Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomekbobek

To sou hustí pejskové!

• Thyrmael

Takže keď zabudneme na fánuškovania a budeme sa snažiť byť objektívni, bol problém nielen nedostatok konzol ale hlavne launch hier pre PS5. Spomínané Demon’s Souls a Returnal nie sú rozhodne hry pre široké masy ale pre úzku skupinu hráčov. Že sa predávali lepšie bolo zjavne aj tým, že nič iné nebolo na výber. Prvá a snáď aj jediná ozajstná hra bola Ratchet & Clank snáď pol roka potom. Potom už len remastre alebo menšie hry.

• Počkám si na próčko za rok jistě bude a hry zatim taky přibydou zatim je ps5 nevyuzita zadnej rozdil mezi 4 ktery by vil viditelnej jako ze hodne jen ovladac ten se povedl 

• A dovolím si ještě jeden komentář ohledně objektivy článků a komentářů ze strany redakce Games. 

Chápu, že čipů je nedostatek a že tomu nešlo předejít ani u takového výrobce elektroniky jako je Sony. Ale když článek píše o skvělých exkluzivitách od Sony tak na čem bych si je měl zahrát, když jsou jen na PS5, které není. Přitom, když půjdete do obchodu s elektronikou a koupíte si téměř libovolné herní PC nebo herní NTB hned nebo do 2 dnů, než vám jej přivezou ze skladu. Jasně za to lepší dáte třeba 40 000 ale máte ho hned a můžete hrát. Co mi ale nabídne Sony. když bych chtěl hrát jejich exkluzivity, když řeknu tady mýte 40 000 a chci stejný komfort jako mi nabízí Microsoft tedy kupte si v obchodě počítač a můžete hned hrát a využít naši službu Game Pass. Nabídneme mi počkejte si rok možná déle a pak se možná dočkáte.

Nebylo by tedy na čase, už trošičku ostřeji do toho vlítnout a nedělat jen Sony tohle a Sony tamto? nebo má snad redakce strach z toho, že by Vám pak české vedení Sony nešlo na ruku? 

Ano vím, že vyšel článek o tom, že bude nedostatek konzolí i v roce 2022. A ano chápu, že krize s čipy dolehla i na jiná odvětví, ale tam si obvykle můžete pořád něco koupit. Jasně nekoupíte si třeba to nejmodernější auto nebo ledničku, ale pořád si koupíte auto, co Vás doveze kam potřebujete a ledničku, která dělá co má. Na čem si ale chcete zahrát třeba Returnal? Microsoft aspoň nabízí možnost Počítač nebo Konzole. Sony nenabízí nic.

• Za 40k ti tu PS5 dovezou druhej den domu a jeste k tomu umyjou okna, auto, manzelku.

• LessPh

Ja teda nevim, ale kdyz mas tech 40T, tak ja ti za ty prachy fungl novou PS5 se zarukou sezenu bez problemu, zadny problem v tom nevidim.. v unoru jsem si kupoval novy komp a misto planovanych 23T jsem za grafiku dal 40T, proste za penize v praze dum.

Co maji rikat lidi co ted stavi? Nebo potrebujou novy auto? Na konzole sejri pes.

• Derp_1337

Co po redakci chceš? Je to primárně herní web a tak se tak chová. To, že v tuzemských obchodech je konzolí nedostatek je podřadné.

Kdo konzoli PS5 skutečně chtěl a hodlal pro to něco udělat (jako třeba zajít na stránky zahraničního eshopu a tam si to objednat), tak ten to doma má.

Bohužel česko má malý trh a proto dostáváme malý počet konzolí. Zatímco Německo a Polsko má ohromný trh a tak dostávají naskladněno mnohem větší množství konzolí.

Navíc situace na trhu s konzolemi není žádným překvapením. Dokonce i launch PS4 a Xbox One se neobešel bez nedostatku konzolí. Tehdy byly ty konzole ale nedostatkové jenom půl roku. Bohužel teď se svět potýká s vícero problémů, které nedostatek jenom zvětšili (při pandemii a lockdownu se spousta lidí domá nudí a tak více lidí má zájem si koupit nějakou konzoli pro odreagování. Navíc tu byl problém s produkcí polovodičových čipů).

• Jarisko84

A za 40 tisic ps5 urcite zozenies tak ze ho mas zajtra doma...

• Jarisko84

Tak ako pises ten kto chce ho uz davno ma... ja som mal 3... jednu som si nechal a dve sli kamosom... mal som este 2 objednane ale tie som zrusil lebo datart a hej su neschopny... 7 mesiacov a nic...nejde o to ze tubkonzolu nemaju ale o to ze sa ani neracili napisat presvihli sme Vas datum dodani pardon bude to asi v tedy a v tedy alebo nebojte nezabudli sme na vas... vsetky konzole co som mal som posunul zadarmo aby si niekto nemyslel ze som na tom zarabal tych 50- 100e mi zas as tak za to nestoji...

• medveddd

Jestli do toho chceš dát 40 000, můžeš si koupit ps5 cca 2.5x..

Na marketplacu není problém sehnat kus za 15-16

Na Mamut.cz se pravidelně naskladňujou nový kusy a stačí to sledovat.

Z Polska se vpohodě dají objednat.

Kdo dnes nemá ps5 ji buď nechce nebo je línej, nebo neschopnej.

• Osobně vidím dost velký rozdíl v tom, jestli si kupuje člověk něco na netu skrz bůhví koho nebo z Polska a nebo si kupuje konzoli v Česku. 

Já určitě patřím do kategorie, která PS5 nepotřebuje to je pravda, Mám herní NTB  a mám k tomu objektivní důvody - hodně cestuju a jsem tedy s možností NTB maximálně spokojený. 

Ovšem způsob jakým se kolem Sony chodí po špičkách, aby se náhodou neurazili mi přijde trapný. Já tím nemyslím, že by měl následovat salva hejtujících článků, ale třeba otevřený rozhovor s vedením českého Sony by byl určitě na místě a navíc se dá rozhodně pojmout stylem začít hezky přejít k nepříjemnému a skončit zase hezky. 

jen takový vlastní postřeh. Dodáváme technologie do farmaceutického průmyslu naše dodací lhůty se protáhly násobně (místo týdnů měsíce až rok) ale otevřená komunikace a jasně vyložené karty lidi uvítali mnohem více než taktiku slibem nezarmoutíš.

• LessPh

Ja pracuju v automotive prumyslu a odvolavky behem 2021 litaly nejdriv maximalne nahoru a pak strme dolu, aktualne zase houpacka. Nikdo ti nic nerekne a eskalovat neni kam. Kristalova koule taky nejni.

Proste tohle je globalni situace u OEM, takova je dneska doba, nevim k cemu by ti bylo vylozeni karet, kdyz se situace meni ze dne na den..

To by me zajimalo co by ti rekli figurky z ceskyho Sony :D Asi si nikdy nepracoval v mezinarodnim korporatu co?? :D

Ale musime si vsichni pogratulovat, vsude propagovany SCRM zavunhovalo fakt uzasne :D

• Tohle je hodně slabý článek. Vlastně je to stejný blábol jako když dělá nadpisy Blesk a podobná periodika. V nadpisu je uvedeno Sony bilancují. Co ale bilancují (pominu, že jejich fiskální rok končí tuším 3/2022 takže ti určitě v reálu nebilancují vůbec nic) ? V článku není jediná částka nebo počet prodaných ks, nebo aspoň informace, zda stihli vypořádat  všechny předobjednávky z roku 2020 a počátku roku 2021. 

Nešlo by ten nadpis aspoň změnit na něco jako: Bilancujeme první rok PS5 a do textu jen uvést, že Sony se uvolilo uvést aspoň 2 čísla tedy počet hodin a rozsah streamovaného obsahu. Vždyť ani nevíme kolik času strávili lidé u hraní těch exkluzivit vydaných v posledním roce. Klidně to mohlo být tak, že 80 % času strávili lidé hraním FIFY, na což asi novou konzoli ale nepotřebovali.

• Derp_1337

Tvé postřehy jsou hezké, ale takové informace žádný prodejce konzolí nezveřňuje. Ani Micro$oft, ani Nintendo a ani Sony.

Třeba to, kolik bylo odehraných hodin hraním FIFA, může zveřejnit maximálně tak EA.

• radim.zaty

Já jsem spokojen moc. Demon's Souls, Returnal, Death Stranding DC (hrál jsem to poprvé), oba Spidermani v neskutečném vizuálu a PS5 update pro některé hry, na které jsem se chystal (Doom Eternal, Ghost of Tsushima, Control, Nioh 2).   

Je pravda, že hráči, který ma na hraní hodně času, to asi nestačí, ale pro mě je to dostatek her, a v kombinaci se Switchem mám stále co hrát. 

• dds72czech

ted hraji uz potreti Tsushimu a upgrade se fakt povedl ;) Cyberpunk jsem dohral hned po vydani, uvidime jak dopadne next gen update. Jinak mne nove hry primo na PS5 minuly, protoze to neni zrovna muj styl. Uz se tesim na druhy dil Horizonu ;)

• iSpirit

co přesně se na tom povedlo? Je to graficky 1:1 k původní hře, jen je tam plná podpora 4K. Takže žádné lepší textury, žádné lepší AA/AF, žádný větší dohled, žádný RT, žadný nic prostě.

• dds72czech

Me se ta hra libila i v puvodni verzi a ted vypada jeste lip a je tam podpora dualsense. AA/AF neresim protoze mam dost zkratek i v praci a nevim co tahle znamena. A ani to nechci vedet ;) nejsem hnidopich co resi kazdou ptakovinu, pro me ta hra proste lip vypada a i se lip hraje. Mohlo by byt vic novych her, ale i tak jsem spokojenej ;)

• iSpirit

no, nevím, za co máš ty pluska. Za svou ignoraci? To je asi ceněná vlastnost v této době. 

Fakta: Ta hra nevypadá lépe. Je graficky naprosto totožná s PS4 Pro verzí, jen zvedli rozlišení z 1820 na 2160.. Já nejsem hnědopich, kdybych byl, tak nehraji na konzoli.  Jen mi připadá smutné, že za deset euro dostaneš naleštěné howno. 

Když srovnám s "nenažraným" EA, který dal update pro Fallen Order zcela zdarma a přitom grafiku dosti vytunili oproti PS4 verzi, nebo už mnou zmíněný SE, který dal taktéž update pro FF VII zcela zdarma, přitom ten update tu hru posunul na next-gen level, tak je za mě jednání Sony dosti diskutabilní.

Nemám problém si zaplatit za cokoliv, ale tohle mi připadá 10 euro za nic. Můj názor.

• Derp_1337

Za co má pluska? Za svůj upřímný názor. Ačkoliv upgrade z 1800p na 2160p není žádný zázrak, ale toho rozdílu si dá všimnout a hra vypadá o trošku líp.

(Samozřejmě je to nic v porovnání s jakou grafikou hraju na svém herním PC, ale už jsem si zvykl, že nemůžu od konzolí očekávat zázraky).

Jinak jasně, cenová politika je hrozná. Spousta jiných her dostalo mnohem razantnější upgrade na PS5 a ještě zadarmo.

• iSpirit

Osobně jsem čekal mnohem větší podporu pro starší hry. To co zvládnou moddeři na PC za pár hodin, Sony zvládne za 10 dolarů za půl roku.

Jediný update, který hru posunul je pro FF VII.

• Derp_1337

Nejsem si jistý, jestli tvoje vinění Sony je správné. Sony slíbilo jenom zpětnou kompatibilitu. Grafický upgrade pro PS5 je záležitost, která závisí jenom na ochotnosti konkrétních vývojářů (a distributorů) her. Sony je do toho nemůže nutit (s vyjímkou studií, které Sony vlastní).

Stačí se podívat na situaci na Xboxu. Tam vývojáři vydávají remasterované verze her za plnou cenu. Z jistého pohledu se to dá pochopit, že se vývojářům nechce "remasterovat" pro PS5 a pak to vydávat jako free upgrade.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit