-
Concord je jednoznačně největší fail roku. Hra stála 8 let času a skoro 400milionu $.
-
-
Za 1.) Je rozdíl mezi "selháním" (fail) a "zklamáním".
U Concord téměř všichni očekávali selhání. Takže když se fakt ukázalo, že ta hra je fail, tak vůbec nikdo nebyl překvapený. Takže to nebylo zklamání.
Za 2.) Největší fail roku není Concord, ale je tím Skull and Bones.
Ta hra byla ve vývoji 11 let !!! A vývoj té hry údajně stál 650 až 850 miliónů $. Ubisoft se sice snaží akcionáře uchlácholit kecama, že hra je "stála" jenom 200 mil $ ... ale to jsou jenom kecy. Toho čísla 200 mil dosáhli jenom díky různým účetním kličkám.
Např. "Ne. Tahle položka v účetnictví není plat vývojářů Skull and Bones. Tohle se charakterizuje jako investice do personálu a rozvoj jejich zkušeností s vývojovými nástroji".
Je to přesně jak prohlásil Guillemot, ředitel Ubisoftu. "Skull and Bones je AAAA hra". Akurát tím nemyslel "AAAA" co se týče kvality hry, ale rozpočet hry odpovídal potencionální AAAA hře.
-
No jo. Jenže ono je asi rozdíl mezi failem a zklamáním. Na to aby byl člověk zklamaný musí mít nějaké očekávání. A z tohodle pohledu bych třeba Concord vůbec za zklamání nepovažoval. Ta hra splnila veškerá očekávání.
-
-
Pro mě je zklamáním roku, vyhazov dlouholetých redaktorů na Games.cz
-
-
tak to je nejak soucasti vyvoje webu, zacalo se tu politikarit, hromadne banovat za "nespravne nazory" a navic jeste redakce zaspala 10 let v case, takze zbyva jen rici sbohem a zamavat
-
tento rok nebol čas na hranie... čo je vlastne samo o sebe sklamaním roku. ale ak by som volil ja, tak určite rozpad ďalšej redakcie games.cz
už to začína byť nepríjemné pravidlo, že vždy, keď sa redakcia games zabehne v danej zostave, prídu nútené odchody. -
-
To je jen klasický ekonomický cyklus. V dobách, kdy se průmyslu daří, tak se najímá spousta lidí v naději, že se bude expandovat a více vydělávat. když se pak trh nasytí nebo dokonce opadne zájem, tak se zjistí, že ty lidi neuživíš a musíš je propustit.
-
-
tomu samozrejme rozumiem, nejaký ten rôčik som súčasťou toho cyklu. to poznanie však nijak nezmenšuje sklamanie/smútok nad tým, ako zasahuje do života. len brzdí hnev a frustráciu.
-
-
-
-
Fakt nepobírám tu hysterii kolem zavírání studií... no a? Všude se zavírá a propouští a jinde se zase najímá a rozšiřuje. Když se podívám na to, které hry tento rok selhaly, nemůžu si pomoci nevidět jistý vzorec, veilguard, concord, suicide squad, dustborn, outlaws, unknown 9....
nevím nevím, mám i do budoucna pár kandidátů na možný flop. Na druhou stranu asi nebude tak zle, tvůrci helldivers 2 se topí v penězích a afaik museli nabírat nové lidi, space marine 2 byl velký finanční úspěch, wukong ani nemluvě, stellar blade podle dostupného infa taky nedopadl špatně, stalker taky působí jako hit. No a i v minulých letech tu byly naprosté trháky jako elden ring.
Nezdá se, že by to zasáhlo herní průmysl jako celek. Dobré zboží a prodejce co respektuje své zákazníky, zdá se nemá problém....
-
-
A to nám příští rok bude propouštět Warhorse 😐
-
-
Třetí místo a zklamání ze zavírání studií je zbytečnost. Studia co dělají hry co se neprodávají, nevydělávají a vyváří se v nafouklých rozpočtech a týmech si zaslouží zavřít. Čím více tím lépe, třeba se někdo poučí. Brečet nad rozlitým zkaženým mlékem je vtip. V každém jiném odvětví to funguje stejně, proč by herní vývoj měl být v něčem jiný.
-
-
samozrejme je otazne ci je v zaujme nas, hráčov, aby prezili predovstkym hry a studia ktore naozaj skvelo zarabaju.
-
-
Tohle je asi nejnabitější kategorie. Concorde, Skull and Bones, do jisté míry i můj oblíbený Hellblade, který nedokázal překročit první dil, Star Warsy vyšly neoddělané a musel přijít nový režisér, aby se to nějak popatchovalo. DLC k Diablu bylo taky dle mnohých na hony vzdálené kvalitě. A na x jsem určitě zapomněl.
-
Hmm, všichni uvedení kandidáti jsou bohužel pouze marketingovými výkřiky a dojiči peněz od hráčů. Já osobně jsem se také spálil a dal prachy do opravdového "shitu" co se umístil na druhém místě téhle reportáže. Prostě kouzlo reklamy a marketingové čarodejnictví jednoho dočista zblbne....😠