Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheThick

    Vy, kteří kritizujete pořadí a obsah...hledáte v tom hroznou objektivitu, která tam nikdy nebude. Tohle je prostě subjektivní žebříček jedné z redakcí. Vyčítat jim, proč tam nedali tohle nebo támhleto je naprosto absurdní. Udělejte si vlastní žebříček a zveřejněte ho. Od toho je internet a svoboda slova :) Redakce není hlas lidu :)

    • lito

      to ano, až snad na to, že Zelda vyhraje nejlepší akční adventuru před Alanem Wakem 2 a ve hře roku skončí za právě touhle hrou.  Pokud je to lepší hra v dané kategorii, tak by měla být lepší i celkově, ne? Nebo to chápu špatně?

      • Derp_1337

        Chápeš to špatně.

        Alan Wake 2 je označován spíš za "survival horror". Takže jen s obtížemi to mohla být "nejlepší akční adventura", i když těch herních prvků tam má hodně.

        • lito

          přemýšlej, já to samozřejmě vím, že Zelda a AW2 jsou odlišné hry, ovšem zdejší profíci ji dali do jedné kategorie, takže pokud budeme respektovat daná pravidla, tak dnešní výsledek to devalvuje do nějaké estrády. 

          • Hra může být ve více kategoriích zároveň. Ve všech třeba jen nadprůměr, ale celkově to může být špičková hra. Třeba nová Zelda vlastně nemusí být jen akční adventurou, ale můžeš ji vzít jako RPG v otevřeném světě nebo i jako logickou hru s prvky metroidvanie. To, že vyhrála kategorii akčních adventur, je možná víc na pováženou než to, že ji celkově předběhl AW2, protože ten definici žánru splňuje lépe (lineárnější a s velkým důrazem na příběh). Tedy bych možná radši viděl opačný stav, kde by AW2 vyhrál akční adventuru a Zelda by ho předběhla v celkovém skóre. Nicméně uznávám hodnocení redakce, i když s ním ne ve všech ohledech souhlasím.

          • Derp_1337

            Jo, tak ty kategorie nebyly zrovna nějak extra moc promyšlené. To máš pravdu.

            Ale u spousty her to snad ani nejde objektivně hodit do jedné žánrové škatulky, protože to je mix žánrů. Tak nějakou toleranci jim můžeme uznat.

  • AW2 zaslouženě hezké druhé místo.  

  • lito

    1) Alan Wake 2 

    2) Phantom Liberty 

    3) AC VI

    4)Octopath Traveler II 

    5) FF XVI

    6) BG3(at nežeru, hraje se to skvěle) 

    7) Lies of P, 8. Resi 4 (je to remake, jinak by byl výše), 9) System Shock(je to remake, jinak by byl výše).10) Dead Space(opakoval bych)

    No, jak je dívám na ten list, tak příští rok si dám méně her, letos jsem toho hrál tolik, že už jsem z toho ke konci neměl radost. Takže za mě FF VII Rebirth a DD2 a pak snad už nic.

  • Není tam Robocop, takže žebříček se nedá brát vážně.

    • 😂😂😂

  • misk

    Keď americké herné weby nevidia architektonické rozdiely medzi Bloodborne a Lies of P a označujú obe za viktorianske, dá sa to pochopiť, ale v Európe by sme mohli vidieť rozdiely, Bloodborne je inšpirovaný stredovekou Prahou/Rumunskom čo potvrdil aj fromsoftware, Lies of p je čisté renesančné francúzsko,  hra s viktorianskym štýlom bol napríklad Dishonored 

  • Diablo IV opäť nikde a žial právom. Kedysi každá hra od Blizzu bola udalosť. Samozrejme, stale ide o dobrú hru a v zľave ju doporučujem kvôli príbehu lebo endgame neexistuje.

    Hogwarts legacy sa veru mohlo umiestniť. Ta grafika a súbojovy systém boli rozhodne prekvapenie. 

    • blaiddtom

      hogwarts doslova ponukal len pekny vizual...to jako staci ? vo vsetkom ostatnom to bola priemerna az podpriemerna hra s otrasnym writingom, mrtvym nudnym svetom a propagandou na kazdom rohu...ten subojak bol tiez celkom primitivny.... ked da clovek dole fanusikovske okuliare tak je to najslabsi openworld na trhu

      omnoho viac som sa teda bavil pri Avatarovi a to v kazdom smere


  • TheRKD

    Hmm, ještě jsem nedotáh ani BG3. Tenhle seznam mi vydrží ještě na dva roky i kdyby už nic dalšího nevzniklo :D 

    Proč vyšlo v roce 2023 na Steamu 14 532 her? Kdo to má hrát? — ne je to super, člověk může vybírat jen ty nejlepší z nejlepších. Ale i těch je spousta :D 

  • osobně mi v těch nej hrách zcela chybí Dead Space Remake, Talos Principle 2, System Shock Remake, Rogue Trader, Amnesia the Bunker. To hodnocení Amnesie tady raději ani nebudu rozebírat. Je to podobný fail jako když tady v roce 2006 dali 6/10 Dark Corners of the Earth nebo v roce 2016 6/10 Underrailu. Chápu že je to subjektivní hodnocení jednoho recenzenta, ale možná by fakt bylo nejlepší ty čísla vypustit a psát jen slovní hodnocení

    • blaiddtom

      nevidim zmysel dat do rebrickov hry ktore doslova hodili stare skvele hry len do noveho kabatu... resident evil remaky aspon hry prerobili od zakladov do noveho enginu ostal len uplny zaklad a pribeh...a aj pri nich je diskutabilne ci by mali byt kandidati na hry roku

      Rogue trader som nehral ale urcite tam bude rovnaky problem ako s pathfinderom... nepristupny sirsiemu publiku a vyvojari z ruska(ta cenzura ma stve uz).... takze vsetku smotanu zlizlo divinity 3 aj ked owlcat hry su v kazdom smere lepsie...len zial nie su robene, tak aby ich mohli hrat aj malomocni narozdiel od "BG3"

      • Derp_1337

        Hele, nevím, co máš proti BG3. Navíc sis sám odpověděl, že Owlcat dělá hry až moc komplikované a tudíž nejsou moc přístupné širšímu publiku.


        Když nacpou do hry schopnosti jako tahle (citovaná níž), tak to fakt není pro normální lidi. Tohle se může líbit jenom lidem, co se rádi rýpou v nekonečných statistikách.

        "To your next ranged area-of-effect attack add BONUS DAMAGE +((50 + 10 x Ballistic Skill bonus) / number of enemies in the area of effect) ,  and  DODGE REDUCTION +(10 + 2 x Ballistic Skill bonus)."

    • Přiznám se, že System Shock Remake mě vlastně trochu zklamal, takže mi v top 10 nechybí. Sice měl skvělou stylizaci a věci, co přidali nebo vylepšili, byly moc fajn (hlavně fungování a vyváženost zbraní a mě příjemně překvapilo), ale přece jen tam pár zajímavých věcí z původní hry chybí. A závěrečný "bossfight" se mi vůbec nelíbil. Kdyby tam radši nechali ten původní předělaný do remakovaného cyberspace. Klidně i s tím pozměněným koncem. Ale i tak jsem si to užil a během průzkumu každého zákoutí jsem tam strávil spoustu času.

      S Talos Principle 2 a WH4k: Rogue Trader plně souhlasím. Taky bych je dal do top 10.

      • lito

        mě naopak překvapili s jakou láskou k původní hře to předělali. Ono to dlouho vypadalo, že ta hra je v herím pekle a pak to vyjde v takovém stavu! Nevidáné! Ani nevím, jestli ti borci budou dělal v takovém stylu System Shock 2. Dal bych si říci.

        • Ale jo, ta láska k předloze je tam vidět a zpracování je vynikající. I ten konec se evidentně snažili udělat epičtější, ale ten prostě už nevyšel. Málo času na odladění nové zbraně, prostředí a obtížnosti, tak tam dali "nesmrtelnost"? Těžko říct.

          Dvojka bude jen remaster. Pokud vím, tak to vývojářské peklo s jedničkou je dost vyšťavilo a podobně ambiciózní projekt už nemají v plánu.

  • 0011

    Loni jsem sice hrál víc jak 10 her ale z toho bylo hodně starších titulů, takže z těch vyšlých bych ani 10 nedal dohromady, co bych tam dal za sebe určitě DLC Xenoblade Future connected, která má víc obsahu než spoustu "plnohodnotných" her, Hogwarts Legacy a Fire Emblem Engage. Remaky/remastery/reimaginace/whatever imho nemají v diskuzi o hře roku vůbec co dělat ale kdyby ano, určitě tam patří Metroid Prime. Každopádně ano, plně chápu, že je to naprosto subjektivní redakční seznam, ale těším se na vyhlášení výsledků Reality C(z/h)ec(h/k) Games Awards, také známé jako čtenářská anketa, ale letos máte velkou šanci se shodnout na prvním místě, což mi připomíná, že mi mulťák Kristikun/Vrfreak 1 dluží VR headset 😉

  • farrin

    Rozhodně měl vyhrát Dave the Diver 👍

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit