Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • omiklon

    PS3 > Persona 5 a PS4 > Death Stranding

  • celoush

    Jelikož jsem doma začínal v podstatě na konzolích (Gameboy, levná kopie Atari 2600) a pak jsem teprve přišel k PC (druhá půlka devadesátek), tak "návrat" i ke konzoli přišel až s PS3 jen kvůli Red Dead Redemption.

  • unicz

    Jsem čistě PC Master Race (2 měsíce jsem zkoušel mít PSP ale to bylo asi pro dětské nebo asijské ručičky....). Tam mě k upgrade donutily hry jako NFS2SE, Unreal či Extreme Assault. Ale v poslední dekádě? ty hry nějak neumí prezentovat "nextget", takže člověk upgraduje spíše z "slušelo by se" než aby hra jasně řekla "kámo, tohle je fakt muzeum". Bohužel.

  • Cvicme_v_rytme

    Zajímavé na tom je, že z toho vlastně plyne, že největším herním veteránem je Aleš Smutný. Ten už sahal alespoň po minulé generaci konzolí. Ostatní šli zdá se až po PS4 a Switchi.

    • Pavel Makal

      Začínal jsem s první PlayStation, dlouho jsem hrál na PC, na PS2, v posledních dvou generacích jsem měl všechny dostupné konzole včetně handheldů. Ale příběhu s Deep Down se pro mě žádný jiný system seller v historii nevyrovnal.

    • 0011

      Adam někde říkal, že hraje od prvního PlayStation, článek je o tom jakou konzoli si koupili kvůli jediné hře a ne o tom která konzole byla jejich první.

      • Cvicme_v_rytme

        Tohle se podle mě nějak nevylučuje. Když si člověk kupuje konzoli, tak je to většinou vždy kvůli nějaké hře. Přeci na ní chce hrát :D

        Takže jo, někomu mohli předtím koupit konzoli rodiče. Nebo hrál někdo u kamaráda. Jen to podle mě ukazuje, že se většina redakce držela celkem dlouho PC a konzole bylo něco okrajového.

        • 0011

          Data nemám k dispozici ale vždycky jsem vnímal že naše republika je převážně PC národ a co cestou do práce vidím školou povinnou omladinu tak bych řekl že budoucnost bude mobilní hraní. Můžeme si o streamování her myslet co chceme, ale MS a ostatní bohužel moc dobře ví co je v současnosti nejvýdělečnější část trhu☹ vloni to bylo 60% z celého trhu.

        • Tak ono později to může být prostě důvěra ve značku.

          Jaksně... třeba na to abych k Xku přikoupil i PS3 mě přesvědčilo až LBP. Ale od té doby tam prostě vychází takové hry, že třeba PS5 koupím a fakt neřeším kolik tam toho budu moci hrát hned jak to rozbalím. Ale prostě to kupuji na celou generaci a už té značce věřím dostatečně na to, abych věděl, že mě to za ty peníze bude stát.

          • Cvicme_v_rytme

            Jasně, jen jsem tím chtěl říct, že je vidět, že redakce je/byla orientovaná dlouho na PC.

            U mě to třeba taky bylo LBP u PS3 a zvědavost na Uncharted (a na PS bylo těch lákadel řekl bych dost). Ale tak asi jsem starší než zdejší redakce, no :D Proto se tam zřejmě objevuje až PS4 a Switch.

  • ico.crook

    PS3: Madden, NHL

    PS4: Madden, NHL

    Switch: Witcher :)

  • Deywik

    ps2: god of war 1,2

    ps3: gow3,gow:a

    x360: gears 1,2,3

    ps4 - last of us remastered :D

    xbox nepotrebuju: gears 4,5 a forza na pc :D 

  • Maxianimal

    První herní systém: Sega Master System 2 - asi okolo roku 1993 - dárek od rodičů za operaci. Playstation 1 - asi 1997, tam už to bylo kvůli okolí a faktu, že jsme neměli na PC. Hry jako Tekken 3, THPS, Gran Turismo, Syphon Filter a hlavně Metal Gear Solid. První PC - 2003 s nástupem na střední. První hry Vietcong a Call of Duty. Pak byla dlouho s konzolemi pauza, akorát jsem si půjčoval bratrův PS3 kvůli MGS4. PS4 pořízeno asi před třemi lety kvůli exkluzivitám, které se nedaly ignorovat. PS5 koupím, až bude více her, ale koupím.

    Byl jsem jeden z těch, kteří chodili ke kamarádům na počítač obdivovat hry a občas mi bylo povoleno si zahrát  :)

  • gio1

    Ps2 - Vice City

    Ps3- Last of us

    Xbox one - Forza 

    Ps4-Horizon zero dawn 

    Switch-Zelda

  • Slavnostně hlásím, že jako správný dinosaurus pořád pařím na PC a jediná příležitost, kde chytnu do ruky ovladač je kalba + PES a Tekken. Holt klávesnice a myš je pořád na strategie nepřekonatelná a navíc paradoxně se mi lépe hraje na židli u monitoru než na gauči u TV (divné, což?).

    • Derp_1337

      "lépe se mi hraje na židli u monitoru než na gauči u TV"


      :FACEPALM:

      To je ale zas stupidní argument. To jako nejde na konzoli hrát na židli u televize? Dokonce můžeš hrát na židli u monitoru! To čumíš, co?!

      • No hlavně čumím jaký jsi arogant. 

        • Derp_1337

          Tvůj argument byl někde na úrovní tříletého dítěte, tak se nediv, že jsi dostal odpověď, která si z tebe dělala srandu.

          • Já neargumentuji, mě je volné na čem kdo hraje a ty směšné spory konzole vs pc mě nezajímají. Napsal jsem pouze svůj subjektivní pohled. Ten gauč jsem napsal jako perličku neb níže jej kdosi uvedl jako klad. Tedy způsob tvoji komunikace je zbytečně agresivní a to já ve svých letech už nemám rád. 

            • Derp_1337

              Ok, možná má odpověď byla přehnaně agresivní, ale z principu nemám rád líné lidi, co si stěžují v diskuzích, i když řešení jejich problémů je až komicky jednoduché. Např.:

              - "Hrát na konzoli je špatné kvůli gamepadu". Řešení? Zapoj si do konzole klávesnici a myš!

              - "Konzole má lepší obraz, protože je zapojená do televize". Řešení? Zapoj si počítač do televize.

              - "Hrát hru XYZ je lepší na konzoli, protože hra se lépe ovládá na gamepadu". Řešení? Zapoj si gamepad do počítače.

              - "Hrát na konzoli je pohodlnější, protože sedím v obýváku na gauči". Řešení? Zapoj si výstup z počítače do obýváku a můžeš hrát z gauče.

              - "Já raději hraju na židli u monitoru". Řešení? Zapoj si konzoli k monitoru.

              atd. atd. atd.

    • Inquisitor

      Jo z gauče bolí záda:)

  • Inu byl jsem zarytý PCčkář. Do doby, než jsem si před xx lety pořídil v rámci jendoho roku několik her, se kterými byly fakt jen potíže. Od nefunkční product klíčů v krabičce (není nad to, když jsou tam tři - jeden natištěný na disku, druhý natištěný na manuálu a ten přelepený nálepkou se třetím a ani jeden nefunguje), potíže s častým padáním, alchymie s ovladači (nová hra nejede bez updatu, jiná starší hra zlobí po updatu a teď si vyberte) a podobné kraviny. Tak jsem prostě nakoukl co že to ty konzole nabízí, zjistil, že hry co hraji nejvíc jsou tam také - a často třeba x letým předstihem (hry o velikost GTAčka, Mass Effect, apod člověka přesvědčí snadno), tak jsem tu konzoli zkusmo koupil a od té doby bych neměnil zpět.

    • jako ze problem s fake kody se na konzoli stat nemuze? 😂 ja nikdy s koupenou PC hrou problem nemel zato orifginalni disk hry pro konzoly nesel nacist a reklamovat jsem to nemohl pac to bylo koupeno na vylete v zahranici...

      • Derp_1337

        Ten tvůj problém býval KDYSI celkem běžná věc a výrobci her, konzolí nebo filmových přehrávačů na to všude upozorňovali. Nešlo koupit si hru/film v jednom "regionu" a přehrát to v jiném "regionu".

        Mohl za to prádávný výmysl s názvem "region lock" a kvůli němu nešlo přehrávat DVD nebo BluRay z jiných regionů. Naštěstí se od téhle stupidní praktiky začalo pomalu upouštět. Už X let jsem region lock DVD nebo BluRay neviděl, ale prý se dají ještě někde najít.

      • "jako ze problem s fake kody se na konzoli stat nemuze?"

        No zatím jsem na konzoli neviděl žádnou, kterou bych musel aktivovat přes product key... takže si to moc neumím představit :-D

        • Derp_1337

          "zatím jsem na konzoli neviděl žádnou hru, kterou bych musel aktivovat přes product key"


          Možná jsi taky nikdy v životě neviděl naživo skutečného polárního medvěda, ale to neznamená, že neexistují 😎


          Přes product key se obvykle aktivují online hry. U online her se velmi často mění obsah, takže BluRay s instalačními daty by se velmi rychle stal zastaralý a zbytečný. Takže hráči často v obchodě  dostanou pouze product key vytisknutý na papír (nebo účtenku) a celou hru si stáhneš přes net.

          • To máš asi pravdu 🤔 sice sem na to taky nenarazil, ale bude asi jako předplatné PS+ nebo tak něco ne? Ve storu je tuším možnost zadání kódu. Teda aspoň u PS, nevím jak je to u Xbox..

            • Derp_1337

              Jo, dostaneš klíč, který zadáš v PS store a hra se ti přidá na tvůj profil a stáhne se do konzole.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit