Lariani pracují na dvou hrách současně. O jedné se dozvíme do pěti let
-
To bude dlouhé čekání :)... ale ať si na to vezmou tolik času, kolik potřebují. DOS2 mi otevřelo cestu do CRPG.
Po dlouhé době to byla osvěžující hra, od které jsem se nemohla odtrhnout a která mě přivedla k Pathfinderovi i Pillars of eternity.
K BG3 asi netřeba nic dodávat...snad jen, že mám aktuálně rozehraný čtvrtý průchod a stále mě to baví :D
-
-
Čtvrtý?? Ja jsem po 300h v DOS2 skončil těsně před koncem a od roku 2018 (tvl vážně tak dlouho) jsem na to nesáhnul, jak mě to úplně vyšťavilo😱 nevim kdy se s takovou dostanu k BG3, které bude snad ještě větší. Pro mě to jsou hry ve stylu “jen jednou za život”
-
-
První run dopadl blbě (seldarine drow bard), na konci jsem se prakticky rozbrečela, že takhle teda ne :D ...Druhý run byl lepší (tiefling druid), ten mi i společníkům dopadl relativně dobře.
Třetí run jsem hrála jako co-op s přítelem na PS5 (Halfork princezna Fiona, oathbreaker paladin :D)
A teď, počtvrté hraju konečně za Dark Urge (dragonborn beastmaster ranger) a romacuju Lae'zel :D ...neumím být ve hrách zlá, takže se snažím o "dobrý průchod". Přítel si teď taky udělal DU a hraje za toho nejzlejšího co to jde :D...
Snažím se v každém průchodu střídat i společníky (Wyll je teda furt v táboře a z Astariona jsem udělala barda, jelikož ten má trvalé místo v partě při jakémkoliv průchodu :D)
DOS2 mám rozehrané podruhé, vzala jsem si jiné společníky než posledně, ale chybí mi Fane, takže si to možná rozehraju znovu...to mi vadí u DOS2 nejvíc, že od určitého bodu mám zamknutou partu a jsem moc ráda, že to není u BG3.
-
-
Ja už mám v BG3 cez 750 hodín. A stále tam nájdem niečo nové 😀
-
-
Jo, BG3 je plné strašně moc drobných variabilních událostí, kde se počítá i s tou nejmenší maličkostí.
Třeba při setkání s třemi trolly. Při prvním průchodě jsem je překecal, podruhé zabil. No a potřetí jsem se k nim nejdřív přiblížil a okradl je. No a pak jsem se pustil do konverzace. A během konverzace si jeden z trollů všimnul, že mu chybí jeho epická zbraň !! A pak začichal vzduch, otočil se na mě a řekl "Cítím tady zloděje!" a zaútočil na mě. 😂
No je prostě neuvěřitelné na co všechno Lariani pomysleli. 😍
-
-
Ja som prvykrát rozohral za Drowa a s úžasom som sledoval ako ľahko som sa mohol pohybovať po goblin campe :D
-
-
-
Mám BG 3 od vydání a jedu to asi po desátý, ale ještě jsem se nikdy nedostal do třetího aktu. Vždy to odložím a pak začnu s novou postavou:D
-
-
Chápu :D v Early accessu jsem ten první (nedodělaný) akt hrála taky asi 10x a stále mě to strašně bavilo :D...
Celkově mě nejvíc baví první dvě části hry.Na první průchod jsem měla ve městě docela problémy. Utřídit si úkoly, orientovat se ve městě a okolí, technické problémy a bugy...a taky celé tempo třetího aktu. Najednou to bylo "Honem honem honem", ale úkolů tam byla miliarda...navíc se mi rozbila i závěrečná scéna.
-
-
A to jsem teď byl rozhodnutý to dotáhnout, když mi do toho patch 8 hodil vidle. Takže jedu znovu:)
-
-
-
-
Myslim, ze si mozeme byt isti, ze jednym z 2 titulov je Divinity Original Sin 3, ale co je ta druha vec?
Bud vlastne nove IP alebo nejaka zaujimava licencia. Forgotten Realms to nebudu a vzhladom na Owl Games ani Pathfinder a Warhammer.
Co zname, coho licenciu nevlastni velke studio, ostava? Stvrty Wasteland? Asi to skor tipujem na novu znacku - alebo ak licenciu tak nieco zo sveta filmu (GoT, LOTR, Krok za krokom...haha)
Ps: Vincke je zjavne perfektny manazer, nielen vyvojar a vizionar
-
-
Vlastně mě překvapuje, že jde taky o RPG. Obvykle, jak studio roste, se v něm objeví skupina, která chce zkusit něco jiného. Což je většinou dobré, protože to může přinést nové nápady i do toho hlavního proudu. Ale možná půjde třeba o akční RPG (se kterým už mají zkušenosti, i když je to dávno), což bych počítal jako jiný žánr.
-
-
Ono na jednu stranu hezké, když chtějí zkusit něco jiného. Na druhou stranu je to firma a ta existuje i proto aby vydělala. A díky BG3 se dostali do pozice, že jejich další RPG je víceméně jasnej prodejní hit, protože lidi tomu budou věřit, páč Larian. Nechat si tohle ujít tím, že zkusím jinej žánr se kterým nemám zkušenosti a se kterým si mě fanoušci nespojují je dost rizikovej krok.
-
-
"Na druhou stranu je to firma a ta existuje i proto aby vydělala."
Jo, ale ten tvůj argument si protiřečí. Larianům se to BG3 fakt povedlo a je to mega hit. Ale nechcou dělat na pokračování, protože se jim to asi moc nevyplatilo. Proč asi, že?
Oni nevlastní licenci, ta patří Wizards of the Coast (Hasbro). Takže většina zisku očividně jde do kapsy Hasbro.
A osobně se nedivím, že Lariani už nechcou znovu pracovat s Hasbro. Bohužel Hasbro jsou totální břídilové, co se týče video her. Do vývoje Larianům rádi mluvili (jejich kontrola kvality), ale sami nejsou schopni se ani mezi sebou domluvit, jestli vůbec udělají další díl BG4.
-
-
Však to já nijak nepopírám. Já reagoval na to, že tě překvapuje, že jde zase o RPG a že nezkusí něco jiného. Na to aby udělali další CRPG nemusí vůbec spolupracovat s Habstrem.
Takže pořád platí to co jsem napsal - díky BG3 si u fanoušků udělali takové jméno v rámci žánru, že další hra z tohoto žánru se bude prodávat jako rohlíky. To že nejdou do něčeho jiného (FPS, budovatelská strategii) apod dává v tuto chvíli naprostý smysl.
-
Lariani BG4 odmítli nejspíš hlavně proto, že u WoTC momentálně nevíš, co přjde zítra. Říkali, že z lidí, se kterýma se dohadovat začínali, na konci nezbyl prakticky nikdo. A jaký skandál vypustí příště, je ve hvězdách. Po všech těch průšvizích s licencemi, Pinkertony, podivnostmi kolem nové verze D&D a zrušené virtuální D&D herně (o které si hlavouni v Hasbru většinu času mysleli, že půjde o hru jako BG3 a když zjistili, že ne, tak to zařízli) jsou nějaké dohady kolem BG4 vlastně prkotina.
-
-
Jn, od té doby, co Hasbro koupilo Wizards of the Coast, tak to s nima jde pomalu z kopce.
-
-
Reakce na příspěvek:
Vlastně ani ne. Mají obří zisky z MtG (i přes pár skandálů). To D&D je takový nechtěný přívažek, se kterým nevědí, co dělat (a s ním to z kopce jde). Vůbec nepochopili, jak moc je to závislé na komunitě a jak je komunita citlivá na některé změny (zvlášť, když se jí pokusili sáhnout na prachy významnou změnou licencování). Taky jim nejspíš nedošlo, že vyrostla spousta konkurenčních projektů ať už Pathfinder, spousta projektů od švédských Free League nebo ještě větší záplava od menších studií a z Kickstarteru.
-
-
Reakce na příspěvek:
Pravda. Zapomněl jsem na to, že MtG se dost daří navzdory tomu, že fandové nejsou moc spokojení s některými věci.
-
-
-
-
-
-
Je dost mozne, ze preto robia tak dobre RPG, lebo su posadnuti iba RPG :)
Doteraz mi je luto, ze Daedalic Games skusili po kreslenych adventurach toho nestastneho Gluma ako nieco nove a pochovalo ich to...
Akcne rpg by zmysel davalo, nejaka nova verzia Dragon commandera... otazne je, ze ci by to uz nebolo pre nich prilis male... lebo na takom niecom by nepracovali tak dlho si myslim
Teraz si spominam, ze Vincke myslim hovoril niekde, ze stale maju v plane "ultimatne rpg"... a nemyslim si, ze nim bude DOS3. Takze mozno uz na tom zacali robit
-
-
Něco jako Dragon Commander nebo Ego Draconis se určitě dá roztáhnout a zahustit na "ultimátní RPG" ve velkém otevřeném světě. Tehdy to bylo mnohem víc omezené hardwarem, ale teď už by volné létání na drakovi nebo ve formě draka fungovat mohlo. A nebo DOS3 bude to "ultimátní" a to druhé jen odbočka. BG3 udělali v podobném stylu, tak bych to nezatracoval.
-
-
Ego Draconis jsem hrál, to byla dost dobrá hra na svůj čas. Ono realizovat open-world akční RPG bude mnohem větší výzva, byl bych pro.. Přece jenom od Divinity je to pořád +- dokola.
-
Nastastie sa uz mozno za 3-4 roky dozvieme, co pride v roku 2030 do Early accessu s datumom vydania 2033😂
-
-
-
-