Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jevo83

Nejak sa nam rozbehli AAA prvotiny... najprv Clair Obscur, coz je asi prva hra v historii, ktoru som po dokonceni rozohral znova na ng+ a teraz Eriksholm.... vyborny trend👍

Vsetky EA, Ubisofty, Bethesdy a ostatne "AAA" studia, ktorych hlavna starost je marketing, diverzita, inkluzia a mikrotransakcie sa mozu nieco priucit

• Ani jedno nejsou AAA. Jsou to menší hry s výraznou stylizací a omezeními, čímž zakrývají, že nemají rozpočet na kompletní ztvárnění světa a na detaily a animace všeho možného. To, že to dělají celkem dobře (u Expedice 33 by měli omezení pohybu řešit lépe než neviditelnými zdmi všude možně), jako hry fungují parádně  a ani za ně nechtějí tolik jako za AAA hry, je samozřejmě skvělá zpráva pro hráče.

Nicméně trend jednodušších přesto velmi kvalitních her je tu už dlouho. Někdy se jich sejde víc najednou, jindy je jich jen pár za rok a zapadnou mezi těmi většími. Je samozřejmě super, když to má i solidní prezentaci, ale i to se stávalo dřív. Moje oblíbená je Ori and the Blind Forest s nádhernou grafikou, hudbou a skvělou hratelností. ale je to "jen" 2D skákačka. Taky to byla prvotina studia. Nebo z jiného žánru Disco Elysium.

• lito

tak perfektně rozhodně Claire nefunguje. 20 let zpátky hry měly lépe navržené levely a obecně gameplay, perfektně funguje combat, ale cesta ke combatu je peklo.

• Jevo83

V zasade som ich tym AAA asi aj urazil.....😁

• frank.horigan

Odehrál jsem docela dlouhé demo (doporučuju) a není moc co vytknout. Hra vám dá přesně co slibuje, ale nečekejte živoucí město a volný pohyb jako v GTA. Je to malá hra, kde musíte dělat co se po vás chce.

Pokud by někdo dokázal zobrazit stereoskopické side-by-side, tady je parádní 3D podání, dnes ideálně na projektor nebo MetaQuest...

Eriksholm True 3D SBS gameplay

• Corvus

Jako sorry, ale číst si v jedné větě o Eriksholmu a GTA je největší bizár tohoto měsíce... Když už tak bych zmínil HODNĚ okrajově Commandos (stealth/izo). Atmosférou se to blíží k Dishonored a Syberii. Ale GTA??? Tvl... 😀

Jinak je to nádherná hra. Hrál jsem demo a nemohl jsem si Eriksholm vynachválit. Přesně v momentě, kdy jsem se do hry naplno ponořil... demo skončilo. Hudba je nádherná, dabing skvělej, o grafice nemluvě. Přesně ten titěrný izo pohled, který miluji od prvních Baldur's Gate. Příběh vypadá velmi zajímavě. Stealth perfektně funguje. Jediné, co mi hru kazilo byla jednoduchost... Eriksholm není prakticky žádná výzva (aspoň tedy v demu je rovna NULE). Je to ale určitě fajn letní jednohubka při čekání na Wuchang a novou Mafii 🙂

• frank.horigan

Jinak v nadpisu je "Commandos bez vojska",,,  myslím že tahle hra má s Commandos společného asi tolik co s GTA 😀

Takže za mě ten kostrbatý (ne)příměr asi ještě dobrý :)

• frank.horigan

Tak GTA nečti, nedá se tam chodit volně po městě i když to vypadá jako město.

Jsou to jen opičí trasy :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit