Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • bodmrazu

    Jako hodne pozersky rebricek. Me by se vice libil rebricek pro normalni lidi ;-) horror neni pro kazdeho a armored core taky moc ne. Ja nevim zda je games uzce zamereny web, ale tipuju to spise na masovku. Osobne jsem doufal, ze se podivam na list, ktere hry bych mel dohnat a ono 8 her jde uplne mimo me, taky nemam Nintendo a rozhodne nechci u hrani trpet. Holt jdu hledat jine rebricky.

    • Tvoje prezdivka na tebe docela sedi :)

      Ale tak pro tebe top3 zebricek.

      Starfield,

      Pandora

      Assasin Creed.


      To by ti mohlo sednout.


    • blaiddtom

      je to rebricek 10 najlepsich hier...nie rebricek hier pre teba...niektori jedinci frustrovani zivotom musia byt za kazdu cenu toxicki a kopat okolo seba ze ? 

  • Vela ludi si tu neuvedomuje, ze redakciu tvori 5-6 ludi + externisti. Betka odisla a aj Vasek. Jakub sa pridal nedavno. Externisti sa urcite nezucastnili hlasovania. Adam viac nechodi ako chodi (mozno je na part-time). Tak ci tak tu o rebricku rozhodovala hrstka ludi. 

    Nie kazda hra dostala recenziu, nie kazda gameplay, ale ludia uz zapaluju pochodne .... na druhej stranke aspon to tu zije, clovek by pri tych mrtvych diskusiach cakal, ze ludom to je fuk.

    • blaiddtom

      tak dnes si hlavne kazdy mysli ze ma patent na to urcovat co je kvalitne a co nie...klasika v diskusiach, hraci hraju a bavia sa(nemaju potrebu vyplakavat na weboch)no a ten zbytok stale len na vsetko frfle a myslia si ze ten ich vkus je ultimatny a neexistuje ze by niekoho mohli bavit ine hry...dvojnasob to plati pre cechov a slovakov, krajiny kde je pindanie na vsetko narodny sport

    • Od doby co odešla stará garda s Pavlem, Hoznou apod. to tu jde od deseti k pěti, pamatuju si na živé diskuze tenkrát, co přišel Smutný, tak bída.. vůbec už nevím, kdo tu teď je není, co jsou ti lidi zač..

      • Inquisitor

        Jo fight club už jsem od té doby neviděl, takže ty lidi už člověk moc nezná. Za mě je to taky horší, ale je to subjektivní pocit. Hlavně díky tomu, že s klukama ze starý redakce, šel člověk časem. Level, score, hrej apod. prostě staří známý co člověk zná pětadvacet let:)

      • ales.smutny

        Ale Pavel s Honzou v redakci na fulltime nikdy nebyli :) A ve "staré gardě" jsme o hrách roku hlasovali většinou tři, někdy čtyři.

        A kdo jsou ti lidé si můžeš přečíst jak pod jednotlivými články, tak na profilu redakce https://games.tiscali.cz/redakce

        ❤️

  • Není tam Robocop, takže žebříček se nedá brát vážně.

    • 😂😂😂

  • 0011

    Loni jsem sice hrál víc jak 10 her ale z toho bylo hodně starších titulů, takže z těch vyšlých bych ani 10 nedal dohromady, co bych tam dal za sebe určitě DLC Xenoblade Future connected, která má víc obsahu než spoustu "plnohodnotných" her, Hogwarts Legacy a Fire Emblem Engage. Remaky/remastery/reimaginace/whatever imho nemají v diskuzi o hře roku vůbec co dělat ale kdyby ano, určitě tam patří Metroid Prime. Každopádně ano, plně chápu, že je to naprosto subjektivní redakční seznam, ale těším se na vyhlášení výsledků Reality C(z/h)ec(h/k) Games Awards, také známé jako čtenářská anketa, ale letos máte velkou šanci se shodnout na prvním místě, což mi připomíná, že mi mulťák Kristikun/Vrfreak 1 dluží VR headset 😉

  • lito

    1) Alan Wake 2 

    2) Phantom Liberty 

    3) AC VI

    4)Octopath Traveler II 

    5) FF XVI

    6) BG3(at nežeru, hraje se to skvěle) 

    7) Lies of P, 8. Resi 4 (je to remake, jinak by byl výše), 9) System Shock(je to remake, jinak by byl výše).10) Dead Space(opakoval bych)

    No, jak je dívám na ten list, tak příští rok si dám méně her, letos jsem toho hrál tolik, že už jsem z toho ke konci neměl radost. Takže za mě FF VII Rebirth a DD2 a pak snad už nic.

  • osobně mi v těch nej hrách zcela chybí Dead Space Remake, Talos Principle 2, System Shock Remake, Rogue Trader, Amnesia the Bunker. To hodnocení Amnesie tady raději ani nebudu rozebírat. Je to podobný fail jako když tady v roce 2006 dali 6/10 Dark Corners of the Earth nebo v roce 2016 6/10 Underrailu. Chápu že je to subjektivní hodnocení jednoho recenzenta, ale možná by fakt bylo nejlepší ty čísla vypustit a psát jen slovní hodnocení

    • blaiddtom

      nevidim zmysel dat do rebrickov hry ktore doslova hodili stare skvele hry len do noveho kabatu... resident evil remaky aspon hry prerobili od zakladov do noveho enginu ostal len uplny zaklad a pribeh...a aj pri nich je diskutabilne ci by mali byt kandidati na hry roku

      Rogue trader som nehral ale urcite tam bude rovnaky problem ako s pathfinderom... nepristupny sirsiemu publiku a vyvojari z ruska(ta cenzura ma stve uz).... takze vsetku smotanu zlizlo divinity 3 aj ked owlcat hry su v kazdom smere lepsie...len zial nie su robene, tak aby ich mohli hrat aj malomocni narozdiel od "BG3"

      • Derp_1337

        Hele, nevím, co máš proti BG3. Navíc sis sám odpověděl, že Owlcat dělá hry až moc komplikované a tudíž nejsou moc přístupné širšímu publiku.


        Když nacpou do hry schopnosti jako tahle (citovaná níž), tak to fakt není pro normální lidi. Tohle se může líbit jenom lidem, co se rádi rýpou v nekonečných statistikách.

        "To your next ranged area-of-effect attack add BONUS DAMAGE +((50 + 10 x Ballistic Skill bonus) / number of enemies in the area of effect) ,  and  DODGE REDUCTION +(10 + 2 x Ballistic Skill bonus)."

    • Přiznám se, že System Shock Remake mě vlastně trochu zklamal, takže mi v top 10 nechybí. Sice měl skvělou stylizaci a věci, co přidali nebo vylepšili, byly moc fajn (hlavně fungování a vyváženost zbraní a mě příjemně překvapilo), ale přece jen tam pár zajímavých věcí z původní hry chybí. A závěrečný "bossfight" se mi vůbec nelíbil. Kdyby tam radši nechali ten původní předělaný do remakovaného cyberspace. Klidně i s tím pozměněným koncem. Ale i tak jsem si to užil a během průzkumu každého zákoutí jsem tam strávil spoustu času.

      S Talos Principle 2 a WH4k: Rogue Trader plně souhlasím. Taky bych je dal do top 10.

      • lito

        mě naopak překvapili s jakou láskou k původní hře to předělali. Ono to dlouho vypadalo, že ta hra je v herím pekle a pak to vyjde v takovém stavu! Nevidáné! Ani nevím, jestli ti borci budou dělal v takovém stylu System Shock 2. Dal bych si říci.

        • Ale jo, ta láska k předloze je tam vidět a zpracování je vynikající. I ten konec se evidentně snažili udělat epičtější, ale ten prostě už nevyšel. Málo času na odladění nové zbraně, prostředí a obtížnosti, tak tam dali "nesmrtelnost"? Těžko říct.

          Dvojka bude jen remaster. Pokud vím, tak to vývojářské peklo s jedničkou je dost vyšťavilo a podobně ambiciózní projekt už nemají v plánu.

  • TheRKD

    Hmm, ještě jsem nedotáh ani BG3. Tenhle seznam mi vydrží ještě na dva roky i kdyby už nic dalšího nevzniklo :D 

    Proč vyšlo v roce 2023 na Steamu 14 532 her? Kdo to má hrát? — ne je to super, člověk může vybírat jen ty nejlepší z nejlepších. Ale i těch je spousta :D 

  • vonTossis

    Některé roky se s redakcí potkáme více, některé méně a některé skoro vůbec. Což je ten letošní. :-) Některé hry jako  Dave the Diver, Spiderman 2, Slay the Princess, Cocoon nebo Plantom Liberty do žebříčku, blbiny typu Final Fantasy, Armored Core nebo Alan Wake 2 z žebříčku ven. Respektive Alan Wake 2 by tam mohl i zůstat, ale na hraně desítky. Když už tam nacpete remake RE4, tak o to víc tam patří Metroid Prime. Každopádně je to vcelku subjektivní, takže stačí zůstat u toho, že redakce nemá dobrý vkus. :-)

    • Derp_1337

      Tak musím se zastat Armored Core 6. Je to fakt super hra. Hrál jsem a bavilo mě to.

      Ale chápu, že někteří lidé k hrám s velkými roboty z principu přistupují s negativitou a nezahrajou si je.

    • oni skoro každý rok přijdou s nějakou hipsteřinou. Vloni dali na první místo GOW:Ragnerok, na druhé místo Vampire Survivors (po které dnes už neštěkne ani pes) a na třetí místo Elden Ring. Na prvním místě měl být Elden Ring, o Ragnaroku tu sami letos napsali o tom, jak se Kratos změnil ve fňuknu a Vampire Survivors nemělo v první desítce vůbec co dělat.

      • radim.zaty

        Po Vampire Survivors neštěkne ani pes?

        Hra, u které za rok a půl od vydání vyšly 3 DLC, za posledních 30 dnů ma na Steamu skoro 4 tisíce recenzí a vyšla na Xbox a Switch, kde se jí taky daří. 

        Co by za to některé hry daly, kdyby po nic neštěkl ani pes tímto způsobem.

      • lito

        Elden Ring má nejvíce GOTY vůbec, vyhrál devět největších anket, což je rekord,  myslím si, že to zvládne, že nevyhrál na Games.cz :D.

        Jinak ten článek, že se Kratos změnil na fnuknu nebyl jejich, ale citovali původního tvůrce. Jinak Ragnarok je fakt špatná hra, ale 100 lidí 100 chutí.

    • Je to subjektivní a zároveň redakce nemá dobrý vkus :-) Co když nemáš dobrý vkus ty, napadlo tě to třeba? Za mě první místo Alan Wake II, pak dlouho nic a až potom další hry. Baldurs Gate 3 bych třeba v osobní desítce roku neměl vůbec a tady se řadu měsíců adoruje jako něco nadpozemského. Ale jsme opět u toho - je to zcela subjektivní záležitost, stejně jako hudba, film, atd.

      • vonTossis

        Byl v tom krapet nadsázky.  

  • AW2 zaslouženě hezké druhé místo.  

  • farrin

    Rozhodně měl vyhrát Dave the Diver 👍

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit