Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gulivera84

    To by taky mohly Fenix Rising nebo to činsky online, zfleku zalovat, kdyb proslo totok....to neverim, kopirky a inspirace tu budou snamy porad....hold trefily herni svet ve spravnym rozpolozenim....

    • jurb83

      O digimonoch a inych hovadinach nevraviac.

  • Znesvetitel

    Kopírka jak vyšitá. Doufám, že z nich vysoudí i ponožky.

    • Gulivera84

      Me by se spis libilo kdyby rekly, hele tak pouzijte nasi licenci na pokemony, udeljte to jako DCL a nejak se podelime, neco tam zpenezime, to by byly zmeho pohledu "machri"  zalovat a soudit  dneska umi kazdej....no jo no , ja vim, ale bylo by to taakovy lidsky....

      • 0011

        Představ si, že si spoluvlastník nejhodnotnější frančízy na světě, tzn. mj. že tohle rozhodnutí by nebylo jenom na Nintendu. Hodnota té značky spočívá i v tom, že je pro všechny věkové skupiny a má image nenásilné hry, takže by jim pokemony se zbraněmi nikdy nepovolili. Za mě kdyby se teda dohodli The Pokémon, Company, Gamefreak a Nintendo a udělili práva amatérské firmě, která má pověst vydávání vykrádání z minulého projektu, no nepoužil bych termín termín  machři. Řeknu ti to takhle, ani Musk kdyby prodal všechno co vlastní by neměl dost peněz aby mu udělili práva na pokemony s bouchačkama.

        • Gulivera84

          Jo to mas pravdu, jo to je blbost co sem napsal.....

          • 0011

            Jako takhle, Gamefreak by se měl víc snažit, ale myslím spíš z technického hlediska, poslední hra běží špatně, rozlišení textur a hry obecně je výsměch i oproti jiným titulům na Switch, framedropuje to, ale co se týče nápadů a herní náplně je to za mě skvělá hra. Paradoxně Pokémonům nevydělávají nejvíc hry, díky kterým frančíza vůbec existuje, ale plyšáci a další merch, ani si nechci představovat co by se stalo kdyby Pocket Pair vydali vlastní plyšáky 😬 doufám, že tohle nakonec povede k tomu, že další pokešové budou na novém systému vypadat dobře. Celá tahle situace mi připomíná když se Souljaboy pokusil vydat "vlastní" konzoli ale ten šel trochu víc za čáru a zarazilo se to hned v preprodukční fázi, i když šlo v podstatě jen o rebrand čínské konzole s emulátorama a předinstalovanýma hrama.

        • Mě se líbí, že jak jsou Pokémoni prezentovaní jako nenásilní, když jde v podstatě o obdobu kohoutích nebo psích zápasů, což jsou aktivity v civilizovaném světě zakázané (na rozdíl od bouchaček pro osobní obranu). Jako jo, neumírá se tam, není tam krev, stylizace je super roztomilá, ale když pod tu slupku nakoukneš, jde tam v zásadě o boj, kde se protivníci zraňují, musí se pak léčit a mezi souboji jsou drženi v kleci pokébalu. Jestli po sobě plivou oheň z tlamy nebo se opalují plamenometem, mi nepřijde jako až tak zásadní rozdíl.

          Nemám nic proti násilným hrám ani Pokémonům. Chápu i důvod, proč PC prezentuje svou značku jako nenásilnou, ale ve výsledku mi to přijde vtipné.

          Palworld si podle mého bere z Pokémonů až nezdravě moc. Nejen, že design potvor je hodně podobný, ale i to, že se chytají do pal sfér velikostí, hrubým tvarem i funkcí kopírujících pokébaly... Vzhledem k tomu, že s jinou stylizací by to rozhodně neslavilo takový úspěch, je to evidentní parazitování na značce. To může být legální (uvidíme), ale vkusné mi to nepřijde.

          • 0011

            Na tomhle se shodneme, proto jsem taky napsal má image a ne je to nenásilná hra a tenhle image se budou snažit za každou cenu udržet. Jak píšu níž "neinspirují" se jenom u pokémonů, za mě je to prasečina i kdyby případný právní spor vyhráli.

    • Lukyz

      Já doufám, že vysoudí prdlajs. Buď musíš inovovat nebo přesně koukat, jak ti někdo vypálil rybník. 

      • Lukyz

        Oukej, tak inovace byla asi silný slovo a já teda nejsem rozhodně cílovka, ale obšlehli to nejlepší z ostatních her a mají x mio prodejů za pár dnů a ještě v EA. No nevím jak to dopadne, jsem zvědavej. 

      • Mne by zajímalo v čem je Palworld inovativní. Sám jeho tvůrce řekl, že nemá žádnou kreativní vizi, že je pouze “trend follower”.  Kopíruje různý hry a čeká kdy s nějakou prorazí, což se mu teď povedlo. Využívá pravděpodobně generativní AI pro grafickej design a kopíruje mechaniky 1:1 z ostatních her. Jestli je něco ukázkou naprosto generickýho neinovativního kalkulu, je to právě Palworld. A hráči to ještě adorují.

      • blaiddtom

        a presne v com je palworld inovacia ? ved ta hra doslova vykradla zeldu, pokemonov a ark...vlastne nema absolutne nic..a este aj ten dizajn pokemonov je takmer totozny... do tejto hry slo absolutne minimum nejakej prace

      • Ricmont

        Vypálí? Na Palworld si za pár měsíců nikdo až na velké fanoušky nikdo nezapomene. Zatím co až vyjde nová generace Pokémon her tak to bude jako vždy prodejní hit 🙂

        • Derp_1337

          Koukám, že máš fakt dobrou věštěckou kouli, že dokážeš předpovědět herní trendy na trhu.

          Klidně by se mohla stát, že vývojáři se budou o hru poctivě starat, přidávat nový obsah, nastartuje se nějaká esportová liga a hra se bude hrát další desítku let. 

          Ale jestli tvoje věštecká koule říká "ne", tak to vývojáři mají blbé. 😉

          • Ricmont

            Na to není potřeba věštecká koule. Mega hitů jako je právě Palworld bylo v minulosti spousty. A kde jsou teď? Zatím co Pokémon si jede to své 27 let a každý nový díl série je finanční úspěch.

            • Derp_1337

              Něco podobného se předpovídalo s Apex Legends. Spousta zlých jazyků tvrdilo, že to je pouze kopie jiných (a slavnějších) her. A hele, už je to 5 let od vydání a ta hra je každý měsíc pořád mezi top5 s nejvíce hrajícimi hráči na Steamu.

              Prostě nikdo nedokáže se 100% přesností předpovídat, jak se trh zachová. 

              I když je něco jasná kopírovačka, tak si hráči můžou říct, že tohle má správnou porci zábavy a budou to hrát dál.

      • 0011

        Obkreslit assety modelů a lehce je pozměnit, animace kraftingu z Fortnite, menu kompletně obšlehnuté z Arku atd., nejde jenom o Pokémony, tohle je prasárna a ne inovace.

  • Nintendo polovicu svojho casu venuje na tvrdy boj proti modifikaciam, piratom a akymkolvek porusovanim pravidiel.

    Takychto hier s "pokemonmi" su stovky, mozno tisice. Steam je ich plny. Problem maju, len ked niekto najde dieru na trhu a zmysuplne naplni herny svet so survival prvkami uz v Early accesse.

    Keby ich neobmedzoval ten otrasny HW tak mohli mat svoje MMO svety plne pokemonov a podobne.

    • Nemyslím, že hardware bude ten hlavní problém. Palworld s tím jak vypadá by klidně na Switchi moh běžet taky. Spíš je problém, že Game Freak jsou po technický stránce absolutní diletanti. Jsem zvědavej jak se poperou s další generací Switche.

    • Tenurri

      Myslím, že by byli schopní na switch udělat kvalitní pokémon hru, to by ji ale nesměl dělat Game Freak...poslední Scarlet/Violet drží pohromadě jen silou virtuální izolepy a ještě vypadá odporně...o dalších "kvalitách" hry se raději ani nezmiňuji.

  • To jsem docela zvědavý. Pocketpair jen za prodej hry v předběžném přístupu vydělal dost peněz na to, aby si mohl zaplatit právníky ve stejném ranku jako Pokémon Company potažmo Nintendo. A taky je otázkou, kolik by byla případná pokuta. Jestli by se to náhodou Pocketpair nevyplatilo i v případě, že Pokémon Company spor vyhraje. Taková situace by nejspíš nejhůř dopadla na hráče, kteří si hru koupili. A nejlíp samozřejmě pro právníky, to už je jasné teď.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit