Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já bych řekl že alespoň ty edice které byly k dispozici na testy už s těmito novými takty musely počítat již z "fabriky" aby to OC ustály.

    Pro mě v této výkonnostní třídě absence RT problém není ale chápu že leckdo si za něj, obzvláště po snížení cen, těch pár korun připlatí. Já osobně na podobnou kartu čekal ale bohužel přišla dost pozdě a ani cena není tak úžasná. Snad ale po dlouhé době obnovené konkurenční prostředí, bude působit na ceny v obou stájích, 300€ za kartu na jen "hraní" ve fHD už mi přijde dost. 

    Pokud by se objevila nějaká W5600 9+GB za řekněme asi 500€ to už by mě přimělo k zamyšlení, na mě poloprofesionální využití (CAD/CAM) s tím že si na té kartě chci i zahrát. RTX 3000 v desktopu dostupná není a RTX 4000/W5700 už mají ceny přes můj "domácí" limit.

  • Jez3vec

    Tímto releasem se ukázala jen úplná neschopnost a chamtivost toho hodného AMD (gpu divize). Prvně chtěli umele karte snižovat výkon a po snížení ceny RTX 2060 na poslední chvíli výrobcům povolovali vyšší frekvence. Takže lidé co koupi první vlnu karet nezbývá nic jineho než flashovat BIOS nebo mít pomalejší kartu. A chtěl bych vidět vyjádření výrobce na reklamaci zabrickovane karty po neúspěšném flashnutí.

    • s dualnim biosem asi tezko;)

  • Pozor ne vsechny 5600 dostanou zvysene frekvence. Napriklad MSI bude mit rychlejsi pameti jen u Gaming Z, ostatni, vcetne Gaming X budou mit pameti porad pomalejsi.

    • skaven

      aj Pulse RX 5600 XT OC a ASUS Strix TOP maju 14gb pamate

  • Johnny

    Docela dobrá karta. Já svoji RX5700 koupil uplně novou s dvouletou zarukou za 6500. Asi nejlepší kup za dlouhá léta :D

    • Tak to očividně asi moc často nenakupuješ, pokud toto považuješ za nejlepší kup za dlouhá léta.

      • Johnny

        Najdi mi RX5700 na shopech za 6500. Ceny zacinaji cca na 9000kč Takže ano, myslim si že to byl skvělej kup. A nakupuju komponenty nejen pro sebe, ale i pro zákazníky už 12 let...

        • Já rozporoval to "za dlouhá léta". Koupil jsi tu grafiku o 27% levněji, což není špatné, ale rozhodně se mi to nezdá taková bomba, aby to byl "nejlepší kup za dlouhá léta", leda bys nakupoval velmi málo. Takže jenom jednoduchá logická úvaha.

          • Johnny

            Grafiku beru jednou za tri roky, procesor a zakladku  s ramkama tak 4... to je pro mě, rodinu a klienty nepočítám, tak to jde to desítek měsíčně.

            Nezdá se ti to jako bomba? chytit několikahodinovoou, kusově omezenou akci  na produkt ktery všude jinde stojí 9000 s 27% slevou na 6500? To nestojí ani RX5600XT

            Ale ok jestli ty běžně nakupuješ nový produkty za mnohem lepší peníze, tak seš asi zloděj :) nebo kupuješ bazary a rozbaleny kusy (a ani ty rozbaleny nemají takovou slevu)


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit