Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • P3 v drip anime kabátku z p5 akorát v modré funguje skvěle , dokonce remastrovaly itadawai station ost a daly to do dormu kde to uslyšíte častějí  , visualy ješte o lvl nad p5  a  je to v xbox gamepassu

  • HURA HURA! po vyse tyzdni rozmyslania, a citania, pozerania a pocuvania ohladom P3 Reload a P5 Royal som sa dokopal a kupil P5 Royal, jeden z dovodov - komplet edicia za 25/30 EUR mimo STEAM vs 56 mimo STEAM/70EUR STEAM za standart verziu P3 Reload mi pride strasne premrtstena cena, najma ked este k tomu planuju DLCka vydat v klasickom ponati DLC - co v pripade tochto druhu hier vidim ako troska problematicke, max tak mi to dava zmysel ak by to bolo ako 3. semester alebo ine ukoncenie pribehu, bo zacinat hru odzaciatku kvoly vsuvkam v pribehu mi pride ako mrhanie casom)

    No ale v P5Royal som mozno tak v 1/30tine hry (cca 5 hodin) ale zatim to posobi dobre, grafika v anime style mi neprekaza (hovoi clovek co sa 1.stretol s  anime vo veku do 10 rokov :P ), ako plus berem aj tie anime kratke filmecky, Ukecanost berem ako plus. Co sa zatial pribehu tyka, vidim tolko otaznikov a moznosti kam sa to moze vybrat ze amen-tma (cize super), ale vela moznosti v rozhodovani a vetveni cesty/ciest tam je minimum. zatial (?), obcas ma to az vedie k tomu istemu zaveru (co sa odpovedi/moznosti odpovedi tyka), dufam ze casom to bude viac ovplynovat cestu v pribehu.

    a nakoniec, hladal som nieco co ma prvky VN/visual novel a toto tuto poziadavku splna. Co zatim nie je nic extra su suboje, revolver/dyka vyriesilo zatim vsetko, obcas sice pouzil personu ale to fakt len zriedka (zatim mam len dve). Ale ak to zostane takto ze pribeh ako prvy, suboj co mu len sekunduje budem brat ako OK.

    Velke minus je zasadenie-Tokio, ako clovek co nerozumie ich znakom je cesta tam kam mas ist dost zlozita (nie vsetky znaky maju preklad od anglictiny, mapa pomoze len obcas-cerveny vykricnik, + chybajuca legenda znakov, sice casom sa to zisti, kedze ich nie je vela, ale zo zaciatku tapal co co ma byt.....)

    Vraj sa tam da "balit" holky/zeny, skusim asi tu kouhai aj ked priama interakcia s nou zatial nebola, ale vyzera ako casom zasadna postava, tak som zvedav :)

  • Kydlit nepřátele je nějaký nový výraz nebo překlep? Přiznám se, že už jsem trochu starší ročník a výrazy dnešní mládeže jako flexit, dostat bídu, fistit apod. znám jen z doslechu.

    • nepises sice kolko rokov mas ale tiez uz nemam 2ku ani 3ku ako prve cislo v dvojcifre co sa veku tyka :D (ale myslim ze som o nieco mladsi nez Aleš :D )

      ale tie slova co si napisal som videl uz vazne davno, flexit vo WOWku napr. :) dostat bidu - to dava zmysel hned ako to vidis. fistit vidim v dvoch vyznamoch, jeden z nich je ale 18+ O:-) :D

    • To se používá už hodně dlouho. Aspoň patnáct let. Možná mám falešné vzpomínky, ale myslím, že se to používalo i před rokem 2000. Poslední dobou jsem to naopak tolik neviděl, asi to vyšlo z módy.

  • co som tak zbezne vcera vecer pozeral nejake tie videa ohladom Persona 3Reload, Persona4Golden  a Persona 5Royal. vychadza mi ze P3Reload ako prvy by mi sadla asi najviac. uz len rozmyslam ci ten priplatok cca 20EUR za bonusove oblecky mi za to stoji, cena 55vs76 EUR ... skor asi nie

    P 4Golden co som videl mi prisla graficky dost kostrbata (3D postavicky) (ziaden Antialiasing?! ) ale ohladom pribehu som nic nevidel.. ale je zaujimave ze za nu chcu len 20EUR, co je dokonca pod 5kou, to mi pripada ako "dokaz" ze to nie je az take super ako ostatne.

    P 5Royal je mi prisla prilis rozsiahla a najma ten probehu skor ee (+cast Tokia) ale za 25 EUR je to lakava ponuka.

    asi by som mal precitat este nejake recenzie (tu) a nechat si to rozlezat v hlave (zatim opat davam Mass Effect LE)

    Ale co je zaujimave, vseky maju na Steame extremne kladne hodnotenie! nahoda?pravda?lož?

    • Já hrál P4G (jako první, když vyšla na steamu) a P5Royal, a ta čtyřka mě bavila více, i přes svou jednoduchou grafiku. Víc se mi líbila její atmosféra. P5R mám rozehranou už přes rok, mám tam 150 hodin, jsem v posledním dungeonu a ne ne se donutit to dokončit. Taky se mi více líbil soundtrack čtyřky....

      Ale oběma hrám by prospělo, kdyby byly kratší.....

      No, těch 20 eur - je to už zkrátka dost stará hra, pochybuju, že by to někdo koupil za 60....


      • jo, pozrel som si a vazne, ta grafika sa da odpustit kedze prve to vyslo este na PS2 v 2008! to uz je ozaj davno, ale aspon na PC to mohli troska uhladit (rok 2020, aj ke dmylsim ze aj Vita verzia by bola toho hodna).

        Skod atej doby ze vsetko muselo byt v 3D, anime styl takymto a podobnym hram sadne viac, buhvi ale kedy prisli hry s 3D v anime style (grafika ako napr. ted P 3Reload, pripadne P 5Royal)

  • Tenurri

    Strašně se těším! Z Persony 5 jsem byla velmi mile překvapena. Hrála jsem až Royal edici a neskutečně mě ten styl hry bavil. Tenkrát to byla po dlouhé době hra, která mě bavila od začátku až do konce. Bylo to pro mě něco úplně novýho a vrátilo mi to chuť  a nadšení do hraní her, takže je to srdcovka.

    • LessPh

      Vzdycky zalezi jakou Personu hrajes jako prvni. Ja hral P4G na Vite a byla to pecka. U P5R jsem skoncil po druhem nebo tretim zamku a uz to nepustil..

      Prvni Persona, kterou hrajes je proste ta nejlepsi, ty ostatni uz nikdy nenaplni potencial.

      • flash789

        Nechci ti narušovat tvé dojmové kruhy ale obecně to je tak ze P4G je braná jako nejlepší díl. Takže je to možná spíš tak ze kdybys první hrál pětku a pak čtyřku tak se ti bude taky libit víc :)

        P5 dokázala spíše to že zatnula drápek do mainstreamu a přilákala nové hráče. Nedávno jsem dokonce viděl koláč který ukazoval že 47% hráčů ( nevím jak na to přišli a neptejte se mně na to ) P5 jsou ženy. I tady jedna vykoukla, většinou to je šulínov only tady :D

        • Derp_1337

          Souhlasím s LessPh. Persona dává nejsilnější dojem, jak ji hraješ poprvé. Ten díl, který člověk hrál jako první, bude u něj pravděpodobně asi nejvíce zapamatovatelný. Proto spousta různých lidí označí různý díl za nejlepší.

          A jinak dle diskuzí na Games nelze moc soudit běžnou hráčskou populaci. Většina lidí hraje hry a čte články, ale do diskuzí zásadně nelozí.

        • LessPh

          Nemas v zadnem pripade pravdu a klouzes po povrchu..

          To neni tak uplne muj nazor, je to totiz obecny nazor, se kterym naprosto souhlasim.. Vetsina Persona veteranu ti rekne, ze dil, na kterem zacinali je ten nejlepsi, at je to dvojka, trojka nebo i ta bajna ctyrka.

          Proc to tak je? Je to uplne jednoduchy. Je to konceptem hry, ktery je proste tak odlisny a originalni od jinych JRPG, ze te posadi na zadek. Priklad, prvni tvoje persona je trojka.. sednes si na zadek z trojky. No a nasledne pujdes do objektivne lepsi ctyrky, ale ta uz te na zadek neposadi, protoze to proste vsechno znas z trojky.

          Takze takhle se to ma s Personou..


          • flash789

            Však jsem psal ze ti nechci rušit kruhy, jen můj pocit který rovněž vychází z osobních nebo zkušenosti dalších. Třeba lidi co hráli první čtyřku nebo trojku a teď přísahají na pětku je dost, ale to jsi si jistě všiml :)

            Ale pokud tedy nechceš klouzat po tom povrchu a zaobírat se pomíjivými názory lidi které nemusí být za deset let pravda tak bys přeci měl jako veterán série být schopen poznat který díl je nejlepší, ne ? :)


    • Derp_1337

      Víceméně souhlas. Až na to, že P5 Royal byla na konci zklamání. Původní P5 měla o dost lepší příběhový konec než P5 Royal.

      • Už jsem se bál , že to tady nenapíšeš, a dokonce hned dvakrát. Je to tvůj názor, OK, já mám opačný, ale rozhodně ho necpu do každé diskuze na téma Persona.

        • Derp_1337

          Jestli jsi obě edice nehrál, tak asi netušíš, jak moc velké zklamání to bylo. Byl jsem fakt hodně zklamán a nemůžu jim to odpustit. 😉

          Ale asi bych už mohl zapomenout a dál o tom nepsat. 😂

        • uher

          To nic, on je jak GGG (nebo jak se jmenoval) a ten se zase strašně rád opakoval u Last of Us 2 😀

  • SlavicBes

    Je to taka nuda ako PERSONA 5? Pretoze ta hra je tak neuveritelne ukecana, ze aj trivialnu vec postavy dokazu rozoberat aj hodinu... A pozeranie sa na neustale cutsceny tiez nie je sranda.

    • A co přijmout fakt, že tento žánr není pro Tebe? Nebo si u závodních her budeš také stěžovat na neustálé řízení vozidla? U fotbalu, že se tam moc kope do míče? Evidentně si od hry čekal něco úplně jiného, než ve své podstatě je/byla/bude...

  • bud ta hra ma zvlastnu logiku alebo ja neviem: "Potkáte Stín, který je náchylný na poškození ledem? Není nic
    jednoduššího, než přepnout na ohnivou Personu a pořádně mu zatopit pod
    kotlem."

    • SlavicBes

      Tak ten Tien ma weakness Ohen no...

      • no ono too uz bolo v clanku opravene, uz som sa bal ze mam zle nastavenu logiku O:-)


        ale preodly koment mi tu nejak chyba.

        otazku na to co je lepsie, ci tato P3/Reload alebo P5 Royal- lebo co tak vsimam nazory sa lisia...

        • Derp_1337

          Za mě je teda P5 Royal horší, protože má ne moc dobrý konec. Původní P5 měla lepší příběhový konec a ocenil bych ji lépe než P3.

  • flash789

    Koukám že střelba do hlavy je i po  20ti letech stále téma :) Osobně jsem čekal že na to dnes Atlus nebude mít koule, ale holt má.

    Jinak Persony nepocházejí jen z japonské mytologie ale tak nějak z celosvětové.

    Také bych v recenzi uvítal detailnější zmínku v čem se Rko liší od P3 a P3FES, ale asi chybí zkušenost s těmi originály a nováčkům to je stejně jedno. 

    Ale jinak vcelku dobrá recenze 7/10 :)

    • Ja sa na P3R neskutocne tesim, lebo som ju zacal hrat na PS Vita svojho casu (potom, co som dohral 5 a 4), ale nejak mi ta stylizacia nesedela. A tato modernejsia vyzera super. Ale ta strelba do hlavy ma netesi, ze zostala, prislo mi to uz vtedy strasne divne a bude aj teraz. A hlavne, ked to hram a niekto sa pozera, tak vysvetlovat "tie decka si strelia do hlavy a potom aktivuju superschopnosti," znie... presne tak ako to znie.

      • flash789

        To je vzásadě věc která tenkrát měla podtrhnout spřízněnost z Shin Megami Tensei, ta střelba do hlavy. SMT bylo vždy více dark a depresivní. Koneckonců P3 měla u svých vydání na PS2 v názvu Shin Megami Tensei: Persona 3. Až s vydáním Persony 5 od toho značení Atlus upustil a nechal Personu jako samostatnou. Zřejmě se zjistilo že fanbase u SMT a Persony se tak úplně neprolínají. I když Persona z SMT vychází.

  • Ja sa tak tesim. Personu 3 som zhodou okolnosti naposledy hral na PS2, kedy som este nevedel uplne po anglicky a teda hru som si poriadne neuzil (ani nedohral). Za dva dni zacnem s napravou :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit