Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • FarkyJTV

    osobne si myslim ze urcitu cast hracov hlavne pckarov odlozilo komplet nakup konzoli pocas covidu a sustredila svoje peniaze vtedy na na nove nvidia a amd karty....tie su aj teraz stale poggers aj ked hrate na 4k a vacsina exkluzivit vyjde aj tak na pc neskor tak naco kupovat konzolu?...bavime sa o kartach ako 3080,3090 a 6800 a vyssie...toto ma aj za vysledok ze sa pc market komplet prepadol...kym ms kompet nezrusi podppru na windows 10 ludia setria prachy. a vela ludi kupilo 2k a 4k monitory aby nemali bottlenecky...ja som to tiez tak mal... 3900x este a kupil 4k 144hz monitor...dobra volba! vsetko je o dost krajsie...re4remake alan wake 2 vypadali nenormalne dobre....tak vam to jednoducho nebude vypadat na SS alebo aj ps5 skoro...ale aby som len nemudroval....zvazujem kupu ps5 digital slim len co to bude lacnejsie koli tekken 8 turnajom co planujem robit v nasej krcme...nechce sa mi trepat skoro 5 kilo  ..digital slim bude mat 2,5 kg.pravdepodobne si ju zadovazim az dalsie sviatky...mozno dalsi black friday...ale suhlasim s nazormi tiez v koment sekcii...

  • frank.horigan

    V divizi Xboxu jsou tak nějak experti na průssssery, sami hrám nerozumí a tudíš neví co vlastně hráčí chtějí.

    XO startoval v povinném bundlu s Kinectem a to extrémní průsssser. Vůbec je nenapadlo, že kdo jej nechce, nepořídí konzoli vůvec.

    Series zase echt průsssser s “S”, kde si už od druhého roku života konzole všichni lámou hlavy jak na tu či onu hru dostat. Až vyvrcholilo tím, že hra roku 2023 na Series nevyšla ani do teď a vyjde osekaná na základě osobního naléhání tlustého Filipa na Lariany.

    A tak by se dalo pokračovat. Jediný důvod proč Xbox existuje je neomezený přísun peněz

    • surlys

      ta hra je neskutečný mess i na PS5, proč to vyčítát MS? Já čekal na patche, ty jsem dostal, ten mess je na PS5 teď ještě větší díky patchům. Tady by snad měla jít výtka Larianům, že vydali neoptimalizovaný bordel, který je sotva funkční. 

      Co jsem diskutoval s lidmi v tomhle vlákně, má to spoustu lidí jako já.

      https://www.reddit.com/r/PS5/comments/17x1ehc/psa_the_latest_baldurs_gate_3_patch_completely/

      • frank.horigan

        Já tady neřeším patche pro hru, ale řeším že na šeredně očesané konzoli to ani nejde vydat.

        Kdyby to alespoň neočesali o tu paměť ale jen o CPU/GPU, poběží to v 900p/30fps, ale půjde to na to portnout.  Nicméně nemyslící "Phill vymyslel", že každá hra, musí vyjít i na "S", tudíž jsou mu super duper parametry "X" tak nějak k prdu.

        Vždy to bude jen "S" hra s lepšíma texturama a rozlišením. Úplně si na dalších 7let uřezali větev a hlavně, teď už z toho nejde ven že?

        Vůbec bych se nedivil, kdyby "příští konzole" Microsoftu byla jen Appka do chytré TV alá GeForce NOW a tam by přenesli celý svůj ekosystém.  A na HW potichu zapomněli jako kdysi Sega., 


        • surlys

          ty jsi asi nepochopil myšlenku, ta hra běží sotva hratelně na PS5, nebavím se jenom o bugách, ale i o FPS, ty patche co to měly opravit, to naopak zhoršily, hra je akceptovatelná a pouze akceptovatelné do města, následně už nemá cenu na konzoli pokračovat. Takže tady absolutně nestačí ani parametry X či PS5 sry, tady je problém úplně jinde jinde,.

          • frank.horigan

            Pořád se každý bavíme o jiné věci, na PS5 to možná běží blbě  a je tady tudíž šance to opravit. Na XS to nemá jak běžet a celá se už půl roku ohryzává o obsah aby si to vůbec mohli zapnout ti nešťastní majitelé té větší verze

            • surlys

              no, já ti celou dobu rozumím, já jsem se tím snažil říci, že MS má nějaké pravidla, zatím se to úplně všem podařilo splnit, aby své hry vydali i na slabší konzoli, Larian jsou první, co to nezvládli a moje myšlenka je, že za to nemůže výkon konzole(i když je nic moc), ale může za to špatný kód té hry, protože ta hra je sice pěkná, ale není to žádný Crysis, takže je neobhajitelné, aby to běželo místy 20FPS na PS5 a moje myšlenka je taková, že lepší je počkat klidně rok, abych u takové hry měl konzistentní zážitek.  Jestli  preferuješ hrát rozbitou hru před tím, než ji nehrát vůbec, je subjektivní. Já preferuji hrát odladěnou záležitost a klidně až za rok, takže v tomhle případě Series S může pomoci i majitelům X mít lepší a odladěnější zážitek,  i když to tomu moc nevěřím.

              Já všem majitelům Xboxu doporučím, vyprdněte se na to na konzoli i na Series X a zahrajte si to na GeForce Now.

            • 0011

              Jak chceš spravit tohle? Jestli se to ještě navíc zhoršilo, jak píše surlys, tak to teda potěš koště. Jasně, xbox má a měl problémy ale to "HrU rOkU" neomlouvá. Series X není zas o tolik výkonnější jak PS5, jsem zvědavý jak to na ní poběží ale po fiasku s PS5, na kterém se jasně ukázalo, že novináři nedohrávají hry do konce hru znovu nepodpořím, i když jsem byl odhodlaný na Series X koupit znovu, to by se musel Larianům podařit zázrak. Napadají mě 2 možná řešení 1) kompletně vymazat davy ve městě a předměstí a snížit počet npc s kterými lze interagovat 2) rozdělit už tak směšně malé město a předměstí na ještě menší lokace, podobně jako to mělo BG 1, ale obě řešení jsou přiznáním neschopnosti hru optimalizovat na hw, na který byl vyvíjen aneb CP2077 all over again, ale CDPR narozdíl od Larianů dostal sodu a stáhli ho z PS storu.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Hele, ty výkonostní problémy v tom tvém video odkazu jsou trošku přehnané. 

                Aby sis všimnul většiny těch chyb v tom videu, tak tvůrce videa musel zazoomovat jednu část obrazovky a ještě k tomu zpomalit záběr ve stylu bullet time. Což vůbec není standartní chování. Při normálním hraní si toho většinou nevšimneš.

                Tím stylem "zpomalit a zazoomovat" by jsi dokázal najít nějaké výkonostní či grafické chyby ve většině her. To je prostě realita.

                Navíc ten tvůrce toho videa je asi pěkný troll. Jestli někdo prohlásí, že mu "chybí" motion blur, tak ho nikdo nemůže brát vážně. Motion blur je hnus. Tvůrce toho videa by zařadil do kategorie: kdo chce psa bít, ten si hůl vždy najde.

                • 0011

                  Reakce na příspěvek:

                  Ten "troll" je Digital Foundry...

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    No a? Ten jejich team má několik členů a očividně ne všichni jsou stejně dobří.

                    To máš stejné jako s redakcí různých jiných webů. Někteří členové jsou více relevatní než jiní.

                    • surlys

                      Reakce na příspěvek:

                      za mě hlavně nejsi relevantní ty.  A to vůbec.

                      • Derp_1337

                        Reakce na příspěvek:

                        V tom případě, proč tady oxiduješ? Běž číst nějaké víc relevantní názory. Ušetříš čas sám sobě i ostatním.

                    • 0011

                      Reakce na příspěvek:

                      Ty naměřené fps nejsou názor, ale fakta a fakta jsou relevantní vždy.

                      • Derp_1337

                        Reakce na příspěvek:

                        Ještě jednou: nijak jsem nekomentoval naměřené FPS. Ani nevyvracím, že to na konzolích jede pomalu. Konzole vskutku mají propady FPS.

                        Moje námitky byly ke zbytku videa a k některým pochybným názorům tvůrce videa.

                • surlys

                  Reakce na příspěvek:

                  přehnané? Hrál jsi to na konzoli? Já ano, to co je ve videu a to těch 18FPS a další věci, je naprostý standard v tom městě a není to lepší od launche, naopak je to horší.  Tohle je nehratelné  a ty mi chceš říci, že je to kdo chce psa .Musíš být absolutní fanboy bez špetky kritického myšlení. 

                  Motion blur je sice věc šílená, ale představ si, že když máš standard drop k 20FPS, tak vidíš každý frame, motion blur vhodně zvolený tohle pomůže redukovat, pro vyšší FPS je to samozřejmě nesmysl, pro tak nízké FPS to pro někoho může být mnohem lepší zážitek.

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    Koukám, že jsi úplně překroutil, to co jsem napsal. To je nesprávné použití Strawmanova argumentu.

                    Já nijak nekomentoval nízká FPS. Já pouze kritizoval trapnost videa. Ten člověk tam kritizoval různé drobné detaily, kterých si normálně během hraní nevšimneš. On sám musel hodně zazoomovat a zpomalit scény, aby to bylo vidět.


                    A když už jsi načal Motion Blur, tak v žádném případě zapnutí tohohle bazmeku nikdy nezpůsobí "mnohem lepší zážitek". To byl fakt dobrý vtip. 😂 Dosáhneš tím přinejlepším "drobného" zlepšení iluze pohybu. 

                    Navíc takové RPG jako BG3 není zrovna ten typ hry, který by nutně potřeboval Motion Blur. A Motion Blur z principu nedokáže skrýt ty nepravidelné propady FPS. To FPS není konzistentně na nějaké hodnotě (např. 30FPS), ono to skáče nahoru a dolů.


                    PS: Vědecký výzkum dokonce prokázal, že i u her s opravdu rychlým pohybem (závodní hry) zapnutím Motion Bluru nijak nezlepšuje herní zážitek.

                    • surlys

                      Reakce na příspěvek:

                      cituji tě: 

                      "Hele, ty výkonostní problémy v tom tvém video odkazu jsou trošku přehnané."

                      "Já nijak nekomentoval nízká FPS".

                      Zabal to trolle. 

                      • Derp_1337

                        Reakce na příspěvek:

                        Díval ses na to video?? Asi ne, co? O FPS se tam mluví jenom chvíli. Zbylých 90% videa jsou totální prkotiny.

              • surlys

                Reakce na příspěvek:

                tipl bych, že tak 95% recenzentů PS5 verze zkusila první akt na PS5 a dál hráli na svém PC.

                A ani teď na youtube nemáš videa, jak běží třetí akt s posledními patchy, ono to dohrálo obecně i málo lidí, protože spousta asi čeká.  Ta informovanost ohledně třetího aktu je strašně malá, problém je, že většina těch kupujících si neuvědomuje, že je to více než třetina hry, proto je to za mě docela velký problém, že to recenzenti tak podcenili u PS5 verze.

      • Derp_1337

        Hele, problém s opravami bugů je na ramenou Sony a M$. 

        Na Steamu vývojáři kliknout "přidat update" a hráčům se do pár hodin všechno aktualizuje. A když náhodou patch něco ve hře rozbije, tak vývojáři vydají rychlý hotfix a do pár hodin je to u hráčů opravené.

        Na konzolích musí nejdřív každý patch projít nějakou kontrolou, aby si hlavouni byli jistí, že jim ten patch nerozbije jejich "ekosystém". Takže většinou týden až dva to trvá než se patch dostane až k hráčům. A když náhodou ten patch něco rozbije, tak nejdřív jsi čekal 1-2 týdny na ten původní patch a pak ještě čekáš 1-2 týdny na opravu hotfix. Prostě nádhera.

        • surlys

          myslím si, že jsem se nevyjádřil přesně, ta hra je rozbitá od začátku, ty patche situace jenom zhoršily, tohle jde čistě za Larianem, MS a Sony můžou max za to, že to v takovém stavu vůbec může být vydáno, tohle mělo být vydané na konzolích tak za rok. 

          Tak nějak si myslím, že to Lariani i chtěli vydat později, ale ten úspěch, hodnocení, počty hrající prostě byl velký motiv to takhle pustit i na konzole.

          • Derp_1337

            Jo, tak to jo. Skutečně to mohlo na konzole vyjít později. Trocha práce navíc by tomu určitě neuškodila. Očividně chtěli stihnout před Vánoční termín a hráči na to doplatili.

            Ale na PC je to pohoda.

    • Ten průšvih s BG3 je spíš problém politiky MS ohledně totožné funkcionality na X i S. BG3 by na S klidně běžela stejně jako běží na ještě slabším Steam Decku. Jen už se tam nedá rozjet splitscreen, protože na to není dost paměti. A upřímně, Lariani zatím jako jediní větší vývojáři měli koule na to, svou hru na Xbox vydat až po dlouhé době a nejspíš i ústupcích od MS (splitscreen na S-ku pravděpodobně nebude). Uvidíme, jestli se ještě někdo přidá.

      Celkově mi Series S přijde jako celkem úspěšná záležitost. Lidi hodně koukají na cenu, když mají jako nehráči pořídit nějakou konzoli pro děcka. A pokud k tomu budou pár let platit Game Pass místo kupování her (pro děcka určitě stačit bude), tak bude mít MS radost. Kdyby vydali jen Series X, tak o tyhle zákazníky možná přijdou úplně, protože ti pak koupí třeba Switch nebo začnou více porovnávat s PS5, když v ceně není tak velký rozdíl. To by vyústilo v ještě větší průšvih.

  • pavel.sterba1

    jako majitel Xboxu SS i ps5 poslušně hlásím, že Xbox je bída převelika. Gamepass je bída, žádné exlusivky. A opravdu někdo čekal, že Starfield něco vytrhne? je to sr..a na ntou. Ubohost sama. Příběh je tak neskutečná smira, že jsem to vydržel hrát asi 20minut. O samotném provedení hry snad nemá ani cenu mluvit. XBSS jsem pořizoval skrz FIFA next gen loni. ovšem po tom co EA předvedla letos s FC24 jsem s tímto titulem skončil dokud EA nedostane rozum, což se nestane, tudíž nezbývá než počkat. Za mě, jak píše kolega nahoře SS je dobrý nápad, za super cenu. bohužel to zarizli developeri, kteří zřejmě z acne podhodnocení se s tím nechtějí babrat. Je to škoda. Nemluvě o ničení studií viz upíři propadák..

    • FarkyJTV

      tento rok gamepass ukazal ze to je odpadlisko nedokoncenych a podpriemernych projektov...ano su tam dobre indies ale nemyslim ze spencer ma dajako zaujem o  podporu indie...v urcitej financnej miere to ma logiku....naco by si si tu hru za 15 kupovla na steame ked si ju za 15 mozes skusit na gamepasse ci ti sadne...v skutocnosti mu ide pri indie tituloch o content...a uprimne vela tych indies ma osobne nebavilo...napriklad hi fi rush alebo pentiment...a este dalsia vec...netreba zabudat ze tie hry tam nezostavaju ale po urcitom case idu z ponuky asi podla zmluv...to radsej budem mat tu hru na steame...

  • Mikek

    Tak ono se neni cemu divit. Osobne mam PS5 i Series X od dne vydani a Xbox jsem zapnul celkem snad trikrat. Existuje na nej realne tak pul zajimave exkluzivni hry a interface je opravdu tragicky. Koukat se v roce 2023 v dobe 4k/8k na rozmazane ikony je fakt ulet. 

  • Nicméně mi přijde, že zrovna v česku, kde xbox nikdy nebyl extra silný, svou pozici mezigeneračně posílil. V mém okolí je dost domácností s xboxem series s jako jedinou konzolí. (jasně, je to budget volba)

    • Derp_1337

      To není moc statisticky podložené. Dost záleží na lidech. Já zase znám několik lidí, co v minulosti měli Xbox, ale teď všichni vlastní PS5.

    • kdo by si pořizoval lowgen verzi x series s kde to děla vyvojařum problem

      • 0011

        Tak na to dokážu odpovědět poměrně přesně, sám jsem sice šel do X kvůli 4k blu-ray přehrávači, ale lidi v mém okolí, co kupují S jsou buďto nehráči rodiče pro ratolesti, nebo rodiče hráči, kteří se po dlouhé době vrací k hraní, protože vyšla hra co je zajímala kvůli tématu jako třeba konkrétní případ Hogwarts Legacy. Zkrátka jsou to lidé, kteří buďto ze světa her na dlouho vypadli nebo v něm nikdy nebyli, jinými slovy vůbec neřeší sílu HW, to že vývoj dělá vývojářům problém ani netuší a ani je to nezajímá, pro ně je S s gamepassem nejlevnější vstupní brána do hraní a to je všechno co potřebují vědět. Také nemají 4k televize a kromě sebe neznám osobně nikoho, kdo by ještě sbíral filmy na BR, takže pro ně S dává naprostý smysl, protože na staré fullhd tv/monitory stačí a navíc často i řeší místo a S je perfektně kompaktní.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit