Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zx_spektrum

    Nemůžu se rozhodnout co z toho je větší bizár... 

  • Inquisitor

    Japonci nikdy nezklamou:D

    • Itami

      Já nějak nechápu, co je na té písničce podivného? 

      Jo, melodie je taková dětská, ale v písni vlastně vypráví o putování Kratose a Átreem, takže problém nevidím 😉

      A popravdě, vzhledem k tomu, že jsem měl možnost slyšet písničku (která se mimochodem nesla ve stejném stylu) vyprávějící o tom, jak "na okraji jisté země žije drak milující prsa" (a ano, věkové hodnocení toho anime bylo PG-13), tak nějak tak netuším, co mohlo autorku tak překvapit? 😀 Respektive co vlastně od japonské kultury čekala.

      I když zase je pravdou, že osobně bych si dokázal představit trochu epičtější píseň (něco ve stylu Uchuu senkan yamato), ale proč ne, tohle je zase tak neuvěřitelně chytlavé, že věřím, že polovině posluchačů to zůstane v hlavě hodně dlouho. Možná déle, než kdyby to bylo uděláno jen sestřihy ze hry.

      • Inquisitor

        Textově to možná mimo nebylo, ale jinak...prostě japonsko:D ale já je za to miluju. Originál každým coulem:)

        • Itami

          Tak o tom žádná, Japonsko je prostě své. 

    • Derp_1337

      Haha

      Ta jejich kultura je skvělá 😂

      • No spíš zajímavá. Ale skvělá asi jen když na to koukáš z dálky. Žít bych tam třeba nechtěl.

        • Derp_1337

          ???

          Tvůj příspěvek nedává moc smysl, protože očividně moc nevíš o japonské kultuře.

          Nenech se zmást tím pohledem "z dálky". Japonsko není celé přesně takové jako vidíš v těch videích, které se dostanou na západ (Evropa+USA).

          Je to úplně stejné jako když lidi předpokládali, že kultura a hudba z J.Korea je podobná tomu, co viděli v písničce PSY - Gangnam Style.

          • Právěže nevycházím z toho pohledu z dálky "je to jako na videích", ale díky minulé práci v japonské firmě mám v okolí dost lidí, kteří tam minimálně studovali, případně se i oženili/provdaly.

            A jak říkám... žím bych tam nechtěl. Ač je v nich taková stranšná slušnost, takže na turisty jsou hodný, aby neudělali blbej dojem, tak jinak náplaveniny moc rádi nemaj (takže když by jsi tam bydlel dlouhodobě, tak se připrav že to bude dostávat najevo). A třeba o pracovních podmínkách (domů se chodí až odejde šéf, a podobné kraviny) ani nemluvě.

            Zkus is najít někoho kdo dělal třeba u nás pod japonským vedením (u nás to naštěstí nebylo) a pobav se s ním, jak tam naráží ty dvě kultury a jak se prostě nepotkává naše a jejich myšlení.

            • Derp_1337

              Tak to chování japonců zase není nic tak zvláštního, protože "naplaveninu" nemají rádi téměř všude.

              I dokonce Amerika, která velkou část své ekonomiky založila na levné pracovní síle od imigrantů, už toho má dost a lidi se na přistěhovalce dívají skrz prsty.

              A s tou pracovní kulturou to není zas až takový zvláštní případ. Vždyť evropská pracovní kultura má problémy vyžít i třeba jen s tou americkou. Někdo mi vykládal historku, jak do jejich pobočky přijel velký boss z USA a zavolal si ochranku a chtěl, ať začnou stěhovat některým lidem věci ven z budovy, že mají padáka. Když mu řekli, že to tak nejde, že jim nejdříve musí dát písemnou výpověď a pak teprve po 2 měsících ti lidé skončí, tak toho bosse málem trefil šlak.

              Ony ty zvyklosti na první pohled můžou působit otravně, ale časem se vždycky člověk zvykne. To je prostě fakt.

      • zanek.s

        Jo. Je zajímavá. Hlavně v kontrastu samurajů a s tím co prováděli za WWIII. Jako by to byl úplně jiný národ. Vůbec by mě zajímalo kde jejich manga a infantilnost má své kořeny. Hlavně v jaké době (po válce, před)? 

        • tuco

          To je pomerne zajimava otazka, tedy taky me to zajimalo.

           Zalezi na tom, co mas na mysli infantilnosti. Pokud mas na mysli Kawaii, tak ne netu najdes pomerne dost materialu touto kulturou zabyvajicich se, pocinaje wiki.

          Pro zajimavost: 

          The Power of Kawaii: Viewing Cute Images Promotes a Careful Behavior and Narrows Attentional Focushttps://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0046362

        • Derp_1337

          WWIII? Nevím, že by byla nějaká 3. světová válka.


          A pokud jsi myslel 2. světovou válku, tak v tom případě bych ti chtěl říct, že opomíjíš zásadní pravidlo válek, které platí v celé historii lidstva: "Vae victis". (Běda poraženým).

          Japonci prohráli válku a tudíž se museli smířit s penalizací a s tím, že je vítězové budou ukazovat v nejhorším světle. Vítězové byli hrdinové, poražení padouši. Do médií se vytáhla kdejaká špína.

          Kdyby jsme žili v alternativní historii, kde vyhráli japonci, tak by jsme se nejspíš učili o tom, že nás zachránili před proradnými kapitalisty, kteří vykořisťovali lidi. 😂

          • zanek.s

            Jo, dobře. Mě jen zajímalo kde se v Japonsku ta současná "divnost", ujetost, infantilnost... vzala. Jestli to tam bylo i dřív, nebo je to fenomén posledních třeba 50ti let. No, tady se to zjevně nedozvím. Zkusím Google  ; ) 

            • tuco

              Ono je asi vzdycky lepsi napred zkusit google a pak se zeptat ;) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit