Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když jsem v roce 1998 poprve hrál HL1 byla to pecka v té době nastavila nové pravidla pro kvalitni FP hru. V roce 2004 HL2 pokračoval v nastavené laťce, zas přinesl nové herní mechaniky a super příběh. Před pár minutami jsem dohrál HL Alyx a zas se povedlo nastavit laťku o něco výš. Byla to super jízda, která dává tušit, že VALVE to myslí s VR opravdu vážně. A dle konce bych řek, že další díl na sebe nenechá dlouho čekat                  " doufám ". A pro všechny závistivé palačinky, přestaňte kopat kolem sebe a než na to naházíte hnůj. Zkuste si to zahrát. 

  • Škoda, že se mi z VR dělá šoufl...

  • Jack1947

    Nechápu tu přehajpovanost prodejů VR kvůli tomuhle! škoda že není nějaká "2d" verze a snad je VALVE jasné že tahleta hysterie, po vydání pomine. Snad se rozhoupou k pořádnému ne VR dílu, i když HL mi moc neřiká a dvojku jsem ani nikdy nehrál ( jen episodu 1,2?) už je to fakt dlouho nevzpomínám si ale vím že tohleto všichni ti fanoušci nechtěli.


    • x_ander

      Celé je to u tebe jen o tom, že to prostě nemáš jak upiratit, co? VR headset zkrátka přes torrenty nestáhneš :) Tak tady nebreč.

    • Dokud to nezkusíš sám, nepochopíš. Fanoušci to spíš nevěděli, jestli to chtějí. Ale ohlasy jsou jasně pozitivní. 2D verze není možná, to by byla úplně jiná hra.

      • Jack1947

        Všechno je možné, holt si to chtěli zkusit bude to spíše 3-5 hodinový max debakl ( na VR nic pořádného dlouho nebude jsou tu jisté limity)

        Tak jasně hejtovat to budu, zkoušet to nebudu nemám jak :D

        Fanoušci tohle určitě nechtěli a jen málokterý si kvůli tomu bude pořizovat tak drahý bazmek aby mu na to jen sedal prach nebo koupí a pak prodají... nemyslím si.

        Už ani nedávají náhledy textu ( respkt kratší text tady nad komenty)

        • Prej 3-5h a debakl :-) :-). A co je podle Vás drahý. Když jsou v dnešní době lidi ochotný utratit 30tis a více za mobil, tak pořízení VR setu by neměl být problém. Podobné hlody jsem poslouchal i u dooma 1. A tenkrat poridit PC bylo opravdu finančně náročné. Všechno má své limity a ty jsou od toho aby se překonali.  

        • Rick

          Mluv laskavě za sebe. Já jsem velkým fanouškem HL série, vyrůstal jsem na ni, chodil jsem do herny jako malý kluk si zahrát Halfa, protože náš rodinný už tak strašně drahý počítač to prostě neutáhl. U HL2 jsem si musel počkat snad 5 let, abych měl počítač, který to utáhnul. Já tu hru miluju a nikdy bych nechtěl, aby game experience byl pokřivený lidmi, kteří by nejraději redukovaly vývoj technologií, jen aby nemuseli platit za nový počítač.

          Jdi si zahrát generickou moba nebo nějaký battle royal prosím tě, to je pro tebe. Half-Life vycházel vždy v předpokladu, že posune hranice herního průmyslu a to se taky teď děje a ty tady brečíš, že se vyhnuli tvým představám.

          • palcov

            Tywe, kolikrát si ještě přečtu o tom, že HL "posouvá hranice průmyslu"? Vždycky to byla "jen" nadprůměrná střílečka. Například hrátky s fyzikou v HL2. 16 let po vydání a fyzika je ve hrách stejně jako v době HL2 - tedy jen doplňková a estetická záležitost. Fakt posunutí hranic. 3D střílečky jsou pořád to samé už 20 let a HL žádné hranice neposunul, protože proč taky. Tipuju, že s VR to bude podobné.

            • Taronyu

              OMG, veď práve to, že ta fyzika je aj po 16 rokoch stále rovnaká, je dôkaz toho, aká nadčasová vec to vtedy bola. A posun hranice sa predsa nerozlišuje podľa toho, že sa potom nič nemení, ale práve naopak, že tu nič také nebolo predtým. Tvl, trošku rozmýšľaj kým niečo napíšeš :)

              A nie, v HL2 nebola fyzika ani náhodou len doplnková a estetická záležitosť, ale bola esenciálnou súčasťou gameplayu a gunplayu.

        • Duncan66

          Hejtovat, co jsi sam nezkusil je typicka ukazka neopravnene nadutosti a hloupe omezenosti dane osoby zaroven...

        • Tady hlavně moc nejde o to, že se jedná o HL, ale spíše o první čistě VR hru, které se dostalo AAA péče.

          Jinak si nemyslím, že by dnes někoho ještě moc vzrušovalo pokračování HL2, byť hype by se kolem HL značky dal vytvořit slušný. Ve výsledku ho zase tolik lidí nehrálo (byť to pak začali přibalovat i k rohlíkům) a ti už dnes ani nebudou primární cílovka.

        • Corvus

          Nelži! má to 10-11 hodin. Jinak ale kvůli H-F VR pořizovat nebudu. Určitě je to pecka peckovitá, ale osobně mě VR naprosto nezajímá a pokud bych ho v budnoucnu chtěl, tak především kvůli Subnautica. To je jiné kafe!

          • Chtít VR kvůlie jedné hře je to stejné, jako si kupovat herní počítač kvůli jedné hře. Blbost. Ale na VR je toho mnohem víc než jen HL: Alyx a právě třeba Subnautica nebo The walking Dead jsou taky super hry. Nehledě na to, že nějaké hororovky pro silné nátury, to je pak lahůdka :).

        • 3-5 hodinový debakl? To je ale prostě lež, je to plnohodnotná dlouhá hra. To je prostě fakt. To že si za tímhle stojíš spíš dokazuje to, že odmítáš přijmout VR, protože nechceš. 

  • VRFREAK1

    Je to dokonalý ! ješte ti  na hlavu neškočil headcrap ?  nevíš o co příchazíš

    Ryzen 3700x , rx 5700 xt


    • Corvus

      CRAP!

  • dworkin

    Ze všech VR setů mi nejlíp vychází Oculus Rift S, ale ten je momentálně nesehnatelnej. Sakra, takhle nahlodanej na nákup VR jsem nikdy nebyl. :)

  • WortexCZ

    Sakra ty recenze a hodnoceni na Steamu... vsecko mi to nahlodava. Kouknul sem na nejaky videa a asi se necham zlomit. Vypada to napechovany super napadama a prej je to narame hratelny. Mrknu na ucet a pak sam sebe presvedcim, ze tenhle mesic ve skutecnosti jidlo zas ani tak moc nepotrebuju :D

    • jestli váháš a chceš index, tak vůbec nepřemejšlej a jdi to objednat. Protože jediný co se stane je to, že tě to hodí na čekačku a ani nic neplatíš...Pokud objednáš teď, dá se předpokládat, že k platbě tě vyzvou nejdříve za 2 měsíce... Takže na pohodu, to se dá i našetřit.

      • WortexCZ

        Ale to ja mam uz vive pro. Od vydani. Me jde ciste o hru... nastesti pro penezenku ;)

        Nadsenych recenzi pribejva. Asi cekam naprosto zbytecne. No jo. Zejtra s tim neco udelam.

        • WortexCZ

          Je to bozi! ;)

  • species

    Takovou revoluci jako 1 a 2 se asi cekat nedalo. Ale porad "raising the bar" :> Alespon na VR poli.

  • Deywik

    kazdopadne me to chozeni nedela problem a je to pro me prijemnejsi nez teleport :D nahrano mam cca 7hodin a hra me nestiha prekvapovat.. :D asi nejlepsi hra roku tezko tohle neco prekona

  • readyxx

    ok co bych na to vse eventualne potreboval ..kolik investovat ... I3, 4Gb .. 5770 ,2 TB win7...kolik tedy  bude porizeni noveho "half life"CCA stat  30-40 k? 😀

    • Staci dnes prumerny/podprumerny pocitac. i5, GTX 1060 a VIVE ktery se da koupit v pohodě pod 10k. 

      • readyxx

        aha no posledni upgrade  byl 11.11.2011  kvuli skyrimu :) ..od te doby sem na to nesahl krom noveho hadru ... ale jinak   wofla, bf3-4,  dishonored,  davam  gta 5  f4 a 76  taky i kdyz  to vypada jak minecraft a obcas se to drbne :) ...ted na zkouzku zaplaceno  Geforce now a zatim pohoda  skoro na full .tak doufat ze tam Hl zapracuji taky :) kdyz vidim kolik to VR stoji ..a k tomu jete novej stroj :)

    • Deywik

      kamo mel sem i3 nvidii 1060 a 16gb ram - prvne sem si koupil index to mas -30k :D

      pak jsem zjistil jak jde vse nahovno tak sem si koupil grafiku to mas -20k :D

      pak sem zjistil ze to byl boost ale procesor to nezvladal takze sem si koupil i9 to mas -15k :D

      pak sem zjistil ze mam slabou desku na tenhle procesor a chladic takze musim mit poradnou desku a chladic a desky na tenhle procesor stoji raketu takze za desku a chladic - 10k :D

      jediny co me zbylo byla ta ramka pac je ddr4 3200mhz a 16gb staci :D

      pak sem zjistil ze do mojeho case nejde dat ten vodnik takze bedna nova - 5k :D

      no a ted mi to jde paradne, takze sumasumarum aby sis to uzil na plno potrebujes kolem 80k :D ale urco sezenes levnejs koupis si oculus slabsi hw a pujde to taky :D 

      • clarc

        Zapomnels -50k za novy mozek

        • Deywik

          ee na ten mam hypoteku neboj. 

      • Samozrejme IDEX, VIVE Cosmos apod chce trosku silnejsi hardware. Je to hold vyssi rozliseni...

  • bodmrazu

    Hral jsem vcera hodinu a zatim fakt hodne dobry.

    Teleportacni pohyb funguje super, ale z normalniho chozeni se dela porad blbe, takze jsem ho moc dlouho nevydrzel zkouset.

    Chce to fakt hodne mista, vyhradil jsem si 3 na 3 metry a naprosta imerze.

    Moje 1060 to zvlada, i kdyz by to chtelo uz neco lepsiho.

    • Taronyu

      Chce to zrejme lepšiu grafiku a zle ti nebude. Ja mám fakt silnú kinetózu, zle mi je skoro vo všetkom čo sa hýbe, ale tu mi obyčajný pohyb nerobí problémy. Veľmi dobré je, keď počas pohybu budeš prešľapovať na mieste. Oklameš tak mozog že sa skutočne hýbeš :D

      • KronosDeret

        JJ souhlas, když člověk imituje chození, je to mnohem přirozenější, střední ucho tolik nepiští

      • Grimsy

        Jakou grafiku a VRko používáš? 😉

        • Taronyu

          HTC Vive + rtx 2070S

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit