Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • master.qwerty

    Na Xbox series X vse slape jak ma bez problemu :)
    A savy neresim, zacal jsem to hrat odznovu :)

    • Audax

      Zaujimave, skusal si aj v modu so zapnutym RT? Ja nez som sa dostal pres uvodne ukazky k hraniu tak mi to 3x chciplo. Pak som skusil vypnut RT a zatial vypada ze ide dobre

      • Jevo83

        Na ps5 je to s raytracingom cista slide show😂😂 ale zase....stihli predvianocny trh😁

  • Zatím to chce asi počkat na patch. Nevlastním goty, ale kupoval jsem hned po vydání základní hru a potom datadisky samostatně. Když teď na PS5 stáhnu PS5 verze těchto tří položek, tak v rámci systému se hlásí stažené a nainstalované. Ale hra bohužel ty dva velké datadisky vůbec nevidí :-/ Podle fór v tom nejsem sám. Pak tam schází prý minimálně jedna cutscéna. Tak to snad taky patchnou, protože chybějící obsah nebude dělat next gen verzi moc dobrou reklamu :-D

  • zanek.s

    Pěkné. Ale já bez RT. I se svou RTX 2080 a DLSS na max  je to s RT nehratelné (4k, 20 FPS). Pro koho to pak je? Pro tu hrstku s RTX 3080 a vejš? Smutné na 8 let starou hru...

    • MishKonn

      S 5800X3D a RTX 4080 na 4K, DLSS Quality, Frame Generation on a vše na nejvyšší vč. RT ~75 FPS. 
      Bude to chtít ještě optimalizaci. 

    • Faktem je, že rtx je prostě náročná a je ještě potřeba kus cesty. Jak co se hw týče, tak sw

      • goyim

        Zvláštní, zrovna teď hraju Doom Eternal s raytracingem a zase tak drastický dopad na výkon to nemá (cca 20-30%). Asi holt i tady platí, že když dva dělají totéž, není to totéž.

        • Inquisitor

          Nebo takový Metro Exodus, který běhá s RT naprosto hladce.

        • "když dva dělají totéž, není to totéž."

          Tak u RT to platí stoprocentně ne? Ta technologie je tak náročná, že se ve hrách nepoužívá k renderování obrazu (nebo ví někdo o nějaké hře, která je plně RT?). Ale používá je to jen k došmelení pár efektů - stíny, odlesky, občas odrazy. Zbytek se renderuje po staru.

          Krásná ukázka je GTA V, které na next gen vyšlo s podporou RT. A teď po necelém roce přidává RT efekty :-D

          Takže ano - to že mají dvě hry RT podporu, vůbec neznamená, že je to srovnatelné, protože každá tím může dělat úplně jiné efekty v jiném množství a bude to jinak nárčné.

  • dworkin

    Stručný návod na "přetažení" sejvů z Witcher 3 GOTY do Witcher 3 Complete Edition na PS5.

    Budeme potřebovat: Witcher 3 GOTY updatovanou na verzi 4.0

    Witcher 3 Complete Edition "free PS5 update", která se tahá z PSN jako samostatná aplikace.

    Jak na to:

    1) Pustíme Witcher 3 GOTY, přejdeme do My Rewards, tam se přes odkaz přihlásíme do GOG. Tím se aktivuje cross-save. Ve hře pak dáme manuálně uložit hru; že se to povedlo ověříme tak, že vedle názvu sejvu bude obláček s šipkou (čili sejv je v cloudu). Vypneme Witcher 3 GOTY.

    2) Pustíme Witcher 3 Complete Edition. Přejdeme do My Rewards, i zde se přes odkaz přihlásíme do GOG.

    3) Na tomto místě jsem čekal, že mi hra odemkne Load Game, ale nestalo se, takže jsem musel dát novou hru, přetrpět nepřeskočitelné intro a uložit hru, jakmile to šlo. Potom se mi odemklo v menu Load Game.

    4) Z menu naloadujete sejv z cloudu (s obláčkem a šipkou). Všechno frčí, input lag je ten tam, takhle plynulé ovládání jsem ve Witcherovi nikdy nezažil a je to nádhera.

    • Gulivera84

      Dik, zarady, nejak sem nato prisel ze musim updatovat i na PC,  ale jinak teda ten Ray tracing....nadhera, jako odrazy stromu na vodni hladine, mega hezky....

  • dworkin

    PS5. Napřed jsem updatoval PS4 verzi hry, kterou mám zrovna rozehranou, v domnění, že to je update na PS5. Není, je potřeba zvlášť ze storu stáhnout bezplatný update na PS5, což je samostatná aplikace.

    Nicméně:

    Na PS4 mám teď naprosto otřesnej input lag. Kromě toho mi u některých úvodních animací nejde zvuk.

    Na PS5 nemám sejvy z PS4 a můžu pouze začít novou hru. Toto doufám přidají v nějakém updatu, protože jsem všude četl, že sejvy fungovat budou. Ještě mě napadá je tam nějak přetáhnout přes ten cross-save systém, ale spíš doufám, že to implementujou rovnou. Pokud má někdo jiný dobrý nápad, jak pokračovat ve hře z PS4 na PS5 Complete Edition, sem s ním. Díky.

  • Inquisitor

    Chce to patch na RTX. I lidi se 4080 mají 40-50 fps. Bez něho to běží i vypadá krásně. Osobně rtx nepotřebuju, ale když už tam je:) snad to pořeší.

    • MishKonn

      Nemůžu potrvrdit. 

      Je nutné zapnout Frame Generation ve Winech, pak to běží na 4K kolem 75. 

  • KronosDeret

    Release verze je bohužel klasický bugfest. Ikdyž m člověk odpovídající grafiku a FPS jedou kolem 60, obraz se neustále trhá. Doufejme, že je to jen nějaká přehlidnutá bota ve vykreslování. Jinak to samozřejmě vypadá zcela nádherně a těším se, že si dám Witchera znovu celýho :)

  • Gulivera84

    Ja dostanu savy z Gogu do PS5...nebo sem to spatne pochopil ten presun pozic?

    Edit...teda slusne to pada na PS5, co hodinka, error....takze asi jeste potrebuje poladit, no

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit