Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ZOLLINO

    Krasne navazani na clanek, kdy bezny 40+ muz uz nema tolik casu na hrani behem tydne. Prispel sem i tam, prispeju i tady.

    Vitam tenhle seznam a dalsi tituly spomenute v diskuzi. Ja osobne si tech 90-120min denne delim na:

    1. multiplayer FPS kde se vybourim (momentalne World War 3)

    2. neco oddychoveho (napr hry z tohoto clanku), nebo spis nejakej tycoon, budovatelska strategie (momentalne Per Aspera) na uklidneni a uspati vsech 5 mozgovych bunek, co mi po celym dnu zustali vzhuru.

    Zda se, ze se pomalu tvori - jestli uz se davno nevytvorila - prvni generace hernich duchodcu. A tim to neni mysleno nijak pejorativne, nebo vzhledem k veku, kde za duchodce povazujeme 60+. Ale proste zatim co jsem nekdy presedel 8h pri Colin McRae Rallye 2 (jo s RBR to byli diskuse na noze), tak dnes uz nedokazu mlatit ten samej level stale dokola abych o level dal dostal nepruchodnou situaci na te same herni obtiznosti. ....................... Vitam taketo clanky, jen tak dal a diky.

    • Pravda, pravda, proste uz dnes doba pokrocila a zatim co driv bylo receno ty jeste hrajes hry? Dnes hadam ze i clovek 55 let, mozna i nekdo 60 let si hru treba zahraje. Netusim ktera generace prvnich duchodcu bude hrat hry? Rocniky 1980? 1981? Verim ze mozna i jeste nizsi napr 1975, 1970?

      • rohlos

        Můj tata je ročník 1960, byl první, kdo si do města z Německa hned po revoluci dotáhl Atari 800XE a jak má doma nejakou chvilku, paří na PC pořád. Nikdy ho to nepustilo. Sleduje aktualní herní scénu, ale na MP ho moc neužije. Spíš příběhový SP.

        Za dva roky, myslím, půjde do důchodu. 😀

        Ale je pravda, že moc lidí v jeho věku a s jeho herní vášní neznám. Vlastně asi nikoho jinýho... Je to exot...😀

        • Jednotlivci se jistě najdou, ale než se z toho stane mainstreamová zábava i mezi důchodci, asi ještě pár let potrvá. A bude to hodně záležet na původu. V zemích, kde se hrály hry od počátku (především USA, Japonsko, západní Evropa) budou hrát důchodci ve velkém už od šedesátých ročníků (tedy už to nejspíš začíná). U nás a obecně ve východní Evropě to bude později, hádal bych kolem ročníku 1975. Uvidíme, jak se tomu přizpůsobí produkce. Teď je poměrně dost her zaměřených na táty od rodin, možná přibydou i hry primárně zaměřené na důchodce.

  • Jo a z jednohubek (rekneme na 5 az 6 hodin) bych jeste doporucil Trover saves the universe. Zejmena pokud vam sedi trosku absurdni a vulgarni humor ala Rick and Morty (stejny tvurce).

    Takze i kdyz je to po strance hratelnosti uplne normalni 3D hopsacka, tak diky dialogum jsem se tlemil od zacatku do konce a dohral to nekolikrat (kdykoliv jsem potreboval zvednout naladu)

  • Super článek, některé z vyjmenovaných her už na mě dlouho čeká v knihovně a je to tak dlouho, že jsem zapomněl, že se dají zahrát tak rychle. Díky za připomenutí :)

    A souhlasím s Belugou, Hellblade: Senua's Sacrifice do seznamu jednoznačně patří.

  • Carnage666

    Moons of Madness, Soma, Conarium, Lust from Beyond série.

  • Fajn seznam pro pripad, kdy clovek nechce rozjizdet nic velkeho a chce necim zabit jeden vecer.

    Jen bych Stanley Parable protahl na 4 az 5 hodin diky nove rozsirene verzi.

    A pridal bych i Unfinished Swan a Brothers tale of two Sons. Skvele hry, co jde za vecer dohrat.

  • Za me chybi Hellblade: Senua’s sacrifice. 

    Prijemne akcni souboje, i kdyz relativne jednoduche, pricemz pribeh ma minimalne dve roviny - samotnou linku, kterou hra nijak neskryva (tj. hledani a zachrana milovaneho cloveka), a druhou, mnohem temnejsi ukazujici souboj hlavni hrdinky s psychickymi problemy. Za me tenkrat velmi prijemne prekvapeni, ktere se dnes da v akci poridit za 8-10€. 

    • zx_spektrum

      Souhlas s Hellblade: Senua’s Sacrifice, hrací doba taky okolo 8 hodin.

      Jednoduchý, ale zajímavý příběh, zasazený někde do 8. století, říznutý severskou mytologií a psychózou hlavní postavy.

      Autoři - Ninja Theory - si dali tu práci konzultovat psychózu a mentální nemoce s doktory a pacienty a to co vytvořili je z tohoto pohledu velmi realistické.

      Taky se autorům hodně povedlo performance a motion capture který si dělali celý in house a navíc díky souhře náhod našli pro hlavní postavu ( Senua) talent v podobě vlastní fotografky a video editorky. Způsob jakým to dokázala Melina Juergens zahrát je z mého pohledu zásadní.

      9/10, jeden z nejlepších herních zážitků poslední doby.

      • Se sluchátky 👌

  • Taky

    Za mě by zde sedělo Spec Ops: The line  🙂

  • vindalooo

    Kterýkoliv Call of duty ;)

  • Díky za článek. S věkem roste náklonnost ke krátkým hrám. 

    Překvapily mě tři hodiny u Portalu. Chvíli po vydání jsme to se spolužákem zvládli nejdřív za hodinu tři čtvrtě a hned jsme si to dali znova za padesát minut. 

    • Hzjena

      wut? U mě to bude asi s věkem horší, páč jsem u portálu strávil mnohem déle :D :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit