Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Peca

    Mám to koupené, jedu na higend setupu (4090) a vypadá to velice dobře.

     Když má člověk i slušné audio (buď sluchátka nebo hodně hlasitě 5.1), je to silně nebvyklý zážitek. Vlastně jsem něco tak intenzivního dlouho nezažil, to šeptání v kombinaci s vizualem je dost wow. Kromě toho jsou tam zakomponované poměrně solidní postřehy z psychologie traumatu. 

    Ještě jsem to nedohrál, ale z mého pohledu koho bavila jednička, dvoje je ještě intenzivnější a lepší. 

    • Presne tak, jenze to zase nema kazdej ze jo. Ja mam treba 4090 a 16 jadro, pak normalni AVR system tj repraky kolem sebe a jeste Atmos.

      Hry me jdou vsechny v Atmos a k tomu je nutne mit 65 palcu monitor nebo neco jako TV aspon za 70 000czk a potom je to zazitek. Jenze to tu nebude mit treba ani recenzujici redaktor :)


    • Zvuk mám optikou ven, ale 5.1 hra nenabídne. 

      • DjMN

        ono to bude možná tou optikou. Ta už dávno není vhodná pro prostorový zvuk a nové formáty jako Dolby Atmos už nepodporuje. 

        • Peca

          Souhlasím. Také normální zvukovka, alias mít dobrý D/A převodník jde proti klasické integrované hodně poznat. Stačí i pitomá Sound Blaster AE-5 a rozdíl jde hodně poznat i u hudby. A to nejsem žádný velký audiofil.  U integrovaných se prostě jede na cenu a na základění desce ani není prostor mít kvalitní kondenzátory a cívečky které jsou prostě u signal processingu základ. 

  • Hru si v zlave urcite vyskusam. Hra ide svojou cestou a to ocenujem, na druhej strane tych 7 rokov muselo stat dost penazi a mozme len tipovat kolko milionov sa bude musiet predat aby sa hra dostala do plusu. 

    Kedze je hra hned v gamepasse, tak predpokladam, ze celkove predaje budu mat slabu vypovednu hodnotu.

    • Peca

      Osobně v tom tipuji politické rozhodnutí aby šlo co nejméně peněz manažerům původního studia na bonusy z prodeje a zároveň si M$ přihřál polévku s GamePassem, kde počet subscriberů vyloženě koreluje s hodnotou akcií majitele. 

      Naštěstí studio bude dělat i další titul :-)

  • Naštěstí Games je pořád herní magazín který nepodléhá obecnému hypu a s hodnocením her se drží při zemi, díky za to. Sedmička znamená velmi nadprůměrnou hru, nějak se nám pozapomělo že ta stupnice má deset míst, hodnocení her se bohužel nějakým způsobem zkrouhlo jen mezi rozmezí 5-10.

    • To nemyslíš vážně, že ne? Horizon 2 9/10, pseudo remaster TLOU2 10/10. Zabuguovaný Lords of Fallen 9/10 etc….

      • Derp_1337

        S přehnaným hodnocením Lords of the Fallen bude většina hráčů souhlasit...

        Ale Horizon 2 a TLOU2 si své hodnocení zaslouží. Má to podobné skóre na agregátech jako Metacritic. A pokud by jsi ty osobně tomu dal menší hodnocení, tak to je tvoje subjektivní preference. Sto lidí, sto chutí.

        • "by jsi" neexistuje, je to vždy bys. 

          Myslím si, že argumentace agregáty není validní v této době, kdy gaming je aktuálně extrémně politický. TLOU2 remaster není remaster, je 4K verze toho samého bez vylepšení. Takový remaster nemůže logicky dostat 10/10. Už ten název remaster je provokace. Agregát krásně ukazuje skupinové selhání. 

          Alespoň jedna recenze to vystihuje: 

          "The Last of Us Part II Remastered is not a remaster at all."

          4/10.

          • Derp_1337

            Hele, zopakuji to, co jsem napsal níž.

            Ty máš nějaká sepsaná pravidla od mezinárodní asociace novinářů a hráčů, jak by se měli hodnotit recenze remasterů??? Asi ne, co?

            Ono nic takového není. Takže je to opět čistě subjektivní záležitost, jak je tomu obvyklé u her. Tady žádné "logicky nemůže dostat" neplatí.


            A pokud by jsi četl tu recenzi "remasteru" TLOU2, tak by jsi věděl, že autor článků jasně napsal: Název "remaster" není nejšťastnější, protože je to spíš taková TLOU2 "Definitive Edition" s porcí nového obsahu. A autor to taky hodnotil jako tu "Definite Edition". 

            Za mě své hodnocení s přehledem obhájil. A většina lidí na agregátech má podobný názor. Shrnu to: Většina promluvila, jsi v menšině.

            • A hrál jsi ten nový obsah? Kolik lidí ho hrálo, já zkusil ty nedodělané mise a to nebylo hratelné. Ten survival  mode bych nazval extrémně lazy, dokonce nevytvořili pro postavy ani animace a použili z původní hry.

              To hodnocení si neobhájil, protože ten remaster se obhájit nedá, protože ta hra není remaster, je to jen patch, co by ti vytvořil na Nexusu moder naprosto zdarma. To, že to hodnotil jako něco jiného, je jeho berlička/fabulace a to nemá v rámci novinařiny co dělat. 

              Ale v rámci politiky a gamingu je prostě důležité dát TLOU2 10/10. Nemusíš mě přesvědčovat o něčem jiném.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Nepřekrucuj fakta. Někteří novináři možná dávají velkou váhu nějaké politické agitce, ale od toho je tady "User score". Samotní hráči hodnotí především kvalitu hry.

                A "User score" je jasné. Hráči promluvili a jsou spokojení s kvality TLOU2 "Remastered". To prostě nepřekroutíš. Nemusíš nás přesvědčovat o něčem jiném.


                Jestli si myslíš, že jenom ten tvůj názor je ten jediný správný názor, jak by se mělo něco hodnotit... tak si můžeš založit svůj vlastní web, kde budeš psát recenze. Zaručuji ti, že v diskuzích pod tvými recenzemi se pak objeví lidi, co ti vysvětlí, jak moc se pleteš. 😉

                • Reakce na příspěvek:

                  Kdo tady překrucuje fakta, jsi ty. Teď jsi přeskočil k user score. Vypovídají hodnota user score je nula. Podle user score by Stellar Blade byla nejlepší hra vůbec. Jinak pokud tedy akceptuji tvoje  user score, tak původní hra je šestka, jo?

                  Takže fakta: TLOU2 Remaster není remaster. Je to re-edice čtyři roky staré hry, dostala falešnou kampaň, že ta hra bude vylepšena ve stínech, texturách a dalších věcech, nestalo se. Takže 10/10 je neobhajitelné a je to selhání novináře.

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    Hele, jestli nevíš o review bombingu na adresu původního TLOU2, tak jsi dost mimo. To si žiješ v nějakém svém vlastním světě, ne?


                    A nechápu, proč jsi překvapený ze zmínky User Score. Jasně jsem mluvil o "lidech" a ne jenom o "novinářích". To, že jsi něco nepochopil, to neznamená, že já jsem něco překroutil. To ty máš problém, ne já.

                    User Score je jedna z nejdůležitějších stastistik hry. Při každé hře je potřeba brát ohled na User Score. Přece jenom historie ukázala, že "kritici" a novináři mají často dost odlišný názor od obyčejných hráčů. Samozřejmě je tu vyjímka v podobě review bombingu, v takovém případě to pak nemá moc odpovídající hodnotu.

                    A ještě jednou to tvoje "není to remaster" , "je to neobhajitelné" , bla bla bla.... to je pouze tvůj subjektivní názor. Většina lidí má názor jiný. Je na čase to akceptovat.

                    • Reakce na příspěvek:

                      už se do toho zamotáváš, i když se z toho snažíš vykroutit, tak nemáš šanci.

                      Review bombing/positive bombing je u každé druhé hry. Sám sis odpověděl, proč nejde user score brát vážně a vůbec ne na Metacritic.  Jedno se ti hodí do krámu, po druhé ne, protože tam byl review bombing. Jak víš, že tam nebyl positive bombing jako u Spidermana od lidí, co vyhrožovali Starfieldu, že ho zasypou nulami. To jsi fakt tak mimo, že tady argumentuješ user score na mT.

                      Pojem remaster má nějaké standardy, i když to popíráš, tak je prostě má. Nejde vydat stejnou hru a nazvat to remaster. 

                      Sbohem.

                      • DjMN

                        Reakce na příspěvek:

                        Trochu si pleteš pojem remaster a remake. Hra nejen že dostala lepší rozlišení ale také podporu VRR a 100hz TV + i drobné vylepšení skrze textury a stíny, které sice nejsou na první pohled znát a není to tak znatelné jak by si někdo přál ale jsou tam. Ono popravdě ta hra vypadala tak dobře že nebylo moc co vylepšovat. Textury ve 4K na velké telce převyšují valnou většinou "next gen" her. + tady máme rozšířené herní úrovně a nový herní režim který zabaví na dlouhé hodiny. Pro původní majitele za cenu jednoho oběda je to dobrý poměr cena/výkon. Takže suma sumárum máme skvělou hru a remaster, kterému nelze nic vytknout tím pádem hodnocení sedí. Kéž by takové remastery dostala každá old-gen hra nebo třeba RD2. :) I když mě osobně to zas tak netrápí když jedu hlavně na PC. 

                        • Reakce na příspěvek:

                          https://youtu.be/bnnZ12o-vrc?t=195

                          textury a stíny jsou identické. Naughty Dog to sice uváděl, že budou lepší textury a stíny, ovšem je to potvrzená lež.

                          "Ono popravdě ta hra vypadala tak dobře že nebylo moc co vylepšovat"

                          To je samozřejmě nesmysl, vzdálené budovy a dohled byl mizerný, lod mrakodrapů, když leze Abby nahoru byla extrémně nízká, textury místy dost neostré, podívej se na textury ve FF XVI. Toho vylepšení by mohlo být mraky, kdyby se jenom trošku chtělo.

                          Jinak ty dojmy si pleteš ty a i díky společnostem jako je Naughty Dog. Remake není komplet grafika ale úprava hratelnosti. Proto remake TLOU Part 1 není remake ale remaster. Remake je Resi 4, kde je upravena kompletně celá hra včetně hratelnosti. 

                          Takže TLOU Part 1 není remake ale remaster. TLOU Part 2 remaster není remaster vůbec, je to jenom reedice pro novou generaci.

                          • DjMN

                            Reakce na příspěvek:

                            Opravdu chceš porovnávat textury na YT srovnávačce, kde je slušná komprese a ani to neumí pořádně 4k? :D Ale no táák. :) Osobně opravdu nemusím koukat na YT jelikož TLOU1 remake i TLOU2 remaster jsem hrál v režimu kvality s VRR takže ona vylepšení sem na high-end telce viděl.  

                            A ano... TLOU1 je remake. Hra je komplet od základu překopaná do zcela nové verze enginu, kde paradoxně některé věci vypadají lépe než ve druhém díle + byly vylepšené další prvky jako animace, kompletně nový motion capture a další věci z druhého dílu pro lepší smooth gameplay. Inu po technické stránce bylo překopané vlastně všechno jelikož původní hra je ještě z PS3.  Nikde není psáno, že pro remake musí měnit komplet herní mechaniky nebo příběh. Navíc když ty mechaniky ani po letech nezestárli a příběh stále funguje. 

                            Remaster = Původní hra, na stejném enginu, kde jsou vylepšení pro aktuální generaci. Podpora nových technologií či monitorů nebo obrazových režimů. Případně HD textury a minoritní vylepšení.

                            Remake = Komplet překopaná hra od základu do nového enginu, kde můžou a nemusí být tvůrčí změny a nikde není určeno jak ty velké změny musí být. Základní princip tkví v tom, že hra jede na novém enginu a tím se značně vylepšil vizuál. 

                            Záleží na každém studiu jak k tomu přistoupí. Nikde není definováno, že když to jedno studio udělá takhle tak jiné to musí udělat stejně. U RE takový remake má logiku jelikož původní hry jsou z dnešního pohledu značně zastaralé po všech stránkách od hratelnosti po level design a vlastně celý koncept i s kamerou. Tam jen vylepšit vizuál a nechat vše ostatní by opravdu nefungovalo a byla by to záležitost jen pro fajnšmejkry. :))) U TLOU takový zásah by neměl logiku ani smyl jelikož ve svém žánru patří stále na světovou špičku. 

                            Pokud si myslíš něco jiného. Tak proč ne. Každý má právo na svůj názor i když je realita trochu jinde. 

                            • Reakce na příspěvek:

                              "Opravdu chceš porovnávat textury na YT srovnávačce, kde je slušná komprese a ani to neumí pořádně 4k? 😃 Ale no táák. 🙂 Osobně opravdu nemusím koukat na YT jelikož TLOU1 remake i TLOU2 remaster jsem hrál v režimu kvality s VRR takže ona vylepšení sem na high-end telce viděl.  "

                              Jsi hloupý? Já to snad porovnám? To porovnává expert z Digital Foundry, který se tím živí, pokud ti řekne, že prošel x textur a všechny jsou stejné, tak jsou stejné. Tečka. Přestaň fabulovat a ohýbat pravdu.

                              Remake je komplet předělaná hra a nejen graficky. TLOU1 Part není remake, protože není komplet předělaná.  Je předělaná jenom grafika, ovšem combat ,animace a vše zůstává při starém, jako remake by se to dalo nazvat, kdyby použili hratelnost ze dvojky, to se nestalo bohužel. Ta hra má staré jádro, jenom novou grafiku, tohle jednoznačně nesplňuje pojem remake.  Final Fantasy VII Remake je remake, Resi 2, Resi 4 je remake. 

                              "U TLOU takový zásah by neměl logiku ani smyl jelikož ve svém žánru patří stále na světovou špičku. "

                              Nesmysl, ta hra byla herně zastaralá, když už vyšla, herně je to horší Gears of War, dvojka naopak tu hratelnost poměrně vylepšila, takže právě hratelnost dvojky by jedničce dala daleko větší šmrnc. 

                              • DjMN

                                Reakce na příspěvek:

                                Už jen tím, že rozlišení je zásadně lepší, tak i ty textury vypadají lépe za předpokladu, že ty původní byly v dobrém rozlišení... ale to snad víš sám. :) 

                                Nikde není psáno jak remake musí být komplet překopaný. To je jen nějaký tvůj chorý výmysl. Stále dáváš příklad RE. Hrál jsi původní RE2 asi né že? To je hra z roku 1998, takže pokud někdo chtěl dát tu hru do moderní podoby tak to ani jinak nešlo než VŠE překopat. Takový Dead Space remake taky není komplet překopaný a celý gameplay je na pár drobností stejný. A taky je to Remake. :) Nebo podle tebe ne když to není tak moc předělené jako RE? :) Doporučuji si zahrát starou verzi TLOU1 a pak novou. Pak by tě takové nesmysly ani nenapadly. 

                                A jednička že byla v době vydání herně zastaralá? Jo asi proto dostávala všude maximální hodnocení a stala se z ní taková legenda. :) Herně to s Gears of War opravdu nemá nic společného i přes to, že to má taky nějaký cover systém a že se tam taky střílí tak dynamika a celý gameplay je zcela odlišný a založený na zcela jiných aspektech. To je asi jako porovnávat gameplay GTA V a Cyberpunku jen proto, že jsou to městské open world hry, ačkoliv každá z nich se hraje absolutně jinak a vyzdvihuje odlišné prvky. 

                                Jako upřímně co koment od tebe, tak to je fakt výběr z hroznů a pobaví. :)



                                • Reakce na příspěvek:

                                  Už jen tím, že rozlišení je zásadně lepší, tak i ty textury vypadají lépe za předpokladu, že ty původní byly v dobrém rozlišení... ale to snad víš sám. 🙂 

                                  Fanboy je v tobě velký, ale tohle je slušný materiál. Takže když zvýšíš rozlišení, zvýšíš rozlišení a kvalitu textur. :D. Hele, Ať to Digital Foundry rozpustí, ty jsi nový expert.

                                  Jednička je klasická TPS ve stylu Gears of War, jen je tam horší combat, stealth nefunkční, A.I mizerné. V tomhle dvojka šla mnohem dál, i když samozřejmě do dokonalosti to má daleko. Herně je " remake" pořád PS3 hra s malými arénkami, špatným combatem a všemi nedostatkami tehdejších TPS akcí. Na té hře hratelnost byla vždy to nejhorší. Jelikož to absolutně neupravili, tak to nemůže považovat za remake.  Velká škoda, že to herně nechali být a vylepšili jenom grafiku. Stejně jako Demon Souls, kde se úplně vyprdli na vylepšení hry a upravili grafiku. 

                                  Tady z Redditu k Demon Souls:

                                  "It's not a remake it's a graphic overhaul remaster its the exact same game. Do you know what a remake is its when everything has been redone from the ground up new character animation new AI new building trees it will be a hold new game. A remake is a game like resident evil 2 remake or resident evil 3 they are remakes the up coming resident evil 4, final fantasy 7 remake that's a remake. Remaster and graphics overhaul remaster are totally different from a remake.

                                  • DjMN

                                    Reakce na příspěvek:

                                    Je vtipné jak vždy jen vypíchneš půlku souvětí co se ti hodí, ale druhou zcela ignoruješ, takže tvůj argument pak ztrácí jakýkoliv smysl jelikož ti pak zřejmě unikla celá pointa. :)

                                    Dále to že vypíchneš poznatek někoho stejně smýšlejícího jako ty (jen je z redditu u mrtvé málo aktivní diskuze, kde s ním stejně většina nesouhlasí) má být také argument? No to snad né... :D 

                                    A opět si nepřekvapil evergreenem všech diskuzí a to když není argument tak dojde na označení fanboy. Jj jsem fanboy všech her jelikož 30 let hraju hlavně na PC a převážnou dobu jsem měl k dispozici všechny platformy včetně nintenda. :) 

                                    Hele sorry to je jako psát do zdi a na to fakt nemám čas. Mysli si to svoje. Ono je to stejně zcela irelevantní jelikož realitu nezměníš. :) 

                      • Derp_1337

                        Reakce na příspěvek:

                        "pojem remaster má nějaké standarty"

                        HAHAHA.

                        Tak to jsi nedal. Neexistuje žádný standart pro Remaster. 

                        Tady máš třeba diskuzi na Redditu, kde se lidé dopracovali k tomu, že neexistuje žádný standart pro remaster. V mnoha případech se ty remastery udělali jinak. A každý druhý web to taky jinak popisuje.

                        To sis spíš spletl remaster s remakem. Právě Remake má typické znaky (Wiki), kde se některé herní prvky předělají.


                        "Positive bombing"

                        HAHAHA. Ty fakt dneska perlíš. Kde na ty bláboly chodíš? Ani Wikipedia nemá definici "positive bombing". A na webu je jenom velmi malé množství těch příkladů "positive bombing". Na GameRant jsou jenom 4 příklady. Na Wiki je "pozitivní" zmíněno asi 4x... Shrnu to: To je tak minimálně se dějící se činnost, že to snad ani nemá smysl zmiňovat.

                        • zx_spektrum

                          Reakce na příspěvek:

                          No slovo remaster definici má a vzniklo to u audio-vizuálních děl, kdy se modernější technologií nasnímala původní nahrávka (master, originální negativ) a vznikla tak remasterovaná verze s ostřejším obrazem a čistším zvukem, s tím, že se jinak původní dílo nezměnilo. Takové očekávání je i u her, lepší textury, vylepšení audia, funkčnost na aktuálních platformách. Bohužel v tom je trochu chaos protože si občas někdo (i studia) splete Remaster a Remake. TLOU2 remaster neznám, nevím jak moc se to vizuálně vylepšilo. I u filmů bývají velice slabé remastery které nic moc nezlepší a třeba ještě zhorší, a média které tyto nové edice filmů recenzují tenhle fakt většinou zohledňují. Herní recenzenti by se mohli přiučit.

                          • Derp_1337

                            Reakce na příspěvek:

                            Jo, tak audio remaster je jasný.

                            Ale u video herních remasterů si to každý dělá jinak. Žádný standart tam není.

                          • Reakce na příspěvek:

                            ony si to studia většinou nepletou,  je to vše jen o marketingu a prodat to co nejvíce lidem, takže se ty pojmy zneužívají a ohýbají, aby se to lépe prodávalo.

                            Jinak ty pojmy jsou docela jasné. 

                            Remaster= vylepšení grafiky, lepší textury, lepší stíny, lepší dohled, kvalitnější LOD, lepší FPS, v této době klidně i RT.

                            Remake= kompletně předělaná hra nejen graficky ale i v rámci hratelnosti. 

                            • Reakce na příspěvek:

                              Tak to, že se někomu líbí hra a někomu zase ne je naprosto v pořádku. Od toho jsou recenze. Přečteš si 2-3 recenze, přípádně si hru nejlépe osaháš sám a uděláš si vlastní obrázek. A i když hra bude mít 10/10, tak to ve finále neznamená, že tě bude bavit a stejně tak tě může bavit hra, která moc dobré recenze nemá.  

                              Mě taky nebavila druhá Duna a nechápal jsem výkřiky typy “nejlepší sci-fi film od staré trilogie Star Wars”, apod. Sorry, že odbíhám k filmu. 

    • Jako...jo. Ale zároveň je třeba zopakovat po 873té, že KAŽDÉ číselné hodnocení je naprosto vycucané z prstu.

      Pro někoho bude tahle hra 2/10 (jako byla jednička pro mě), pro jiného 10/10, pokud ho jednička uhranula. Je to všechno totááálně subjektivní.

      • Kdepak, špatná hra je prostě špatná hra, na tom nic subjektivního není. Stejně jako špatné auto. 

        • Derp_1337

          Auto je primárně funkční věc, která slouží k dopravě z bodu A do bodu B. Takže je trochu jednodušší určit nějakou funkční hodnotu.

          Ale i tak by našlo hodně lidí, kteří by auta hodnotili subjektivně. Třeba jednou známkou by ohodnotili auto důchodci, kteří jezdí jednou za týden do Kauflandu. Jinak by ohodnotil auto profesionální závodník. A jinak by ohodnotil auto milionář, který má auto na okrasu před svou vilou. Každý člověk má trochu jiné požadavky od auta a proto ho ohodnotí trochu jinak.


          Zatímco hry, hudba a filmy se spíš řadí mezi umění. A umění se hodnotí hlavně subjektivně. Tam nelze stanovit nějakou "objektivní" normu. 

          I nejhorší hra v historii si najde pár lidí, které to fakt bavilo. A stejně tak i nejlepší hra v historii si najde lidi, které to nebaví.

          • Az jednou budes mit pekny a drahy auto, ktery ti bude delat radost a paradu, tak zjistis, ze to neni primarne fukcni vec.

            Navic jaka je funkcni hodnota mezi treba Bentley a Dacii? A proc teda kupuji lidi Bentley?

            • Derp_1337

              Nevím, co ti vadí? Asi jsi něco nepochopil.

              Když někdo napíše, že primární je nějaké využití, tak to nevylučuje sekundární a další jiná využití.

              Stačí si spočítat, kolik lidí auto používá primárně k tomu, aby se dostalo z bodu A do bodu B (např. jízda do práce). A pak si spočítej lidi, kteří si kupují auto k tomu, aby jim hlavně dělalo "radost a paradu" před domkem. Ta první varianta bude častější... a tudíž je to primární užití pro absolutní většinu lidí.

              Když už jsi načnul to Bentley a Dacii, tak si spočítej, kolik vozidel ročně jednotlivá značka prodá. Bentley není primární volbou lidí při nákupu auta. 😉

          • 😂 takže ani literaturu nemůžeme hodnotit, protože jde o umění. Filmy prý také ne. Myslím, že si se do toho trochu zamotal. 

            Google by měl zaříznout recenze restaurací v mapách, protože co jednomu nechutná, druhému může a proto je nemůžeme hodnotit. 😂😂

            • Derp_1337

              Hezký argumentační faul. Obracíš to v něco, co jsem vůbec neřekl.

              Hodnocení umění je hodně subjektivní záležitost. Někdo má rád tohle, někdo jiný zas tamto. Objektivně se nedá najít nějaké univerzální hodnocení. Ale pořád to lze (subjektivně) hodnotit. Akurát musíš přijmout fakt, že většina lidí může mít na věc odlišný názor.

              • Reakce na příspěvek:

                😂😂😂 Pak si asi jediný člověk na světě, který nechápe význam recenzí. 

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  LOL. Pobavil jsi.

                  To ty to nechápeš, když si myslíš, že recenze jsou objektivní a úplně každý novinář hodnotí stejným "metrem".

            • Taronyu

              Však nikto nehovorí že to nemôžeš hodnotiť. Ale že to hodnotenie je silno subjektívne, omg, ty si chodiaca učebnica argumentačných faulov 😂

              • Veskoslav

                Reakce na příspěvek:

                Hodnocení je vždycky subjektivní, pokud na to nemáš nějaký matematický model, který zcela odstraní lidský faktor...

                • Reakce na příspěvek:

                  Odstraní lidský faktor 😂 ... hele tady je vážně parta k pohledání. 😂 Řeknu ti malé tajemství, ty hry jsou zábavou pro lidi. Představ si to. A člověk je dokáže ohodnotit právě nejlépe ty matematický modele. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Tady je sešlost "inteligence". 😂😂

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Ono jednou to odstranění lidského faktoru přijde.

                  Už teď se k vývoji her částečně používají AI nástroje. A je otázkou času než hru kompletně vytvoří nějaká AI. 

                  A pak přijde finální krok, kdy AI hry budou hrát AI boti, kteří pak budou generovat i nějaké hodnocení.

                  • Reakce na příspěvek:

                    A myslíš, že to ti boti vyřeší??? 😂😂

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Tvůj příspěvek nedává smysl. Nějaká forma argumentačního faulu, kdy to obracíš na něco, co jsem vůbec neřekl.

                      Běž trollovat někam jinam. Sbohem.

                      • Reakce na příspěvek:

                        Koukám, že se ti slovní zásoba smrskla jen na dvě slova. 😂

          • "I nejhorší hra v historii si najde pár lidí, které to fakt bavilo. A stejně tak i nejlepší hra v historii si najde lidi, které to nebaví."

            Přesně tak. Já třeba nechápu, jak může někdo hrát Fallout 76, ale lidi ho hrajou. Pár pozitivních recenzí se objevilo i na Anthem, Andromedu, Suicide Squad a další hrůzy. A mně zase nebaví Hellblade, Last of Us 2, Zelda a další trháky, co mají všude desítky. Prostě žádné dobré a špatné hry nejsou (kromě Gluma, ten snad nemá jediného fandu :D).


    • Stejný magazín, co dál tragickému Starfieldu tu samou známku? Nebo "remasteru" TLou II nejlepší známku, tudíž etická hra, kterých se dá spočítat na prstech jedné ruky? Nebo nejhorším AC za poslední roky Valhalla 8/10? 


      Ne, Games je na tom úplně stejně jako ostatní magazíny. Má taky dost hezkých kostlivcu ve skříních. 

      • Počkej, ale teď už si kritéria cucáž s prstu ne? Desítka znamená etickou hru? Přiznám se, že o tom slyším prvně :-D Já vždycky myslel, že se hodnotí kvalita. A informaci o tom, že se těch her dá spočítat na prstech jedné ruky jsi vzal kde? Víc jich být nesmí? Jak se to hodnocení dá pětkrát, tak už se dál používat nemá? :-D

        • Veskoslav

          To spíše vypadá na epickou než etickou hru:)

        • Luk83

          Jako sorry, ale remaster čehokoliv nemůže prostě nikdy dostat 10/10, protože to podle zde popsaných měřítek nedává smysl. Stejně jako proč dostal Horizon 2 to, co dostal. Jak píše kolega, něco je tady divně, ale určitě to nebude tim, za tamto byly hry od Sony a tohle není 😆

          • Sony hry dostavaju automaticky k znamke +2 bez ohladu na kvality, ale v tomto pripade suhlasim, ze hra kde len sledujes pribeh bez moznosti ovplyvnenia a to malo gameplayu je skor otravne, by nemala siahat na najvyssie znamky. Bud mali poriadne zapracovat na gameplay stranke alebo spravit nieco na styl What Remains of Edith Finch a na gameplay sa vykaslat uplne.

            Hodnotenie pri hellblade je zavisle od toho ci to autor hodnoti ako umenie alebo ako hru. Plne respektujem oba pripady.

          • Derp_1337

            Ty snad máš snad někde napsané oficiální hodnotící kritéria pro "remastery" od nějaké mezinárodní asociace herních novinářů??? Asi ne, co? 

            Takže se dá předpokládat, že nic takového neexistuje. Takže hodnocení remasterů bude dost subjektivní...

            A pokud by jsi četl tu recenzi na "remaster" TLOU2, tak by ses dozvěděl, že autor článku jasně napsal, že ten název "remaster" není zrovna nejšťastnější, protože je to spíš něco jako TLOU2 "Definitive Edition" s porcí nového obsahu. A autor to hodnotil jako "Definitive Edition". Takže za mě své hodnocení obhájil.

            • Luk83

              Wow, takže stačí přidat komentář autorů, pár nových scén a je tady něco, co jsem ještě nehrál? Hraje se to pořád stejně, vypadá to nepatrně líp a příběh je pořád stejný, včetně jeho konce. Jo, tak to je na desítku nebo možná to, že si to Sony nechalo zaplatit za plnou cenu a hráči tleskali :D nicméně každý podle chuti ;)

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Hele, jestli jsi už hrál původní TLOU2 , tak logicky pro tebe to TLOU2 "Definitive edition" (Remaster) nebude žádný velký zázrak.

                Ale představ si, že ty recenze můžou číst lidi, kteří ještě TLOU2 nehráli. Ne každý člověk na zemi byl majitelem PS4. Pro ně to bude kompletně nový zážitek.

                Chce to trochu tolerance pro ostatní lidi. To tak nejde spamovat "Já jsem tohle už hrál, takže si to nezaslouží pozitivní hodnocení".

              • Reakce na příspěvek:

                Ne, ale už tak perfektní hru remaster jen dále posunul k dokonalosti a proto si to hodnocení 10/10 zaslouží. Ty se na díváš tak že hodnotíš jen přínos toho remasteru obecně a nedíváš se na to jako na celek. 

                • Luk83

                  Reakce na příspěvek:

                  Tlou2 je hra z roku roku 2020 a tedy opravdu nepotřebovala remaster. Dívám se na to optikou co mi tohle přineslo navíc za moje peníze - nic zásadního, akorát na mě Sony chtělo vydělat. Ale je vidět, že lidi dají peníze, tak proč to nedělat. Už se těším na remaster a kompletní edici God of War 😆

    • "hodnocení her se bohužel nějakým způsobem zkrouhlo jen mezi rozmezí 5-10."

      Ono ale tohle taky není úplně pravda. Ono platí i druhá strana rovnice a to, že ne na všechny hry se píší recenze. Ale píše se jen o té top best špičce ledovce. Kdy i ty sedmičkové hry jsou lepší než 99,99%  her.

      Prostě důvod proč průměrné hodnocení je silně nad pětkou je jednoduše ten, e naprostá většina podporůměrných her se vůbec nerecenzuje.

      • Já taky myslím, že hodnotící stupnice je už znehodnocená. Hodnocení 3/10, 2/10 nebo 1/10 možná mohou mít nuance, ale pro mě znamenají stejnou věc - je to špatná hra, tu si asi nekoupím.

        Mně přijde nejpřehlednější 5hvězdičkové hodnocení: 5/5 super hra, doporučujeme. 4/5 velmi kvalitní hra. 3/5 průměrně dobrá hra. 2/5 nepovedená hra. 1/5 špatná hra, vyhněte se.

        • Pamatuju, když byla 5 hvězdičková stupnice na Hrej a všichni nadávali ať tam daji desítkovou. 😀

  • Jarisko84

    Cize to iste ako 1ka... len vylepsene...som rad ze recenzent sa nedal strhnut a popisal vsetko tak ako je .. 7z10 suhlasim... Je to pekne no moc si tam nezahrame...Radsej daco "skaredsie" ale hlavne hru nie stlacanie qte....je to na gamepase kazdy si moze skusit ale dat za toto v obchode plnu sumu urcite nie...

    • Luk83

      No že třeba v Detroit Become Human si zahraju nebo i v jiných hrách, co jsou interaktivní filmy a ty hry dostaly lepší hodnocení. Ale je fakt, že nebyly exkluzivní na Xbox no...

      • Lenze detroit sa nesnazil byt niecim viac nez interaktivnym filmom. Hellblade zraza jeho gameplayova stranka. O moznosti ovplyvnovat pribeh sa snad nemusime dufam ani bavit...pri hellblade si len divak. Takze objektivne nemozes dat hellblade na uroven detroitu nedajboze nad neho ani keby si mal tie najvacsie ruzove okuliare.

      • MATYNIKY

        Hlavně se nerozbreč 🤡

      • Kámo, ty jsi nemocnej, jestli tohle srovnavas s Detroitem... Já ti ten Xbox přeju 🤣 

        • Luk83

          Nevím, jak moc jste dutý vy, ale někdo tady psal, že Senua je interaktivní film a když to dal do tohodle žánru, tak už si to můžu porovnávat s tím samým žánrem ne? Nebo někdo si může placat, co chce a jiný ne? Pane jo, vy jste tady dobrý pacienti 😆

        • Taxiderman

          Nikdy nekončiaca konzolová vojna dnes vďaka Pavlovej (inak tradične solídnej) recenzii nenápadne presakuje aj na "serióznejšie" games.cz. Takýchto diskusií človek nájde denne na sectore niekoľko bežne, dnes je to prekvapivo lepšie tu. Nasleduje "so it begins..." giffko s už nebohým Bernardom Hillom. 😇

  • michaelfoucault

    Ajajaj, mrzí, mrzí, mrzí :(

    • Nevím jak ty, ale já si názor na hru udělám sám, nepotřebuji k tomu nějakého Makala. To je jen názor jednoho člověka.

    • Zatím jsem četl 4 recenze a tady to vypadá na takové: Koukej, jediná sedmička, musím si to přečíst.

    • Luk83

      Nebral bych to podle recenze, protože ta zdejší je takový jednorožec na zviditelnění, všude jinde si hru chválí....

      • Všude jinde ? Asi jsi se nedíval moc na světové recenze což?

        • Luk83

          Koukal jsme na české recenze a Sector, proč sem tahat svět...

          • Jasný proč si vybírat jen ty recenze, které se hodí mému pohledu na věc…😀

      • Však i tady ji chválí. Verdikt je ve smyslu "měli na víc" a to je fér.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit