Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit

  • Zkusím odpovědět napár otázek, které tu padly:  Další historické hry najdete na http://cestycasem.cz. Ano, i v angličtině pro hráče z celého světa.

    Není to taková "nerdovina", jak to vypadá. Na našich hrách bývá kolem 10-20% prvohráčů, tedy takových lidí, kteří nikdy nic takového nehráli. Takže není čeho se bát jít to zkusit.

    Nebojte, že nemáte kostým, měkčené zbraně a další - to všechno vám půjčíme. A ne - nepoužíváme měkčená "lízátka", naopak to, co používáme vypadá myslím docela věrohodně - koukněte na galerie fotek a videa na https://cestycasem.cz/galerie/.

    A taky nebojte, že by vám někdo říkal, že si hrajete "špatně". Samozřejmě v plejádě her různých autorů na podobné úlety narazit můžete, ale jsou výjimečné a určitě ne u http://cestycasem.cz :)


  • Inquisitor

    To je tak mimoňský, až je to dobrý.

  • Morlang

    Super článek! Rubrika "larp"  by se tu klidne mohla uhnizdit na trvalo :). Ja osobne jezdim na larpy uz- uz 17 let?! Shit, dobrej reality check xD 

    Larpy jsou fakt boží. Zazil jsem uz takrka vsechno. Tisicihlave bitvy z LOTR, rpg bitvy z Warcraftu a Warhammeru, 14ti denni rpg, komorni psycho v absolutni temnote, napoleonske valky, brutalni fullcontact bitvy s dropkikujicimi lucistniky, zombie postapo survival airsoft, cesky myslivecky horror, parodicke larpy, snem galakticke federace, scifi konferenci ohledne AI a mnohe mnohe dalsi zazitky. 

    Larp je nekonecny ocean, na kterem si kazdy muze najit svuj ostruvek zabavy. 

    • Taky jsme se cosi naběhali, ale poprvé jsme přestali, když začali být požadavky na měkčení zbraní takové, že už to vlastně nepřipomínalo zbraně ale spíš něco omotané cukrovou vatou.


      Podruhé, když nám orgové řekli, že až příliš dobře hrajeme svoje postavy a tím kur*íme hru. Pravidelně jsme s partou hrali vrahy, rekord jsme měli 42 zavražděných postav první den LARPu. Samozřejmě beze svědků - ono mrtví nemluví, že jo.

      • Derp_1337

        Smrt hned první den LARPu, to vždycky potěší. Obzvlášť když orgové mají komplikované plavidla pro respawn s alternativním charakterem (a nebo je to úplně zakázaný a člověk může jet domů). 😂

        • Tak na takovým kde bys jel domů jsem nebyl :D Ale nějaké ty postihy nové postavy pár hodin off jo. Ale zas jsme se topili v herní měně tak, že jsme místnímu panovníkovy navrhli, že od něj koupíme jeho království a on souhlasil :D

          Taky si pamatuju, když jsme se jako dva Anarchové, (Gangrel - postavený na full kontakt boj) potkali s princem Camarilly s plnou ochrankou a když s námi měl jednat, tak se třásl jako osika, jak se bál aby jednu nekoupil. To byl LARP kdy na nás poslali dva borce, že nás mají zrušit. Borci začali palbu ze zálohy. Zranění pistolí za 3-4 s naší odolností 8 nám to bylo zcela jedno, pak jsem prvního chytnul jednu mu plesk za 14 holou rukou a borec prohlásil, že je KO :D Ech to byli časy.

          • Derp_1337

            Good old times 😀

            Člověk si u toho užil opravdu hodně srandy. Akurát bohužel s plynoucími roky už na podobné několika denní akce nemáme tolik času...

            • Morlang

              Ty akce jsou ted vetsinou vikendovky, obcas treba s +1 volnem v praci :) 

              Jinak LARP se hodne posunul a uz to prechazi z geekovskych gamistickych systemu na realne nescriptovane inscenace :) 

              Doporucuji zadat do googlu treba Larp Rolling a procist jejich stranky.... Nabizeji neuveritelne zazitky :) 

  • (Před čtením článku) Z té fotky to vypadá, že Václav se ujal nějaké děsně otravné postavy co pořád umírá dokola místo někoho jiného. Jednou vběhne do dráhy letícího šípu, pak si vezme něčí porci otráveného jídla a nakonec spadne do studny když manipuluje s kbelíkem plným kamení, nebo tak něco. Prostě klasická Disenchantment postava. 😛

  • Stephano

    Díky za článek, chtěl bych tam být taky, ale můj invalidní vozík by musel být vyřezán ze dřeva. :D U bojovníka bych měl málo "bodů", takže buď intrikář nebo finančník. :) Sláva Crusader Kings III a Larpům. :)

  • KronosDeret

    To opravdu fascinujicí na podobných komplexních scénářích, a to co vlastně taky dělá tu magii při TTRPG je jak moc je naše vnímání reality závislé na potvrzování ostatních lidí. To na čem se shodnou dva lidi už není halucinace. To na čem se shodne 10 milionů lidí je stát se všema institucema, kulturou a hodnotama. Bez potvrzování víry ostatních zůstavají jen kulisy a ty tvoříme taky na základě kolektivní představy. 

  • výborný článok na alternatívnu tému, skvele napísaný, vďaka! 🙂

  • tomtou

    Určitě kdo váháte zkuste a nebudete litovat :-) ať už Akkon ten je hodně emotivní tak pak Albingenští 

    a dodám k atmosféře :-) 

    https://www.youtube.com/watch?v=RSaGuV6duTs&ab_channel=DivnaLjubojevic-Topic

  • Anon-ym

    Vypadá to z fotek úchvátně a jako skvělá zábava.

  • Maxianimal

    Tohle už je na mě až moc velká nerdovina, ale asi to musí bejt sranda :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit