCZ

      5.7. si zakrouškuj bude Morrowind

  • SalemCZ

    Už jste zkoušeli novou hru od Valve? Takovej mix DOTY, Battle royalu a šachů.  https://store.steampowered.com/app/1046930/Dota_Underlords/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit