Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Makaronka2

    Jsem si říkal, jestli by nebylo lepší vyrobit Mirage na enginu z Unity/Syndicate a ne z Origins/Valhally. Tomu parkuru by to prospělo.

  • Dohospody

    Ta hra je čistý průměr, možná i trochu podprůměrná. Hrdina nesympatický, prostředí nezajímavé. Očekával bych trochu více od hry 2023. A vadí mi tem přízvuk co už měla Kasandra v Odysey. Nevydržel jsem to hrát a hru refundoval.

    • lito

      to prostředí mi připadá krásné a atraktivní. Koukal jsem i na nějaké videa, hra jede na PS5 nativně ve 4K v 30FPS a 1440p při 60FPS , po dlouhé době hra, která není zkriplená upcalingem tak výrazným, že se to maže i v 30FPS. Bagdád mi případá velice atraktivní. 

      Já naposledy hrál naposledy Black Flag, chtěl jsem hrát Unity, ale na PS5 to nedostalo žádný update, takže to nevypadá vůbec dobře, takže moje otázka, jestli by mě Asssasin vůbec bavil. 

  • Morraw

    Škoda té délky no, ale asi v tom aspoň 40h nechám.

    Pro mě je hlavně AC o tom krásném světě a krajině, kde můžu plnit obsah. Takový relax. Vzít proste koně/loď a jet přes celou mapu. V tomhle je nejlepší Oddysey.

    • Veskoslav

      Tak to za mě spíše Origins. Egyptská města, Pyramidy, sem tam nějaké památky:). U Oddysey mi vadila ta rozlehlost ke konci (ale ano, mám dohrané včetně DLC).

      • Morraw

        Jako Jo. Origins má nádhernou mapu a starověký Egypt mám radši o chlup více než starověké Řecko. Ale Odyssey to bylo jak dovolená, plavit se po moři a objevovat ty ostrovy. Základní hru s DLC jsem komplet vyčistil, aniž bych se nudil. Upřímně by mi nevadilo kdyby to bylo větší :D

        Fate of Atlantis už jsem dojížděl lehce na sílu.


  • Inquisitor

    AC a COD. Tyhle dojičky jsou už jistota jako daně a smrt:)

  • ALHAZRED

    Mne vôbec nevadí návrat do Bagdadu, alebo Jeruzalema, kulisi su krásne, aj pôvodné herné mechaniky mi celkom sedia, ale chce to PRÍBEH. Je problém napísať dobrý príbeh ? Na tom Assasins stojí a padá no ŠKODA...

  • dworkin

    Z recenze jsem se nedozvěděl, jak se povedl soundtrack Brendana Angelidese. Je to spíš dobová hudba, resp. nějaká její aproximace, nebo nějaký moderní remix?

    • x_ander

      Další recenze a další tvoje kritika, co ti v recenzi chybí. Já se ti divím, že sem pořád chodíš..... :-D

      • dworkin

        Chybí mi tam pořád to samé.

        Chodím sem od roku 2002, zažil jsem několik redakcí, a nebudu měnit server jen proto, že momentálně nejsem spokojený s kvalitou výstupu.

        • Ty nejsi spokojenej nikdy s ničím. 

          • dworkin

            Lžeš.

    • Jevo83

      Tu mas o tom cely dedikovany clanok, najst ho mi trvalo asi 6 sekund ;) 

      https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/games/2023/may/22/assassins-creed-mirage-soundtrack-composer

      • dworkin

        Děláš práci za lidi, kteří za to dostávají zaplaceno.

        • To vždycky říkali ty největší netáhla. 

          • dworkin

            Ty musíš bejt oblíbenej zákazník. Všechno si doděláš sám, viď? Protože nejsi netáhlo.

            Tak to má být. Jen makej :D

            • Pleteš se. Vygoogli si,.co to znamená recenze. A jestli tě zajímá něco jinýho než zajímalo autora recenze, tak prostě najdi jinou. 

              Ty jsi ten typ zákazníka, kterýho je lepší vykopnout už od dveří, protože je s ním víc práce než užitku.

              • Reakce na příspěvek:

                Přesně!  Hned mezi dveřma hnát brokovnicí. 

              • dworkin

                Reakce na příspěvek:

                Problém je už v tom, že se mylně domníváš, že je jen jeden druh recenze. Není. Recenze divadelního představení a recenze filmu na BluRay jsou sice obě recenze, ale obě mají jiná východiska, požadavky, metody a cíle.

                Každý dodavatel upřednostňuje zákazníka, který je povolný, neasertivní, na nic se neptá, nic nekritizuje a poslušně přijímá, co je mu dodáváno, aniž by uvažoval o tom, jestli je to takto v pořádku. Když něco chybí, tak si takový zákazník pomůže sám a obstará si to jinde. Snad si i povzdechne, jak ho jeho vlastní strašná náročnost stojí peníze a čas navíc.

                Kdyby byli všichni zákazníci takoví, neměli bychom záruku, právo na odstoupení od smlouvy bez udání důvodu, právo na refund videohry, ani právo tu videohru dále prodat, pokud je na fyzickém nosiči. Vymoženosti a výdobytky moderního spotřebitele mu nevymohli pasivní vohnouti, útrpně přijímající čím dál horší zboží a služby, ale zákazníci asertivní, neodbytní a sebevědomí. Lapidárně řečeno, za téměř každou věcí, která tě jako spotřebitele chrání, stojí nějaký občan, který si nenechal kálet na hlavu a "nešel jinam, když se mu tady nelíbí".

                • Reakce na příspěvek:

                  Zbytečná snaha. K postoji nenechat si automaticky vše líbit a začít se na věci a jevy okolo sebe dívat i jinou perspektivou jsem musel dorůst. Stejně tady bude konformní většina, která bude do krve obhajovat jakoukoliv zhůvěřilost a tebe označovat za potížistu. 

    • ALHAZRED

      Ja sa ti ale vážne divím. Prečo si nevypneš hudbu v hre a nezapneš Čajkovského, alebo Napalm Death, ako to robím ja, lebo obávam sa, že hudobne, tebe žiadna hra nevyhovie 😬😛

      • dworkin

        Jakým validním logickým postupem jsi došel k závěru, že když bych se z recenze chtěl něco dozvědět o hudbě ve hře, tak mi žádná hudba ve hře nevyhovuje? 

        Vždyť je to nesmysl. Jedno z druhého vůbec nevyplývá.

        • ALHAZRED


          Vieš čo Dworkine ? Spravíme to inak...

          Nehraj tu sprostého, a napíš nám recenziu na audio doprovod sám, evidentne si na to väčší macher, ako Šárka :D

          A ocenil by som to aj v iných recenziách...

          Tu máš 3,5 hod, ukážku, a nerob sa, že o nej nevieš :

          https://www.youtube.com/watch?v=jS-p7BvMRMg&ab_channel=UbisoftMusic

          Ďakujem 😉

          • lito

            ty jsi ale nepochopil, co tím chce říci. Hra je audiovizuální dílo. Když se recenzuje Ultra 4K Bluray, tak se vždy recenzuje kvalita obrazu, kvalita HDR(Dolby Vision) a zvuku(převážně Atmos). Hra je sice komplexnější médium než hra, ale audiovizuální stránka je stejně důležitá stejně jako u toho filmu

            Když se podívám třeba na konzolistu.cz

            "Co se mi ale hodně líbilo, je výborný soundtrack, o který se postaral americký hudební skladatel Brendan Angelides. Ten doposud žádný soundtrack pro videohru nesložil a je možné ho považovat v tomto za naprostého nováčka, ale sloužil atmosférický soundtrack s krásnými skladbami, které krásně doprovázejí filmečky i samotnou hratelnost, navíc jsou vhodné pro prostředí hry a arabskou kulturu."

            Stačí pár řádků.

            Problém je v herní novinařině obecně. Vynecháváš hudbu, potom budeš vynechávat výkon, následně budeš vynechávat bugy a poškozen je pak samotný hráč.

            Vy byste s ním jako hráči měli souhlasit, i když je to třeba otravné.

            Dívej se na BG3, což je výborná hra, na PS5 je dle desítky hráčů ke ke konci hry nehratelná(reddit)a nepomohl ani jeden patch. 

            Na Metacritic svítí 96% u PS5 verze. To za mě není normální. Hra za  60 euro, která se ti 100% v třetím aktu rozbije dostane 96% bez zmínky o tom, že ta hra není tak úplně dokončena. 

            • dworkin

              Je to přesně tak.

              Pokud chci s něčím nesouhlasit, musím to napřed pochopit. Řada lidí tady zatím tyto argumenty nepochopila a reagují na něco, co nebylo řečeno.

              Vyloženě fascinující je potom iracionální odpor vůči tomu, aby recenze na audio-vizuální dílo obsahovala ti, co má, totiž hodnocení audio stránky hry. "Nechci, aby se v recenzi hodnotilo audio, protože... bagr. Můj mozek by takové množství informací nezvládl a vylezl by mi ušima. Taky jsem někde slyšel, že z informací o soundtracku člověk může chytit škrkavky a tasemnici. To přece nemůžu riskovat".

              • Reakce na příspěvek:

                Vesměs souhlasím, ale na druhou stranu jsem příliš nechápal Tvůj problém s audio stránkou u BG3. 

                Ta hra měla/má mnoho různých bugů, ale za celou dobu jsem neměl jediný problém s audiem...nebo přinejmenším žádný takový který by mě vyloženě vytrhl ze zážitku hraní.

                Na jednu stranu se některým zdejším diskutujícím nedivím když čtou Tvé komentáře že z toho mají pocit jako bys chtěl vývojáře lynčovat za to že audio kvalita není téměř bezztrátová 😅 

                Je to důležitý aspekt hry, o tom žádná. Ale ruku na srdce, u které poslední hry byla audiosložka natolik odpudivá/špatná že jsi kvůli tomu celou hru vypnul I přestože měla třeba jiné dobré aspekty?

                Ale co já o tom vím, přeci jen hraji především nezávislé tituly u kterých bys audiosložku nejspíš rozcupoval na kusy 😄

                • dworkin

                  Reakce na příspěvek:

                  BG3 je učebnicovej příklad toho, jak se nemá používat ztrátová komprese. Předpokládám, že Lariani chtěli snížit velikost instalačních souborů, aby nemuseli distribučním platformám platit tolik peněz. Zároveň na levných sluchátkách a reproduktorech není přehnaná komprese tak patrná. Nicméně i v těchto případech je rozdíl v kvalitě okamžitě slyšet, pokud se pustí vedle sebe dvě zvukové stopy a jedna z nich není zmrzačená. Na trochu lepší technice to okamžitě a bez dalšího zní hrozně. V žádném případě nepotřebuju, aby audio bylo ve FLAC, ale v BG3 zní jako z rádia - chudokrevný kovový zvuk bez basů. Takhle to fakt znít nemá. Proč to Lariani - a jiní - dělají? Protože je to levnější a protože jim to prochází. Recenzenti nemají v oblasti audia znalosti, neumějí nebo nechtějí audio stránku her hodnotit a odnášíme to my hráči - spotřebitelé. Vtipný je, že Divinity Original Sin 2 má audio v pořádku! Dokonce early access BG3 to neměla až takhle rozbité ! A co už je vyloženě smutný, tak 25 let (!!!) starý Thief má lepší kvalitu audia než většina her, co vychází dneska. Když to někomu pustím se zapnutým EAX, tak nechápe, jak je to možný. Je to možný, protože "optimalizace nákladů" a neochota kritiků kritizovat. Jinak řečeno, dnes dostáváme za více peněž horší produkty.

                  Kvůli audiu jsem se nutil dohrát základní hru AC: Valhalla a nekoupil jsem si žádné rozšíření. Tam jsme my hráči vyvinuli takový tlak, že Ubisoft byl po skoro dvou letech (!!!) nucen přiznat, že  problém existuje, ale spravovat nebudou nic, protože by to dalo moc práce.

                  U nezávislých titulů musí mít člověk soudnost a posuzovat kvalitu audia v kontextu toho, co měli tvůrci k dispozici (techniku, čas, lidi, peníze). I nezávislá hra ale může mít audio, které je bezdůvodné špatné. Potom bych neměl problém na to upozornit. V případě AAA titulů trvám na tom, abych dostal alespoň běžnou CD kvalitu. Cokoliv níž je okrádání spotřebitele.

                  • dworkin

                    Reakce na příspěvek:

                    A mimochodem - to, že audio v AC: Valhalla je rozbité, napsal v té době _jeden_ herní server. Jeden. Přestože na diskusních fórech toho bylo plno.

                    Jeden.

                    Před vydáním AC: Mirage už jsem na některých dalších zaznamenal poznámky typu "doufejme, že se Ubisoft poučil z Valhally, kde byla horší kvalita audia".

                    Po třech letech! A když už Ubisoft všechny zkásl o prachy.

    • 😂😂😂😂😂 To je fakt diagnóza. Snažím se ti pomoct aby sis uvědomil svůj problém.... Třeba jednou procitneš. Toto je třeba léčit. 

      • dworkin

        Tomáši? Celkem by to sedělo, včetně té obsese léčením.

        • Střílíš naslepo. A zrovna ty něco říkej o obsesi 🙂

          • dworkin

            Nevím, proto se ptám.

    • Veskoslav

      Všichni víme, že je ti naprosto u zadku, jaká tam je hudba. Ve svém nudném životě sis našel zálibu pod každou recenzí řešit hudbu a vše okolo ní.

      • ALHAZRED

        +17 :-D

        • dworkin

          Jo, Tomáš to vždycky s naklikáváním svých příspěvků přehání. Byly doby, kdy měl i 50, 60. Pak zavedli povinnou registraci a to mu krapet zatlo tipec. :)

          • vonTossis

            Hele, já mu na ten palec kliknul taky. Ani ne proto, že bys neměl pravdu. Taky bych očekával v recenzi zmínku o hudbě, je to formální základ. Ale zvolil jsi naprosto tupou formu "protestu", tedy spamovat jednu diskuzi za druhou. Pokud to myslíš vážně, kontaktuj redakci - prostě to zkus řešit jinde než opakováním se v diskuzi. 

            • dworkin

              Donedávna jsem za _každou_ kritiku práce redakce končil na měsíc v díře. Vést s těmi lidmi soukromou diskusi považuju za ztrátu času. Proto volím formu veřejné diskuse. A v ní se zatím za redakci vyjadřuje pouze Jiří Svák, který zcela samozřejmý požadavek na hodnocení audia u audio-vizuálního díla považuje za, cituji "obsesi". Zřejmě taky považuje za obsesi, když někdo dostane svíčkovou bez knedlíků, a dovolí si upozornit na to, že ty knedlíky tam jaksi zcela samozřejmě patří taky. Absurdní.

              S potěšením sleduju, že něco z mých myšlenek začíná být přijímáno i lidmi, kteří se do diskuse o recenzích sami nezapojili. Minimálně někteří nad tím přemýšlejí. Ale když se přestanu pod recenzemi ptát, jaké má hra audio, tak to téma zase zapadne. Redakce sama o sobě ten prapor nezvedne - je to práce navíc. Kdo by chtěl pracovat víc, když může pracovat míň?


          • Veskoslav

            A tys byl vždycky id*ot, co pořád je uzavřený ve své bublbině, že lidé mají X účtů, aby si klikali. Samozřejmě s nulovým důkazem a myšlenkou, že nemůže existovat větší počet lidí, co by mohli souhlasit s něčím, co se ti nelíbí.

      • lito

        to říká ten pravej. Člověk, co si tady léta pluskuje komentáře a reaguje sám na sebe. 

        • Veskoslav

          Jasně Lito. IQ si měl vždycky nízké. To víme už dlouhodobě:)

        • dworkin

          Navíc to vždycky prežene a nakliká si absurdní numera.

          Na druhou stranu aspoň máme orientační představu, kolik má účtů...

          • lito

            jako kdysi to byla +- sranda, když tady byl troll. diskuzní, Jindra byl ještě vtipnej a celkově tady byly pořádné války a x lidí diskutovalo. Games.cz prostě bylo Games.cz a Veskoslav klikal na myšku :D. 

            Teď tady chodí pár lidí, takže 16 plusů tady svítí jak maják. Se divím, že se na to nevyprdne.


            • dworkin

              trol.diskusni a.k.a. Trisska byl kouzelnej, včetně toho, jak nafingoval e-mailovou komunikaci mezi těmito personami, aby nám dokázal, že nejde v obou případech o něj. :) Jindra, jasný. Nukleární Mickey, Hairy Ass... Byla to komunita svérázná, ale byla to komunita. Pak se ji podařilo zlikvidovat a teď nemáme nic.

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                naprosto souhlasím, proto mám ve finále rád i Veskoslava, on k tomu období patří stejně tak a ve finále jako jeden z mála tu působí jako překlenovák. Jen mě mrzí za něho, že nevyrostl a je pořád plný nenávisti vůči tomu, co se mu nelíbí, nebo co nechápe. 


                • dworkin

                  Reakce na příspěvek:

                  U mě skončil, když opakovaně šikanoval Jacka. Což je taky kontroverzní figurka, ale Tomáš se na něj vrhal s krutostí člověka, kterej konečně našel někoho, koho považuje za slabšího, a na kom si může zchladit žáhu, což mu ve skutečným světě není dopřáno. Tyhle malé tyrany vůči slabším, ale patolízaly a vyhnouty vůči všem ostatním, bytostně nesnáším.

                  Byl tady kdysi člověk, kterej měl to lepší z Veskoslava a nebyl tyran. Měl přezdívku Cahir. Mladej, horkokrevnej, ale neměl mindrák. Kdo ví, kde je mu konec.

            • Veskoslav

              A nedošlo ti při tvém nízkém IQ jako u Dworkina, že Vás dvou mají lidé plné zuby a souhlasí se mnou? Já chápu, že pokud stěží dostuduješ základní školu, tak nechápeš, že se najde spousta lidí, co ani nemusí přispívat do diskuze a jenom si klikne. A jestli si ve své inteligenci myslíš, že mám 16 účtů a klikám si, poprosím redakci, ať nám ukáže, kdo klik na +. Byla by sranda vidět Vás dva šašky, jak se Vám hroutí sen o multinicku...

      • dworkin

        Tomáši, už jsem ti několikrát napsal, ať na mě nereaguješ. Mám určité pochopení pro tvoji duševní poruchu, ale není bezbřehé.

  • jurb83

    Mna by zaujimalo, ako je to riesene s Animusom a ci sa nejak posunie aj dej "v sucasnosti"

    • Slavik_Jenda

      Posune se... 60sec ve hře, je jedna minuta v současnosti...

    • Veskoslav

      Neznám nikoho, koho by bavila ta "přítomná" linka. To bylo vždycky utrpení se přepnout "zpátky" a dělat něco otravně nudného. Nejzajímavější to bylo si v Oddysea, ale i tak to byla nejnudnější část hry.

      • exoslav

        Tak už znáš. Já jsem hrál pouze AC1 a tam mě ta dějová linka z přítomnosti bavila víc jak ta historická část.

        • Derp_1337

          "Ta jedna hra, co vyšla před 16 lety, měla 'dobrou' dějovou linku v současnosti."

          Tvoje zpráva má minimální informační hodnotu. Absolutně to nic neřekne o hře současné.

          • exoslav

            "Tvoje zpráva má minimální informační hodnotu. Absolutně to nic neřekne o hře současné." - ano, ale to také nebyl záměr, že? 

        • uaxpk

          Já hrál i druhý díl + datadisky a taky mě ta linka bavila.  Tudíž jsme tu už tři.

          Tenkrát když jsem četl nějaké články před vydáním prvního dílu, tak jsem měl představu, že se nějaký budoucí díl bude odehrávat pouze v +- současnosti a ta linie se uzavře. No, byla to pouze představa a další díly se pohnuly jiným směrem 😐.

      • jurb83

        kolko ludi, tolko chuti

    • Prý nijak.

      • jurb83

        Tak to som sklamany. Lebo prave to bola ta zaujimava cast zapletky..

        • Jevo83

          Ta skoncila s AC3, potom to uz bolo dost utrpenie

  • bodmrazu

    Jeste porad mam Baldur, Starfield i Cyberpunk. Kdy na tohleto budu mit cas? ;-)

  • Graficky bohužel pravěk. 

  • MalyZeli

    Koukal jsem na recenzi na yt, a vypadá to prostě fajn. Za ty prachy do toho nejspíš půjdu. Staré assassíny sem si nedávno projel znovu, a rád si dám staré v novém. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit