Doom: The Dark Ages – recenze zbytečné modernizace
-
Odohratych cca 6 hodin, akcia je dobra, podla mna pomalsi rytmus celkovemu zasadeniu sedi, atmosfera super!, trosku slabsia hudobna stranka, ale celkovo za mna 9\10
-
pekne sa tu cita o casoch starych (casy W3D, DOOM 1+2 a tak dale)
nedam dopustit na W3D, 1x zahratie s bratrancom a pozdrav Guten Tag a pak rychla smrt pod palbou z dvoch rotacakov, to je na nezaplatenie O:-)
D1 a 2 boli uz trosk ainsie, ale vlemi dobre hry danej doby. Zial, krokkovacie dungy a podobne ladene RPG u mna prisli az neskor, v podstate az po obdobi RTS, cize dakedy kolem roku 2000. (aj ked v 90kach sa hralo snad vse co prislo pod ruku :-D )
uz pri Doom 2016 som si overil ze FPS nie su pre mna, cize Eternal a aj tento Dark Ages uplne vynecham.
btw. ked uz sa bavime o davnejsich casoch, skusil som po rokoch SC2 WOL a pani! to boli casy ked bol este Blizzard na vrcholu, dnes....? D3 bavilo chvilu, D4 uz nespustil pomaly od vydania....
-
-
Když jsem hrál D1 a D2 tak jsem jako děcko vůbec nevěděl o co jde a nechápal jsem proč jsou vojáci s těma deménama a né semnou (tehdy jsem si řikal jak cool by to bylo mít parťáky...s tehdejší urovní AI naprostý sci-fi heh), u W3d to bylo jasný...náckové heh, FPS už taky asi nejsou dneska pro mě, i když singl asi dám ale MP úplně mimo, reflexy už nejsou co bývaly, já zkoušim nějak Warcraft3 zprovoznit (ne, reforged nechci)a i když v registrech mám 1920 1080 tak je všechno prostě moc velký, to samý u Dawn of War 1 ale tam se to dá, zapne se full 3d kamera a jde odzoomovat dál
-
-
co sa tyka vojakov v D1 a D2, vzdy mi prisli "pokriveny" teda bud mrtvy uz (resp.nemrtvy skor) alebo pod demonickou nadvladou, tie pixeli co mali na sebe jasne znacili riadnu stratu krvy....
Ja uz ani Dooom 2016 kampan nedohral, proste FPS uplne uz mimo mna. (nastatsie, kupene za 20EUR, takze to ani nebolelo)
a co sa tyka W3 - ak hras iba kampan, tak ta lepsia grafika za tych par supiek isto stoji za to :) Aj ked ano, strasne velky interface/UI mala, ma a asi aj bude mat W3 vzdy... (hral som to na 1440p, teda Reforged verziu, povodne W3 bolo na 600 a 1080 u mna), co mi pripomina, minuly rok v novembri som to mal rozohrate dost, asi sa po terajsom SC2 vratim k tomu, uvidime..
Ale co sa tyka UI tak to bola asi vzdy znacka Blizzardu ze to proste bolo vacsie nez by stacilo, aj SC/SC2 to ma troska velke, ked porovnam s AoE 2 DE.
-
-
-
nádherně se na to kouká ale už v tom DOOM nevidím
-
-
Tak prostý chození a sekání oblud po tisících jak v Doom 1 a 2 by dneska už asi neprošlo
-
-
Doom 2016 žádné velké příběhové pozadí a hratelnost prokládanou cutscénami neměl a nikomu to nevadilo. Teď už by velká hra s podobným konceptem měla problém, ale spíš proto, že je to vytěžené menšími a indie projekty, které jsou schopné do toho střílení přidat i nějakou zajímavou mechaniku.
-
-
-
Dám tomu šancu, nevyzerá to tak márne, a v game passe, určite skúsim a možno sa aj trochu teším...😛
TVL nový Doom a dvadsať komentárov?? To kde sme, niečo je tu ale velmi, celé zle ! A kto vidí vela farbičiek, kúpte si čiernobiely monitor OMG...
-
-
Tiez mi pride hodnotenie dost nizke oproti napr. sectoru, no nic, zadrtime - uvidime :)
-
-
Sorry omylom som asi nahlasil tvoj koment. :)
Ale...sector vzdy vyrazne nadhodnocuje hry od MS, to je stara znama vec. Aj ked teraz je autor recenzie iny, nez ten ktory to robi obvykle, takze je tam teoreticka sanca, ze ho ta hra naozaj tak velmi bavila :)
Nicmenej hodnotenie hracov na sectore je takmer totozne ako hodnotenie tuna.
-
-
nevadi, mne sa to stava tiez
-
-
-
Podle komentářů tady, bych si asi nezahrál nic. Tady je na každou hru kritika a všechno je špatně:)
-
-
Nemáte hrát takové cringe kraviny pro děti a zahrát si raději třeba Uncharted, pak si nemusíte na nic stěžovat ;)
-
-
:D :D
-
No ty seš ale dospělák...
-
-
myslim ze je cas oprasit hexen alebo heretic koncept....tieto farbicky a hopsacky to neni velmi uz doom...
-
kde multiplayer ??? :(
-
Četl jsem už více recenzí a Games je v tomto v menšině. A jelikož je to v GP, tak si na to obrázek udělám sám:)
-
-
presne... kupil som teraz gamepass a skusal viacero veci a atomfall a avowed priemerne somariny...clair obscur je dobry a to hovorim ako hater jarpg combatu a prevedenia(viacej mi tahovy styl sedi bud v HOMAM alebo BG3)...trosku melodramaticky overload ale dobre...
naposledy co som hral skvelu hru bol len indiana jones...ako gamepass pre mna ako deal az tak dobry nieje ked sa tam raz za rok/polrok daco ukaze...hry co som presiel na gamepasse zratate na jednej ruke...halo infinite,plague tale requem,trek to yomi,midnight fight express,indiana jones..mozno si v buducnosti prejdem len dajake COD kampane ale to je tak na 15 hodin max...
-
-
stejně nejlepší byl Doom 3, to byl jediný díl, který mě bavil, asi proto že to nebyl typický Doom.
Snad se jednou série vrátí k hororu, tohle je směšné a doslova cringe od pohledu.
-
-
Pro mě to je stále nejlepší díl celé série a v té době jsem vždy trojku stavěl před slavný Half-Life 2. Vlastně do teď z třetího dílu mám na disku "ripnuté zvuky" a pravidelně si je nastavuju v telefonu na různá oznámení. :D No a např. Eternal jsem ani nedohrál, naštěstí byl s velkou slevou, jinak by to byl refund jak vyšitý.
-
doom 3 podobne ako dlc je nedoceneny gamingovy gem...trpel len tym ze malo ludi malo vtedy stroj to rozbehat....ja sam si to pamatam ze som to musel ledva na low hrat...bavime sa o hrach,ktore pasuvali trendy vypoctroveho vykonu...doom 3,crysis atd...sialena doba pre stavanie pc kde ti vypoctovy vykon vydrzal max 2-3 roky...
-
Doom 3 pak na dlouhé roky Dooma defacto potopil a trvalo celých 11 let než vyšla hra, co restartovala sérii:) Tu samou formuli se pak snažili s zopakovat s Quake 4. A ten také pohořel.
-
-
Jáááá som tiež pindal keď vyšiel Doom 3, ale potom som pochopil, že toto chcem! Je dosť možné, že to prepadlo komerčne , ale je to vážne škoda, lebo to boli podla mňa konečne ! poctivé a dobré hry, a potom už len Serious doom...otvorené lokácie, hordy stupidných potvoriek...DO NE KO NEČ NA...škoda, škoda, škoda. Doom 3 a Quake 4 hrávam dodnes na VR, holt...som menšina, lebo luďom stačí jednoduhšia zábava.
-
Doom 3 taky vyšel 10 let po dvojce, což byl další problém, protože tou dobou si Dooma všichni pamatovali jako krvavou střílečku s démonama jako z komiksu a ne jako horor, který to měl být a jak ho vnímali někteří mladší hráči v době vydání. Původní Doom prostě zestárl sice dobře, ale jinak, než byl záměr autorů. Trojka, ač obecně dobrá hra, tak nepadla na úrodnou půdu. Navíc chvíli potom vyšel Half Life 2 a na Dooma 3 všichni milovníci stříleček rychle zapomněli.
-
-
Nemyslím si, že by zapomněli. Celý problém Dooma 3 byl to, že tak nějak 3 v názvu evokovala pokračování. Já zklamaný nebyl, jenom ID tech engine byl vyloženě tragický a čekalo se měsíc na opravu.
-
-
Nebylo to pokračování, byl to reboot. Takový, jaký si ho představovali už pro první Doom, ale nebyla na to technologie. Druhá věc je, že technologie jim chyběla i pro trojku a proto je vše v hodně stísněných prostorách s malým počtem monster najednou. Příběhové pokračování by tehdy dávalo asi stejný smysl jako důraz na příběh v Ethernal a Dark Ages. Je to jeden z důvodů, proč se na Doom po dvojce vykašlali a rozvíjeli jiný vesmír v Quake.
-
-
Díky za info. Je fakt, ze jednička i dvojka zrovna nepůsobily jako horror. Tedy aspon si nevybavuju nikoho, kdo by to takto vnimal, ale trojka byla o te temne a strašidelné atmosféře hodně a s tou na tu dobu revoluční grafikou to za mě byl hodně povedený kus.
-
-
Reakce na příspěvek:
Ono, celkovo, ked sa to vezme kolem a kolem...čo bol prvý Doom, a prečo...pokus o dobrú 3D strilačku, v rámci technických možností tej doby. Úspešný, prevratný. Ale to pokračovanie, už smerovalo tam, kam tvorcovia chceli. Horror. Ale nie, deckám sa páčia velké, otvorené koridory, a davy monštier...
-
-
-
Reakce na příspěvek:
Tak Wolfenstein 3D bol vlastne len 2,5D lebo žiadne hore a dole nebolo, a týchto hier bolo viac, hral som ich v tých časoch. Prvá skutočná 3D strilačka bola Doom, naveky amen. Ale nechcem sa hádať, dajme tomu, že máš pravdu, niečo iné som chcel povedať...ten koncept Doom, zostal dodnes, lebo ludia to tak chcú...bodka. Čo ja by som dal za Quake 5...len aby to nebol zase serious Quake...😬 Stupidny pribeh, velke koridory a zástupy monštier...aaaach jo.
-
-
Reakce na příspěvek:
Pozor, Doom 1-2 byl taky 2.5D, jen lépe zamaskovaný. Za první 3D by se dal považovat asi až Quake1. Před ním to ale naštípnul Terminator: Future Shock - navíc s možností rozhlížet se myší i nahoru a dolu.
-
-
Reakce na příspěvek:
Převratné byly obě hry, každá jiným způsobem. Wolf 3D ukázal, že je možné udělat rychlou hru z pohledu první osoby a že prosté střílení v bludišti může být zábava (původně to mělo mít složitější mechaniky). Oproti v té samé době vycházející Ultimě Underworld to mělo směšně málo možností, ale běhalo to rychle a i na slabých strojích a byla to prostě instantní zábava bez nutnosti studovat runová kouzla v manuálu.
Doom oproti tomu exceloval v návrhu zbraní, monster, úrovní a v pohybu po nich. To není malá věc, přesně kvůli tomu, že to jeho kopírky nezvládly, tak se neprosadily. A díky tomu je i dnes masivně rozšířené komunita kolem uživatelských úrovní a modů. Wolfa nehraje nikdo.
-
-
Reakce na příspěvek:
Presne ako vravíš, Ultima Underworld mi na 386tke išla strašne zle, tak som to musel zabaliť. Wolf bol super, ale len kým neprišiel Doom, tak to je...! Ano Doom má velkú základňu fanúšikov, ale asi nie na tejto stránke, stále hrávam 3ku s VR injektorom...ty kokos, fungujú aj ovládače...Ja ale vôbec nie som proti, aby vyšiel napríklad nový Wolfenstein !!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Znie to ako lenivost developerov navrhnut zmysluplne urovne, pretoze si mysleli, ze Doom + stredovek = jackpot a vsetko ostatne je nepodstatne...