Seznam možností usnadňujících hraní nového Spider-Mana je ohromující
-
Pro tebe idealni. Pro mne ne (napr CRPG - BG, Pillars of Eternity, Pathfinder Kingmaker - hraju solo na nejvyssi obtiznost coz me dle Steamu radi mezi 0.2% hracu, tedy zhruba jako dosahnout ranku Predator v Apex Legends), a pro nekoho treba s nejakym, fyzickym ci psychickym (cti koordinace oko-ruka) omezenim uz vubec ne.
Neznam souvislosti v kterych to Viktor Bocan prohlasil, ale zni mi to jako pekna blbost, protoze proc selhani? Co jednotlivec to schopnost (skill), co jednotlivec to predstava o tom co je zabavne, narocne, ci vyzva. Kazdy clovek je jiny coz je v rozporu s jednim standardem obtiznosti.
Kdyz vysel Sekiro tak na netu probehly uhavy o tom jestli by Sekiro, a obecne Souls hry, nemel mit obtiznost nastavitelnou, jednoduse proto aby si hru mohlo zahrat vic lidi. Cimz se dostavam k pointe.
Dovolim si tvrdit, ze dohrat Souls hru, mimo jine, poskytuje (zdanlivy ci ne) spolecensky status; tedy, ze jsou ti kteri hru vyhrali, ti kteri ne, a ti kteri se o to ani nepokusili, a tento spolecensky status je jednim z duvodu pomerne vysoke a nenastavitelne obtiznosti. Tento spolecensky status lze nazvat elitismem.
Nicmene, z clanku ... Accessibility is something that is very important to Insomniac Games...
Takze, pokud to dobre chapu, Viktor rika, ze tato hra je jen pro lidi s temito schopnostmi. Tak ja nevim, tedy vim. Vis co Viktore, tak si ji strc ...
-
-
pokud splní vývojáři svůj záměr, tak to nikdy nemůže být špatně. je záměrem vývojářů vytvořit obtížnou hru bez možností upravit obtížnost? super! vývojáři počítají s publikem, které má rádo challenge + samozřejmě jde i o kombinaci s příběhem. když bojujete jako malá kreatura oproti obrovskému psovi, tak logicky byste tu obrovskou příšeru neměli jen tak jednoduše porazit. ale pokud je mým záměrem, aby hra byla přístupná většinovému publiku (a tady spidermanem cílí určitě i na mladší děcka), tak to přece taky nemůže být špatně. pokud chci, aby hráči měli badass feeling, pokud chci, aby hráči tu hru i dohráli a frustrovaně to neodhodili do kouta, tak to nemůže být špatně.
-
-
Dobre, ale ja se vratim k tomu na co jsem reagoval, vyrok VendaBenda nize:
Obcas kdyz pustim hru, uplne me demotivuje ji hrat, kdyz vidim, jak si to muzu usnadnit behem ruznych zaseku a muzu menit obtiznost treba i behemrozehrany hry. Clovek pak nema zadnou radost z toho, ze ji pokoril.
Prece ji/ho nikdo nenuti si obtiznost snizovat. Prece to muze hrat na nejvyssi obtiznost, s ruznymi "house rules", tedy hendikepy ktere si na sebe sam/a usije, a citit se pak "bad ass", jako ja (viz 0.2%).
Ocividne, lepe receno zda se mi, ze to ale neni ono. Ono to je kdyz je to tezky, neda se to zlehcit, ja to na rozdil od nekterych "not so bad ass" pokorim a jako bonus o tom jeste povim, dostanu nejakej (virtualni) achievement, a ne proto, ze bych tim chtel nekoho potesit, ale proto abych se pochlubil.
Na to jsem reagoval. Proto jsem zminoval spolecensky status.
PS nikdy nemuze byt rekneme umelcuv zaver spatne a ja si ani nemyslim, za obtiznost Souls her je spatne, i kdyz pro me to proste neni, ale to nebyla moje pointa.
-
-
-
Jak kdysi rikal Viktor Bocan u vyvoje KCD, kazda moznost nastaveni
obtiznosti hry je selhani vyvojaru a ja s tim naprosto souhlasim.Obcas kdyz pustim hru, uplne me demotivuje ji hrat, kdyz vidim, jak si to
muzu usnadnit behem ruznych zaseku a muzu menit obtiznost treba i behem
rozehrany hry. Clovek pak nema zadnou radost z toho, ze ji pokoril.Ideal je podle me treba takovy Dark souls, kde se neda nastavit vubec nic a
clovek ma radost za kazdyho zabityho bosse. Obtiznost se pak da po dohrani zakladni
hry jenom zvysovat v new game+ -
-
Tady se jedná o usnadnění ovládání hlavně pro hráče s handikepem, nikoliv o snížení obtížnosti hry:) (i když tu to taky změní)
-