Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Row

    "...takové připojení musíte doma spolehlivě rozvést, tedy mít výkonný router s 5GHz WiFi..."

    Ze by HW specialista neznal UTP kabely? :) Sorry jako, ale pokud nema clovek byt koncipovanej jak hangar tak 5Ghz wifi se zarazi s trochou nadsazky i o dvere od hajzlu nebot penetrace prekazky je u tohohle pasma podstatne nizsi. U nasich v panelaku je to z nouze ctnost protoze na 2.4GHz i mobil vidi asi 60 SSID, ale ta 5Ghz i kdyz je zatizeni pasma radove nizsi, tim zelezobetonem prolejza stezi a ztrata packetu omezuje praci na siti ciste na "asynchroni" cinnosti, na hrani nebo streamovani se to pouzit moc neda.

    U sebe jsem na tom v cihlovym cinzaku lip, ale na praci, hrani nebo streamovani mam doma roztahany normalne 1Gb a nemenil bych. Wifi je v dnesnim zamorenem pasmu dobra tak pro mobil.

  • Wolfcastle

    neni lepsi si vzit tu konzoli na uver a 4 roky platit stejnou castku jako splatku? navic po 4 letech uz neplatim nic nebo ji prodam a koupim novou generaci😉

  • victor

    Google Stadia měla přinést revoluci ....a ta se nekoná , neboť Google představil službu , která se chová stejně jako ty už dávno existující a ani síla gigantu nezměnila neduhy které online streamování provází .

    Za mne jedině  GeForce Now  představila směr který má budoucnost . Stadia je knihovnička k ochutnání za plnou cenu ....Tohle se prostě nepovedlo .

  • Nejde o limity domácího připojení, ale tohle je prostě už z principu technologicky špatné řešení a je celkem jedno jaké máte připojení, protože internet nekončí ve zdířce ve zdi u vás doma, ale je dost podstatné jakou vzdálenost musí signál urazit a je fyzikálně dané jak rychle to může být + je potřeba počítat další čas potřebný k předávání signálu mezi siťovými prvky po trase.

    Nicméně chápu proč se o to snaží. Jednak tím mohou snadno cílit nové hry na daleko širší publikum, které by jinak nemělo HW na to to rozjet. Odpadne jim starost o řešení problémů s kompatibilitou a optimalizací pro různé HW. Mají daleko větší moc nad hrou - žádné modifikace čehokoliv nebo hraní verze před patchem XY který překope hru, tak že se mi nelíbí. Po čase mohou starší titul snadno stáhnout a donutit vás přejít na novější.

    Z pohledu vydavatele samá +, z pohledu hráče tam vidím samá mínus. Jen ten HW nemusíte mít, ale rozhodně to za to nestojí. Nicméně samozřejmě že PR kampaně musejí zdůrazňovat ta jediná pozitiva a o možných negativech mlčet, případně řešit přípojku, která s tím ale zase tolik nesouvisí.

    • Prakticky úplný souhlas. 

  • O destiny mam jinou referenci. Ano drobny input lag proti pc ale stabilni fps proti konzolim. Konzole nezridka pada i pod 20fps. To na stadii nebylo. Vcera jsem sledoval oblibeneho streamera co hral na stadia. Hral s nim clovek ores shared wifi kdesi na skole, k tomu sledoval netflix a behalo mu to dobre, lepe nez na konzoli. V pripade destiny je to prvni platforma, kde je pvp na dedikovanych serverech.

  • cNNk

    Kdyz uz bych teda usetril za herni masinu a vyuzil streamu, tak bych asi chtel ,aby to aspon oni meli na vysoke deatily. Protoze to uz se pak asi opravdu vyplati poridit si spis konzoly, ktera zvlast na zapade stoji nula nula prd. Ono to celkove bude vhodny spis na ty konzolove verze her, kde trosku toho input lagu nebude az takovej problem jako u PC.

    • Nizke fps na konzoli. Treba destuny ma vic detailu i vyssi fov

  • ZOLLINO

    No pri hrani pres stadia, nejde jen o hroubku pajpy, fajn ze mate 35MBps pro 4K, ale to je jen prenos obrazu. Na to aby se tam minimalizoval ten (smesny a nehratelny) input lag se musi znizit latence. A latence se urcite nemeri v Mbps. To se trochu jako usmivam, ze Google tohle neuvedlo v specifikacich, ale spis si myslim, ze vedeli ze to takto dopadne.

    • Row

      co jsem tak zahledl nejake marketingove materialy Stadie tak latence by mela byt dokonce negativni ... tak tou to prece byt nemuze 😂

      • negativní? Jako že přijde odpověď dřív než vyšlu dotaz?

        • Row

          tak nejak :D ja si to nevymyslel...

          Citace s engadget.com:

          "Negative latency" is a concept by which Stadia can set up a game with a buffer of predicted latency between the server and player, and then use various methods to undercut it. It can run the game at a super-fast framerate so it can act on player inputs earlier, or it can predict a player's button presses."

          • Takže takový minority report. Budu hrát hru a ona už bude pár sekund dopřed vědět co asi zmáčknu a běžet podle toho. Pak je otázka na kolik budu ještě ovládat hru. Aby to nebylo jako volant u autíčka na kolotoči.

            • Row

              Jasny... pak zaprahnes plnohodnotne srojovy uceni, google se nauci jak hrajes hry a bude to delat presne jako bys to delal ty. Pak se omezi i inputlag protoze se z toho stane jen videostream... ale bude se to hrat presne tak jako bys to ovladal, Jenom u toho nebudes muset hnout ani prstem. :D

              • Reakce na příspěvek:

                Tak dnešním dětem se to bude určitě líbit, ty radši koukají na youtubery, protože odehrát to sám je moc práce... vidím to u synovce a je to hodně smutné, zejména s těmi možnostmi jaké dnes mají. My chodili o pauzách hrát k nám domů, kde byly prodrátované 2-3 PC různého staří u kterých jsme se střídali někdy i v 10 a byli jsme rádi že můžeme hrát něco spolu/prot sobě.

    • victor

      Přesně tak , než prolezete všemi peer operátory do Frankfurtu , je vám rychlost k ničemu ....

      • Tak zrovna třeba my máme přímé peery ve frankfurtu (DE-CIX) i vídni (VIX), varšavě (PLIX) a bratislavě (SIX), kromě českých NIXů. Ale i tak je to samozřejmě daleko hroší, než když informace přímo zpracovává HW u kterého sedíte. Navíc pokud by skokově vzrostlo vytížení peerů, které už teď nemají ve špičkách moc rezerv, tak těžko říct jak to dopadne. Počítám, že poskytovatelé budou chtít po googlu peníze za upgrade infrastruktury a nebo to promítnou do ceny zákazníkům, případně začnou omezovat určitý provoz. Je hezké, že se v každém článku řeší jen domácí přípojka, ale to co je za ní už ne.

    • 35MBps je 280 Mbps

  • Nepřekvapivý průs*r totalitního fašistického Google. Dobře jim tak. Pevně doufám, že tuto blbost si nikdo nepořídí, jen by vyhodil peníze do kanálu. Streamovací služba musí fungovat, mít dobrý obraz a hry součástí předplatného.

    • dworkin

      "Seznamovací služba musí fungovat"

      No doubt.

    • Derp_1337

      Co ti vadí? Jestli tě to nezajímá, tak to nemusíš využívat. Děláš jako kdyby ti někdo vnucoval.

  • Rudy

    Uniká vám celkový obraz, proč všichni hrotí tyhle Streamovací služby už teď. Úplně jasně cílí na nástup 5G sítí, kdy konektivita, FUP a rychlost nebude takový bottleneck jako teď.

    Ten kdo v té době bude mít už v ruce odzkoušenou technologii, tak bude mít výhodu před těmi, kteří budou teprve dohánět vlak a řešit porodní bolesti.

    • Konektivitu můžeš mít jakou chceš, ale důležité je, jak daleko máš server na kterém to běží a jsou určité fyzikální zákony, které bohužel ohnout nejde. Takže signál, který cestuje po pár cm kabelu je vždy lepší než ten stejný signál, který navíc musí jště krom kabelu od myši/klávesnice projít skrz síťové rozhraní, urazit x km různými prostředky a skrz x dalších zařízení postupně doputovat do serveru, který to zpracuje a pak pošle signál zpět stejnou cestou.

    • Veskoslav

      Jasně. Hlavně když to testovali na připojení 700/700, tak input lag byl okolo 1 vteřiny. To při MP je naprosto nehratelné. I v SP.

    • Derp_1337

      Škoda, že v tuzemském prostředí budeme opět 5-15 let za zbytkem světa jako obvykle.

      V době, kdy svět už měl 4G, my jsme se pachtili pořád s 3G. Teprve od konce roku 2018 se dá mluvit o tom, že u nás technologie 4G má 99% pokrytí... jenže většina světa už je opět dále a mají 4,5G (jakýsi přechod mezi 4G a 5G).

      • Row

        4G a 99%? A je to plochy CR nebo zase jen marketingove cislo populace? Protoze 3G ma taky 99% ... populace... coz znamena asi 12% plochy CR ... jinymi slovy v civilizaci kde urve clovek bez problemu free wifi a pri trose snaze pripojeni kabelem, mame pokriti mobilnim internetem... na cestach ci na samote u lesa mame maximalne ottuv slovnik naucny po babicce :-/

        • Derp_1337

          Asi tak nějak. Já si to číslo nevycucal z prstu, to číslo si vycucali z prstu operátoři 😛

      • Veskoslav

        Až na to, že třeba, co se týče optiky, tak jsme na špici v Evropě...A můžeš mi ukázat tu většinu světa, která má to pokryti 4G lepší jak my? Japonsko? Jižní Korea?  Stačí si zajet k sousedům jako je Polsko nebo Německo. V takovém Ahlenu pomalu nechytím ani pravěké Edge. To neustále shazování, jak je to u nás na pikaču, to je prostě národní sport. A ano, struktura mobilního internetu je k ničemu, to víme všichni. Ale ani 5G sítě na to nejsou dělané na tento typ streamovacích služeb.

        • Derp_1337

          Seriously? Řeč byla o mobilní síti 4G. Na pevno zabudovaný optický kabel je dost odlišná věc.

          Navíc ta investice do sítě optických kabelů byla dána tím, že dlouhou dobu náš mobilní internet zaostával za světem. Když se naši mobilní operátoři neměli k upgradu, tak se lidé začali dívat někde jinde.


          A pokrytí v Německu je otázkou volby správného operátora! Skus zvolit jiného operátora, když jsi v zahraničí.

          U nás má nejlepší pokrytí LTE operátor O2 a s ostatními operátory mají smlouvu o využítí jejich infrastruktury. To propůjčení vysílačů O2 je automatické. Zatímco když je člověk v zahraničí, tak to propůjčení nemusí být automatické. Lepší vyzkoušet ručně. V Německu by mělo mít nejlepší pokrytí LTE právě Vodafone.

          • victor

            "Optika" a 4G jsou opravdu dvě různé věci , které bych doporučoval neplést nikdy dohromady  . A optika do domu u nás opravdu platí pro minimum přípojek  především náležejícím UPC/ Vodafonu . 

            O2 už opravdu není na špici mezi našimi operátory . Sdílení nechejme stranou , statistiky měření rychlosti jsou veřejně dostupné a já tam vidím úplně jiného operátora a to dlouhodobě ;).

            LTE funguje ideálně tak na D1 , železniční koridor Svitavy , Pardubice je místo kde by za 3G ještě byl člověk rád ....ale mapa pokrytí snese vše ;)

            • Derp_1337

              Tak samozřejmě jedna věc je pokrytí naměřené citlivými telekomunikačními přístroji a druhá věc je, jestli ty malinkaté antény v mobilech budou reálně schopné to LTE chytit.

              Navíc není mobil jako mobil. Když jeden mobil chytne LTE s plným signálem, tak to ještě nevylučuje, že druhý mobil na tom samém místě nechytí vůbec nic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit