Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SlavicBes

    Velmi slabo to vyzera...

  • OsamaBinBowlin

    To vypadá strašně... A kromě všeho ostatního ani atmosféru si nežijete protože vám do toho pořád kafrá hlas v hlavě... Asi si vzali inspiraci v mega úspěšném Forspoken. 

    Děs. Měli to radši zrušit a nedělat nic.

  • Njn, lidé kteří se nebojí implementovat nové herní mechaniky, i za cenu toho že např. nebude grafika tak shiny, těch už je jak šafránu 🥲 Obávám se ale že ani tito lidé by vůkol dnešní době nestvořili příliš slavné tituly. Lze to vidět u Obsidianu, ačkoliv pevně doufám že se budu s příchodem Avowed mýlit, tak i přesto byl jejich vrchol New Vegas a isometrické Pillars of Eternity a PoE2 bylo neskutečně roztahané a dialogy utahané. Zatím na mě působí Avowed dojmem barevnějšího klonu Greedfallu, tak snad se budu mýlit, moc v to doufám.

    Přiznám se že osobně mi vadí už i vývoj na indie scéně kde si prostě máloco vyberu. Člověk otevře itch io anebo Gamejolt a vyskočí na něho tuna krátkých her o Sirenheadovi anebo japonské omalovánky kde je liška s pořádnýma 🍒 😂 já ale chci naprosto obyčejné RPG se zajímavým zasazením a příběhem. Vzpomínám jakou jsem měl radost když jsem narazil na drobný skvost jako byla například hra Finding Idun, která bohužel zůstala nedokončena. A mnoho dalších her jejichž název si nepamatuji, ale nebylo obtížné je indie stránkách najít protože nebyly zavaleny tunou balastních her.

    Toliko k mému brain fartu, snad to alespoň někdo cítí stejně 🥲

    • Derp_1337

      Jn, v dnešní době najít nějakou dobrou nízkorozpočtovou (indie) hru je velký problém. Těch dobrých her vzniká pořád dost, ale je problém je najít v těch tunách odpadu balastu.

      • Pethulla

        A nějaké zajímavé příklady by byly? Protože je to jak oba píšete: hledání jehly v hromadě mrvy.

        Je tady skvělý TROUBLESHOOTER, pak Caves of Lore nebo Shardpunk. Fajn je i Fell Seal (u toho je teda otázkou jestli je to ještě indie, když to vydává ne tak malý vydavatel). 

        Zajímavě vypadá Colony Ship (od tvůrců Age of Decadence, ale za velmi neindie cenu), Stellar Tactics či Sovereign Syndicate (jestli to je teda indie). 

        A pak ještě Urban Strife, pokud někdy vyjde a zároveň dostojí slibům.


        • Z podivnějších her se mi líbila celkem point n click adventura Grunnd.  

          Finský horor Lempo, má pomalé tempo (🥲), ale o to se mi to líbilo víc - bo to na sílu netlačilo jumpscares apod.  I když Unforgiven od švédského studia angry demon měl přeci jen lepší atmosféru.

          Většinu indie her mám zatím ve wishlistu. Zajímavě vypadá Indika, One-eyed Likho (a dost už se slovanskými hrami nebo budu označen za dezolátka... 🥲🥹😄), Nazralath: Fallen World je soulslike čerpající z děl Zdzislawa Beksinského, Inquisitor vychází za pár dní.

          V předběžném přístupu mě baví Edge of War načichlé finskou mytologií - přestože vypadá na první pohled jako temnější klon Divinity OS2, tak dělá dost věcí po svém. Bohužel dost základních herních mechanismů (jako vyhazování věcí z inventáře 😂) stále není implementováno - slibují že patch dorazí brzy 🥲

        • Derp_1337

          Doporučení jsou těžká, záleží na tom, jaké žánry tě baví.

          Já jsem se skvěle bavil u Thirsty Suitors - takový bizarní mix Persona, skatování a vaření, lol

          Dále byl fajn AK-xolotl - roguelike střílečka z pohledu z vrchu.

          Pohltilo mě Slay The Princess - vizuální novela s prvky horroru. Musel jsem to dohrát několikrát, aby se svými rozhodnutí konečně dostal k nejlepšímu konci.

          Za zmínku stojí ještě Bomb Rush Cyberfunk - platformní akční adventura.

          • Pethulla

            Thirsty Suitors vypadá zajímavě, šup s tím do wishlistu.

            Na Slay the Spire tu sice byla pochvalná recenze, ale stejně: kvůli tomu se dost zpozdilo vydání páté epizody Scarlet Hollow. A to jich má plná verze obsahovat sedm. To vypadá, že to vyjde ještě později než třetí sezóna Being a ΔIK.

            • Derp_1337

              Slay the Spire taky není špatné. Ale já napsal Slay the Princess 😉

              • Pethulla

                Reakce na příspěvek:

                A já ani nevím jak se mi mohlo stát, že jsem napsal spire. Samozřeimě jsem myslel princess. Však Scarlet Hollow vypadá jako by princezně z oka vypadlo.

          • To Slay the Princess mi stylem trochu připomnělo Life and Suffering of Sir Brante, ale tuším že to nebude gamebook, nebo? Měl jsem alespoň z ukázky pocit že se jedná o hru určenou především něžnému pohlaví bo mezi řádky příběh pojednává o násilí na ženách? Jakože jasný, nemusí to být primárně pro ženskou hráčskou základnu, ale trailer mě příliš nezaujal. Tak to alespoň vyzkouším.

        • Colony Ship jsem hrál celkem dlouho a je to fajn loveletter starším hrám jako Fallout 1 apod. (celkem mě baví příběh-nic revolučního ale je sympatický a je tam i pár frakcí) ale nenabízí to až takovou svobodu ve smyslu že aby si mohl splnit nějaký úkol potřebuješ mít buď ten a nebo onen skill....největší problém je to ze začátku protože nemáš nikoho v partě, potom co máš další 3 společníky a specialzuješ je, tak se to hraje dobře.

          Důvod proč jsem přestal hrát je že ještě od vývojářů padají i 1,5gb patche což je celkem hodně obsahu/oprav. Takže počkám ještě tak 3 měsíce a zkusím si to zahrát odznovu. Ale celková atmosféra se mi dost líbí a za mě 8.5/10 (pro nostalgiky klidně 9/10) hra.

          Sovereign Syndicate je bohužel takové Disco Elysium z wishe,  vizuálně vypadá pěkně, ale herně je poznat že se až příliš inspirovali právě DE a nepřišli s ničím vlastním. Přestože je příběh alespoň ze začátku zajímavý, tak časem pokulhává. Za mě je to tak 7/10 hra, dobrá ale rozhodně nepatří mezi indie gems.

          • Pethulla

            Tak to je fajn slyšet, že se Colony Ship podařila. Age of Decadence byla, až na pitomý závěr, fajn věc, takže jestli si udrželi stejnou nebo dokonce zvýšili kvalitu, tak supr.

            Dík.



  • No proklikal jsem to utrpení a můžu říct, že by už měli přestat ty ukázky z 1st person her předvádět na konzolích a když už, tak ten ovladač dát někomu, kdo se do těch páček umí trochu opřít svižněji. Chápu, že hrát můžou i důchodci, ale sledovat se to nedá...


    No a Bloodlines z toho cítit nepřekvapivě není že...

    • Derp_1337

      Haha

      Popsal jsi to pěkně. Ta rychlost pohybu kamery (pohybu analogových joysticků) mi připadá jako kdybych se díval na jednu ze show "Bezradný hráč" (Clueless Gamer) od komika Conan O'Brian. 

      Ještě tam chyběly ty momenty jak hráč "omylem" spadne z nějaké výšky či se nabourá autem a byl by to dokonalý Conan. 😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit