Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nehrál jsem to asi 8 let a pořád jsou to ti samí ignoranti. Již v roce 2011 jsem používal special utilitu na pčeskočení gameplay, nicméně pořád to nejde vypnout. Jsou to ignoranti. Další věci pořád stejné. Brankáři overhyped. Někdy mrdkostřely i když dávám velkou ránu, někdy naopak. Netrefují prázdnou bránu. Otravné nastavení tlačítek - vždy je nutné celou hru vypnout. Podivně rozdělené menu. Nejde hrát full screen - zamrzne na bílé obrazovce...

  • zdeeneek

    "Kdyby se vám stahovat nechtělo, vězte, že PES některé licencované soutěže nabízí – například skotskou, francouzskou, nizozemskou, portugalskou nebo ruskou ligu, a k nim ještě pár individuálních týmů, mezi nimi i pražskou Slavii. Pokud nutně netrváte na čtyřech nejlepších evropských soutěžích (Španělsko, Itálie, Anglie, Německo), dá se s přimhouřenýma očima akceptovat i oficiální nabídka."

    Nevím jak Vašek, ale já ve své verzi PES 2019 (PC) italskou ligu mám. Už tam sice není Serie B (jako v PES 2018), ale Serie A v nabídce je.

    https://imgup.cz/image/L8iA

    • vaclav.pechacek

      Není tam Juventus

      • zdeeneek

        Chápu výtku na německou ligu (která tam není), španělskou ligu (kterou je nutné celou upravit - editovat názvy klubů a dresů), anglickou ligu (to samé jako u španělské ligy).


        Ale tvrzení, že se v PES 2019 nedá akceptovat italská liga, je podle mě zavádějící informace. Italská liga je z 99 % zpracovaná dobře.  Jsou v ní všechny kluby, hráči, dresy. Výjimku tvoří jediný tým - Juventus, který má zkomolený název (editace názvu zabere 10 sekund) a neodpovídající dres (s tím je nutné se buď smířit nebo si ho stáhnout z netu a importovat do hry). 


        Já hrávám za Fiorentinu, takže jsem Juventusu jen upravil název a ty dva zápasy, které proti Juventusu za sezonu odehraju, oželím neodpovídající dres.

        • vaclav.pechacek

          Já ale nepíšu, že se italská liga nedá akceptovat. Naopak se dá akceptovat oficiální nabídka (s přimhouřenýma očima). Ale ten, kdo trvá na čtyřech nejlepších evropských soutěžích, bude zklamaný, na tom se asi shodneme.

  • No za mě osobně je letošní ročník dalším posunem kupředu...Konami přidalo spoustu nových pohybů, který pesko posunuje bliže k realitě..ať už se jedná o zpracování přihrávek, či úkroky u lajny při vhazování auto. Bohužel se konečné hodnocení hdy odráží hlavně od toho že Konami chybí licence na ligy, LM atd...což u mě navozuje takové rozpačité myšlenky...chápu, že když se hodnotí fotbalová simulace...tak sumulace by měla být kopií reality...takže dresy, loga atd...chápu, ale popravdě ja osobně bych se při hodnoceníspíš zaměřoval na hru jako takovou na funkčnost herních mechanik atd...což myslím že u PES funguje skvěle a jdou tam nastavit neskutečné věci :) Konkurencní fifou se vůbec nechci nijak zabývat...naleštěné pozlátko arkádové vykrádačky PESka...dyt už stačí jen to , že v dobách kdy se fifa hrála na dvě tlačítka...Konami u PES ka na PS využívalo všech 8 funkčních...EA pak komplet vše pouze okopčilo...smutné .Takže za mě, kdo si chce hrát arkádu at si hraje FIFU, kdo chce hrát simulaci fotbalu hraje PESko

  • uzivatel1982

    No já se po deseti letech odhodlal zase vrátit k pes a pořídil letošní díl. Nejsem zatíženy tím, že bych porovnával s předchozím rokem (hrál jsem jen demo). Hodně jsem chtěl, aby se mi pes líbilo už jen s nostalgie kolik stovek hodin jsem stravil s winning eleven v minulosti. Bohužel se to povedlo tak napůl. Jsem single player hráč, takže jsem koupil pes hlavně kvůli Master league. Co se týče menu, tak to je šílený co se týče designu a často i pohodlnosti, ale zase uložení profilu pro každého hráče je oproti fife vítaná změna(kdo hraje pravidelně fifu doma s kámošema ví o čem mluvím) a volba taktiky je taky fajn (možnost rychle uložit a načíst je další plus). Výběr týmů, když si člověk nahraje licence(v local coop je pak pro každého hráče nutný mít přihlášený psn) je vcelku dobrý. Jen mi chybí víc nižších lig,ale nic co bych neodpustil. 

        Tak se pustím do Master league. Příjemný uvítání v podobě možnosti zvolit si vzhled svého managera (ideálně jménem velkými písmeny a bez krestniho jména aby to bylo ve formátu ostatních). Nějaký to predsezoni ladění taktiky a volba koho pustit a koho nechat, případně koho přivést(přestupy jsou mnohem horší než ve fife, jak ceny, tak požadavky hráčů nedávají moc smysl, vesměs to bylo zmíněno i v recenzi). A jde se do predsezoniho turnaje, který je pro vedení extrémně důležitý a daj se v něm vyhrát nějaký peníze navíc. Konečně můžeme jít na zápas (20min-superstar). Predzapasovy animace jsou celkem fajn(u reprezentace pořád hrají jen jednu hymnu a chybí oficiální visual jednotlivých soutěži). 

         Konečně fotbal. Hráči cutnou poprvé do balónu a hned to začne být zajímavý. Pohyby u přihrávek jsou naprosto skvělý, práce s míčem, zpracování, zklepnuti i osobní souboje jsou moc hezky rozpohybovany. Na pohled i v ruce má člověk pocit skutečného fotbalu. Tady pesko exceluje a už demo si mě tím získalo. Rozdíly v ovládání jsou menší než bych čekal oproti fife. Jen paradicky jsou úplně jiný,ale nic co by prekazelo v plnohodnotném hraní. Co mi vadí v zápasech je AI. Celkově je to docela výzva mám tak půl na půl zápasy co jsem vyhrál a prohrál v tom problém není, ale chování už ničí imerzi. Začnu golmanama, kterým asi někdo na tréningu říkal ať neodochází z malého vápna. Střely z dálky chytají možná až moc spolehlivě a občas chytí neuvěřitelné věci i z blízka, ale celkově asi působí uveritelneji než loňská fifa. Obrana AI mi přijde dobrá. Trochu těžší překonat, ale zatím jsem nenašel nějaký úplně spolehlivý recept který by platil víc než jiný. Záloha je výborná a většina času je boj o střed hřiště jak fotbal v televizi. Kde má AI největší problém je útok. 80% gólů co jsem dostal bylo z low crossu na přední tyč, kde buď útočník přímo zakončil nebo patickou pristrcil na dalšího hráče který kolem sebe může mít dva tři defenzivní hráče, ale nic si z toho nedělá. Celkově u dost akci z kterých jsem dostal gól jsem už při rozehrávce počítače cítil že to padne. Najednou se zvýší frekvence přihrávek z první a po deseti přesných haluz narazeckach se soupeřův útočník trefí pod břevno z nepripravene pozice. Paradoxně nejvíc takových akcí vytvoří hráči týmu jako je fullham, watford, verona apod. Špičkový týmy využívají vcelku nezastavitelne těch centru ze strany, kde útočník s hodnotama prostě nějaký souboj vyhraje. Bohužel to celkově kazí dojem s jinak perfektní atmosféry zápasů. Na druhou stranu by někdo mohl říct, že prostě neumím bránit krajnimi obránci, ale to je obecně problém sportovních her, kde hratelnost záleží i na způsobu hry každého hráče. Celkově jsem pořád na vazkach jestli tento rok věnovat pes nebo zůstat u fify, která má zase své vlastní problémy. Master league je o dost hůř udělaná než manager mód a zápasy ač celkově působí lepším dojmem mají taky své mouchy. 

    • Pokud ti jde o kariéru, tak jedině Fifa a Pesko si nech na zpestření.. Obě hry mají něco do sebe, ale řekl bych, že Fifa tě celkově bude méně frustrovat. Osobně bych doporučil Fifu 17, páč v 18 je AI trošku retardovanější a ráda lehkovážně ztrácí míče. Padá až moc gólů, že už z nich hráč po čase ani nemá radost..kdežto v 17 padá méně gólů, ale každý zápas je výzva, kor když si trošku poupravíš posuvníky u CPU..

      • uzivatel1982

        No já hraju každý rok několik sezón a fifa 18ka mě právě už tak trochu začala štvát tím jak fungovala. Navíc mě štve i tím, že už roky na manager mode skoro nesahli a nechávají tam pořád stejný chyby. 18ka byla na konci už docela digihra. V celým ročníku jsem měl průměrný skóre 3:1. Teď ke konci už jsem všechny drtil i větším rozdílem. Nebylo to zas tak úplně hrozný, ale všichni jsou tam jak Messi tím jak pracují s míčem. 19ka vypadá, že bude mít málo změn (licence UEFA a LM, další Journey a časovanou střelu) a už se mi jim za to znovu nechce dávat plnou palbu. Ač za ty stovky hodin ročně to asi i stojí. Uvidím až vyjde demo. Pesko se mi letos líbí v chování míče a hráčů,že možná zkousnu i horší kariéru a šíleně vypadající default hráče, řešení licencí a AI (včera jsem stáhl nějaký update a přišlo mi, že se to o něco zlepšilo). Vydává Konami i takový úpravy nebo to byli jen tři lepší zápasy? 

        • Přesně tak. Ve Fifě 18 jsem již ve druhé sezóně v kariéře byl schopen dát přes 100 gólů jen v lize, což by nebyl takový problém, kdybych ty góly dával díky skvělé hře jako to dělají v Mancity. Bohužel jsem se ani nemusel nějak moc snažit a ten gól jsem vždycky dal. 18 má hlavně špatnej přechod od soupeřovy branky k půlící čáře, kde zkrátka moc ztrácí míče. Mrzí mě, když je něco v předešlém ročníku udělané dobře a v novém to podělaj. Jak v PES 19, tak ve Fifě 19 je / bude přidána nová obtížnost Ultimate, což je fajn, ale mně by osobně stačilo, kdyby hra byla obtížná jako Fifa 17. Žádné velké změny v kariéře mně moc nevadí, posun tam je každým dílem. 

          Co se týče amatérských patchů v PES, tak jsem si něco stáhl, ale vadí mně, že to nikdy není stoprocentní. Mám tam komplet Anglickou ligu, ale zase tam chybí dresy Juventusu.

           Po kariéře ve Fifě bych se ke kariéře v PESU už asi nechtěl vracet. Od pozápasových hodnocení hráčů přes 18letého Francesca Tottiho s hodnocením 86, nemožnost si nastavit míru zranění až po nadměrně unavenou základní 11 po repre pauze. A je toho samozřejmě víc. 

          O updatech nic nevím, ale tak určitě to nějak ''zdokonalují''.

          • uzivatel1982

            No hráči byli moc šikovný dopředu a vesměs nešli moc bránit. Kort AI prostě člověk přechytračil vždycky docela snadno. 17ka byla asi lepší díl proti AI. Vyšši obtížnost ani nepotřebuju. Ve výsledku už legendary vypadal mín jak fotbal oproti world class. Ono se nezvětší inteligence jen rychlost a přesnost přihrávek a důraz protihráčů. Takže ve výsledku člověk dělá totéž jen rychleji.

                 Hele já stahl první verzi licencí z pesuniverse a zatim až na chybějicí Bundesligu, který bude ve v2 jsem nepotkal vyloženou chybu. Dokonce i sestavy vesměs odpovídají tomu co jednotlivý týmy hrajou. Až na nutnost mít pro každeho hráče PSN učet a na to, že člověk musí mít vypnutý liveupdate jsem nenašel žádný výrazný problem, který by mě upozornil na to, že to mám "amatersky" patchnutý.

                 A kariéru v PES mám zatím v půlce první sezony, takže nemůžu moc posoudit. Hraju delší zápasy, tak to moc neubejvá:). Zatím jsem plácám uprostřed tabulky, tak mě asi i vyhodí na poprvé. Vcelku příjemná změna co se týče výsledků, škoda jen, že 90% golu co dostanu  je po lowcrossu ze strany. U fify mě štvalo v kariéře taky pár věci, ale zrovna nově generovaní hráči byli vcelku v pořádku. Dalo práci mlaďocha dostat na světovou kvalitu. Tam byli divný cíle a finanční odměny po sezoně. Člověk za ctyři sezony uděla z týmu ze 4.ligy vítěze Premier League a učastníka Ligy Mistrů a oni mu dají 8M na přestupy:). Za sezonu jsem vidělal asi 150M za prodej hráčů(akademie a vytrenovaný koupený mladý) a vítezství ve všem a vedení mě pak dá pár fufníků na přestupy a řekne že nic moc sezona, protože ve čtvrtý lize měli prioritu v mladých hráčích a já už nikoho nového nevzal do áčka. Takže jsem měl hodnocení managera asi 70. Z prumerneho hodnocení týmu kolem 60ky jsem měl přes 80 a v týmu nejlepšího hráče i střelce ligy(Premier League), který oba měli cenu jen asi 15M. V další sezoně vítež LM(zase nejlepší střelec i asistent), ale zase cena pořád stejná. Takový hráč by v dnešní době ve 22letech stál prostě minimalně 100M. Jo a sranda, že nedostal ani nominaci do repre, protože prostě neměl hodnoty tak vysoké. Další věc je, že skoro každý hráč chce být important nebo crucial pro tým jinak nepodepíše smlouvu. Požadavky některých jsou celkově vtipný. Z platu 2k za týden najednou chce 60, i když sedí na střídačce půl sezony, ale někdo už bere víc, tak chce taky(no dobře tohle je asi vcelku realistický). A takových drobností by člověk mohl jmenovat desítky. Docela škoda, že hra který prodá za rok 24M kopíí neřeší, že by třeba něco zlepšíli. Jako feature udají, že už ve skautingu bude ukazovat u hráču správně jakou nohu používá jako primární.

            • A co tým spirit? Je už funkční? Já si pamatuju, že v Pesku 16 to byl důvod, proč jsem si pořizoval ps4 a Fifu, protože když jsi dosáhl hodnoty 95 a výš, tak si každýho dost přehrával.

              To, že chce hráč lepší plat, protože ho má i kolega mě pobavilo, to bych do Fify bral hned. :D

              Ano, ceny hráčů, to je další věc, co mě na Pesku v kariéře vadí.

              • uzivatel1982

                Reakce na příspěvek:

                Hele zatím mám team Spirit kolem 90 a začínám trochu víc vyhrávat, ale může to být i tím, že se to zároveň učím. 

                     S tím platem to bylo o fife. Hráče které jsem měl s sebou celou dobu chtěli všichni při prodlužování mnohonásobně větší plat. A ekonomiku jsem taky popisoval právě z loňský fify. V pesku je to demagogie hned od začátku. Ceny i rozpočty jsou úplně k smíchu. Zlatá fifa v tom. 

    • cumpi3

      Ai ruinuje hru...totalne chybi mezihra...

      • uzivatel1982

        No rozhodně je to pro mě největší chyba peska. Hráči jsou sice docela hezky udělaný, včetně toho, že každý umí trochu jiné triky apod., ale ai za všechny hraje stejně. Individuality jako neymar klickuji stejně jak souček, jen se prostě rychleji točí. Všichni hráči mají stejné decision i determination (záleží na stavu zápasu). Za stavu 0:0 slabší soupeř prostě zaleze a nechá vás hrát. Padne gól a najednou z nich je Barcelona a útočí v osmi a kombinují na petniku vše z první,paticky, sehravky z otočky atd. V hodnotách se liší, ale to určuje jestli se jim ta nebo ona věc povede. Ne, že se o ní pokusí nebo zahraje radši míč do zamezí. Absolutně jsem nepotkal, že by nějaký tým hrál na svou hvězdu víc. Při tom i v Master league jsou různé role jednotlivých hráčů (maestro, creator, destroyer, star, atd). Přijde mi to jako velká škoda, protože práce s balónem, fyzika i spojení s ovládáním(jen přepínání hráčů občas zlobí) je super. Možná tím je ještě víc vidět nedokonalost a jednoduchost ai, protože vše ostatní na hřišti působí jako fotbal a tohle to dost kazí. 

        • SalemCZ

          Konami tam má něco jako psychiku hráčů. Prostě takoví to že když prohráváš tak ti nejdou ani přihrávky a když se blíží konec tak se snažíš dohnat ztrátu, ale má na to vlastnost i třeba jak často přihráváš a jak dobře. Takže i to je trochu faktor proč špatný týmy můžou mít boost.

          • uzivatel1982

            Jo to už měli v těch na ps2:). Jen tam mi to přišlo mín čitelný než v tom současném díle. Neřikám, že když se chytne chuť a začne to jít, že nemůže tým český ligy porazit někoho lepšího, ale tady je skoro pravidlo a navic ani při nejvetší formě nazačnou rozehrávat jak světová špička. Tady se i z jugase stane Pirlo, když dostanou nával. Baví mě to i přes to, protože to čutaní je fakt skvělý, bavilo mě si kopat a sehrávat jen v treningu bez soupeře, ale mrzí mě, že to má takhle výrazný chyby. AI mi paradoxně přišla lepší i v lonský fife a to jsem na ní hodně nadával a byla jedna z horších za poslední roky.

  • SalemCZ

    Kdyby jste chtěli tak bych se na PES mohl stavit k vám do studia, vyklepnout Vaška :D

    • vaclav.pechacek

      In. Your. Dreams.

      • SalemCZ

        Fifaře si dávám ke snídani, je fakt ty budeš muset hrát s bráchou abys někoho porazil :D 

  • SalemCZ

    Udělej celej tým, Level, games. A pak je to na longplay :D

    jinak co ty chceš od fotbalu, tohle je fotbal, tak proč tam dávat věci navíc. Dobře Journey a teď Liga Mistrů je jediný co může Fifa oproti PESku nabídnout. (licence neberu, to neni tak důležitý). Mnohdy lidem pomalu vadí že v Journey je moc zápasů, zajímá je víc příběh než fotbal. PES je fotbal.

    • vaclav.pechacek

      Tým z redakce jsem udělal v minulým ročníku - byl fakt dobrej, ale nějak se nenašel čas a příležitost s tím něco udělat... A ono to stojí tak strašně moc času, že se mi to znovu tvořit nechce. Leda by ty hráče šlo nějak exportovat z ročníku do ročníku, což, přiznám se, vůbec netuším, jestli je možný.

    • Jack1947

      V nHl se mi líbilo celkem Be a PRO zajímavej mod kdy se člověk zaobírá jen jedním hráčem... a postupně jde na vrchol kariéry. Mohli by i u Fify přinést něco nového jinak je to starej vyšpělej smrdutej engine a soupisky které snad ani nejsou úplně tak aktuální a ještě nesmís zapomenout na gambling mp😉

      • Jose13

        ten mod je aj vo fife aj v pes uz dlho

        • Jack1947

          Samozřejmě jsem myslel propracovanější.

          • Jose13

            ved to, ten mod ma na pes aj na fife bavi najviac. Uz od davna tuzim po hre kde hras len za jedneho hraca ale riesis vsetky veci od amaterskeho timu kde zacnes ako teenager, po sukromny zivot, agenta, vyber dalsieho timu, sponzora a proste vsetkych tych veci s ktorymi sa futbalista stretava v kazdodennom zivote. Nieco ako Hunter vo fife len s viac moznostami, scenarmi atd.

      • SalemCZ

        tak o enginu bych v jednom odstavci s NHL nepsal

  • Jack1947

    Pes se nikam neposunul a co FIFA kdy ta se někam posunula výrazně?

    • Prechod na Frostbite engine bol rozhodne spravny krok.

      • Jack1947

        To je trochu málo, když se to hraje furt stejně 😬

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit