Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Maxianimal

    Pro mě je hra roku Half Life: Alyx, nechápu, že není mezi nominovanými. Ta hra má ultimátní grafiku na VR, parádní hratelnost, hodně slušnej scénář s parádním twistem a je to to nejlepší, co VR zatím nabídlo.  Proč je to tak přehlížené? Že si to nezahraje každý? No a co? Já taky nemám PS5 nebo XBOX. Nejde přece o platformu, ale o hru jako takovou, ne?

    • PCMR

      Proč ne. Ta hra má na Meta víc, jak GoT nebo DS. Bohužel jak píšeš, VR není mainstream, tak se asi ignoruje (zatímco se hypuje haptický ovladač). Tipuju, že až bude taková VR pecka na konzolích, tak se o tom bude všude zpívat. Je to stejné jako s tím SSD...

  • iSpirit

    BTW kritikové to dali u Joysticku Hadesovi, což si myslím, že je super hra. Na tu hru se zapomíná stejně tak na FFVII Remake.

  • skaven

    Ak to bude uvadzat Ricky Gervais, budem to pozerat 😈

  • radim.zaty

    To jako že Oskaři nejsou jen marketingová akce? Tomu fakt někdo věří?

  • Nevim, připadá mi, že pro člověka, kterej se o hry zajímá je to úplně zbytečný. Za těch 28 propařenejch let už dokážu celkem slušně odhadnout, která hra stojí za můj čas a peníze. Nepotřebuju, aby mi to sdělila odborná porota. Krom toho teda zrovna o tý na Game Awards mam slušný pochybnosti. Fakt neberu šéfy velkejch korporací a podřadnejch studií typu Riot Games jako jakoukoliv autoritu stran kvalit videoher. Asi jedinej, koho v tomhle ohledu z poroty respektuju je Hideo Kojima. Ale jinak bych si od nich nechal poradit v podnikání, ovšem rozhodně ne v tom, co mam hrát.

    Osobně vidim přínos podobnejch akcí v tom, že mě můžou čas od času upozornit na nějakej skrytej klenot.

    Mimochodem, je fakt vtipný, že šéf Nintenda se jmenuje Bowser.

  • KamilZm

    Myslím, že videoherní Oscaři nechybí. K čemu by měli být užiteční? Jde jen o prachy a o to, aby se pak pár blbečků mohlo pohádat, jakto že vyhrála hra X a ne Y atd. K čemu je mi sledovat, že nějaká skupina lidí (velmi často neprůhledně) vyhlásila nějakou hru jako vítěznou? Užitná hodnota = 0.  A když "potřebují" ocenit nějakou hru, tak pro ni vymyslí novou kategorii, protože proč ne. 

    Vůbec  nechápu, jak to může někdo brát vážně, sledovat a prožívat, je to úplně šumák.


  • Cvok

    Řekl bych, že hodně záleží akce od akce, například Golden Joystick má pro mě jako ocenění větší váhu, protože tam volí pouze hráči, zatím co v The Game Awards má k Oskarům hodně blízko, protože větší váhu tam má odborná porota než hlasy hráčů, ti tvoří jen nějakých 10-20% v celkovém hodnocení. Ovšem i tak na druhého jmenovaného koukám každý rok, vždy se tam oznámí nějaká ta hra, prostě tradice a je to taková noční podívaná s kamarády, kdy nahodíme voice chat kecáme a bavíme se :D

    Jinak kdy to uzavřou, je podle mě jedno. Jak napsal někdo níže, nějak nevidím problém v tom jestli je to od listopadu do listopadu nebo od začátku do konce roka. Ano, občas nějaká hra to tak odnese, minulý ročník Fallen Order, který v téhle konkurenci neměl šanc a hold i Cyberpunk to bude mít těžší  ale na druhou stranu, takhle už je to od založení těch cen, takže je to i taková tradice.

  • oleav

    Geoff má totiž info, že CD Projekt bude rád, když stihne konec fiskálního roku 2020. Ostatně jde hlavně o business.

  • tuco

    Zadny ceny (uz) nesleduju, jelikoz mne to nezajima, takze nasledujici berte s rezervou.

    Mozna videoherni oskari chybi, ale uvedomme si, ze ackoli hry umeni jsou, tak se hodnoti jinak nez napr filmy. Co tedy dela hru cenyhodnou? Hezka grafika, hezka grafika, hratelnost, hezka grafika, pribeh, level dizajn, voice acting, hezka grafika, znovuhratelnost, hezka grafika a rekneme napad. Vlastne ne, to dela hru uspesnou, tak jako jsou uspesni napr Avengers, kteri na zadny umelecky ceny nemuzou nikdy dosahnout. 

    Toto resim ja, kdyz nejaka hra dostane v recenzich vysoky hodnoceni, ci dokonce cenu, co to vlastne znamena? Ze se jim to libilo .. lol 

  • Hidden

    Tak ono Oscari a podobne nejsou o moc lepsi. Ano, je to i nejake oceneni kvality (ale to jsou i zminovane herni ceny), ale predevsim je to o honeni ega a penezich... opet, jako herni ceny. Konzumentovi, at uz filmovemu divakovi nebo hraci muze byt i celkem jedno, jestli film ci hra vyhrala nejakou cenu na zaklade hlasovani lidi, kteri maji pravdepodobne uplne jiny vkus a pozadavky nez on sam. V tomto srovnani mi prijde spise zasluznejsi prace recenzentu, kteri dovedou predlozit fakta a poznatky, ze kterych si muze udelat mnohem lepsi obrazek o dilu nez z nejake pozlacene sosky, ktera nerekne vice nez ze se to nejakym akademikum libilo a to je tak vse.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit