Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paul_cz

    MS fakt zoufale potřebuje lepší marketing. Prostě na to nemá dobrý lidi a nikdy neměl. Nicméně marketing jde obecně dělat blbě když nemaj moc co ukazovat - většina studií co zkoupili teprv začíná makat a nejsou tak daleko aby mohli ukazovat polished demo.

  • Kosac

    Zdravím pana Adama PS/Switch Homolu, chci jen připomenout, že celá tato akce byla z pohledu M$ dopředu prezentována jako představení her a nikoliv Xboxu. :) Také dopředu vyloženě upozornili, že o novém Xboxu nic nového neřeknou. To jestli předvedené hry běžely na PC nebo Xbox je tedy zcela irelelevantní. Pouze někteří hráči a někteří "redaktoři" si vysnili, že se bude jednat o něco jiného, než co jim M$ celou dobu tvrdí. :)))) No takové nárokování si něčeho jiného než je realita je v poslední době koukám hodně v módě. BTW: těším se na další clickbait článek pro větší čtenost. Fuj.. jsem se sem musel regnout.. ble..  :)

  • Mrkvosoft tradičně připomíná útok Georgem Sorosem a Demokratickou stranou sponzorovaných Antifa=Black Lives Matter na federální budovu soudu. Hurá, dostanou přes držku klackem a zase zpět k svařovačce :-D

  • Ten homola, to je ale master of clickbait. 

    a) halo je kupodivu stále halo; jak ho to sokovalo :) b) cely svet se rozplývá nad grafikou xx hry?  ja to asi prehledl.  c) ohlodaná většina her na gamepass? asi mame kazdy jiny gamepass  d) ze nejaka hra vyjde za 4 roky? to je slusny termin na dnesni dobu.  e) někdo ceka revoluční grafiku od konzole, která je jen 2x rychlejší než xbx? vsem je snad jasne, ze grafika bude stejna, jen pri 60 fps. nic víc.  f) nebude mít nějaká hra raytracing? A ona je nějaká hra, která ho viditelně využívá? (snad jen Quake2; minecraft může vypadat stejně i bez něj, viz shadery na java verzi  g) upřímně, nesedl jsem si na zadek z žádné prezentace žádné firmy; protože nové konzole nemají výkon, který by mohl něco předvést. 

    h) Já si úplně v klídku za rok koupím obě konzole v ceně někde kolem 8 tisíc a bude mi to jedno. Tak jako v této generaci, stejně jako v té minulé. 

    • JohnyTheZik

      Ad f) Control s Ray tracingem pracuje skvele, ta hra v behu/akci vypada famozne.

      • Díky, Control jsem hrál/dohrál - rozhodně skvělá hra. Nicméně nezlobte se na mě, dělat kvůli raytracingu záměrně superlesklé podlahy, aby tam byl při zastavení hry vidět trochu jíný (lepší) odraz... Tohle pro mě zážitek ze hry vůbec nezmění. Asi bych z nějakého JPG nedokázal říct, zda je na něm rtx zrovna zapnuté, či právě není (kdybych neviděl pro srovnání ten druhý). Ta hra vypadá parádně i bez zapnutého RTX a to mě právě vadí, že tu autor mluví, jako by RTX nějak viditelně zlepšilo hru.

        • JohnyTheZik

          Pro tuhle diskuzi irelevantni, ale stejne si dovolim nesouhlasit. RTX sice v JPGu poznas, ale stejne kvalitni odraz muzes nafingovat i na obrazku. To, co ten efekt dela unikatnim, je prave to, jak to vypada v pohybu. A v ty hre je ten rozdil znat fakt hodne.

          Rozhodne netvrdim, ze by to nejak zlepsilo hru, menilo zazitek, nebo ze by bez RTX nevypadala hra dobre. V ty hre je hromada efektu a zdroju svetla, ze je RTX videt na kazdym kroku, nejen diky nalestenejm podlaham. V akci je to vylozene lahudka. Clovek si to ani neuvedomi, dokud nevidi treba streamy s vyplym RTX. Ta akce je vizualne mnohem vic mdla.

          • rad bych to citil stejne. nemůžu si pomoct, ja to vidim opravdu jen na tech nerealne lesklych podlahach (pustil jsem si ted 5 control videi na youtube). Kdyt tam nejsou podlahy, tak z tech videi (ja) opravdu nepoznam, jestli je to zapnute, nebo vypnute.  

  • Jo to ze Ms nevoli cestu exkluzivitek vime uz delsi dobu, fail je ale docela v tom, ze na te prezentaci nedokazali ukazat prave tu silu nove nejvykonnejsi a drahe konzole.

    Fail #1 Hry bezely na PC - jako wtf?

    Fail #2 Kde byly ukazky upgradu her? Ano byla tam jedna - Ori ve 120 fps a oznamili par dalsich, ale to je zoufale malo informaci.

    Fail #3 Vypada to, ze marketing je zamereny na nativni 4k60. Ted budeme predpokladat, ze se jim podari hry optimalizovat do toho stavu, aby nemuseli prezentovat na PC. Kdo se ovsem zajima trosku vic o renderovani her vi, ze nativni 4k prezentace je naproste plytvani vykonu, ktery je lepsi investovat do veci jako kvalitnejsi nasviceni, vzdalenejsi LOD pop-in a obecne vykreslovani do dalky.

    Vsechny tyhle problemy byly videt i na Halo Infinite - grafika zamerena na raw pixel count - nezajem. Zadna ukazka ray tracingu - nezajima me, ze prijde patch, akorat z toho jde citit, ze nejsou ready. Zadna porovnani rychlejsiho nacitani z SSD oproti HDD - proc treba neukazat, jak rychle se takove Halo da hrat z plochy Xboxu.

    Sony v tom porovnani prezentace jako takove nevychazi o tolik lepe, ta tam mela taktez nespocet zbytecnych CGI traileru, malo gameplaye apod. Ale tech ukazek hmatatelnych next-gen featur proste mela vic a tohle na prezentaci Ms opravdu zoufale chybelo.

    • Luk83

      Ale my už jsme next gen věci viděli dříve, jako třeba lepší nahrávací časy Xboxu nebo možnost nechat hru na pozadí, rozjet jinou a pak se do předešlé bez nahrávání vrátit. Možná by bylo dobré dávat pozor, co se vůbec kde děje...

      • honcka

        S tou hrou na pozadí, celkem by mě zajímalo, kdo tuhle funkci reálně využije

      • Ano, videl jsem, ale ja to hodnotim spis z pohledu zakazniku Ms (me osobne nove Xboxy zajimaji jen z pohledu zpetne kompalibity pro x360), kterych je nejvic prave na techto predvadeckach. Proto apeluji na to, ze na akci, kterou zhledne nejvice lidi, by se meli zamerit na predvadeni next-gen featur a upgradu, nejlepe obrazovky obou verzi bok po boku prave jako Ori.

        Jako jeste maji cas tohle napravit, konzole jste ani nevysly a i kdyz vyjdou, marketing stale pojede a krabice tu budou dlouho. Osobne mi ale prijde, ze i kdyz jejich konzole vypada dosti ready (mozna proto sly obecne informace od nich drive), vyvojari zas tak pripraveni nejsou. Ja verim, ze casem se ty prelomovejsi ukazky objevi ve vetsim poctu, ale tech par co se zatim ukazalo nebo se to od nich ocekava, jsou pomerne v nedohlednu. Zato u Sony tech ukazek bylo vic a spoustu z nich muzem ocekavat uz v nadchazejicim roce.

  • up_er

    To byl super rozbor toho, co se v MS herní divizi děje ... Adame myslím že za tohle se nemůžeš stydět, protože jsi to napsal tak jak to je, bez růžových brýlí, objektivně. Podloženo důkazy a prohlášením.

    Je pravda že Sony by konkurenci potřebovalo, ale zatím může MS jen poděkovat za jejich '' přístup ''. 

  • Poradím vám všem jak to řeším já. Mám PS4, Xbox One X, Switch a PC a debilní hádky a diskuze jdou mimo mě. Aktuálně si užívám Ghost Of Tsushima a už asi rok a půl pravidleně jezdím Forza Horizon 4, když chci něco na relax, tak zapnu nový Animal Crossing. Nechápu, že si někdo vybere jednu konzoli a pak cítí potřebu ve všech diskuzích o konkurenčních strojích všechny přesvědčovat, že zrovna ta jeho plechovka je nejlepší na světě.

    • honcka

      Jaký důvod byl pro ten xbox? Když máte PS4 a herní PC, tak mi to přijde jako zbytečná krabička na víc.

    • yeniczek

      Ne všichni si to můžou dovolit. Easy as f....

      • na aukru ps4 za ctyrku a xbx za trojku. to je vazne moc? 

        • yeniczek

          Ano, je to dost. A pro nekoho dokonce moc. Je to tezky si to predstavit?

    • Přesně 😀

  • Spiker01

    Komentáře jsou nejlepší články na Games. Diky. 😊

    • Pan_Klobouk

      Ne, diskusni fora jsou nejlepsi clanky na Games! ;)

  • kulhy_parici_spici

    S Xboxem je to jako s Halo. Nikdy nemeli charisma. Oda na konzum, mainstream a povrchnost. Chybi jim kreativita a osobnost. Nerikam ze to je spatny hardware a nejsou na nej i dobre hry, ale konzole mi zkratka neprijde pritazliva.

    Ale na Avowed se zatim tesim pokud se toho Doziju.

    • Veskoslav

      Ty si vybíráš konzoli podle toho, jestli je přitažlivá? No nevím, jak ostatní, ale pro mě je to výběr her, služby a cena.

      • iSpirit

        Ty jsi proste trumpeta neskutečná. On přesně popisuje, co se mu nelíbí na konzoli od MS a opravdu to není o přitažlivosti.

  • iSpirit

    tak použiji obvyklé klišé, že konkurence je potřeba. Tady to bohužel opravdu nevypadá. 

    • JohnyTheZik

      MS svou long-term strategii (a jasnou orientaci na SaaS) jasne udava, ze ji konzolova valka nezajima.

      "In the long term, Microsoft says it's more worried about competition
      from companies like Amazon and Google rather than the so-called console
      wars."

      • LadaVanBar

        A ja je chapu, o penize jde vyjimecne az na druhem miste (viz prodej Mixeru) 😀 takze zaba na prameni u MS jen uvazuje jinak nez ta Sonacka - ve finale Amazon , ale i Netflix bude taky treba jednou (mark my words) delat interactive movies (ktery nebudou daleko od skatulky "games").  Covid umocnil vyznam home entertainment, kdo to nereflektuje, ma bud insider info ohledne vakciny nebo je velky optimist. Ovlivni to stopro do budoucna vyvoj konzoli. Kdyz hodne machnu do budoucna, tipl bych zanik skrinek nebo jejich profilace jako high-end antiques, neco jako gramofony a vinyly - limited edice pro opravdu bohate a fajnsmekry. Verim Stadii nebo GeForce Now, nebo komukoliv kdo bude schopnej zuzitkovat 5G a nabidnout uzivatelsky instatni zazitek.

        • Maxianimal

          Netflix už interaktivní filmy dělá, o čem to sakra mluvíš?

          • LadaVanBar

            Tak to jsem minul, v tom pripade uz to bezi, a ocekavam ze si koupi nejaky herni studio (ted nekdo by mohl prijit s komentem, ze uz se to stalo a ja se fakt picnu.:))

            • Maxianimal

              Poslední velký je Black Mirror - Bandersnatch. Jinak jsou tam i hry od Telltale ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit