Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ripper

> Což znamená, že hráči s procesory staršími než deset, dvanáct let nyní hru nemohou spustit, ačkoliv ji dříve bez problémů hráli.

To není úplně přesné - procesory s AVX2 se sice objevily před 12 lety, ale procesory bez AVX2 se nepřestaly vyrábět. Dokonce ještě Pentia a Celerony 10. generace uvedené v roce 2020 (!!) nepodporují AVX2. Jasně, jsou to slabé procesory, a na hraní se nehodí (a navzdory tomu je spousta lidí zjevně má). Každopádně tenhle problém není jen o obstarožním, dekádu starém hardwaru, ale i tom docela novém.

• je otazne ci v min.poziadavkach bolo nieco ako Pentium/Celeron, o tom silne pochybujem, kedze vacsinou vidim i5 a podobne specifikacie, co je daleko pred P/Celeronom, nie?

ale je zaujimave ze ludia co maju dane triedy procesorov vobec hraju cca dnesne hry. A pak cakaju zazraky... Ja to vidim na debilitu ludi. Ak chces hrat, treba zial investovat, je sice pravda ze samotny procak ti pozaduje novu dosku, casto pamat a dalsie komponenty a zrazu sa pohybujes v tisic + (EUR) ale zial, take je cena za hranie (na PC)

•  Momentálně je minimum i7 4. generace (tedy dost starý kousek, ale AVX2 už má). Jestli bylo i před updatem, nevím. Jako kancelářský počítač je to pořád v pohodě. Na stejné generaci tohle píšu, dokonce jen i5, ale hrát na tom něco novějšího už bych nezkoušel nebo bych se pak aspoň nedivil. Vlastně jsem na tom měl rozehraného Zaklínače 3 a po jeho generačním upgradu před pár lety už ho to taky nedalo. Akorát problém nebyl procesor ale grafika ze stejné doby.

Ty Pentia a Celerony jsou do kanceláře taky fajn. Jeden jsem před lety kupoval bráchovi a po nedávném upgradu RAM a přidání SSD (Win 10 bez toho provozovat skoro nejde) si nestěžuje. Samozřejmě na tom nehraje Helldivers 2. Doufám :-D

• Moderátoři na oficiálním Discordu se snaží situaci vysvětlit a nabízet řešení,

By mě zajímalo jaké řešení se snaží nabízet, kromě "kup si podporovaný HW"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit