Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co, že na tom má být tak úžasného, vždyť to vypadá hrozně.

• jurb83

A bezi to pekne trhane

• Fakt ho ten zombík kousnul přes plátovku? 😂

• Naprosto běžné ve všech možných RPGčkách, kde jsou plátovky a zombíci.

• no tohle asi autoři nedomysleli, anebo proč jsou téměř všechny zombie hry v současnosti. Ta pistole je totiž větší adrenalin, obzvlášť když s výstřelem přilákáte všechno v okruhu 1km a pak se mlátíte vším co je po ruce. Oplátovaný rytíř s nějakou pořádnou sudlicí je prostě až moc OP proti zombíkům v podvlíkačkách.

• Derp_1337

No oplátovaný rytíř je vskutku OP proti zombiem.

Ale s těma "chladnýma" zbraněma to nebude zase až tak slavné. Ty zbraně se můžou docela rychle otupit, takže vykosit s tím hordu nebude žádná sranda.

Většina chladných zbraní je postavena na principu, že uděláš díru do nepřítele a buď mu přesekneš nějaký životně důležitý orgán a nebo počkáš než nepřítel vykrvácí. 

Jenže to asi na zombie nebude fungovat. Tam si budeš muset dát práci s tím přeseknout kosti (např. krk nebo hlava) a sekání kostí fakt rychle tupí většinu čepelí. Ale zase se to dá částečně minimalizovat nějakou speciálně upravenou čepelí na sekání kostí, jako třeba sekáček.

• tak ne všechny středověké zbraně spoléhaly na čepel, zejména ty proti brnění -  různá kladiva a palcáty by mohly být docela účinné.

• Derp_1337

Jo, jejich drtící účinnost nikdo nepopírá.... ale kladiva a palcáty nejsou moc praktické zbraně.

Jak dlouho si myslíš, že dokážeš mávat okolo sebe těžkým palcátem či kladivem? Asi moc dlouho ne.

Je to užitečné při 1vs1 u dvou obrněných rytířů. Ale 1vsHorda ne.

• Jak dlouho? Zhruba stejně dlouho jako mečem. Váhový rozdíl není velký a snadno najdeš těžší meč než palcát nebo kladivo. V jednoruční variantě mívá obojí něco přes kilo a do 1,5 kila. Rozdíl je primárně ve vyvážení, ale to je zase u palic kompenzované jiným způsobem použití. Můžeš samozřejmě vzít něco obouručního, tam bývají bitevní sekery a havraní zobáky těžší než obouruční meče. Ale taky se jimi bojovalo dost jinak a ve výsledku to bylo zase zhruba stejně vysilující. Ti, co zbraně navrhovali, nebyli hloupí, aby dali vojákům a rytířům do rukou něco, co by mohl protivník snadno využít protahováním boje v obraně k jejich vyčerpání a svému snadnému vítězství.

Meč bude proti zombíkům zpočátku efektivnější, protože celkem dobře znehybní končetiny. Ale rychle se otupí, takže nějaká palice nebe sekera by se minimálně jako záložní zbraň hodila.

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

"Váhový rozdíl není velký a snadno najdeš těžší meč než palcát nebo kladivo."

Zase to nepřeháněj. Kecáš. Když jsem si vyhledal nějaké příklady, tak mi vyšlo, že:

1.) jednoruční meče se pohybovaly okolo 1 až 1,5kg. Příklad: meč 930g

2.) jednoruční palcáty se pohybovaly v rozmezí 1 až 2kg. Příklad: husitský palcát 1,4kg.

3.) jednoruční kladiva se pohybovaly okolo 1 až 2kg. Příklad: německé bojové kladivo 1,2kg.

Ty rozdíly nejsou moc velké, ale očividně palcáty a kladiva jsou většinou těžší. 

A ještě je tu další důležitý fakt: délka zbraně. Meče jsou nejlehčí, ale zároveň byly taky nejdelší zbraní z těch 3 možností. Tu délku navíc člověk určitě ocení, když nechce, aby se k němu zombie dostaly dost blízko. 

Jednoruční meče mají obvykle 90-100cm, jednoruční palcáty 60-90cm, jednoruční kladiva 50-70cm.

• Reakce na příspěvek:

Dobře, jsou v průměru těžší, ale najdeš i meč, který je těžší než lehký palcát.

Délka je hodně důležitá, ale jednak se jednoruční zbraně většinou používaly se štítem nebo v plné zbroji (ve středověku). A za druhé, pokud meč nechceš používat jako bodnou zbraň, což se výše řešilo, že na zombíky není nejlepší, tak je efektivní délka meče kratší než celková. Nejlépe seká cca třetinu délky čepele od hrotu a tam už nejsi daleko od těch palcátů. Na držení protivníka od těla jsou však stejně lepší obouruční dřevcové zbraně. Kopí je čistě bodná zbraň, ale bitevní sekery a halapartny jsou univerzální, velmi účinné a dost toho vydrží. Jsou o dost těžší než obouruční meče, ale techniky, jak si takovým mečem dělat prostor, jsou dost vyčerpávající.

• Vždyť to máš i v každém zombie filmu, nikoho nenapadne vybrakovat motorkářský obchod, by mě zajímalo jak by se jim kousalo přes kevlarovou kombinézu.

• tak ona stačí šatna amerického fotbalu

• honcka

imho jedna z nejlepších zombáren Kingdeom je z feudální Koreje

• FarkyJTV

to je nejaky simulator birminghamu?

• JohnyTheZik

Překvapuje mě, že v článku neni ani trochu skepticismu, protože veškerý materiály sice vypadaj hezky, ale velmi pravděpodobně taková hra vůbec nevyjde.

• Hidden

Me naopak pripada, ze vypada dost realne a z oficialnich videi take jeste hodne neucesane. Zatim ve me vzbuzuje spise dojem jako ze "koncept dobry, provedeni pokulhava" nez "to vypada tak skvele, ze to snad ani nemuze byt skutecne".

• JohnyTheZik

No je pravda, ze na tomhle videu to vypada uz mnohem hur, ale ten prvni gameplay trailer byl imo proste jen podvod.

• cms.jakub-malcharek

Hele, mam schuzku a hands-on preview na Gamescomu. Sam jsem zvedavy 

• JohnyTheZik

Ok, tak to jsem byl možná zbytečně harsh :D dík za info, budu vyhlížet dojmy.

• Na mě to taky působilo tak, že mají ve hře vlastně jen chůzi a vizualizaci prostředí :-) Té fyziky jsem tam moc nezahlédl. Uvidíme...

• Inquisitor

The Day Before vibe:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit