Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gio1

    Ja teda tenkrat zkoukl tu prezentaci, kdyz to skončilo schválně jsem vlezl na eshopy jestli spustili objednávky, na třech jsem si ji udělal, do dvou z nich jsem si pro ps5 sel 19. 11. a na tretim jsem ji nedostal protože jsem odmítl platit 2 mesice dopředu. Takže dostupnost za mne v pohode😀. Druha věc je co na tom lidi ktery hrali do poslední chvíle na ps4 ted hrají. Ja jsem si uz poslední rok šetřil hry na next gen, takze ted jedu Tsushimu, Days Gone a Last of Us 2 a jsem spokokenej ze mam novou hračku ještě zčásti zaplacenou tou druhou ps5kou😇

  • Jack1947

    Tohle jsem viděl už jinde docela se směju, o tom jak to trhu neprospívá snad nemá ani moc smysl psát 😉

    ¨Nevím no, ještě neřeknu, kdyby na to vyšlo hned 5 her ale vlastně všehovšudy jedna která ani moc nějak dobře nejede (Spiderman morales) Tohle připisuji Koronaviru, tomu že lidi prostě nemají co dělat tak chtějí mít PS5.

  • Je to normalni reakce trhu pri nedostatku zbozi. Je jen smutne, ze na to musi vzniknout prekupnik. Nemel bych zadny problem, kdyby se stejne choval oficialni prodejce/vyrobce.

  • Carnage666

    Nevim proč kvůli tomu lidi tolik "brečí". Kolik exkluzivních must have titulů na to vyšlo že to někdo musí mít hned day one doma? Vyšel 1 titul (Demons Souls) nic jinýho jako exkluzivita na PS5 zatím nevyšlo. A skoro všechny hry co vyšli teď nebo nedávno nabízejí free upgrade na PS5 verzi až tu konzoli budete mít. Nechápu ten vztek některých lidí...

    • Tak ne, že bych kvůli tomu zrovna brečel, ale třeba já bych si tu PS5 teď taky rád koupil. A to jednoduše proto, že doma mám jen switch na občasný hraní na cestách a služební ntb. A asi i kvůli tomu, že jsem polovinu tohohle roku seděl doma, místo toho abych pracoval, tak teď mám chuť si zahrát třeba tu Valhalu a dal bych si i ten Cyberpunk až vyjde. A když nemám nic herního doma, tak nová konzole mi přijde jako nejlepší způsob, jak se k hraní dostat.

      • Carnage666

        V tomhle případě tomu rozumím. Ale pro někoho kdo má doma např. PS4 pro mi přijde šílený být tak naštvaný že spamuju všechny sociální sítě Sony, a to fakt lidí dělají. 

    • Chtěj prostě buď dárek pro někoho na Vánoce, nebo si udělat radost, užít si novou hračku, určitě se těší na nový ovladač s haptikou, lepší výkon stroje, prostě je to novinka a návic má i nějakou tou herní hitovku co si na ní stojí zahrát. Chápu je a je to smutný fakt, že Sony nepočkalo s launchem až na dobu, kdy bude mít vyrobený a naskladněný dostatečný počet kusů, který uspokojí jejich hráčskou základnu a oni budou moci rozjet svojí reklamní kampaň naplno. Tahle koukám v telce na reklamu PS5, hraní bez limitu ale v obchodech nikde nic, prostě blbý vtip. No nic no, tak alespoň Sony takto nakrmí peněženky překupníků, kteří si na Vánoce patrně dost finančně přilepší. Koukal jsem že to lidé prodávají za 30 tisíc, tvl., ten stroj stojí jen 13500, za to nekoupím ani pořádnej nadupanej smart phone.

  • A není to krásná reakce trhu?

    Jsou lidé, co chtějí nové konzole/grafiky/whatever hned a za jakoukoliv cenu.

    A trh vytvořil subjekty, které jim to za jakoukoliv cenu prodají.

  • dds72czech

    Omlouvam se predem za rejpani, ale clanek pise o diskove a bezdiskove verzi. Pro normalni ctenare by bylo lepsi to nazvoslovi zmenit. Bez disku byl Xbox 360. Nova PS5 disk ma v obouch verzich ;)

  • TheGGG

    každý normální člověk si pár měsíců počká a koupí konzoli, až jich bude dostatek a budou taky dobře prověřeny. Toto je naprosto zbytečné. Překupníci jen využívají lidské hlouposti, nedočkavosti a přešlapů sony a MS...

    • Proc preslapu? Zadneho popularniho noveho zbozi nikdo nevyrobi na prvni den prodeje dostatek. Co by pak vyrabel zbytek roku?

  • Doufam, ze jim to tam treba shnije a vsem regulernim hracum, co jste si prinesli nebo prineste krabici domu - poradne si ji uzijte :)

  • radim.zaty

    V neděli objednávka na jednom českém eshopu, kde byla dostupnost 5/2021, včera telefonát, jestli k němu nechci prodlouženou záruku. Na dotaz, jestli ho pro mě fakt mají, tak že ano a že mi ho posílají na pobočku. V pátek si pro něj jdu.

    Takže ne každý eshop si neumí poradit s překupníky.

    • Kde?

      • Jestli "vnucovali" prodlouzenou zaruku, tak to musi byt zeleny skret. Mi ji takto vnucovali (a vnutili) na pracku.

        • Carnage666

          Nemusí to být vůbec tenhle onchod já nakupoval elektro i jinde a skoro všude vám doporučují prodlouženou záruku, mají v tom prachy tak to zkoušejí skoro všude.

        • Tak to pak u zeleného skřeta pěkně kecají, když píšou, že dodrží pořadí objednávek, páč to mám předobjednáno dýl, než kolega nademnou, a nikdo zatím nevolal😠

  • Ať si nas****. Já si počkám a přeplácet nehodlám.

    Jinak shame on všechny tyhle Nvidie, AMD, Sony, Microsofty a jejich přiškrcené počáteční nabízené množství. Ať si vezmou příklad z Applu jak se uspokojuje počáteční nápor.

    • Veskoslav

      Vážně? Apple? Čekací doba na některé 12 může být až 8 týdnů. 

      • Ok, tak beru zpět, o tom jsem nevěděl. Měl jsem za to(podle toho co si pamatuju jak to bylo v minulosti, sám apple nepoužívám), že vždycky po oznámení launche měli připravený dostatečný zásoby pro prodej a uspokojení prvotní poptávky.

        Tak to nevím koho už použít jako příklad bezproblémového startu prodej, za poslední půl rok mě nikdo už nenapadá

        • Jack1947

          Apple je o ničem beztak. Sice možná byl v lečems průkopník ale to už u mobilů vůbec neplatí... ale tak v USa se nelze divit🙂 tam to zkoupí lépe jak rohlíky.

    • Příklad z Apple. Tak to je gól. Kolega čeká na iPhone 12 už měsíc :-)))))) 

    • mr.clayman

      Věřím tomu, že kdyby Sony mohlo, určitě by chtělo pokrýt veškerou poptávku.

      • LessPh

        To je úplný nesmysl:

        To rovnou můžeš napsat.. Věřím,  že kdyby jakákoli společnost mohla, určitě by chtěly pokrýt veškerou poptávku. 

        Ale pointa je v tom, že ji neuspokojují a to je ten problém.

        Sám už čekám na RTX3080 od launche, který ještě dlouho nebudou. Všechny společnosti jedou na cost effectivitu a nejdou do rizika a to je ten problém.

        Já teda věřím v to, že všechny společnosti by mohly uspokojit poptávku, ale stálo by to dodatečné náklady a ty se jím nechtějí platit, proto je to takhle zpískaný.. protože tupej spotřebitel jako já i ty si to přeci koupí tak či tak.

        • Jack1947

          Jestli bude mining tak teda, potěš koště aby jsme mnozí nebyli rádi ještě za ty 1660gt/super příští rok.

          Tady jde o něco jiného tlačit to v době před vánoci, prostě nesmysl. Hlavně Nvidia to takhle pěkně projela.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit