Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • toka

    Neprovedlo náhodou první Sony ten korporátní ekvivalent ultimátní dětské strategie „půjdu to říct mamince“ tím, že začlo brečet u regulátorů?

    Aha, on je autor článku japanofil. 🙂

  • schumicrast

    Já bych vůbec nedoporučil používat věci od Nintenda a Sony. Sbírají o nás data, mají mikrofon atd.. Já jim třeba dal dobrovolně číslo kreditní karty. Jedině XBOX!

    • Jako zarážka pod kola je xbox dobrej no :)


      PS: neber to tak vážně :) díky službě play anywhere, win 11 a TV samsung nepotřebuji doma xbox...nebýt těchto možností měl bych krabičku od MS hned vedle PS5 

  • JohnyTheZik

    Tahle kauza je poměrně zajímavá a podle mě je velká škoda, jak moc je zabarvovaná osobními názory autorů článku. Nechci si tu hrát na arbitra objektivity nebo že tu nesmí nikdo psát názory, ale imo to kvalitě článku fakt zbytečně škodí.

    Problematika monopolů je totiž mnohem složitější než zkratkovitý "trh konzolí? aha, to je blbost, vždyť je tam Nintendo". A to i s ohledem na MS lobbying.

  • Mikek

    V MS si ani nebyli schopni zjistit ze Sony v Japonsku ani zdaleka neni leaderem trhu? Neuspech MS je dan uplne necim jinym a Sony za nej rozhodne nemuze. Trh s konzolemi v Japonsku je zkratka velmi specificky, lide tam maji jine preference nez kdekoliv jinde a MS proste nenabizi nic, co by Japonci chteli. 

    • toka
      No... Tak zaprvé všem je to jasné, oni si to zjistili. Používají to ale jako účelový argument ve válce, ve které se Sony a Microsoft ocitli. Za druhé, neúspěch MS, to mluvíte o čem přesně? Game Pass roste šíleným tempem a jestli Microsoft takhle bude pokračovat, tak uteče konkurenci takovým způsobem, že na ně Sony nedohlédne ani s Hubbleovým teleskopem. Hezky o tom v podcastu mluví Michael Pachter. A za třetí, Sony byl první, kdo začal házet Microsoftu klacky pod nohy a snaží se překazit tu akvizici.
      • Mikek

        Mluvim o neuspechu Microsoftu v Japonsku, o kterem je clanek. Pocet prodanych xboxu tam je s nadsazkou spise v jednotkach kusu. 

  • sugyn

    On Perry tam jezdil vic krat stejne jako i Ruska ci Nizozemska expedice nic mene ano reseni bylo velmi nediplomaticke zacit strilet mezi lodemi prazdnymi nalozemi.

    • nightborne

      Mhm, dvakrát, přičemž už po první návštěvě a vyhrožování konfliktem byli Japonci prakticky rozhodnutý nabídnout smlouvu (ne že by jim snad zbejvalo něco jinýho vzhledem k tehdejší zbrojní převaze Ameriky) a ta druhá rozepře vznikla de facto kvůli tomu, že moc dlouho trvalo se dohodnout, KDE to podepíšou a Perrymu došla trpělivost.

      Ale nechtěl sem zabít půl článku historickou vložkou, která beztak zajímá jenom podivíny =D.

      • sugyn

         Taky tam furt dostaval odpovedi ve stylu hele ja vam to podepsat nemuzu to musi udelat hlavni ale on je nejaky chory tak pockejte az umre a ten novej vam to uz urcite podskrabne. Jejda ten novej je taky nejaky divny tak snad ten dalsi. :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit