Hollow Knight: Silksong – recenze broučí metroidvanie
-
Dá se tahle věc hrát efektivně na klávesnici?
-
-
Jasně, že se dá hrát na klávesnici.
Akurát hodně hráčů je toho názoru, že na gamepadu je lehčí se naučit ovládání.
Ale zase na druhou stranu je klávesnice přesnější. První Hollow Knight původně doporučoval ke hraní gamepad, ale pak to doporučení stáhli. Statistiky ukázaly, že hodně "speedrunnerů" to hrálo na klávesnici, protože to bylo přesnější.
Takže shrnuto, sečteno: hrej na tom, na co jsi zvyklý a co ti přijde pohodlnější.
-
-
Mám podobnou otázku. Prvního HK jsem nehrál, ale těžší plošinkovky jako Ori nebo Celeste si občas dopřávám, ačkoliv v některých pasážích už pro mě jsou za hranicí komfortu. Jak je na tom obtížnost Silksong (a prvního HK) ve srovnání s těmito kousky?
-
-
Hrál a dohrál sem jedničku a vynechal některý bosse který přidali pak jako free DLC, takový areny který jsou extrémně těžký. Nedávno jsem se k tomu vrátil a dodělal ještě jednoho final bosse, který přidá další ending a musim říct že to bylo peklo i když sem to nakonec dal. Takže sem byl čerstvej na release Silksong.
No a podle mě je Silksong hned ze startu mnohem těžší než jednička. Takhle těžkej na začátku HK rozhodně nebyl. Dovolim si i říct že je to těžší než Blasphemous 1 a 2 který jsem otočil několikrát na všechny achievementy a to je metroidvania kterou bych nejvíc přirovnal k obtížnosti Souls like her.
-
-
Sakra, až tak těžký? Já jsem před pár dny konečně zdolal třetí kolo kolosea (ta slast 😇) a teď jsem se zasekl na Nightmare King Grim bossovi - který má tu obtížnost opravdu mimo. Toho bosse myslíš?
Blasphemous mi tak obtížný nepřišel. Tolik záseků, jako u HK, jsem tam neměl (nejvíc u Miriam "skákačových" výzev). Druhý díl mě zatím čeká.
-
-
Mám na mysli Absolute Radiance. Ale Nightmare King Grimm je taky rozhodně psycho 😂. Třetí kolo kolosea mi taky dalo zabrat. Pak jsou tam ještě ty Godmaster areny a ty jsou šílený.
-
-
-
Nejjednodušší je koupit si jedničku která je za pár korun a sám uvidíš.
-
-
Koneckonců ani Silksong není drahý. Nejde mi ani tak o peníze, spíš nemám rád rozehrané hry a vyzkoušení na pár hodin a pak zásek za rozehranou hru považuju.
-
-
Ori je proti tomuto procházka růžovým sadem.
-
-
Je fakt, že Ori není po většinu času tak těžký, ale několik pasáží mi dalo dost zabrat (asi pět v jedničce a ve dvojce jen jedna). Nikdy to nebyl souboj, ale i tak nějakých 500 úmrtí v každé hře.
Celeste je drsnější, ale vyrovnanější. Zase nemá prakticky žádné souboje. A bonusové úrovně nad rámec hlavní linky už jsem nedával.
-
-
Jako, jestli hraješ precision platforming hry, tak budeš asi v pohodě. Navztekáš se, to jo, ale rychle se adaptuješ na požadavky hry. Obtížnost je spíš varováním pro ty, kteří neví, do čeho jdou a líbí se jim, že to má roztomilé broučky.
-
-
"Ano, Silksong je extrémně těžký" tohoto som sa presne bál. Dá sa aspon odhadnúť v porovnaní s prvým dielom o aký nárast náročnosti ide? Viem že aj s jednotkou som bojoval ale neprišla mi extrémne ťažká.
-
-
Hned ze startu je podle mě Silksong mnohem těžší než HK. Největší rozdíl je v tom kolik co dává dmg. U HK ti dmg ode všeho ubral jeden kousek HP kromě endgame bosse. U Silksong ti často něco ubere hned dva a bossové vždycky. Začínáš s 5 maskami = 3 rány od bosse a si mrtvej, najdeš upgrade a máš 6 masek = stejně 3 rány a seš kaput. Hornet se sice umí healovat ve vzduchu a za 3 masky na místo jedné, ale kolikrát to v tom chaosu jde docela blbě.
-
Jestli jsi hrál jedničku, tak bys měl být v pohodě. Respektive víš, do čeho jdeš 😀 Oproti prvnímu dílu mi přijde krapet těžší platforming, ale zase lehčí bossfighty.
-