Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ještěže mám syna kterej dostává peníze od babiček a nemusim všechny hry kupovat já. 😀. A ještě si zdokonalim svoje přesvědčovaci schopnosti, že přesně tuhle hru ted chce hrát a koupit 😀

  • Alex sa pred pár rokmi vo Fight Clube vyjadril, že cena hry sa nemôže premietnuť do recenzie, keďže ide o veľmi individuálny problém sociálnych pomerov. S tým samozrejme súhlasím, no napriek tomu AAA tituly majú svoje AAA ceny a majú mať adekvátne kvality.

    Tieto kvality sú často nenaplnené sľuby so slabým svetielkom na konci tunela - opravných patchov.

    90% recenzií je písaná pred releasom, alebo pár dní neskôr. Cena na PS dosahuje aj 80€. 

    Napriek tomu si myslím, že hranie je dostupnejšie a som veľmi rád za tento článok. Pavel je stále fanda hier !!!

  • cNNk

    Hry kupuju naprosto vyjmecne. Ano, novinky jsou asi drahy, pokud to clovek musi mit hned prvni den, aby nebyl v kolektivu out. Jenze uz nejsem decko a tak to moc neresim ... na PS5 jedu predplatny, takze jsem za ty 2,5 roku nekoupil jedinou hru. Na PC vyuzivam slevy ( klidne se pockam rok nebo na kompletni edici s DLC za zlomek ceny. Na Switch jsem parkrat vyuzil bazar/slevu. Hry mozna drahe jsou, ale je tu mraky cest jak stale dost hrat za zlomek ceny.

  • Gulivera84

    Jj, nekdy je to dilema, Jedi Survivora nebo novou Zeldu....proste to je hold nekdy zivot, nekdy sou jiny priority, nekdy je vic zlataku na hrani....ale chapu ze redaktor uplne vypusti faktor ceny na hodnoceni, ze uz nevnima ze sou opravdu nektery kusy drahy....

  • KrPa

    kvalitni hry jsou dneska vzacne, protoze kazdy maly i velky trouba si muze dovolit vypustit do sveta odpad, ktery oznaci za EA nebo do budoucna jej opravi, to je opravdu negativita dnesni doby

    a hry fakt nejsou drazsi, jen ty stolni mozna

  • Veskoslav

    Drahý koníček?:-D Ten byl dobrej...Hry stojí prakticky stejně více jak 20 let. Doteď si pamatuji svůj W3 bez datadisku za 1649 Kč v Xzone a to je 20 let. A o tom, že první patch a jeho distribuce byl vyloženě peklo. Do toho máme v současnosti Game Pass nebo Humble Choice úplně za mizerné částky. Kéž by to tak bylo, když mi bylo 15...


    Drahý koníček je třeba pro mě Warhammer (stolní legrace) nebo Lego. A nebo knížky. Za ty jsem utratil násobně více jak za hry a to mám stovky her v knihovně (Steam, GoG, EA Play. Blizzard, UPlay at.d). Teď je zlatá éra hraní i díky tomu, že si mnohdy můžeme hrát nejnovější pecky, ale i hry desítky let staré, které díky práci vývojářů běží na nejnovějších systémech v rozlišení, o jakém se původním autorům ani nesnilo. 

    Synovec mimochodem v 16 si koupil nejlevnější Xko, k tomu Game Pass na rok v akci + 3 měsíce zdarma při koupi. Takovou obyčejnou 4K Android televizi a nedal za to více jak svou měsíční brigádu. A furt něco hraje. O tom by se mi v jeho věku ani nesnilo. Za brigádu bych si možná koupil konzoli a tak dvě, možná tři hry a to by musely být ještě levné. K tomu si připočíst, že sbírá hry na Epicu od doby, co jsem mu založil účet (+- stejně jako já) a má více jak 150 her. Za nula Kč. NULA!


    A když to dáme to kouzelné rovnice čísel. V roce 2003 jste si z median platu koupili cca 10 Warcraftů. V roce 2023 si za median plat koupíte 22 Warcraftů. Tolik k tomu, jak jsou hry drahé. Ne, nejsou. Nikdy vlastně nové hry nebyly levnější a to říkám jako někdo, kdo v pátek "břečel", že opět platil 1649 kč za novou hru:)


    • Jen u toho Epicu, taky je treba rict jake hry. Casta vetsina nic moc, proste to tam jen kliknu a nikdy je nehraju.

  • GorSilverarm

    Neboj Pavle, jestli tě to uklidní tak jsem tenhle rok koupil cca 55-60 her. Jasně, hodně je z bundlů a třeba starších do sbírky ve slevách. Jsem na tom tedy hůř než ty a ještě si to platím. :-D Měl bych se sebou něco dělat.

  • bodmrazu

    No hele, dneska je vsechno drahy. Ale rozhodne mi hry neprijdou drahsi nez stolni hry, Lego, comix nebo sport, proste konicek. Navic prostorove jsou hry nejmin narocne, protoze dneska je mate pouze ve virtualni knihovnice. Ale jo bude rozdil koupit pro obe deti v den vydani Howard's Legacy za 2000+2000 a nebo pockat na slevu. Jako treba s lyzovanim muzes kazdu rok kupovat novy material a nebo pujdes do bazaru. Proste priority a financial moznosti.

    Dneska uz druhy analyticky clanek, okurkovou sezonu mame uz nejak casto ;-)  

  • yenda1

    Drahý koníček? To těžko. NIkdy to nebylo levnější a dostupnější. Pokud nehrajete první den,  tak slevy prakticky neustále.
    X box Series S za bůra k tomu GP za hubičku a máte vystaráno. 
    Komentář klouzající po povrchu.

    Zatímco byly doby, kdy se přemýšlelo jak se k těm hrát vůbec dostat, tak současnost má úplně jiný problém: V té změti a nadbytku her je potřeba kompas a spíše než bezhlavě hrát se spoustě hrám vyhýbat.


    • Přesně. Slušná konzole za cenu, na kterou si u študák vydělá za víkend na brigádě. Furt někdo rozdává hry zdarma, nebo za měsíční předplatné v ceně pár piv a člověk řeší spíše kde na to vzít čas, k tomu se přidá Buridanův osel a FOMO a je to v háji :)

      A nebo bazarovky, koupím v bazaru, dohraju a prodám s minimální ztrátou. 
      A ten, kdo hraje hry day1? Třeba 2 AAA hry měsíčně jsou dejme tomu 4000. To fakt není na koníček moc :)  A když si to nemůže dovolit? No tak to bych asi nehrál hry, ale snažil se, abych si to dovolit mohl :)

  • burn out herního novináře, kterého už po letech přestalo bavit hrát hry, a tak už se ani na žádné netěší. Ale to je asi pochopitelný vývoj, který nastane u každého, kdo hraje 100 her ročně a navíc je ještě musí hrát v den vydání. Pokud jde o cenu her, tak i záleží na tom na kolik hodin vás daný titul dokáže zabavit. RPG na stovky hodin s velkou znovuhratelností nemá stejnou zábavní hodnotu jako konzolová lineární akční koridorovka na 7 hodin. 

    • Pavel Makal

      Jenom bych chtěl říct, že burnout to právě vůbec není, protože to bych (logicky) ty hry hrát nechtěl. Celý ten článek není o tom, že by mě hry nebavily, ale že jsem si tak zvykl na možnost je bez problémů vlastnit, až mi začala unikat jejich hodnota.

      • Proc by je nemohli vlastnit, prave hru nektery lidi stahnou a tim ji vlastni. Na rozdil od toho ze koupi na Steamu a potom hra je smazana, zmizela ze store :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit