Styl, atmosféra, akce: ARC Raiders mají našlápnuto stát se králem extrakcí
-
hral som to asi 16 hodin v tech teste...skusim vam sem dat dajaky vystup..
som dost velky hrac extraction royalov...tarkov som hral ako prvy a teraz hravam prevazne hunt...hral cycle skusal marauders a cakam na hunger.
1.ako dlho treba hrat extraction royal...zalezi podla resetov...v hunte reset nikdy nebol vies donho naskocit kedykovlek a progres zostava
2.ako casto dochadza k stretu hracov v arc raiders...zalezi ci hras solo alebo v inych poctoch...myslim ze na mapu doskakuje pocet 18...v solach su caste strety...v 3 mas 6 teamov cize mensia sanca ale urcite stretnes aspon jeden team vzdy...zvuky strasne pocut dotiahne to dalsich...optimalizacia dobra hral som na 4k medium pohoda 60 fps 6800xt
zvuky a grafika su fantasticke...mam dac a kvalitne cinske IEMka
npc su nebezpecne..taky rocketeer da zabrat a velmi to ovplynuje boje
jeden z mala extaction hier kde sa viete downuty extraknut aj s lootom
crafting,leveling,building je lahsi tarkov..ako postava mate aj strom maly
negativa
3 person je blby pre pvp...vyuziva sa tzv vyhoda zorneho pola...spolu so zvukom v tejto hre je to mega silny nastroj pre pvp...hraval som dost dakedy hru apb reloaded...ak ste predtym nehrali ziadnu pvp 3rd person no dlhy zvyk....
velke nagativum
cheateri uz v tech teste...mal som typka evidentne s autoaimom a po forach sa objavil typek co si nacheatoval plny inventar fialovej brokovnice...
moj odhad....tyzden to pojde dobre a potom pride halda cheaterov a potom to bude musiet embark riesit...proste dookola ta ista pesnicka pokial nemate kernel level anticheatu v tejto dobe podobne ako valorant co stoji miliony.... -
"Přestože mám rád celou herní smyčku prohledávání, sbírání a utíkání s cennou kořistí, ostatní hráči jsou často spíš na obtíž"
:D sorry, ale to je fakt hrozná/skvělá věta. Chápu, taky nesnášim, když mi v pubg ostatní hráči narušujou běhání ve zmenšujícím se kolečku ;D -
-
Trochu rozdíl ne? Extraction hra si může v klidu vystačit s AI nepřáteli (pokud nejsou vyloženě dutí), a nejen ty...PUBG asi moc ne, tam to je vyloženě o souboji s ostatními lidmuï, tohle je případ spíš něco jako Remnant, tam by asi člověka naštvalo kdyby mu do souboje s bosem přiběhl hráč a oddělal ho
-
-
Ano, a to je potom výborná coop střílečka nebo looter shooter :D, ale Extraction žánr si s PvE nevystačí, protože je to právě PvPvE nebo jen PvP. Ten gameplay loop se bez toho elementu neobejde.
Chápu, můžeš argumentovat, že extraction shooter ještě není takhle striktně definovanej, ale když budeš hledat hry podobný remnantu, tak nebudeš hledat extraction hry. Prostě je to jako si stěžovat na ostatní hráče v multiplayer hrách, to je můj point :D
-
-
Looter shooter jsou Borderlands třeba ne? Tohle je extraction hra...
Co Division třeba? To je extraction nebo looter shooter? Tam když chtěl člověk PVP tak musel vyloženě do dark zony, nevim teda jak u dvojky, tu jsem nehrál...já ten point chápu ale myslím, že tyhle extrakce hry nejsou podmíněným tím, že tam musí být jiní hráči, respektive, že ti to můžou "kazit" jasný, že třeba u takového DayZ by to nedávalo logiku, ale jde o to...ta hra je na tom postavená, stejně jako PUBG...extraction hry podle mě vyloženě ne...technicky vzato je "extraction" i mód Anomaly pro STALKERA (ne dvojku)tam je to taky tak free a zóna si žije svým životem jen s AI, rozdíl v tomhle je, že jde hrát coop...nebylo by to hezký hrát třeba STALKERA v nějakém free modu s kámošem jen proti AI?
-
-
Ano, přesně tak. Arc/Hunt/EFT jsou extraction hry, Remnant 2 je "obyčejná" coop střílečka. Border a Division to samý. V division jsou dark zony ve stylu extraction žánru, ale default hra není.
Já neřikam, že tyhle hry nejsou dobrý (stalker anomaly je třeba super, souhlas), ale není to žánr extraction her, jsou to prostě standardní coop shootery, potažmo looter shootery, kde máš třeba hub a náhodně generovaný prostředí. V extraction hrách tu perma smrt a PvPvE potřebuješ, protože o tom ten gameplay loop prostě je.
Proto jsem uváděl stupidní příklad s pubg, kde by jen ta část se stahujícím se kolečkem nedávala bez ostatních hráčů smysl.
Nicméně to už je hodně zbytečně akademická debata, mě jen pobavila ta věta, moc víc času jsem tim trávit nechtěl. Long story short, chápu, proč někdo nechce hrát tyhle hry, ale o tom holt tak nějak jsou :)
-
-
A co třeba The Forever Winter, ZERO Sievert, nebo třeba Incursion Red River. Myslím že každá z těch her skvěle ukazuje že žánr může fungovat i jako PvE.
-
-
Tak je otázka, jak moc ty hry fungujou, když je nikdo nehraje (samozřejmě 2 z nich jsou EA). A paradoxně právě TFW ukazuje, jak moc ta hra mj. trpí na to, že v ní velmi rychle není co dělat potom, co člověk přijde na to, jak protivníci fungujou. Protože tenhle gameplay loop bez živejch protivníků prostě brzo ztratí replayabilitu.
IRR jsem nehrál, nemůžu soudit. Zero Sievert je fajn, ale to si spíš jen bere pár prvků z extraction žánru a je to mix žánrů.
Long story short, ať si každej hraje, co se mu líbí, ale jít do PvPvE žánru s tim, že ti vadí PvP, mi přijde vtipný :) Jasně, že jsou ostatní hráči na obtíž, o tom to je ;D
-
-
-
-
-
Jak moc je u těchto her nutno je hrát pravidelně? Docela mě to láká, ale na častá/pravidelná sezení prostor mít nebudu.
-
-
ak chces extraction royal bez velkeho pve elementu tak jedine hunt....hunt funguje ako mix ER a BR...BR preto lebo ako dvihas stopy tak sa ti ukazuje miesto kde je boss a ostatna cast mapy sa zacierni...nieco ako gas v BRku...preto je hunt viac pvp ako pve...stale vdaka tomu je unikatny...nemas tam ani resety...takze aj ked to prestanes mesiac hrat mozes do toho naskoci kedykolvek..
-
Do Huntu se dá v klidu vrátit i po letech nehraní, tohle to samý. Jen chvíli trvá, než si člověk uvědomí, jak který nepřátelé fungujou a co se jak dělá, ale rozhodně nic obtížnýho. Neboj se toho.
-
-
Nekolik otazek, po te otocce z PvE hry: jak moc casto se clovek dostava do konfliktu s ostatnimi hraci? Smrt hrace je predpokladam v duchu "full loot" a nebo lze sebrat jen nahromadenou korist dane kolo, ale obleceny gear ne? Vi se uz, jak budou resene sezony a sezonni reset (pokud neco jako sezony s resetem budou)?
-
-
Nasa první otázku je asi nejlepší odpověď: "jak často sám chce". Je tam doopravdy hodně nápověd jak se ostatním vyhnout. Že bychom se dostali do přestřelky do které jsme nechtěli, se nestávalo často. Navíc většinou šlo utéct, když chceš vezmeš si na to prostě vybavení. To že bychom se vyloženě dostali do PvP, nechtěli bojovat a umřeli by se dalo spočítat na prstech jedné ruky, za celých 20 hodin. Trochu jiné to je když člověk hraje bez týmu. Protože na mapě je stejný počet hráčů ale jak každý běhá sám za sebe je snazší někoho potkat.
Loot člověk ztrácí všechen, včetně vybavení. Jediná výjimka je pár zabezpečených slotů (většinou dva). Takže nejcennější věci jde ochránit. Základní výbava je ale za hubičku. Takže to většinou tak nebolí. Nejvíc zamrzí zbraně a příslušenství které sám neumí vyrábět.
Co se týče sezón a resetů tak se vlastně o vydání plné verze ví docela málo. Jisté je to že Battlepassy bude moc jet každý podle sebe a plnit je jak chce. Jestli se bude resetovat postup se teprve uvidí. Osobně doufám že ne.
-
-
Diky za odpovedi. :)
-
-
-
Hrál jsem a je to naprosto super hra jak na solo tak na hraní ve 2,3 lidech. Mám strach aby to nedopadlo jako Escape from Tarkov který je kvůli hackerům a cheaterům nehratelný. Pokud bude hra dostávat obsah a bude tam pořádná ochrana tak to bude nejlepší extrakční hra za posledních 10 let.