Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vydat v současné situaci, kdy tady máme SSSR v.2, který vede naprosto bezprecedentní dobyvačnou válku, hru glorifikující SSSR v.1 je přinejmenším pro mě nechutné.

    Např. hákenkrojce ve hrách vadí, vede se proti tomu až fanatický boj a tady máme válku za barákem a budeme si velice hrát na spravedlnost ve vztahu k rusákům. Normální lidi už z Ruska zmizeli. Zbyla jen pakáž, která vystavuje ukradené děti na přehlídce.


    • ano cenzura je špatná. Nejlépe zrušit vše a nechat tomu volný průběh.

    • KIMCID

      🤣🤣🤣

  • MalyZeli

    Ale proč, vždyť je tam ukrajinskej překlad... lidem se prostě nikdy nezavděčíš. Škoda že Atomic Heart je zábavná hra, lidi si snad sami hledají recenze a dělají si svůj názor, a takovej boycott mívá spíš opačný efekt. Kde sem to jen nedávno viděl 🤔🤔.  Ale ne, teď vážně, válka je hnus a nikdo normální s tím nemůže souhlasit, ale s tou hrou to prostě nemá pro mě nic společnýho, mám tam zatím pár hodin, a zatím to mělo ten krásný efekt že sem u hraní zapomněl na sr@jdy co se dějí ve skutečném světě, což je účel. Pokud bysme měli bojkotovat vše z čeho jdou peníze na nějaký konflikt, tak si nekoupím nic, a už vůbec ne cokoliv z Ameriky... 

    • "ale s tou hrou to prostě nemá pro mě nic společnýho"

      No bohužel souvislost tam je - paltíš za ni ruskem vývojářům, oni platí daně v Rusku vládě, vláda ty peníze cpe na válku. Takže bohužel, pokud hru koupíš, přispíváš tím přímo na válku :-/ Jasně ti vývojáři jako takový za to v zásadě nemůžou (i když... odosudili tu válku aspoň? Nebo za nic nemůžou ale tichostí podporují?), ale to bohužel nemění ten fakt, že když hru pořídím, poslal jsem prachy i Putinovi.

      • Stormangels

        (i když... odosudili tu válku aspoň? Nebo za nic nemůžou ale tichostí podporují?)

        A ty by jsi na jejich místě, kdyby jsi měl přátelé a rodinu v Rusku odsoudil válku a tím ohrozil život rodiny?

        • twicer

          Ono se to snadno hodnotí takle z patra co je správné a co ne, ale ono ne že by to někde někdy bylo jinak. Lidi jsou často pokrytci ať už vědomí či nevědomí.

      • KIMCID

        z Rf od začátku války odešlo jen 8% zahraničních firem ,tolik k podpoře ruska

      • Jevo83

        Tak ale to robis v podstate kazdy den cely den.... vies rozlisit ktore energie, co si pouzival ty alebo prevadzky v ktorych si bol su ruske a ktore nie? Alebo ktore plasty su z ruskej ropy a ktore nie? V ktorych akciovkach maju cez investicne fondy nainvestovane peniaze ruski oligarchovia a politici?

        Ja robim v americkej firme a nikto nepozaduje od ruskych kolegov, aby sa k comukolvek odsudzujuco vyjadrovali, inac ich vyhodia...

        Keby si isiel do dosledkov svojej logiky, tak najdes hadam na vsetkom na svete spojitost s nehakou vojnou alebo nespravodlivostou....

        Vsetci pouzivame vyrobky vyrobene v cine mnohokrat v otrockych podmienkach...to je v poriadku?

        Treba byt zasadovy, ale zase treba vediet rozlisovat veci.

        • Ale je tam jeden podstatný rozdíl. A nebudeme si nic nalhávat - naprosto sobecký. Pokud RU vyhraje, máme armádu dělající tyhle zvěrstva na slovenských hranicích. Nevím jak to máš ty, já s tím mám třeba o dost větší problém, než s děním v afgánistánu.

          • Tukabel

            A pak zaberou nás a zbytek Evropy, že? :-)

        • tuco

          Pointa asi bude, ze u teto hry to vis. 

          • Ty pointo, tys posledních 20 let, kdy NATO okupovalo Afgánistán, během toho zničilo Irák, nekupoval a nehrál hry, které produkovali západní firmy? Nekupoval jsi si filmy z americké produkce? Pointa u Tebe bude zřejmě to, že svět vnímáš černobíle a jak se Ti hodí.

            • tuco

              Ono to mozna bude podobne jak se stovkami deti ktery po celym svete kazdy den umiraj na podvyzivu, nedostatek pitne vody a zakladni zdravotni pece. Ukrajina je proste bliz, Rusko se tou invazi jednoznacne vyprofilovalo jako hrozba pro NATO a je tu i neblaha historicka zkusenost. 

              Nehlede na me politicke nazory a moralku, kterou jsi umne vycetl z jedne vety, vsak ma pointa plati. Reagoval jsem na:

              Tak ale to robis v podstate kazdy den cely den.... vies rozlisit ktore energie, co si pouzival ty alebo prevadzky v ktorych si bol su ruske a ktore nie? Alebo ktore plasty su z ruskej ropy a ktore nie? V ktorych akciovkach maju cez investicne fondy nainvestovane peniaze ruski oligarchovia a politici?

              Nerobis, u teto hry to vis. To je nezpochybnitelne. 

              • Reakce na příspěvek:

                No a ty zase přesně víš, jaký CPU máš v PC, ten americký, protože jiný není. Takže co, přejdeš na kuličkové počítadlo. 

                Hele, mě je úplně jedno, jestli si tu hru někdo koupí nebo ne, ale tahat politiku i sem je fakt trapné. A pokud chce být někdo morální a zásadový, tak by to měl také dodržovat padni komu padni. Pokud ne, je to obyčejný pokrytec. A není to osobní na Tebe, morálních křiklounů je plný net.

      • milan0224

        Atomic Heart vyvíjí ruské studio Mundfish se sídlem  na Kypru,hru vydala společnost Focus Entertainment.francouzský vydavatel videoher se sídlem v Paříži ve Francii,rusku by neměl jít ani cent

        • Marquis-III

          Až na to, že Mundfish vývojářský tým reálně na Kypru není, ale je v kanclech v Moskvě a v Petrohradě. A Moskva byla dlouhodobě vedena, a možná pořád je, jako legální adresa společnosti.A není nepodstatná skutečnost, že Kypr sám byl dlouhodobě Ruskou pračkou na peníze. A přestože do toho válka zasáhla, tak je to pořád místo, kde se dají sankce nejlépe obcházet.Dál je tam samozřejmě i situace okolo investorů na tu hru, mezi kterými je GEM Capital, vedené Anatoli Palijem, který má návaznost na Ruskou politku a Gazprom specificky, a taky to, že v Rusku hru vydává společnost přímo vlastněná Gazpromem.
          Myslet si, že u této hry Rusku nepůjde ani cent je velmi naivní představa.

        • redicius

          Těch provázání na Rusko je tam asi víc.

          "Bornyakov také uvedl, že studio Mundfish dosud oficiálně neodsoudilo
          ruskou invazi a naopak existují informace, podle kterých byl vývoj
          financován některými ruskými podniky a bankami, podléhajícími západním
          sankcím.

          Bornyakov se dotýká například informací,
          podle kterých do vývojářů investoval podnikatel Anatolij Palij, blízký
          státnímu energetickému gigantu Gazprom. "

      • Je dobré, že jste tak politicky uvědomělý, tak tu hru nekupujte. Otázka je, proč by mělo Valve a další blokovat její prodej.

        • redicius

          Třeba si to i valve politicky uvědomí :D

          Např. google provoz reklam (a zisky z nich) zablokoval poměrně rychle, taky nemusel a to ne jen pro rusy, ale veškeré weby, které podporují válku na UA..

          Ne vždy jde společnosti o krvavý prachy a zrovna valve ty peníze "zoufale nepotřebuje".. to samý MS.

          • Mnohem horší je precedens. Jakmile se začne, kdy a s kým se skončí? Který požadavek bude oprávněný a který ne? Namočit tyhlety do podpory války na Ukrajině chce hodně velkou představivost.

            • redicius

              Teď jsem to dal nahoře, ale dám to i tobě, ohledně "namočení".
              Nicméně já mám svůj názor, ale toleruju, že jiní maji jinej.

              "Bornyakov také uvedl, že studio Mundfish dosud oficiálně neodsoudilo ruskou invazi a naopak existují informace, podle kterých byl vývoj financován některými ruskými podniky a bankami, podléhajícími západním sankcím.

              Bornyakov se dotýká například informací, podle kterých do vývojářů investoval podnikatel Anatolij Palij, blízký státnímu energetickému gigantu Gazprom. "

              • Reakce na příspěvek:

                Já to četl. A? Jeden z investorů je bohatý a má vazby. To je otevřená podpora herního studia? Jestli ano, tak tu válku podporuji taky. Chodím léta k doktorovi původem z Ruska, jestli jezdí za příbuznými a tam si kupuje jídlo, DPH jde na ...

                • redicius

                  Reakce na příspěvek:

                  Však jsem psal, že naprosto v pořádku. Mě třeba by u doktora zajímal jeho postoj a zda to schvaluje. Pokud ano, už by mě neviděl. Pokud to neschvaluje, donesl bych mu čokoládu :)

                  Každej sme jinej, každej máme svůlj morální boj a pro mě třeba to je přes tolik mrtvých civilistů (a herních vývojářů, tuším vím o dvou) stopka. Je mi ale naprosto jedno, že se k tomu vraždění stavíš úplně lhostejně, takže tě nehodnotím ani nepřesvědčuju.👍

                  • Reakce na příspěvek:

                    Nestavím se lhostejně, odsuzuji a tak dále, jako všichni ostatní. Ale nehraju si na soudce Thulsu a nenutím nikoho, aby se mi ospravedlňoval tím, co podporuje, nebo ne. Naopak, už položení té otázky považuji za hranou slušnosti, jako se ptát na sexuální orientaci apod.

                    Studio válku odsoudilo, hledat v tom víc, chce být magor.

                    • redicius

                      Reakce na příspěvek:

                      Studio s tím zápasilo už v prosinci, kdy mazali komentáře na toto téma a banovali. Nevyjádřili se. Neodsoudili.

                      A ptát se na to, jestli někdo souhlasí s napadením sousední země a vražděním civilistů, to mi přijde relevantní otázka pro morálně zásadového člověka. Minimálně proto, když odpoví, že odsuzuje, abych mu poděkoval a projevil mu poklonu, že je frajer. Protože to vyjadřuje jistou odvahu toho člověka. Nebo připosranost, zbabělost a pokrytectví (pokud pracuje na západě).

      • zx_spektrum

        V článku je citace vyjádření studia, které pokud je přeloženo správně tak je takové nijaké, obzvlášť ten konec "...bezesporu podporuje mír a stojí proti násilí na lidech." - takže klidně můžou primárně stát proti tomu z velké míry imaginárnímu násilí Ukrajinců páchanému na Rusech jak jej tlačí ruská propaganda a hájí tak celou tu zrůdnost...

        • nightborne

          Chceš-li posoudit správnost překladu, doslova napsali: 

          "We want to assure you that Mundfish is a developer and studio with a global team focused on an innovative game and is undeniably a pro-peace organization against violence against people."

          Nepřekládal jsem sice otrocky slovo od slova, ale význam sdělení jsem, myslím, předal bez zkreslení =).

      • romando

        No trocha ohýbame to slovo "priamo", ale ano prispievame.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit