Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trochu mě mrzí že se více nepoukazuje na to že vývojáři Ice-Pick Lodge invazi jednoznačně odsoudili, přestože co vidím tak je jejich sídlo v Moskvě a měli by také mít důvod se obávat za takové jednoznačné odsouzení. Na druhou stranu považovat za škodlivou hru která má působit jako satira na sovětský svaz mi přijde trochu smutné, jakmile i satira pozbyde smysl a budeme všichni brát vše vážně tak se časem dostaneme na úroveň Severní Koreje kde Kim zakázal v některé dny smích....u nás to bude z důvodu že se budeme bát aby jsme nebyli perzekuováni za to že jsme se zasmáli nekorektní věci, Orwellova vize dystopické budoucnosti nebyla úplně lichá.

     Zmíněné vazby vývojářů Mundfish na některé Ruské oligarchy jsou nepopíratelné. 

    Je ale spíš zarážející že zakážeme hru a budeme se bít v prsa jací jsme hrdinové, přestože naše země a zbytek Evropy bude nadále kupovat ropu a plyn z Ruska, jenž především financuje Ruskou invazi.

    Každý ať si ale názor udělá vlastní. Uvidíme jestli bude tato hra nakonec zakázána třeba i u nás.

    • yeniczek

      Satira satira a pak tma najdeš plechovku prasečího masa v barvách UA vlajky a mnohem "zajímavější" narážky. Je to fakt divný, co si budem.

      • sugyn

        Protoze ten vyrobek realne existoval ty narazko.

        https://b.itemimg.com/i/49255507.0.jpg?14

        • yeniczek

          Ani nevis, jak me to potesilo. Vazne.

  • sugyn

    Ja si to uzivam. Nejdriv Henry, potom Atomic a ted jeste forest 2. Tenhle rok bude skvely. 

    Edit: Mick Gordon je buh.

  • netUSblb

    Tak tu si musím koupit.

  • ALHAZRED

    Vono, je to trošku složitejši že...

    Nacpat rusy, indiany, američani, Irák, Kuvajt, Čínu, všechno do jednoho pytle, promíchat a člověku se zvedne kufr !!

    Jenomže, tohle probíhá tady a teď. Kto ví, co by ste psali, kdyby amíci dneska bombardovali Sajgon ?? A jaké byli tehdá v USA protesty a jak se zavíralo...Dneska se proste řekne...jooo lidi by v rusku zavřeli, kdyby řekli něco proti válce...ALE TY VOLE !!

    Tohle je jako v pořádku ?? Někto se přeci musí nějak ohradit vúči tomu ZLU...ti cápek řekne...tak vezmi kvér a di tam bojovat... aaaa ja budu zatím tady seďet, na prdeli a řechtat se, jakej seš blbéj, protže já mám všechno, delám si co chci, říkám si co chci a pařím si co chci...a ňaká válka na ukrajině, je mi celkem ukradenááá...

    Lidi, ja jenom tolik. Dělejme co múžem, protože sme se klidne mohli narodit tam, nebo v rusku, a už by sme mašírovali, neboť cár báťuška Putin zavelil !! Ďekuji.

  • Upřímně, chápu studio, že se nevyjádřilo ohledně invaze n Ukrajinu, kdyby s ní nesouhlasili, už by jim klepala FSB na dveře s jízdenkou na Sibiř... Byť je jejich vyjádření dvojznačné, nechal bych to raději být... A co se týče těch kybiců ohledně válek a jak jsou strašní pacifisté, jste strašní pokrytci... Využíváte plnými doušky technologie, které byly, z větší části, vyvinuté pro armádu nebo navazují nepřímo na armádní technologie... Díky jejich vývoji, ať už následkem nebo jako reakce, zemřely desítky někdy i miliony lidí a dnes si mnozí neuvědomují, že tím nepřímo válku jako takovou podporují....

    • ALHAZRED

      Ja nejsem nejmladší, ale válku takle blízko sem ještě nezažil...

      Docela si umím představit, co přežívali lidé za 2.sv...na co rusové evidentně ZAPOMĚLI ...

      A dnes, je také videt, že válku jde obhájit ČÍMKOLI...

      Jenom je děsivě zarážající...že tohle jim to lidi ŽEROOOU 😬

      • Inferius

        Valku obhajis treba i fiktivnima zbrane hromadneho niceni. Valka je vzdycky svinstvo a je uplne jedno jestli je vedena ze zapadu nebo z vychodu.

        • tuco

          Kdy je utocna valka ospravedlnitelna? V postate nikdy. Da se argumentovat preventivnim uderem, v pripade kdy ten kdo ho vede ma jistotu, ze bude napaden (napr Izrael v roce 1967), ale i to je podle mne velmi diskutabilni. 

          Nicmene, dve veci. 

          Invaze do Iraku nebyla pravne ospravedlnena udajnymi zbranemi hromadneho niceni. To byla zaminka kterou Bushova administrativa potrebovala aby invaze mela podporu v USA. Pravne je to pomerne slozity, vice zde:  https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_the_Iraq_War, pricemz se to opira o rezoluce prijaty v souvislosti s invazi Iraku do Kuvajtu v roce 1990. To sou veci tykajici se mezinarodniho prava, ktery prislusi odbornikum na mezinarodni pravo.

          Invaze do Iraku, nehlede na to jak nemoralni a hrozna co se dusledku tyce, je nesrovnatelna s invazi Ruska na Ukrajinu. Pokud budeme optimisticti a nebudeme verit tomu, ze Rusko si chce Ukrajinu a Ukrajince podrobit, tak jim chce nasilim ukrast kus uzemi. To je proste jinej level zla a kdo to nevidi, tak s tim nema cenu diskutovat.  

          Tady se bavime o jedne pitome hre o ktere za rok nikdo nebude ani mluvit ani vedet. Ta proc bych ji musel mel hrat? 


          • A já myslím, že dát iráčanům možnost pověsit Saddama je docela dobrý důvod pro invazi.

            • tuco

              To je na delsi diskuzi, ktera je v podstate mimo tema. 

              Podle nekterych statistik invaze do Iraku si vyzadala az 500 tisic mrtvych, prakticky umoznila vznik Islamskeho statu a zpusobila nestabilitu v regionu, ktera pak mela vliv na to co se dodnes deje v Syrii atd.

              Ze Saddam byl tyran a masovy vrah je nezpochybnitelne. Jen jsem chtel poukazat na to, ze nektere komentare srovnavaji nesrovnatelne. Taky jsi kupoval CPU z USA .. no tak kupoval, ale CPU neni hra bez ktere se da velice jednoduse obejit. Popravde nechapu tu kontroverzi. O co vlastne nekterym jde? Ze rebeluji proti vetsinovemu nazoru tim, ze hru kupuji a hraji? Ja fakt nevim. 

      • není Balkán blíž?

    • samozřejmě je lehké od klávesnice vykřikovat jak by se měli zachovat, když by takovou reakcí mohli riskovat svůj krk, mají taky rodiny atd...mnozí z nás by byli mnohem menší hrdinové kdybychom byli v jejich kůži než jsme teď

      O to víc si cením všech v Rusku, kdo se tam nebáli vyhranit proti válce 

      Já osobně si hru nekoupím, protože je to zkrátka dost "shady" a nevím, jaké jsou jejich postoje a kam ty finance půjdou.

      Určitě nevědomě podporuje všelicos pochybného, ale tahle válka nám je zkrátka dost blízko, vzhledem naším zkušenostem....

      A smysl sankcí je i aby je pocítili obyčejní lidé v Rusku a nepřímo se tak vyvíjí tlak na tamější režim


  • Stačí falešný DMCA report a je to pryč ze Steamu, alespoň tak dneska funguje právo a presumpce neviny. Slovenští 3Dvision už mají takhle sundané Workers&Resources ze Steamu skoro týden! Chvíli jim dokonce sundali i stránky, ale ISP evidentně reaguje rychleji než steam, kde to robot sundá a ten jeden člověk, který to řeší má asi dovolenou.

  • ,,Romantizuji komunismus,, 

    to jako se boji ze nekdo si zahraje tuto hru a stane se komousem

    nebo ze si budou myslet ze takhle to v Rusku vypadalo ?

  • erasser

    Nejde invertovat myš :D

  • Bojovat nekoupí hry proti Rusku mi obzvlášť v České republice přijde docela úsměvný, když člověk může sednout do auta a za pár hodin  si to rozdat s rusem tváří v tvář se zbraní v ruce....

    • ALHAZRED

      A řekni mi, jakej dúvod má zabíjet rusi...SMRT za SMRT a nikdy to neskončí...dyť sou jich milióny a pro Putina nemaj absolutně žádnou CENU !! Klidně je posílá umřít, protože von, to hraje jako strategii...pokud se jednoduše NEUVĚDOMÍ...dopadne to špatně pro celou EUROPU... dóst přimitivní národ. Spomíná se tady Irán, Irák, Kuvajt a rusovové taky ?? Doprd. dyť už je rok 2023. Kam sme se posunuli CIVILIZACE ?? Mame akorád dost dobrou TECHNOLOGII aby sme se navzájem povraždili a uvědomělost PRIMITIVÚ...

    • tomekbobek

      Mně stačí zapnout dotu a strašně moc dostat od desetiletýho Jurije z Chabarovsku.

    • iSpirit

      ty jsi ale myslitel. To je tak hluboké...

      • J.V.Stalin

        Jé, ty žiješ? Můžeš se konečně pochlubit těmi skriptů prostými hrami? Pořád čekám, kdy se vytasíš a ukážeš nám jaké hry projdou tvým sítem a ty naopak při každém dotazu mizíš jako pára nad hrncem 😀

        • Proč máš účet pojmenovanej po Stalinovi ? Hitler už byl zabranej ?

        • iSpirit

          čekej dál, jestli si myslíš, že jsem povinen se někomu tady zodpovídat, tak se šeredně pleteš Staline. 

          Pokud tě moje kritika God of War zasáhla, tak mě to mrzí, rozhodně nepotřebují svůj názor obhajovat hrami, které se mi libí. Takhle argumentace nefunguje. 

          • uher

            Tak povinen nejsi, pokud tady dál nechceš být všem pro srandu.

            Navíc tehdy přece nešlo ani tak o God of War jako takový, ale to co jsi tam tehdy psal.

            A to že buď mlčíš, nebo vtipně kličkuješ tomu moc nepomáhá 😀

            • iSpirit

              A co jsem napsal tak srandovního? Že God of War je plný skriptů, který tě mlátí do obličeje? Že se to tvůrci ani nesnažili zamaskovat. Pomož mi, určitě to víš lépe, když mě tak prožíváš.

              Ano, tak to je.  Je to tam vidět stejně dobře jako v Call of Duty. 

              Dal jsem tam i příklad? Např. Útěk z Helu na lodi je jeden skript za druhým. 


              • Reakce na příspěvek:

                jsi poučen, nekritizuj, co zdejši casualkové mají rádi. Vůbec ne pak hry, kde nemusíš používat mozek. A když už, tak vždy musíš vypsat, co se ti líbí. To je snad pochopitelné, ne? Co na tom bro nechápeš. Tady máme nastaveny striktně pravidla.

          • J.V.Stalin
            Ale, kupodivu reakce, to jsem fakt nečekal. Jak dlouho, že to trvalo? 😀

            Kritika mě nezasáhla. Já nepatřím mezi lidi, kterých se dotýká kritika (ne)oblíbených věcí ať už jde o cokoliv😉 Ale bylo mi jasné, že to zkusíš stočit tímhle směrem. Nezklamal jsi.

            Ty víš moc dobře o co tu jde. Na jednu stranu tu neustále píšeš jak je co a kde špatně, jak nesnášíš skripty ve hrách, ale když ti někdo položí jednoduchou otázku, ve kterých hrách to je podle tebe správně (ne nezbytně ty co se ti líbí), tak napíšeš.... nic 😀

            • ty se nauč psát čárky do souvětí prvně a pak někoho poučuj. 

            • iSpirit

              Já jsem psal, že nesnáším skripty ve hrách? 

              Nebylo to spíše tak, že se mi nelíbí, jak moc často jsou využívaný skripty v GoW, že hráč se tam dost často cítí jako těžítko na tlačítkách?

              Jinak proč bych měl někomu psát, co se mi libí, když něco kritizuji. 

              Takže ty zkritizuješ film a hned napíšeš, že se ti líbí XYZ film. WTF?!

        • CHROCHT

          Vidím, že nejsem jediný, kdo pamatuje :D

  • Marquis-III

    Mě nejvíc dostávají lidi, co se okolo tohoto tématu vztekají, že si vůbec ostatní dovolují je informovat o tom jaká problematika je okolo jaké hry. Zvláště když se na tu hru těšili a náhle jsou nuceni, jako dospělí lidé, své nadšení přehodnotit.

    Místo toho, aby to udělali, se ale chovají jako člověk v restauraci, který se chystá pustit do jídla, ale někdo ho před tím varuje, že existuje podložená šance, že místní kuchař si nemyje ruce. Což můžou klidně odignorovat, ale místo toho se naštvou... na toho kdo jim to řekl. Protože kdyby to nevěděli, tak by se tím nemuseli zabývat.  

    • Jevo83

      Skor je to o tom, ze mnohym vadi ta pokrytecka logika. Co taka Cina a jej komunisticky rezim? Tencent nevadi? A zoldnierske vojny v Afrike, financovane zapadom aj vychodom? 

      Kazdy ma pravo sa rozhodnut tu hru nekupit. Ale tvarit sa tu ako bojovnik za spravodlivost a pritom ignorovat, ze vrazdi a zabija sa po celom svete?  Americania vyvrazdili a napchali do rezervacii indianov - nikde tu necitam o bojkotovani americkych firiem. 

      Ja sa Ruska nezastavam, je to agresivna a brutalna krajina. Ale toto je trochu pritiahnute za vlasy.

      • Amerika a indiani jako fakt ?

        • Jevo83

          A ten Tencent?

          • Me osobne Tencent vadi a Epic bojkotuju.

      • A, přečtěte si prosím co se tam píše.

        B, nikomu nikdo nebrání nehrát a nekupovat americké hry. Pravda, kvůli indiánům.. to je už hodně s křížkem po funuse, ale ok, Red dead Redemption hrát nemusím. Zrovna nedávno měli Rusáci osypky, že v modern warfare jsou ukazovaní jako zvířata co bombardují a zabíjejí civilisty a taky volali po bojkotu a to CoDčko jste si v Rusku ofiko nekoupili. Pravda, zrovna tenhle moment tedy zestárl s grácií. Nu a třeba slovenské hry bych teda zakázal prodávat už jen kvůli slovenským židům za 2. světové. 

    • Mě dostává, že lidi komentují článek, co nečetli.

      • twicer

        A já myslel, že už tohle nemůže nikoho překvapit.

      • Asi tak. Titulek je krapítku Clickbait, ono ukrajinské ministerstvo chce zakázat prodej .. tadá, na Ukrajině, což jaksi chápu a dává to smysl. Nechtějí nikomu jinému diktovat jestli to prodají nebo ne. Jen vyzývají k bojkotu. Ok, jsou lepší ale i blbější důvody pro bojkot. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit