Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Femt0

    Rockstar je jen kapka v moři těch, kdo neplatí daně.

    • No jo. Ono to "neplatí daně" zní hezky skandálně v nadpisech. Protože to vyvolává pocit nějaký daňových úniků.

      Ale je trošku rodzíl mezi tím "neplatit daně", pokud mám něco zaplatit a jednoduše to neodvedu.

      A je rozdíl mezi tím, když "neplatím daně" ve smyslu, že mám povinnost zaplatit směšně nízkou nebo dokonce nulovu daň. Protože v takovém případě stále platím vše, co mám povinnost zaplatit.

      Pokud jsem vše dobře pochopil, R* žádné úniky nedělal a platil všechny daně, které od něj stát vyžadoval? Nevím, proč z toho dělat vědu. Pokud je problém v daňovém systému, není chyba na straně R*, že dobrovolně neposílal státu vyšší daň, než ze zákona měl.

  • Row

    Původním záměrem programu bylo podpořit britský herní průmysl, specificky pak „menší“ studia. 

    Bullshit, to je akorat neci alibistickej zvast kdyz do toho ted novinari slapou, pokud by to tak bylo specificky urceny, bylo by to taky specificky zastropovany velikosti firmy (trzni hodnotou, poctem zamestnancu atp.) a nebo velikosti projektu a bylo by pravne osetreny zneuziti (ala Capi Hnizdo atp.).

    Takze bud to nastavoval nekompetentni clovek s mizernym prehledem o realnem stavu herniho prumyslu v UK a nebo je to vysledek lobbingu ze strany velkych firem ktere to ukecaly prave na to ze i kdyz nebudou platit dane bude to pro stat vyhodne... a nebo zvazi presun nekam kde to bude vyhodnejsi... ale at mi nikdo netvrdi, ze to nekdo "myslel spis pro male projekty" a jen se to zvrhlo.

    To je jak zemedelsky dotace u nas, "urceno primarne na podporu malych zemedelcu a rodinych farem" ale realne nijak nezatropovano, takze z omezeneho rozpoctu vydrbe podstatnou cast penez gigant kterej by mel mit ty nejvetsi predpoklady ze sve pozice fungovat bez dotaci z vlastnich penez a na ostatni zbudou diky procentualnim podilum jen drobny. V UK to aspon vypada ze nebyl realne uzavrenej budget na to a tak se dostalo i opravdu na ty maly, coz je plus.

    • Derp_1337

      "Takze bud to nastavoval nekompetentni clovek s mizernym prehledem o realnem stavu herniho prumyslu v UK a nebo je to vysledek lobbingu ze strany velkych firem"


      Svatá pravda. Podobně to funguje se vším ve většině demokratických zemí.

  • Taky si na daně uplatňuji všechny slevy na které mám nárok. Přijde mi to docela normální a dělá to snad každý. A čím vyšší daně platí, tak asi o to důkladněji.

    Pokud to někomu přijde nemorální a špatné, nemá smysl to řešit s Rockstarem, ale s vládou dané země.

    Nemluvě o tom, že často se neřeší zda daná společnost bude mít úlevu, nebo platit celé daně. Ale zda bude mít úlevu, nebo přesídlí jinam. A v takovém případě může být úleva pro ekonomiku stále výhodnější, než alternativa.

    • Přesně.. jen doplním k tomuto: 

      "Pokud to někomu přijde nemorální a špatné, nemá smysl to řešit s Rockstarem, ale s vládou dané země."

      Já bych to upravil na:

      Pokud to někomu přijde nemorální a špatné, ať začne podnikat a státu klidně odvádí celý zisk.. Oni ti teoretici, kdyby měli firmy a peníze, tak by se všichni rozdali.. ale jen shodou nešťastných okolností neměli to štěstí a zpravidla někde rubou za minimální mzdu, takže mají prd a nezbývá jim než poučovat ostatní, kolik by měli ze svých peněz odvádět.. i když oni z toho nebudou mít nic.. ale to je takové to typické.. mně je jedno, že nic nemám, hlavně ať má soused taky prd a budu spokojenej :-) 

  • Tak to je celkem normální, že korporace investují obrovské částky do daňových poradců, kteří na oplátku vymýšlí, jak na hraně zákona daně optimalizovat. A podle všeho jejich hry prošly tím kulturním testem a splnily všechny podmínky, takže nechápu, v čem je problém... byli by hloupí, kdyby ty peníze dali státu, když nemusejí. Vždyť to sami zrovna vidíme - stát za půl miliardy nechá tak maximálně udělat pitomej e-shop na známky. Firma se svými penězi nakládá podstatně zodpovědněji a je zde veliká šance, že se investují do vývoje, což se projeví v kvalitě produktu, z čehož těžíme všichni. Nedělejme si iluze, stát umí peníze tak maximálně rozkrást a  z jiného důvodu se do politiky nechodí, proto se chovám podobně jako Rockstar tzn. odvádím jen to naprosté minimum, co musím, ale vše v mezích toho, co je legální..

    • Femt0

      "Nedělejme si iluze, stát umí peníze tak maximálně rozkrást."

      Nesoudil bych podle ČR. Jinak tleskám tvé neoliberální prokorporátní ódě.

  • SalemCZ

    Na to se hodí jenom říct: "Je to KAMPAŇ"

  • A ja jim asi zacnu prat miliardovou pokutu...

    Tohle zneuzivat a pak jeste se navazet do modderu jejich stylem.

    Cosi zhnileho ve state Danskem.

    • SalemCZ

      ono otázka jestli do modderů se víc nesere spíš Take two

      • Ale prosím tě, nebuď naivní. Rockstar v T2 má takovou pozici, že když něco chce, tak to mít bude. Rozhodnutí přišlo od R*.

        • SalemCZ

          Tak si vem že u SA i vlastně u GTA 5 dílky modů mají nejvíc peněz. Mody do multáku to gta nutí kupovat znovu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit