Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • oleav

Největším problémem budou otrávený zaměstnanci, kteří cranchují už rok, měli zkažený Vánoce a čeká je dalších několik měsíců. Navíc do toho pandemie. Velké DLC jen tak rychle nebude. Potřebují aspoň trochu zprovoznit CP77 na PS4 a XO (velký trh). Následně dodělat slíbený nextgen update (zatím nevýznamný trh). Chybí multiplayer, na který dostali dotaci. No myslím, že mají práce jako na kostele.

Akcie CDP mají hodnotu jak na začátku 2020. Následně díky slíbenému brzkému vydání CP77 šla hodnota nahoru. Asi klidně ještě může klesnout ke 150 PLN (začátek roku 2019). Trochu poškozená reputace a náprava nějaký měsíc potrvá. Na druhou stranu bohatých investorů je hodně a centrální banky tisknou další a další peníze, které pak musí investoři někam dát. Takže za pár měsíců si asi budeme číst, jak akci CDP letí do oblak.

• Co se tyce tech akcii, tak lepsi termin nez propad by byl spis korekce. Ta cena pred vydanim byla nafoukla jak prase pred porazkou a kdo nakoupil v obdobi cca mesic pred vydanim, tak si koledoval asi stejne jako ti, co ted nakupuji BTC... 

• Rostej

tak to se snad "hraci" i akcionari dockaji a ten zlej CDPR konecne krachne... a nebudou ani patche, ani DLC, ani dalsi Witcher, ani jine zisky ... a vsichni budou konecne spokojeni 😎

• Kdo chce víc , nemá nic 😂😂

• Gam0

13 milionů prodaných kusů... není to takhle náhodou obrovský úspěch?

• surlys

určit ano! Za cenu neustálých lží, marketingové masáže, která neměla obdoby, miliony dolarů za reklamu. Velice dobrá práce. EA se má co učit.

• Spíš mají lidi krátkou paměť a už dlouho nevyšlo nic přehypovaného. Já jedu spíš strategie takže si dobře pamatuji třeba Warhammer DoW3, C&C4, TW Rome 2, Supreme Commader 2, Planetary Annihilation, Stronghold 3, atd. Oproti všem je Cyberpunk ještě zlatý. Případně Phoenix point nebo Metro, které před vydáním narychlo přelepovalo logo Steamu... EA je v pozici, že hry dodrbává a neposouvá. Citites Skyline si namazalo zmršené SimCity na chleba a čekám, jak dopadnou Indie The Sims, protože tam to se to se 4 taky spíš posunulo zpět a nečekám, že by 5 byla až tak přelomová. Sám se divým, že se pořádná konkurence neobjevila už dřív.

• Derp_1337

Jo, je to rozhodně velký úspěch z pohledu vrchního managementu firmy.

Na jednu stranu je to velký finanční úspěch, ale na druhou stranu to poškodilo dobré jméno firmy. V budoucnosti lidi pravděpodobně nebudou tolik hypovat a předobjednávat.

Je potřeba brát v potaz to, že ohromnou část tržeb tvořili předprodeje. Ty tržby z předprodeje byly (prý) tak velké, že to zaplatilo celý vývoj hry a ještě jim zbyl nějaký zisk.

• Gam0

KCD to taky prošlo. Je prostě důležité, kam tu hru ještě posunou a co vyladí. S problémy se dnes při vydání potýká celkem dost her... Když těch problémů časem bude méně, lidi zase otupí, zapomenou, a cokoli nového budou zase předobjednávat.

• Tady mě mrzí, že neumím obchodovat s akciemi. Řekněme si to narovinu. Pár patchů, nějaké to DLC a hlavně troška času, kdy te nhate přestane být mediálně zajímavé (hráči si najdou jinou novinku na hatování) a ty akcie vyletí zase nahoru. (jako aby ne po takových prodejích).

Takže bych řekl, že tyhle akcie teď můžou být cesta jak za dva roky zdvojnásobit nebo ztrojnásobit peníze.

• Za mě souhlas. 😉Přinutilo mě to si založit účet u brokera, kde se dají jejich akcie koupit. Myslím, že ta hra po finanční stránce provar nebude. Psalo se, že i s problémy se prodalo přes 13 milionů a to tam vidím ještě potenciál do budoucna plus budou DLC, online, mikrotransakce.. Ano, pověst si teď asi dost pokazili, ale můžou to teď ještě nějak zhoršit? Podle mě ne.. 😉

Nevíte, jak je to všeobecně s tím, že když si člověk dneska koupí CP77 na PS4 a na jaře si pořídí PS5, jestli bude mít tu hru k dispozici na PS5 s plánovaným next gen updatem? Počítám že ano. Diky

• Tak ono to imho bude stejné jako u TLoU2. To taky tím hatem taky padlo... a od té doby je to na dvojnásobku (z 46 na 80 za necelý rok) a leze dál nahoru. Já snad taky kouknu jak se s tím obchoduje, abych byl příště nachystaný :-D (takových hejtěných AAA her ještě bude).

• surlys

to je otázka. CDP nemá moc co nabídnout do blízké budoucnosti. Ty žaloby se můžou táhnout na dlouho. Předpokládám, že Witcher 4 ani Cyberpunk 2078(?) nevyjdou do dvou tří let. Ty DLC těžko říci, co to bude. Je hodně spekulací okolo odstraněného obsahu ze hry na Redditu. Samozřejmě pokud bychom věřili tomu údajnému zaměstnanci, tak by to nemusela špatná investice. Osobně si myslím, že CDP zašel tak daleko za hranici slušnosti, že tohle predikovat je na někoho, kdo tomu opravdu rozumí :).

• Maxianimal

"CDP nemá moc co nabídnout do blízké budoucnosti"

To jo. Ta velká DLC velikostí připomínající novou hru, to je skutečně nic moc.  Geez

• Tak ta firma má pořád nějakou hodnotu, která určitě rekordními prodeji a čistým ziskem už během preorderů (který zaplatil celý vývoj) nešla dolů ne? To je teď prostě vyvovalné mediální masáží, která ale utichne a za půl roku (až se bude třeba flamovat o tom jaká je drzost vydávat dlc do TLoU2 :-D) si na to nikdo ani nevzpomene a CPR bude z akciového pohledu zase firma co vydala po sobě dvě finančně mega úspěšné RPG a do toho posledního určitě chystá nějaký další obsah (další velké zisky). Ty akcie jim teď klesly sokro na půlku. A fak věřím tomu, že do roka budou minimálně tak kde byly před vydáním (=peníze to zdvojnásobí)

• Gam0

Důležitý text v článku: "Newyorská právní kancelář Rosen podala žalobu ve prospěch amerických
          akcionářů, kteří si pořídili akcie firmy mezi 16. a 17. prosincem.
          "

Takže se zjevně našlo pár akcionářů, co si mysleli, že na tom udělají rychlý prachy. Tedy čekali scénář, že po vydání bude CPR megabohatej a slavnej. A paradoxně se teď podílí na tom, aby ty akcie byly dole delší dobu :)

Jestli CPR zalátá do měsíce nejpalčivější problémy ve hře, poladí i verzi na staré konzole a nadhodí nějaké info o tom, co se chystá dál, tak se ta hodnota akcií vrátí do normálu hodně rychle.

• To by mě zajímalo co chtějí vysoudit, když ty akcie kupovali v době kdy hra byla týden venku, byly venku recenze, názory hráčů apod. :-D Jak to tohle chtějí uhrát na to, že nevěděli co kupují...

• surlys

hodně naivní pohled na věc.

• Důležitý, ale úplně chybný.

Místní redakci to asi nevadí, autorovi textu to taky asi nevadí ale fakt by uspěla taková žaloba, když by zahrnovala stížnosti lidí, kteří si koupili akcie ve dvou dnech po vydání hry, kdy se už o bídným stavu vědělo a stěžovali si na zavádějící výroky vývojářů v průběhu celého roku? A ne, tohle ani nepovažuju za nějaký překlep, prostě jen opisovačka dva týdny staré novinky bez přemýšlení.

V původní žalobě (na kterou tady pro jistotu ani nevede žádný odkaz) se píše že to rozmezí je od 16. ledna do 17. prosince 2020.

• Takhle akci nefungujou😉tady nezáleží na tom jestli hru opraví ,musí se jim zvednout tržby  a ty už teď nikam moc nepoletí ,protože značka jako taková teď byla poškozena, samo tech proměnných , je tam víc na tom trhu, ale  tohle taková ta jejich asi jediná možnost ,proto tam palej ty dlc 😉 hlavně to bude nejspíše obsah ,co měl být rovnou ve hře , k smíchu tahle hra.... 

• Gam0

Akcie fungují všelijak. Ve finále je to vždy jen tipovačka budoucnosti. Některé věci na to vliv mají, některé nakonec ne. Jen o tržbách to opravdu není ;)

• Reakce na příspěvek:

Si uvědom , že jejich jediný produkt je teď CP možná se dá do toho započít ještě gog, ale tam mě fakt teď nic nenapadá , co by se muselo stát, aby nějak razantně  ovlivnilo jejich akcie, tedy ano teď je to zatím o tržbách.

Nebo co podle tebe momentálně muže pohnout s akciemi když   ne tržby a vraceni hry na ps store 😉

• Gam0

Reakce na příspěvek:

Ono bohatě stačí, když akcionáři budou věřit v další rozvoj a růst firmy. Něco v rukávu mít nepochybně budou. Lze předpokládat, že když do CP nalili tolik peněz, že ho ještě budou ždímat (vylepšovat). W3 taky v tomhle ohledu žil celkem dlouho a dokázali ještě nakopnout ty prodeje.

To, co se stalo s verzí pro staré generace konzolí, je samozřejmě nešťastné, ale podle mě se dá očekávat, že ty verze dají do pořádku a že se to do PS Storu vrátí.

S prací pro CB budou mít samozřejmě hodně práce, ale už bokem určitě můžou řešit nějaký další projekt. A tentokrát to nemusí být nic tak megalomanského, ale něco, co zvládnou v menším týmu udělat za rok, dva. Přijde mi, že to vidíš tak, že teď vydali hru a konec. Já věřím, že musí mít nějakou vizi pro další věci, a že to ve správný čas oznámí. Už ty DLC pro CB a bugfixování dokážou rozvířit vody.

Jinak s akciemi dokáže pohnout všechno možný, nemusí to být ani konkrétní produkt, stačí někdy i ta vize a prostě to, že lidi budou v tu firmu věřit (a v její růst). Teď je hodnota akcií taková, jaká byla před cca rokem. Není moc důvod, aby to pomalu nerostlo nahoru.

Každopádně ten propad akcií není způsoben jen tím, že se něco nepovedlo, ale rovněž tím, že řada akcionářů se patrně rozhodla zhodnotit svou investici. Kdo před tím rokem investoval, mohl na tom vydělat 20-60 %, což v takovém časovém horizontu není špatné. Samozřejmě kdo nestihl prodat (a prodat chtěl, jen čekal na větší růst), bude logicky prskat (vždycky někdo vydělá a někdo prodělá :) ).

• Maxianimal

Ty jsi blázen. Takže DLCčka k Witcherovi byly taky jen obsah, co měl být v původní hře? ;) Kdepak, Že budou DLC oznámily dlouho  dopředu a dá se čekat, že to bude pořádná nálož. stejně jako DLC k W3. 

A to nemluvím o DLC zdarma. Tam pravděpodobně budou ty věci, které nestihli dát v času launche ;)
              K smíchu jsi ty a tvůj naivní smutný hejt :)

• Reakce na příspěvek:

Blázen seš tu a i velká naivka , pokud věriš tomu , že ty dlc nebudou z osekané části hry .... prober se prosím tě, je to víc než očividný.

Uvidíme kdo tu pak bude za blázna , až z jedno velkých placených DLC , přidá podzemní části , nebo vystřižené příběhy postav 😂

A hater fakt nejsem , mám doma CE 😉  ale taky nejsme takový funboyík co si nechá srat na hlavu, toť vše.

• Maxianimal

Reakce na příspěvek:

Ok, ukládám si a až bude pod/nadzemka součástí free updatu, tak se ozvu, ju? To ne, ty už jsi v těch sr**ách až po krk, tak ti to ani nepřijde. Jak říkám, k smíchu. A docela smrdíš iSpiritem. Že by spřízněná duše? Nedivil bych se, kdybyste byli z jednoho pochybného vrhu, takhle smutnej hejt umí málokdo :)

• Reakce na příspěvek:

Tu už potvrdili, že tam nebude , tak to sis zrovna náběh ,  ale Ok 😂

K smíchu je spíš to že jsou lidi, co si nechají s*rat na hlavu a ještě si to budou obhajovat , ale tohle se reflektuje většinou z reálného života , on ten život pak taky tak musí vypadat 😉😂

• Maxianimal

Reakce na příspěvek:

Nic nepotvrdili. Nemáš horečku? Netrpíš závratěmi? Halucinace jsou? Jinak souhlas, tvůj život musí být skutečně něco exkluzivního :D

• Reakce na příspěvek:

Googli najdeš  😉tím bych už naši debatu ukončil. Měj se fajn 🙋‍♂️

• Maxianimal

Reakce na příspěvek:

Googlil, nic o tom, že to nepřidají nikde nepíšou, takže samozřejmě lžeš. Měj se fajn.

• Reakce na příspěvek:

Tak řekni tátovi , on ti to najde 😉

Zdar 🙋‍♂️

• Maxianimal

Reakce na příspěvek:

Už ses jednou loučil brouku, nemusíš kvůli mě dvakrát ;)

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Jo, určitě máš pravdu. Hru nestihli dokončit a k tomu je ještě plná bugů a nedodělku... ale vystříhnout hodiny gameplay a celou podzemní lokaci? Na to určitě čas měli. Teď jim to tam leží na harddiscích kompletně celé dokončené a jenom to čeká na to, až k tomu přilepí nálepku DLC. 😂

Trololol

Se vzpamatuj. DLC se plánují dopředu a tak určitě v té hře nechali nějaký prostor na ty DLC. Ale těžko to budou nějaký vystřižené věci. Prostě se bude jednat o věci, na které v původním vývoji nezbyl čas.

• Reakce na příspěvek:

Já bych se tomu ani nedivil , když vystříhli velkou část obsahu s Adamem smasherem kvůli tomu ,že jim to bugovalo část hry , tak bych se nedivil , kdyby toho bylo více, kort potom v jakým ta hra je stavu.

Podzemí beru tak, že mělo být v plné verzi hry, viz E3 rozhovory. Tak že je super, že to možná dostaneme extra za příplatek😂

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Nebylo by to nic nového, že se z hry odstraní některé prvky, které se sice původně plánovali, ale prostě na ně nezbyl čas.

Nejsou to první vývojáři, kteří to časově nestíhali.

• Reakce na příspěvek:

Já tomu rozumím , ale je přeci od firmy ,která má k hráčům nejblíž správný tohle říct , třeba proč  řekli , že některé funkce tam prostě vyškrtli a o některých mlčeli až do vydání , tomu proste moc nerozumí , já hru nechci jenom hatevst užil jsem si s ni taky super chvilky , postavy a příběhy jsou super, ale aby třeba prezentovali celou dobu hru jako RPG a pak po vydání změnili na akční adventuru , protože co si budem do kvalitních RPG prvku , co byly třeba v jejich Witcherovi to má daleko.To snad musíš vidět i ty ne ?

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

A jak často vidíš nějaké tiskovky, kde vývojáři oznámí to, že něco do hry nedají???

Haha. Tohle se bohužel vůbec nestává.

Taky jsem zklamaný, že to není klasické RPG. Ale v posledních letech čím dál tím více vychází tzv. akčních role-playing her (mix akčních adventur a RPG), takže to není nic překvapivého.

Bohužel vychází čím dál tím méně "klasických" RPG her. Obzvlášť roku 2020 byl na ně velmi chudý.

• Reakce na příspěvek:

No je mi 28 ,mám vlastní barak , dospěli už snad sem... já k tomu spíše přistupuji jako v reálném životě , abych svému zákazníkovi prodal produkt , ve kterém chybí půlka věci a druhá půlka je nefunkční , no tak to by mi omlatil o hlavu😂

Ale chápu, co se tím snažíš říct , hold prostě, místo toho aby se zachovali fér , zvolili peníze...No uvidíme jak to s těma DLC bude

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Jo, tak to je jasné. Nikdo se nebude přít, že to měli udělat lépe 😉

Z CDP se postupně stala korporace, které jde jenom o prachy a na přání hráčů kašlou.

Největším problémem bych označil za předobjednávky a nezodpovědnost lidí. C2077 měl tak velké předprodeje, že to zaplatilo celý vývoj hry a ještě k tomu byla firma v zisku. A přitom to je 2. nejdražší hra v historii (1. je StarCitizen). Bohužel když už je firma v plusu, tak je to tolik nemotivuje se snažit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit