Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Horst_Fuchs

    Mají to zrovna tihle vůbec zapotřebí? O zisk přijít nemůžou, CODy se budou dobře prodávat vždycky. Naopak si myslím, že takováhle "negativní" reklama by na nový COD upoutala jako nikdy předtím a navíc zcela zadarmo. 😇


    Jinak, to pohoršení ze symbolu zaťatý pěsti a obecně spojování úplných šulinovin s aktuální politikou je prostě lol. To je možný fakt snad jen v USA. :D

    • Můžou přijít o hodně velkou část zisku. Čínský trh je už teď velký a rychle roste.

      • Horst_Fuchs

        Velký ano, potíž je v tom, že číńani mají dost odlišný požadavky na hry než u nás na západě. Navíc v Číně se hodně preferuje FreeToP(l)ay model nad obyčejným prodejem her. CODY a Ubisovtovky rozhodně nejsou pro průměrnýho číňana ani zaměřením natož pak cenou. Takže ztráta části čínskýho trhu není žádná událost pokud teda neplánují speciální freetoplay oqnly verze speciálně na čínský trh.

  • Kdyby si nebrali do úst slogan "know your history", tak bych možná našel pochopení. A nemyslím si, že všechny hry musí být politické. Osobně právě kvůli jejich ústupku si COD nekoupím, budu asi jeden z mála, ale i tak je her dost. A stejně bych to nekoupil, protože jen na COD bych si musel koupit další 1TB disk jen proto, že jsou to lemplové.

    • Derp_1337

      "Osobně právě kvůli jejich ústupku si COD nekoupím"


      To jako vážně? Tu hru by jsi si jinak koupil? 😀

      CoD normální dospělí jedinci většinou nekupují. CoD je hra mířená převážně na teenagery, co žijou u rodičů a ti rodiče jim kupujou hry.

      I když pár vyjímečně dobrých dílů, které mohly nadchnout i dospělé, by se v té sérii daly najít. (Advanced Warfare, Infinity Warfare)

      • fallanga

        Máš to podložené nějakými daty, nebo jenom hádáš?

        • Derp_1337

          Před 2 lety jsem četl výzkum na statistovy. Pokud si dobře pamatuji, tak 65% hráčské populace patřilo lidem ve věku 3-18let, 6% lidem nad 65let a zbylých 29% zbytek 18-65let.

          • fallanga

            Hráčské populace obecně, nebo hráčů CoD? 

            • Derp_1337

              Byly to statistiky online stříleček. Statistika se brala z několika her tohohle žánru.

              • fallanga

                Reakce na příspěvek:

                Ok, děkuji za vysvětlení. Z hlavy mě ovšem napadá pár důvodu proč tato statistika nebude nejlepším zdrojem pro tvůj původní výrok. Za prvé, je tady ten faktor, že se jedná o více stříleček, chtělo by tady doplnit výčet a analýzu jednotlivých titulů. Dále by to chtělo znát stejnou statistiku u hráčů obecně, třeba bychom zjistili, že věkové rozdělení u online stříleček kopíruje věkové rozdělení hráčů jako celku. Taky by bylo fajn vědět kdo ty hry vlastně koupil, jestli to byli opravdu teenageři, nebo jejich rodiče. A ještě by si to chtělo stanovit hranici mezi teenagerem a dospělým člověkem. Jakmile budeme mít tohle z krku, tak zjistíme kdo si vlastně CoD kupuje. Samozřejmě, nic to nezmění na tom, že argument "ta hra je pro děcka" je celkem hloupý a nijak nerozvíjí debatu o kvalitách dané hry.

      • Hrajeme

      • Hrajeme warzone ve skupině tri lidí a je nám dohromady 130 let. Jeden z nás má na konzoli pouze letošní a loňský díl call od duty jinou hru nehraje.  Novinář Martin Veselovský zřejmě může být považován za normálního dospělého a netají se tím že cod hraje každoročně. 

        • Derp_1337

          Hra s přáteli je samozřejmě něco jiného. Já mluvil o běžných hráčích na public serverech. Přes 90% hráčů tam tvoří teenageři.

          • Nechapu. Kde jako hraju podle tebe warzone s tisicovkama dalších lidí když ne na public? Je snad jedno jestli hraju sólo nebo ve trojici s kámošema. Nahoře píšeš věkový rozložení hracu a 65% je podle tebe do 18 let.  Já sem viděl z různých zdrojů že průměrný věk hráce je 34 let což tuhle tvou statistiku taky popírá. Nechci se dohadovat, ale prostě že dospělí nehrají cod je fail. 

            • Derp_1337

              Tobě asi nikdy moc nešla matematika, co? Víš, jak funguje statistika???

              Uvedu teoretický příklad pro pochopení: Když máš 3 hráče o věku 17 let a jednoho hráče o věku 73 let, tak jejich průměrný věk bude 31 let.

              Ten průměrný věk 34 let velmi pravděpodobně odpovídá těm statistikám, co jsem napsal.


              PS: (Matematické vysvětlení toho výsledku? Statistická veličina průměr je velmi ovlivněna extrémními hodnotami).

              • Reakce na příspěvek:

                Krásně sis tam namodelovat případ aby ti to přibližně vyšlo jenomže když máš 65% do 18 let a 6 % nad 65 let tak ti to prostě nevyjde ty matematiko. 

                Tady máš odkaz na  opravdový statistiky a ne ty co sis někde vymyslel a víc už bych k tomu nepdalhttps://www.statista.com/statistics/722259/world-gamers-by-age-and-gender/

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Ten ukázkový případ byl opravdu zjednodušený, aby to pochopil i někdo tak neschopný, jako jsi ty.


                  Jinak je pěkné, že sis dokázal spočítat, že nějakých 65% a 6% nedává kýžený výsledek, ale úplně jsi zapomněl na zbylých 29% hráčů v rozmezí 18-65 let. Když započítáš i tuhle neopometulnou skupinu, tak výsledek přibližně odpovídá.

      • 0011

        CoD je učebnicový mainstreamový titul i u nás i můj bývalý šéf který hrál jenom občas hrál CoD, NFS atd. spoustu normálních dospělých má rodinu a nemá čas studovat co je jiného za hry tak se drží značek které znají z doby kdy u nich mohli sedět a nekoukat na hodinky.

      • JohnyTheZik

        V americe je CoD naprosto masova zalezitost, myslet si, ze ji nekupujou dospeli, je naivita.

        • Derp_1337

          Jiný kraj, jiný mrav.

          Třeba v Číně strašně žerou MOBA hry, zatímco u nás jsou MOBA hry (přinejlepším) spíš takový průměr.

      • Ano, uvažoval sem o koupi. Téma je mi sympatické a COD beru jako hru na odreagování, prostě rychlý Bčkový interaktivní film.Nehledám v tom zázrak, ale pár dílů jsem si koupil. 

  • Ano! Hry jsou umění a umění by mělo být angažované. Jinak je to to brak, pop, kýč...

  • Murlock

    A jéje, prostý lid objevil Yuriho. To zas bude v komentářích samej redpill. 

  • fallanga

    Pěkný článek. Při čtení jsem si vzpomněl na nedávný Vaškův výrok v některém z videí. "Možná jsem naivní, ale hry beru jako umění." Někteří lidé možná budou nesouhlasit, ale hry opravdu jsou umění a umění vždy mělo mimo jiné i ambici něco vzkázat a často něco vzkázalo i když nic vzkázat nechtělo. Hry v tomhle nejsou jiné a měli by si to uvědomit jak samotní vývojáři a vydavatelé, tak fanoušci.

  • Nejen Čína. V rámci politické, gender a nevím co všechno ještě korektnosti se přepisuje historie ve hrách poslední dobou bohužel značně. Stačí se podívat třeba na remake commandos, co tenkrát nevadilo a nyní najednou vadí. U jiných her to zase vypadá, že wehrmacht měl náborový kemp v bronxu a pohlaví rekrutů jim bylo jedno.

    • Derp_1337

      Cože? Ty chceš naznačit, že Wehrmacht v reálu nebyl plný černých žen?! 😱

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit