Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co říkáte na zpomalenou jízdu Galadriel na koni? Mě to přišlo jak záběr z nějaký parodie 😀. Jinak zatím mi to přijde takovej průměr no, příběh se dost táhne i po 3. epizodě, některý záběry jsou supr, jiný odpad. Některý postavy supr, jiný odpad. Osobně třeba Galadriel mi je hrozně nesympatická (částečně asi má být, ale pro mě to je asi nejvíc tou herečkou), naopak "černej" elf je borec (asi i proto, že herce znám z Ray Donovan). Celkově vzato škoda, že tam není víc známých herců a budget radši rozfofrovali za cgi. Ale třeba skřeti se jim fakt podařili. No a pak tu jsou dějový linky. Většina vcelku zajímavá a pak ty, který mě vyloženě otravujou (haló Nori a Popi co pustí gandalfa na vozíku z kopce a je to hrozná bžunda). Překvapivě i hudba se mi zdá taková nemastná neslaná, jak z nějaký Marvelovky. I když bych asi křivdil skladatelovi (třeba soundtrack v God of War se mu fakt povedl), solo ty písně fungujou celkem obstojně (třeba ta v khazad-dum). Ve srovnání s LOTR, kde si pamatuju scény společně s hudebním podkresem (třeba rozsvícení majáků), to u rings of power tak nemám (ale uvidíme, třeba si chystají ještě pořádný bangery k bitvám).

    • Magister_Peditum

      Mně hrozně irituje to zhutnění děje. Zvlášť teď u Numenoru. Ve Středozemi teprve Sauron tajně buduje svoji moc a prsteny moci jsou jenom Celebrimborův nápad  a na ostrovním království už pobíhá Pharazon v pokročilém věku.

    • Jevo83

      Ten spomaleny zaber by bol fajn, keby Galadriel nemala vyraz 3 rocneho dietata😁

  • Magister_Peditum

    Připadá mi, že každý díl je to horší a horší a to ten první taky žádná sláva nebyl. Upřímně jsem ani nečekal, že to bude až tak velký provar. Představitelka Galadriel je vyloženě tragédie, a stupidní dialogy ji ani trochu nepomáhají.

  • Proč se na tu kravinu díváte? Je spousta jiných činností, které mají větší smysl. Třeba dělat testy s tou namazanou stranou chleba s máslem a tak. 

    • My jsme u toho hráli chlastací hru a byla to skvělá zábava. Pravidla tu bohužel napsat nemůžu, ale dva účastníci omdleli na začátku třetího dílu. 😀

  • Jevo83

    No tak dnes ma trochu ten Numenor vytocil....  to prehnali. A vobec nejde o nejaku neznasanlivost...ale tak na jednej strane obsadia rysaveho typka ako juzana z Haradu ci Mordoru, kam sa priam pytaju narody tmavej pleti lebo ved juh a slnko a na druhej strane urobia regentkou najzapadnejsieho ostrova cernosku? Really? A z coho by asi mala tolko pigmentu, zo zapadu slnka? A na druhej strane ten rysavy chudak by mal nonstop upal... ved dodrziavajme trochu nejake logicke mantinely. 

    Rovnako ako asi v rovnikovej afrike nenajdeme zit bledych blond severanov zo zamraceneho Finska, tak nebudem v Gronsku cakat Nigerijcov s pigmentom proti 50 stupnovym horucavam.

    V 2hom veku nebola Stredozem pokryta sietou aeroliniek

    Zbytocne kontroverzie, pretoze Tolkienov svet je tak pestry, ze mohli uplne pokojne obsadit hercov vsetkych farieb pleti tak, aby to posobilo organicky a logicky.

    • michaelfoucault

      Můžeme se prosím odvrátit od téhle primitivní rasistické kritiky, která stojí na úplně absurdní argumentaci a můžeme se zaměřit na to, proč je ten seriál neskutečně nebetyčně šedý, nudný a kromě vizuální stránky naprosto průměrný?

      • Jo, klidně namátkou. Guyladriel už doplavala nebo se utopila? Když teda vyskočila uprostřed oceánu z lodi. A jo vlastně, já zapomněl, na každém čtverečním kilometru v moři je přece vor s trosečníkem... hele na primitivní seriál patří klidně i primitivní kritika. Nevím proč vymýšlet sofistikované argumenty na takovou nebetyčnou hovadinu. A ještě se u toho tvářit jak u rozboru kvantové mechaniky. Tvl co se s tím světem děje.

      • Jevo83

        Vysvetli mi, kde v mojom prispevku vidis rasizmus? Prosim ta... fakt by ma to zaujimalo. Rasizmus je, ked niekoho na zaklade jeho rasy diskriminujes alebo urazas - ukazes mi, kde sa take nieco v mojom prispevku nachadza? 

        Vyslovenie slova cernoch, rovnako ako vyslovenie slova blondak, beloch, indian, aziat, mulat... nie je rasizmus. Pokial by si pozeral film o Kleopatre a hral by ju Mr. Bean a pozastavil by si sa, ze ako moze egyptsku kralovnu hrat biely ostrovan, bol by si rasista?

        Ten serial zrazaju dole prave take inkonzistencie ako pisem v prvom prispevku. Ale chvalabohu ich nie je zatial vela.

        Napriklad Arondir je uplne paradny, a urcite zatial jeden z highlightov prvych 3 dielov. 

    • Mohli, jenže to byl nesměl vyhrávat aktivismus a sami tvůrci + herci tvrdili, že ten svět chtějí "opravit" takže asi tak.


      Když jsem sidkutoval pod trailerem na YT ohledně černých Trpaslíků, že to sluníčko pod zemí asi fakt těžce žhne tak mi nějaký intelektuál vystětloval, že takhle evoluce nefunguje...ten chudák ani netušil, co je Melanin takže asi tak, na podobnou tématiku sepsal článek i Lukáš G. někde, samozřejmě s aktivistickým zápalem jemu vlastní, ano on je ten svět fantasy a rasy tam stvořili bohové ale furt se řídí nějakýma fyzikáníma a bilogickýma zákonama i přes to, že je tam magie a podobně

      • Takže když si vytvořím fantasy svět, kde jednoho trpaslíka bohové vytesali z mramoru, druhého z žuly, třetího z čediče a po oživení jim zůstala barva původního kamene, tak jsem automaticky aktivista? Nebo můžu říct, že metabolismus trpaslíků dokáže odstraňovat prach z plic a ukládá ho v kůži (to by z evolučního hlediska dávalo smysl, jinak by se nedožívali 400 let, ale umírali ve čtyřiceti na plicní nemoci). Trpaslíci pak mají barvu podle toho, s jakým kamenem nejčastěji pracují.

        • Ne nejsi. Ovšem je to o tom, že Elfové mají vypadat jako Elfové a ne jako banda teenagerů z Twilight ságy. Trpaslíci mají být prostě trpaslíci a ne Afričani převlečení za trpaslíky. Ve spoustě fantasy světech jsou temní elfové, temní trpaslíci atd. Ty si je snad představuješ jako partu Afričanů oblečených do trpasličích hader? A o tom celá debata je, je to prostě směšný seriál, který nemá se světem Tolkiena nic společného.

          • Ne, já pouze reagoval na nesmyslné tvrzení, že fantastický svět musí respektovat nějaké fyzikální a biologické zákony (předpokládám, že pisatel myslel z reálného světa). A nabídl jsem dvě varianty jednu čistě fantastickou druhou s upravenou biologií (tedy spíše sci-fi). Schopný vypravěč vysype podobných vysvětlení klidně dvacet. Jediné, co by měl správný fantastický svět respektovat, je jeho vlastní vnitřní konzistence (a netvrdím, že to tak dělá kritizovaný seriál).

            • A černej hobbit byl ten co jedl moc borůvek? Ty asi hodně hulíš žejo... Já zapomněl, že horníci jsou černí i potom, co se umejou a naopak černochy postupně těžba stříbra vybělí (kdyby to tak věděl chudák M. Jackson...). Ale ne tak chápu, že někomu stačí všechno vysvětlit midichlorianama a je jim to jedno. Ale netvrď nesmysl,  že fantastický svět nemusí respektovat alespoň základní fyzikální a biologické zákony. Protože Legolas levitující na kamenech vypadá úplně stejně debilně, jako výše zmiňovaný problémy v rings of power.

              • Reakce na příspěvek:

                Michael Jackson byl trpaslík z mého včera vymyšleného světa? Že o tom nic nevím.

                Tolkienův svět nerespektuje to, že Země je kulatá (alespoň do pádu Númenoru) ani to, že obíhá kolem Slunce. Nerespektuje, že všichni živí tvorové mají omezenou délku života a dokonce některým nesmrtelným dovoluje se křížit s lidmi. Někteří mohou zemřít a zase se vrátit mezi živé, další po smrti straší jako duchové. Existují tam prsteny neviditelnosti, tvorové, kteří mohou různě měnit podobu a zvířata ovládající lidskou řeč.

                Všechno tohle může působit samo o sobě debilně, přesto to ve správném zasazení, a pokud to čte někdo s otevřenou myslí a vlastní fantazií, funguje velmi dobře. Když se to blbě uchopí nebo nešikovně natočí, tak to samozřejmě blbě i vypadá. Ale rozhodně to neznamená, že existuje nějaký reálný přírodní zákon, o kterém můžeš říct, že ho žádný fantastický svět nemůže modifikovat, protože by to nefungovalo. V umění není důležité ani tak co prezentuješ, ale spíš jak to prezentuješ.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit